Orijinalini görmek için tıklayınız : Tunceli / Pertek

günbatur
07.09.2006, 15:55
Babaannemin soyunun Pertek\Koxpinik köyünden geldigini ögrendim. Köyün yeni ismi Ballidut. Babaannem Potikanli olduklarini söyler.
Bu konularda bilgisi olan varmi arkadaslar?

yetoo
26.09.2006, 22:09
Babaannemin soyunun Pertek\Koxpinik köyünden geldigini ögrendim. Köyün yeni ismi Ballidut. Babaannem Potikanli olduklarini söyler.
Bu konularda bilgisi olan varmi arkadaslar?
selam günbatımı.
bilmiyorum bu yazımı okuyabilecekmisin ama bende ballıdutluyum.senin yazını yeni okudum.sen tekrardan yazabilirsen babaannenin ismini soyadını hangi aileden olduğunu bende bu konu hakkında belki sana yardımcı olabilir :komik

günbatur
02.10.2006, 03:53
yetoo gurban bizimkiler koxpinikden cokcok önceden cikmislar.
Odabaslar derler. Asiretleri Putukan olmasi lazim. Bizimkilerin bildigi kadariyla yani. Koxpinikliler Urfadan gelmeymis bu dogrumu?

gurbuz
10.10.2006, 14:38
bende pertekliyim köylerinden tabi mercimek isimli köyünden

yetoo
13.10.2006, 19:13
gürbüz kardeş benim eniştem mercimekli.çelik soyadı.tanırmısın bilmem ama :)

gurbuz
16.10.2006, 10:11
mercmekli olup tanımadığım kimse yok çelikleri çok iyi tanırım

Alevi_CeM_58
20.04.2008, 09:40
arkadaslar hepınıze askerden selamlar ben Tunceli pertek e dustum usta bırlıgım.. bura hakkında bana bır bılgı verırmısınız bana cok yardımcı olacaksınız kendınıze ıyı bakın hersey gonlunuzce olsun .....

CaNCa
20.04.2008, 12:50
arkadaslar hepınıze askerden selamlar ben Tunceli pertek e dustum usta bırlıgım.. bura hakkında bana bır bılgı verırmısınız bana cok yardımcı olacaksınız kendınıze ıyı bakın hersey gonlunuzce olsun .....

Merheba Cem, öncelikle pertek'le ilgili tam olarak öğrenmek istediklerin nelerdir? Bunları ihtiyaçların doğrultusunda belirtebilirsen, eminim pertekli canlarda sana yardımcı olacaktır.

Şu an orada durumlar nasıl bilemiyoruz ama umarım askerliğini sağlıklı bir şekilde tamamlarsın, hak yardımcın olsun.

Alevi_CeM_58
20.04.2008, 17:16
Merheba Cem, öncelikle pertek'le ilgili tam olarak öğrenmek istediklerin nelerdir? Bunları ihtiyaçların doğrultusunda belirtebilirsen, eminim pertekli canlarda sana yardımcı olacaktır.

Şu an orada durumlar nasıl bilemiyoruz ama umarım askerliğini sağlıklı bir şekilde tamamlarsın, hak yardımcın olsun.

oncelıkle saol tsk merak ıste nasıl bır yer bır de tuncelı dedım mı malum ara sıra cıkıyor teror olayları o korkuda ıcım de yok degıl yanı...youtube den baktım guzel bır yere benzıyor ama hayırlısı kendınıze ıyı bakın hersey gonlunuzce olsun by by

lukerel
22.04.2008, 00:03
merhaba tüm canlara .
pertek ilçesinde kürtçenin hangi lehçeleri yaygın ? oranları nelerdir ? kurmanci bilenleri var mı ? varsa kurmanci şiveleri nereninkiyle benzerlik gösteriyor ? youtube'de kürtçe konuştukları videoların linkleri verirseniz harika olur. bu aralar kürtçe üzerine araştırmalar yapıyorum sorularım bu yüzden.