Orijinalini görmek için tıklayınız : Anne Tarafim Sünni Baba Tarafim Alevi
hafikakpinar 08.09.2006, 02:07 Öncelİkle Herkese Selam Olsun ..
Konuya Geleyİm ,
Benİm Anne Tarafim SÜnnİ Baba Tarafim Alevİ , Babami 5 YaŞindayken Kaybettİm .. 12 - 13 YaŞima Kadar DoĞal Olarak Sunnİ KÜltÜrÜyle BÜyÜdÜm Namaz Kildim Camİye Gİttİm OruÇ Tuttum Vs Vs..
Bunlar Tabİkİ KÖtÜ Şeyler DeĞİl Ama Ben Namaz Kilarken OruÇ Tutarken Sadece BÜyÜklerİmden BÖyle GÖrdÜĞÜm İÇİn Yaptim .. Annem Bana Sadece Yap Dedİ Bende Yaptim Bİ Nedenİ Yoktu Sadece Kendİmİ Avutuyodum . . 13 YaŞimdayken Babannem Bana Alevİ KÜltÜrÜnden Bahsettİ İlk Öncelerİ Pek BİŞey Anlamadim .. Daha Sonralari (dÜŞÜnmeyİ Ve Yargilamayi ÖĞrendİkten Sonra) Bu KÜltÜre AŞik Oldum Ve DoĞru Yolumda Gİdİyorum.. HoŞ , Bu KÜltÜrÜ GÖrÜpte AŞik Olmayan KÖrdÜr..
Neyse Saadete Geleyİm , ArkadaŞlar Ben Alevİ Olabİlİrmİyİm ?
Bİ Çok KİŞİden Duydum Bu GÜne Kadar Alevİ Olunmaz Alevİ DoĞulur Dİye Ama Ben BÖyle DÜŞÜnmÜyorum .. Sİzİn DÜŞÜncelerİnİz Nedİr ??
Alevi DOĞULMAZ..ALEVİ sonradan olunur..
Allahın size verdikleri vardır..birde kendi ellerinizle kazandıklarınız..siz ALİ,nin yolunu bulun..ve çoooook çalışın..en güzel ALEVİ siz olursunuz..
ALİ Efendimiz sizin gönlünüzde doğacak..olay bu..:)
Merhaba can.
Öncelikle acın geçmişte de kalsa başın saolsun..
Benimde bir arkadaşım vardı.Anne ve Babası Sünni idi.Kendisi ise Aleviliği seçti.Çünkü küçük yaşta içinden gelen bir Ali sevgisinden bahsetti bana.
Şuan Alevi kendisi.Anne tarafım asimile olmuş Alevi diyordu ama onlarında gerçekten Sünni olduklarını öğrendim.
Sende sonuçta Alevi kanı taşıyorsun.Yani Baba tarafın Alevi imiş.
Eğer bu kültüre gönül verdiysen genç bir Alevi adayısın... Can herkes Namaz kılabilir, Sünniler gibi İbadet edebilir.Ama Alevi olmak zordur ama yolu sürmek ayrı güzeldir.
Neler Yapman / Yapmaman gerekir.
Önce Hümanist bir insan olup, tüm insanların Tanrının bir parçası olduğunu düşüneceksin ve bundan da yola çıkarak asla ve asla Irkçılık yapmayacaksın.
Eline Beline Diline sahip bir İnsan olacaksın.Dedikodu yapmayacaksın.Kardeşin yada Musahibin açken sen tok yatmayacaksın.İkiliği özünden çıkarıp atmaya çalışacaksın..
Oruç tutmanın Nefse Hakim olmak olduğunu bileceksin.
Hakikat tektir ama ona uzanan yollar çoktur.. Bunu bileceksin..
Biz Aleviler HZ Peygamber, Onun Nur Ehlibeyti, 12 İmamlar, Kırklar ve bize Aleviliği öğreten büyük tasavvufçu Ahmet Yesevi ve Pir Hacı Bektaşi Veli gibi ulularımızın yolundan gideriz..
Biz Enel Hak deriz.Tanrı korkusuyla değil, sevgisiyle yaşarız.Tanrı İnsanın özündedir deriz.
Ruh Göçüne /Tenasüh inanılır Alevilikte ve bu esastır.Birçok Alevi ozan, mesela Aşık Veysel, Yunus Emre bu inançlarını şiirlerle dile getirmişlerdir.Alevilikte İnsanı Kamil olma amacı vardır.İnsanı Kamil olursan Ruhun gökkatlarını aşıp gerçek cennet olan Hakka kavuşur.Diğer türlü ruhun yeniden bir bedende yeşerir..
Camiiye gitmeyiz.Nedenlerimiz var.Nedir bu nedenlerimiz..
İslamiyette İbadethaneler Mesciddir ve kelime anlamı olarak Cemaatin toplanıp İbadet ettiği yer demektir.Bizim Cemevlerimiz, Mescidlerimizdir ve İslam dinindeki ilk ibadethanelerin işlevlerini sürdürüyor.Yani Camii zamanla sadece ibadet edilen yer haline gelirken, bizim Cemevlerimiz dayanışma ve toplumsal sorunların çözüldüğü bir ibadethanedir..
Muharremde ve Hızırda oruç tutulur.
Böyle birçok şey... En önemlisi kimseye karışmadan bir yaşam sürmektir.72 Millete bir Nazarla bakmak kadar güzel ne var ? ;)
Kardeşil, barış kadar güzel ne var ?
İşte Alevilikte tüm bunlar toplanmış.
Alevilik birçok dinden parça alarak Anadoluda harmanlanmış, özgürlükçü bir inanç anlayışıdır..
Bu yolu benimsemene çok sevindim..
Çünkü böyle düşünen sen, Alevi olabilirsin..
güzel kardeşim, soreş sana açıklama yapmış çok da güzel yapmış bence yüreğine sağlık soreş.
kısacası insan olman yeterli.
sen zaten gönül vermişsin bir kere arkası gelir hiç merak etme.
sana bir tavsiyem forumu iyi takip öğreneceğin çok şey olacaktır benim gibi.daha bir benimseyeceğine inanıyorum kültürümüzü.
foruma ve aramıza hoşgeldin ablacım
aydınlıkla kal
hafikakpinar 08.09.2006, 04:06 bu foruma bu gün üye oldum .. aldığım keyif tarif edilemez.. tşk ederim beni aydınlattığınız için sağolun canlar..
ZülfüKakul 08.09.2006, 09:10 bu foruma bu gün üye oldum .. aldığım keyif tarif edilemez.. tşk ederim beni aydınlattığınız için sağolun canlar..
Benim fikrimi bir örnekle açıklayayım..
Bi arkadaşım annesi sunni babası alevi...
Çocuklarda asla baskı yok.. Büyüdüler,araştırdılar,öğrendiler... ve onlar şimdi alevi :)
Bence yürekten istemek inanmak yeter..
ZülfüKakul 08.09.2006, 09:22 Kardeşil, barış kadar güzel ne var ?
İşte Alevilikte tüm bunlar toplanmış.
Alevilik birçok dinden parça alarak Anadoluda harmanlanmış, özgürlükçü bir inanç anlayışıdır..
Bu yolu benimsemene çok sevindim..
Çünkü böyle düşünen sen, Alevi olabilirsin..
Soreş arkadaşım ağzından bal damlıyor:thumbup1:
reyhan22 08.09.2006, 09:28 arkadaşım zaten baban aleviymiş yani sen zaten bizim kanımızdan canımızdansın sen zaten alevisin aramıza hoşgeldin eminimki forumdan çok ama çok şey öğreneceksin....
KomünistAlevi 08.09.2006, 11:36 Sayın Hafikakpinar...
Siz doğru yolu kendi elinizle kendi düşüncelerinizle bulmuşsunuz...Hem bak nediyorsunuz sizde :Benim babam Alevi diyorsunuz...
Demek ki bir sorun yok siz zaten Alevisiniz...Ben Alevi olabilirmiyim canlar diye sormanıza bile gerek yok...Doğru yolu bulmuşsunuz daha söyleyecek başka birşey bulamıyorum:thumbup1: :thumbup1:
Hee bu arada söylemeden geçemiycem...Resim yeriniz çok güzel avatar bölümünüz...Sivasta katledilen büyük ozan Hasret Gültekin..:thumbup1: :thumbup1:
Sevgi ve saygılarımla...
hafikakpinar 08.09.2006, 11:38 aramıza hoşgeldin eminimki forumdan çok ama çok şey öğreneceksin....
evet çok şey öğreneceğimden eminim.. zaten o yüzden buradayım ..:)
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)
Sayın Hafikakpinar...
Siz doğru yolu kendi elinizle kendi düşüncelerinizle bulmuşsunuz...Hem bak nediyorsunuz sizde :Benim babam Alevi diyorsunuz...
Demek ki bir sorun yok siz zaten Alevisiniz...Ben Alevi olabilirmiyim canlar diye sormanıza bile gerek yok...Doğru yolu bulmuşsunuz daha söyleyecek başka birşey bulamıyorum
Hee bu arada söylemeden geçemiycem...Resim yeriniz çok güzel avatar bölümünüz...Sivasta katledilen büyük ozan Hasret Gültekin..
Sevgi ve saygılarımla...
sağol can herşeyi iyi demişsinde .. şu körolası sivası hatırlatmasan olmazmıydı ?:sad:
MeRaLiNa 08.09.2006, 12:28 Hz. Alinin bir sözü var tam kelimesine virgülüne kadar hatiliyamayacagim ama söyle:
benim yolumda olan benim belimden düsen degil, benim gibi olmaya calisandir
(yafffssssss tam böyle degildi ama anlami buna geliyor, bulunca dogrusunu yazarim:S)
ayrica özel hayatini irdelemek olmasin ama umarim anne tarafin sana kötü davranmaz bu seciminden sonra
Turku_Yurekli 08.09.2006, 12:55 Selamlar öncelikle güzel kardesim sen zaten alevisin baban alevi oldugu icin annen olsa durum farkli olabilirdi..Belirli bir dönem annenin ve cevrenden gördüklerinin etkisiyle farkli yönlere egilmis olabilirsin bu cok dogal yasindan dolayi ve yasin ilerledikce birtakim seylerin daha iyi farkina varacaksin eminim ki kendin icin iyiyi ve dogruyu daha rahat sececeksin..
Bazi arkadaslarimiz demislerki ; sonradan alevi olabilirsin bu cok yanlis bir yakistirma sonradan asla alevi olunmaz, her isteyen ben alevi olayim diyip alevi olamaz sadece benimser ,bizlerin yaptigini yapar,bir nevi bizler gibi yasar ama alevilik sonradan kazanilanilamaz..Sonradan olunsa olunsa bektasi olunur ancak,tabi bunlar sahsi düsüncelerim...
Suan yasamis oldugun sorun bana hic yabanci degil aslinda,benimde kuzenim senin gibi yetisti biz aleviyiz ve dayimin esi sünniydi dayim birkac yil önce öldü,yasarken hicbir sorun yoktu ama yengem dayim öldükten sonra kuzenimi oruc tutmasi vs icin zorlamaya basladi,kuzenimde karsi cikti bir dönem kücük capli sorunlar yasandi ama suan hersey yolunda,cünkü kuzenim ne oldugunun ve neler yapmasinin bilincinde olan bir kisi..
Onun icin sende kimsenin sana karismasina ve seni yönlendirmesine izin verme,izin vermeye baslarsan ardi arkadasi kesilmez ve emin ol seni istedikleri kilifa uydurmak icin ellerinden geleni yaparlar..Kendin icin en iyisini kendin yaparsin ve kendi hayatini kendin sekillendir tabi aileni ezip gecmeyen aradaki ince cizgiyi iyi korumalisin..
Sunuda eklemeden gecmek istemem hayatimizin her alaninda malesef bu ve benzeri sorunlar yasiyoruz,sanirim herkes kendi görüs ve düsüncesine yakin kisilerle beraberlik yasasa ve evlense bu sorunlar daha aza indirgenir bence..
hafikakpinar 08.09.2006, 13:59 Sunuda eklemeden gecmek istemem hayatimizin her alaninda malesef bu ve benzeri sorunlar yasiyoruz,sanirim herkes kendi görüs ve düsüncesine yakin kisilerle beraberlik yasasa ve evlense bu sorunlar daha aza indirgenir bence..
evet çok haklısın bundan bir iki sene öncesine kadar anneannem ve dedem ,benim bu kültürü benimsediğimi görünce , tekrar sunni kültürünü empoze etmeye çalıştılar .. ama artık çok geçti ben bu kültüre bağlanmıştım..
bende bu tür problemleri yaşayan bi insan olarak kendi kültürümden bi insanla evlenmek istiyorum.. çünkü çocuklar çok zararr görüyo ..
sirdas215 08.09.2006, 14:09 alevilik bir kültür bir yaşam biçimidir bu kültürü bu yaşam biçimini kabul eden herkes bizden sayılır zaten bu yolu seçen herkes ALİ aşkı doludur seninde ALİ aşkıyla dolu olduğuna inanıyorum ve seni canı gönülden destekliyorum ........ aramıza hoşgeldin can......
KomünistAlevi 08.09.2006, 14:15 evet çok haklısın bundan bir iki sene öncesine kadar anneannem ve dedem ,benim bu kültürü benimsediğimi görünce , tekrar sunni kültürünü empoze etmeye çalıştılar .. ama artık çok geçti ben bu kültüre bağlanmıştım..
bende bu tür problemleri yaşayan bi insan olarak kendi kültürümden bi insanla evlenmek istiyorum.. çünkü çocuklar çok zararr görüyo ..
Sayın Hafikpınar...
Kurban olurum senin şu sözlerine kardeş...Çoğu canda senin gibi düşünüyor bu evlilik konusunu ama bide Sünni ile evlilik olabilir diyen Alevi canlar var...Onlar senin şu yazını görseler halen daha bu söylediklerinin arkasında durabilcekler mi acaba? Doğacak olan çocuk kendisini iki ayrı kültürde görüyo ve nereye başkoycağını bile bilmiyo sonrada sünniler şiirinlik yapınca sünni oluyo..Her doğan çocuk senin gibi doğru yolunu benimsiyemiyor ki? Sünni inancı benimsiyor ve Sünni oluyor bukadar açık ve net...Sonrada halen daha Sünni ile evlilik olabilir diyenler var...Aleviliği yaşatmak için bence Alevi ile evlenmek gerekir...Eğer ki karşıdaki insan aydın demokrat bir sünni ise evlenirim tabiki...Ama gelipte özünü unutturmaya çalışırsa sana saygılı olmazsa tabiki evlenmem ki zaten büyük çoğunluğu böyle Sünni kardeşlerimizin...
Sevgi ve saygılarımla...
hafikakpinar 08.09.2006, 14:25 Sayın Hafikpınar...
Kurban olurum senin şu sözlerine kardeş...Çoğu canda senin gibi düşünüyor bu evlilik konusunu ama bide Sünni ile evlilik olabilir diyen Alevi canlar var...Onlar senin şu yazını görseler halen daha bu söylediklerinin arkasında durabilcekler mi acaba? Doğacak olan çocuk kendisini iki ayrı kültürde görüyo ve nereye başkoycağını bile bilmiyo sonrada sünniler şiirinlik yapınca sünni oluyo..Her doğan çocuk senin gibi doğru yolunu benimsiyemiyor ki? Sünni inancı benimsiyor ve Sünni oluyor bukadar açık ve net...Sonrada halen daha Sünni ile evlilik olabilir diyenler var...Aleviliği yaşatmak için bence Alevi ile evlenmek gerekir...Eğer ki karşıdaki insan aydın demokrat bir sünni ise evlenirim tabiki...Ama gelipte özünü unutturmaya çalışırsa sana saygılı olmazsa tabiki evlenmem ki zaten büyük çoğunluğu böyle Sünni kardeşlerimizin...
Sevgi ve saygılarımla...
sorma ya ben 12 13 yaşımdayken .. anneanne tarafına gidiyodum namaz kıldırıyolardı babanne tarafına gidiyodum rakı içiyodum cemlere gidiyodum :)
yani çok karışık işler ya yaşamayan bilemez ...
"RAKKI İÇİYİM SÜNNİLER KIZIYİ , DAVUŞAN YİYOM ALEVİLER KIZİYİ YA GURBAN BANA Bİ YER GÖSTERİNDE BENDE GİDEM ORDA YATAM:D :D
Bende zamanla kendime böyle bi söz buldum .. söyleyip söyleyip duruyorum .. Tam beni anlatıyo valla :D
önce insan,sonra alevi, en sonunda insanı kamil olman dilegiyle
hoşgeldin...
benim oğlumda sunni bir babanın alevi bir annenin oğlu. Benim çocuğum alevimi sunnimi olur bilmem bu konudada baskı yapmam zaten.ama düzgün bir insan olucağı kesin.eminim sende öylesin.Sunnilerin çoğuda namaz kılıp oruç tutmuyolar zaten.Ben bizim orucu tutarken eşimin ne namaz kıldığını nede oruç tuttuğunu henüz görmedim.ama aleviliği seçerek en doğru kararı vermişsin .kendini nasıl huzurlu hissediyorsan öyle ol.
hafikakpinar 08.09.2006, 15:00 hepinize çok teşekkürler..
foruma dün kayıt oldum ama sanki 40 yıllık üye gibi rahat hissediyorum kendimi.. hepiniz sağolasınız varolasınız ali'nin rahmeti üzerinizden eksik olmaya..
SAYGILAR .. !
hepinize çok teşekkürler..
foruma dün kayıt oldum ama sanki 40 yıllık üye gibi rahat hissediyorum kendimi.. hepiniz sağolasınız varolasınız ali'nin rahmeti üzerinizden eksik olmaya..
SAYGILAR .. !
Böyle ılımlı ve anlamaya çalışma çabandan dolayı biz sana teşekkür ederiz.Yorumların örnek bir Alevi genci gibi..:thumbup1:
zeynep C. 08.09.2006, 15:26 Aramıza hoşgeldin.Canım sen zaten babandan dolayı alevisin.Hiç birşey için geç değil bu zamana kadar alevi kültürüyle büyümemiş olabilirsin.Ama aleviliği araştırıp öğrenebilirsin.Zaten öğrenmeye çalışıyosun buda çok güzel.
Alevi olabilirmiyim diye bir düşüncen olmasın sen zaten alevisin.
Hala anne babasıda alevi olupta aleviliği tam anlamıyla bilmeyen çok insan var.
sorma ya ben 12 13 yaşımdayken .. anneanne tarafına gidiyodum namaz kıldırıyolardı babanne tarafına gidiyodum rakı içiyodum cemlere gidiyodum :)
"RAKKI İÇİYİM SÜNNİLER KIZIYİ , DAVUŞAN YİYOM ALEVİLER KIZİYİ YA GURBAN BANA Bİ YER GÖSTERİNDE BENDE GİDEM ORDA YATAM:D :D
Bende zamanla kendime böyle bi söz buldum .. söyleyip söyleyip duruyorum .. Tam beni anlatıyo valla :D
can aramıza hoşgeldin, umarım çok şey öğreneceksin ben çok şey öğrendim çünkü.
canım yaşadığın ikilemi anlıyorum ama kullandığın bir cümle neden bilmiyorum ama hiç hoşuma gitmedi.
"anneanne tarafına gidiyodum namaz kıldırıyolardı babanne tarafına gidiyodum rakı içiyodum cemlere gidiyodum" :D
eminim art niyet yok yüreğinde ama kurduğumuz cümlelerde daha seçici olsak.
kurduğun cümle sanki aleviler içkiye çok düşkün yansıması yapıyor. umarım anlamışsındır ne demek istediğimi. amacım kesinlikle polemik yaratıp tartışmaya sebep olmak değil ve bu forumdan bu sebepten yani benim yüzümden soğumanı istemiyorum anlıyorsun beni değil mi ablacım?
sevgiyle ve aydınlıkla kal
Özgür-Taylan 10.09.2006, 04:54 Can, ben de senin durumdayim ama benim babam Sunlu ve annem Alevi..
ama hiçbirinden ne baski ne de baska bisey gördüm.. zaten babam eski devrimcilerden, Sunlulukle pek iliskisi yok, annem de Alevi ve bunu yasiyor.. zamaninda ama orucumu da tuttum, namazimi kildim felan, bunlar dogal seylerdir, gençlik iste, arayis içindele bulunuyoruz ve kimse buna engel olmadi çevremde.. ama insan kendini nereye yakin hissediyorsa oraya gitmeli bence.. anne babamdan aldigim kultur çagdas ilerici demokrat aydin vs.. kulturudur, dogal olarak ben de o yoldan gidiyorum.. sunluluk olsun, alevilik olsun seçtigim yol, bunlar o kadar onem tasimaz aslinda, asil onem tasiyan konu insan olabilmek... karsindaki canlara saygi ve sevgi duymaktir.. kimseyi ayretmemek, herkese ayni gozden bakmaktir bence..benim için Alevi kulturu agir basiyor ama bu insana göre degisir ve kimse kimseyi yargilayamaz...uzun lafin kisasi Ali'nin yoluna kurban!
ve sormu$sun, Alevi dogulur mu, olunur mu diye..
bunlar bence çok bos laflar... her kim kendini bu yola adami$sa, Ali askiyla yaniyorsa, benim dinim sevgi saygidir diyorsa o bizdendir... yoksa istersen yedi sülalen alevi olsun, sen ask serbetinde pi$mediysen ne fayda? Aleviligin "A"sini bile bilmiyorsan istersen Dede soyundan ol.... diye dusunuyorum.
saygilar
karadagli 10.09.2006, 05:55 Can, ben de senin durumdayim ama benim babam Sunlu ve annem Alevi..
ama hiçbirinden ne baski ne de baska bisey gördüm.. zaten babam eski devrimcilerden, Sunlulukle pek iliskisi yok, annem de Alevi ve bunu yasiyor.. zamaninda ama orucumu da tuttum, namazimi kildim felan, bunlar dogal seylerdir, gençlik iste, arayis içindele bulunuyoruz ve kimse buna engel olmadi çevremde.. ama insan kendini nereye yakin hissediyorsa oraya gitmeli bence.. anne babamdan aldigim kultur çagdas ilerici demokrat aydin vs.. kulturudur, dogal olarak ben de o yoldan gidiyorum.. sunluluk olsun, alevilik olsun seçtigim yol, bunlar o kadar onem tasimaz aslinda, asil onem tasiyan konu insan olabilmek... karsindaki canlara saygi ve sevgi duymaktir.. kimseyi ayretmemek, herkese ayni gozden bakmaktir bence..benim için Alevi kulturu agir basiyor ama bu insana göre degisir ve kimse kimseyi yargilayamaz...uzun lafin kisasi Ali'nin yoluna kurban!
bunlar bence çok bos laflar... her kim kendini bu yola adami$sa, Ali askiyla yaniyorsa, benim dinim sevgi saygidir diyorsa o bizdendir... yoksa istersen yedi sülalen alevi olsun, sen ask serbetinde pi$mediysen ne fayda? Aleviligin "A"sini bile bilmiyorsan istersen Dede soyundan ol.... diye dusunuyorum.
saygilar
sevgili taylan özgür can,sonradan Alevi olunur, biz insanlara insan gözüyle bakiyorsak ki bakiyoruz, dil, din irk, renk ayirimi yapmiyan bir toplumuz, biz ne diyoruz, bizim yolumuz sevgi baris, kardeslik yoludur diyoruz,bizim yolumuza icinde kin, kibir, kiskanclik olmuyan, icinde insan sevgisi olan gelsin diyoruz. zaten sizde ayni seyi söylüyorsunuz. ben bu gün özellikle cem evine gittim bu sonradan alevi olunurmu sorusu üzerine dedeyle konustum ayni seyi söyledi ben zaten bu konuda düsüncemi daha öncede söylemistim ayni sey.elbette ki bazen farkli yorumlar oluyor, ama bunlar cözülür.
sevgiler
pastoralsenfoni 10.09.2006, 11:58 ben birçok cem e katıldım dedelere soru sorma imkanım oldu bu konuda, hepsinin dediğide aleviliğiliği benimsemiş,değerleri iyi bilip yaşatan onu seven herkes alevi olabilir diyorlar.
aslında alevi olmayan arkadaşlarım hep bana bu soruyu sordular çünkü onların oldukça ilgisi var aleviliğe.o yüzden bende merak sarmıştım.
bende dedelerin dediğine katılıyorum.alevi anne babadan doğup aleviliği bilmeyen sünni gibi yaşayan bir sürü kişi var,benim arkadaşlaırm onlardan kat kat alevi.
Can, ben de senin durumdayim ama benim babam Sunlu ve annem Alevi..
saygilar
evet aynen benimde annem alevi babam sunni ama hiç bir zaman babm bana zorlama felan yapmadı kendi kişiliğimi bulduğumda alevilik daha sıcak o kültür bana daha yakın geldi babamla konuştum hiç bir sorun olmadı şu an aleviyim derken o kadar gurur duyuyorum ki anlatılamaz
saygılar
Bir Zeynep 10.09.2006, 14:25 aramiza hos geldin can. kendine göre dogru yolu bulman dilegile, saygilar.
Blue_Love 10.09.2006, 14:55 sende alevisin artk...aramıza hoş geldin...
kısaca hoşgeldin aramıza özden bağlan yeter
mutlumusuncan 10.09.2006, 16:41 Aramıza hoş geldin can. Alevilikte 72 millete aynı gözle bakmak varsa ki öyle o zaman alevi olabilmen için bence de alevi kökenli olman gerekmez. Zaten babanın alevi olduğunu söylüyorsun. Alevi olmak senin tercihindir. Hangisine kendini yakın hissediyorsan öyle yaşa. Kimsenin seni yönlendirmesine izin verme. Tercihin alevilikten yana ise bir çok can güzel bir şekilde özetleşmişler aleviliği. Alevilikle ilgili bilgilerini bizimle paylaştıkları onlara ayrıca teşekkürler.
arkadaşım zaten baban aleviymiş yani sen zaten bizim kanımızdan canımızdansın sen zaten alevisin aramıza hoşgeldin eminimki forumdan çok ama çok şey öğreneceksin....
Özür dilerim, ama Alevilerin kanlari sünnilerin kanlarindan baska oldugunu bilmiyordum.Cok entersan bir tez. :rolleyes:
hafikakpinar 10.09.2006, 17:26 eminim art niyet yok yüreğinde ama kurduğumuz cümlelerde daha seçici olsak.
kurduğun cümle sanki aleviler içkiye çok düşkün yansıması yapıyor. umarım anlamışsındır ne demek istediğimi. amacım kesinlikle polemik yaratıp tartışmaya sebep olmak değil ve bu forumdan bu sebepten yani benim yüzümden soğumanı istemiyorum anlıyorsun beni değil mi ablacım?
sevgiyle ve aydınlıkla kal
Öncelikle merhaba abla ..
Bütün Alevileri aynı kefeye koymak gibi bir niyetim yok ..
Yalnızca aradaki kültür farkını anlatmaya çalıştım, sürç-ü lisan ettiysem herkesden özür dilerim , fakat 40 lar meclisinde yaşananlar çok bariz..
ben içki içipte sapıtan bi insan değilim bundan ziyade içki içince insancıl yönlerim daha açığa çıkıyor ..
"Hüdey hüdey hür aşkına biz içeriz PİR aşkına ,
Adaletsiz padişahın canavar girsin köşküne "
AŞIK MAHSUNİ ŞERİF..
SAYGILAR .. !!
KomünistAlevi 10.09.2006, 17:39 Öncelikle merhaba abla ..
Bütün Alevileri aynı kefeye koymak gibi bir niyetim yok ..
Yalnızca aradaki kültür farkını anlatmaya çalıştım, sürç-ü lisan ettiysem herkesden özür dilerim , fakat 40 lar meclisinde yaşananlar çok bariz..
ben içki içipte sapıtan bi insan değilim bundan ziyade içki içince insancıl yönlerim daha açığa çıkıyor ..
"Hüdey hüdey hür aşkına biz içeriz PİR aşkına ,
Adaletsiz padişahın canavar girsin köşküne "
AŞIK MAHSUNİ ŞERİF..
SAYGILAR .. !!
Sevgili Cano...
Ya kardeşim hiç kimse bir şey demedi senin bu sözüne bir tane Muhalefet gelip saygı sevgi kültür dersi veriyo...Ya biz içki içmiyoruz sanki öyle bir hava yaşatmış bu sana sözleri yazan kişi...Biz içeriz can ama tadında bırakarak sarhoş olup şerefsizlik yapmayız...Aşık Mahzuni Babamızda bütün herşeyi çok güzel söylemiş zaten...:
Hüdey Hüdey hür aşkına biz içeriz Pir aşkına,
Adaletsiz Padişahın canavar girsin köşküne...
Hem biz yobazmıyız ya....Sakın içme dinden çıkarsın sakın içme öteki tarafta yerin olmaz gibilerinden sözler mi söylüyoruz biz...?Nerde görülmüş böyle birşey..?
Sevgilerimle Cano...
arkadaşım senin bu kültüre aşık olman bile zafer sayılır böyle devam et.ileride doğruyu göreceksin..
ben biz yobazız demedim, kimse içki içmesin de demedim. yeri gelir ben de içerim. amacım polemik yaratmak ta değildi. hele muhalefet etmek hiç değil. saygı ve sevgi dersi verebilecek kapasiteye sahibim ama kültür dersi verecek kadar bilgili olduğumu sanmam.
ama şu da bir gerçek ki buraya girip bizleri öğrenmeye çalışan her türden insan var. ve ne yazık ki her dediğimize kulp bulabilecek insanlar da giriyor bu foruma. o yüzden cümlelerimizi seçici kurmalıyız. demek istediğim oydu.
sen yanlış anlamakta hürsün can
sevgiyle kal
KomünistAlevi 10.09.2006, 20:44 ben biz yobazız demedim, kimse içki içmesin de demedim. yeri gelir ben de içerim. amacım polemik yaratmak ta değildi. hele muhalefet etmek hiç değil. saygı ve sevgi dersi verebilecek kapasiteye sahibim ama kültür dersi verecek kadar bilgili olduğumu sanmam.
ama şu da bir gerçek ki buraya girip bizleri öğrenmeye çalışan her türden insan var. ve ne yazık ki her dediğimize kulp bulabilecek insanlar da giriyor bu foruma. o yüzden cümlelerimizi seçici kurmalıyız. demek istediğim oydu.
sevgiyle kal
Sayın Lady...
Eğer siz şimdi bu bana söylediklerinizin aynısını harfi harfine kardeşimize söyleseydiniz bende size böyle bir çıkışta bulunmazdım...Ama bu yazdıklarınızla diğer yazdıklarınız gerçekten farklı....
Ayrıca terbiyesizlikte bulunduysam gerçekten özür dilerim...Ama yazdıklarınıza birden cevap verince insan böyle oluyo...Sevgiyle kalın....
Sevgi ve saygılarımla...
Son Yaprağıydı 10.09.2006, 20:58 ben biz yobazız demedim, kimse içki içmesin de demedim. yeri gelir ben de içerim. amacım polemik yaratmak ta değildi. hele muhalefet etmek hiç değil. saygı ve sevgi dersi verebilecek kapasiteye sahibim ama kültür dersi verecek kadar bilgili olduğumu sanmam.
sevgiyle kal
dosta katılıyorum orda kurduğu cümle güzel değildi.. elbette içilir.. ama leyla rkadaş cümlelerin doğru seçilmesini istemiş sadece bu uzatmayın!
Özür dilerim, ama Alevilerin kanlari sünnilerin kanlarindan baska oldugunu bilmiyordum.Cok entersan bir tez. :rolleyes:
Öğrenirsin merak etme Arkadaşım Yavas Yavas öğrenmeye geldin zaten deilmi
Sayın Lady...
Eğer siz şimdi bu bana söylediklerinizin aynısını harfi harfine kardeşimize söyleseydiniz bende size böyle bir çıkışta bulunmazdım...Ama bu yazdıklarınızla diğer yazdıklarınız gerçekten farklı....
Ayrıca terbiyesizlikte bulunduysam gerçekten özür dilerim...Ama yazdıklarınıza birden cevap verince insan böyle oluyo...Sevgiyle kalın....
Sevgi ve saygılarımla...
Birden cevap verme can Deilmi Karsındaki senin Düşmanın deil Bak bende Bu Birden cevap vermeyi Böyle anladım gördünmü
Ne yapmak lazım yazılanı ıyı okumak lazım. Lady arkadasımızın Ilk yazdıgında ben bır yanlıs gormedım VE VE Muhatabı olan kısıde yanlıs bır sey gormemıs
Ama sen nasıl gırdın olaya olayı saptırma gorunuyor bunu bırden cevap vermenede baglama yanı kımse kımseye ıckı ıcmeyız demedı sankı cok ıcıyoruz gıbı bır hava yaratmayalım demıs bunu sen anlaya bılırsın benım anlatmama gerek yok bır karsılastırma yap senın sarf ettıgın sozlerle ne alakası var arkadasımızın yazdıklarının
Hem biz yobazmıyız ya....Sakın içme dinden çıkarsın sakın içme öteki tarafta yerin olmaz gibilerinden sözler mi söylüyoruz biz...?Nerde görülmüş böyle birşey..?
su cumlenıde anlamadım kıme cevap verdın nerden yola cıkarak boyle bırsey dusundun yıne bunu anıden cevap vermene baglıyalım değilmi
Forumda konulara cevap verırken bence anıden deılde dusunerek cevap verelım kı konu sapmasın
Kacmıyor topık burda
Saygılar
KomünistAlevi 10.09.2006, 21:41 Sayın Piro62...
1-Bir işin sonucu neresindedirİ?....Başında mı sonunda mı?...Ben zaten ilk başta agrasif davrandım sonrada en son yazdığım mesajımda ise bunuda söyledim üstüne üstlük yanlış anlaşıldım ise özür dilerim bile dedim...Hatta Leyla isimli bayan bana Ö.M bile attı bende cevap olarak tekrar bu topiğe bakmasını söyledim yani bu en son yazdıklarımıda okumasını istedim...Bu konu zaten kapanacaktı ama sizin bu yaptığınız olayı ısıtp tekrar gündeme getirilmesidir...
2-Leyla Hanım ilk mesajında bu yazdıklarını eminim art niyetli olarak yapmıyosundur gibilerinden arkadaşımıza bir notta düşmüştü...Bu nasıl anlaşılır biliyomusunuz:
Alevilerin yapmadığı kötü bir olayı sen burda Aleviliği istemesende yanlış tanıtıyorsun vede bu kötü olan şeyi eminim art niyetli olarak yazmııyosun...
Ben bu sözlerini bu şekilde anlarım...Ve anlayaşımında sonuna kadar arkasındayım...Biz Aleviler sanki içkiye karşı gibi bir hava oluştu ve yanımdaki sünni arkadaşımda bana ne dedi biliyomusnuz:
Lan olum sen Alevi falan değilsin
niye dedim
Bak içkiye karşı söz yazmış Alevi dediğin kişi....
Buna ne denilebilir size bırakıyorum...
Hem konunun muhatapı arkadaşımız birşey dememiş demişsiniz bu hiç önemli değil çünkü orda Aleviler gibi bir kelime söyledi Leyla hanım ve bende bu konuya karışabilirim...Çünkü Ben Aleviyim...
Beni anladığınızı ümit ediyorum...
Sevgi ve saygılarımla...
Öncelikle burda sanki büyük bir tartısma ortamı varmıs gıbı :???&??/?&/?&?
yoktukı olayı tekrar ateslıyeyım
Sayın Piro62...
1-Bir işin sonucu neresindedirİ?....Başında mı sonunda mı?...Ben zaten ilk başta agrasif davrandım sonrada en son yazdığım mesajımda ise bunuda söyledim üstüne üstlük yanlış anlaşıldım ise özür dilerim bile dedim...Hatta Leyla isimli bayan bana Ö.M bile attı bende cevap olarak tekrar bu topiğe bakmasını söyledim yani bu en son yazdıklarımıda okumasını istedim...Bu konu zaten kapanacaktı ama sizin bu yaptığınız olayı ısıtp tekrar gündeme getirilmesidir...
Sevgili Arkadaşım asıl mesele senın ılk basta davranısının ıkıncı mesajda ozur ıle hala devam etmesı al sana sonuc dostum
2-Leyla Hanım ilk mesajında bu yazdıklarını eminim art niyetli olarak yapmıyosundur gibilerinden arkadaşımıza bir notta düşmüştü...Bu nasıl anlaşılır biliyomusunuz:
bilmiyorum ve bu sadece senın anlayısın dıger uyelerde bu tur bır anlama yok
sen kendı gorusune gore soylemıssın kımsenın yerıne değil
Alevilerin yapmadığı kötü bir olayı sen burda Aleviliği istemesende yanlış tanıtıyorsun vede bu kötü olan şeyi eminim art niyetli olarak yazmııyosun...
Ben bu sözlerini bu şekilde anlarım...Ve anlayaşımında sonuna kadar arkasındayım...Biz Aleviler sanki içkiye karşı gibi bir hava oluştu ve yanımdaki sünni arkadaşımda bana ne dedi biliyomusunuz:
Lan olum sen Alevi falan değilsin
niye dedim
Bak içkiye karşı söz yazmış Alevi dediğin kişi....
+ arkadasının ufak bır tahrıkını gordum yanı sana her topıkte yardımcı oluyormu bu arkadasın aman dikkat et öyle bir şey söylemişsinki sanki aleviler içkiden baska bir sey bilmiyorlar arkadasın da atlamıss hopp bak bak ıckının karsısında hadi cevap ver demiş sana işte lady arkadasımızın demek ıstedıgını ve gerceklesen olayı sende kendın verdıgın bır ornekte tasvıp etmıssın bunun ıcın teşekkürler
Buna ne denilebilir size bırakıyorum...
Hem konunun muhatapı arkadaşımız birşey dememiş demişsiniz bu hiç önemli değil çünkü orda Aleviler gibi bir kelime söyledi Leyla hanım ve bende bu konuya karışabilirim...Çünkü Ben Aleviyim...
Beni anladığınızı ümit ediyorum...
Sevgi ve saygılarımla...
ben hıc bır sey demıyorum arkadasın hakkında verdıgım cevap herseye bedel lady arkadsımızın ılk mesajının cok dogru oldugu kanıtlanmıstır tartısmaya gırmek ıstemem saygılar ve sen alevisin forum nerdeyse hepsı alevı sunnı canlarımızda var senın gıbı dusunen yok suankı goruntuyle
KomünistAlevi 11.09.2006, 09:36 Sayın Canlar....
Neyse ben birşey sölemiyorum...Konuda anlaştığımızı düşünüyorum ve cevap verdikçe bu konunun uzayacağını düşünüyorum...Arkadaşımız kendine göre bir konu açmış anne baba tarafıyla ilgili onun konusunun dışına tamamen çıkmak istemiyorum...Arkadaşımızın topiğinin kişisel olarak yazışma yeri değil diye düşünüyorum...
He içki konusuna gelirsek eğer İçeriz!!!Ama abartmadan güzelce demleniriz...
Sevgiyle Kalın Canlar...
hafikakpinar 11.09.2006, 10:50 PiRO_62´isimli üyeden Alıntı
ben hıc bır sey demıyorum arkadasın hakkında verdıgım cevap herseye bedel lady arkadsımızın ılk mesajının cok dogru oldugu kanıtlanmıstır tartısmaya gırmek ıstemem saygılar ve sen alevisin forum nerdeyse hepsı alevı sunnı canlarımızda var senın gıbı dusunen yok suankı goruntuyle
Bakın Canlar ;
Yaşanan bu polemik tamamen yalnış anlamaların eseri .. Bütün herşey benim "rakkı içiyorum sünniler kızıyor , tavşan yiyorum aleviler kızıyor sözlerimden peydahlanmıştır.Oysa ben sadece kültür farkından kaynaklanan sorunlarımı dile getirmeye çalışmıştım .. leyla ablamızda biraz daha dikkatli konuşmamız için bizi uyardı .. çünkü foruma giren diğer arkadaşlarımız bunu yalnış anlayabilirdi..
Fakat ben komunist_alevi arkadaşımızın dediklerine de katılıyorum .. çünkü insanlar o kadar çok bıktırdılarki bizi bağzı şeylerden "yok efendim içki içen adam müslüman olamaz yok efendim aleviler dinsizdir hepsi cehennemliktir" vs vs..
Hoş , leyla abla bunu demek istemedi ama bu hassas konuda komunist_alevi bu şekilde tepkisini gösterdi , tamamen yalnış anlama ..
sizden ricam şudur ki lütfen şu konu kapansın canlar ..
SAYGI ve SEVGİLERİMLE !!
Bastan samimi yazmisin sonra bilmiyorum belki bana öyle geldi ama sakini kafa buluyorsun bizlerle burda alayci bir tavirla yorum yazmisin samimiyetini önce kendin bir sorugula ilgiçekmek icinmi butur konular açiyorsunuz....önce saygi ögren sonra ileriyi görursun... Forum kurallarina uyalim buyuk hafle yazi yazmayin...
saygilar
ezo
karadagli 11.09.2006, 13:32 --------------------------------------------------------------------------------
Alıntı:
hafikakpinar´isimli üyeden Alıntı
sorma ya ben 12 13 yaşımdayken .. anneanne tarafına gidiyodum namaz kıldırıyolardı babanne tarafına gidiyodum rakı içiyodum cemlere gidiyodum
"RAKKI İÇİYİM SÜNNİLER KIZIYİ , DAVUŞAN YİYOM ALEVİLER KIZİYİ YA GURBAN BANA Bİ YER GÖSTERİNDE BENDE GİDEM ORDA YATAM
Bende zamanla kendime böyle bi söz buldum .. söyleyip söyleyip duruyorum .. Tam beni anlatıyo valla
insanlara alayci bir tavirla yaklasiminiz dogru bir davranis degil,ciddi olalim lütfen. veya ayni seyi bir baskasi bu sekil size yazmis olsa ne düsünürdünüz.
hafikakpinar 11.09.2006, 13:40 Ezo isimli üyeden Alıntı
Bastan samimi yazmisin sonra bilmiyorum belki bana öyle geldi ama sakini kafa buluyorsun bizlerle burda alayci bir tavirla yorum yazmisin samimiyetini önce kendin bir sorugula ilgiçekmek icinmi butur konular açiyorsunuz....önce saygi ögren sonra ileriyi görursun... Forum kurallarina uyalim buyuk hafle yazi yazmayin...
saygilar
ezo
Sayın Ezo bu kanıya varmanızı çok anlamsız buluyorum ..
Benim bu cümleleri kullanmamdaki sebep şudur ..
Arkadaşın biri bana evliliklerin farklı kültürden olmaması gerektiğini ve buna bağlı sorunlar çıkabileceğini söylemişti ..
Bende ona istinaden yaşadığım kültür farkını daha iyi anlatabilmek için böyle bi örnek verdim.. Bence yorum yapmadan önce yazılanları daha iyi okumalısınız .. Böylece haksız yere kırıcı yorum yapmamış olursunuz .. Ama eğer bu İÇKİ konusu sizi rahatsız ettiyse ve diğer arkadaşlarda böyle düşünüyorsa .. bende bu saatten sonra foruma girmeyeceğime söz veriyrorum ..acil yorumlarınızı bekliyorum
saygılar ..
Yazilarini okudum son yazdigini alinti yaptim..
Sunu sorayim alevilik ve içki yazilarinda uste vura vura bunu yaziyorsun...Senin anlatigin konuyla nekadar alakali yorumlarinin arasina sigdirdigin raki içmek vs vs..
Beni rahatsiz ediyor alevige alkolle özlestirmek sanki butun aleviler içki içiyor cemde raki içiyor vs vs biraz dusunelim isterseniz...bu beni asiri derecede rahatiz ediyor demle alkolu hala insanlarin bir birine karistirmasi ballandiri ballandiri anlatmasi...
gidip kalmama karari size baglidir kimse size git yada kaldemez..
saygilar
ezo
KomünistAlevi 11.09.2006, 14:01 Sevgili Cano...
Cano senin verdiğin örnekte hiç bir art niyetli birşey yoktu....Alevilerin içkiye karşı olduğunu bile yazmaya başlıycaklar nerdeyse...Senin verdiğin örneği çok iyi anladık...Biz gönül rahatlığıyla içtiğimiz zaman sünnilerin içemediğini ve bunu baskıcı bir şekile soktuklarını ve çok günah sakın içme cennette yer bulamazsın gibi gerici zihniyete sahip olduklarını söylemek istedin....Neden bu içki konusu sorun oldu anlayamadım...Biz Saadet Partilimi olduk yoksa? Veya Fethullaçı mı olduk?
Hem kimsenin senin gitmeni isteyeceğini zannedmiyorum...Burda Sünniler bile yorum yaparken burda demokratik platformda konuşabilirken senin gibi kardeşi neden burda istemeyelim...?
Sevgilerimle Cano...
hafikakpinar 11.09.2006, 14:06 aleviliği alkolle özleştirmek gibi bir niyetim olsaydı ben bunları söylemezdim ..
[QUOTE]Bakın Canlar ;
Yaşanan bu polemik tamamen yalnış anlamaların eseri .. Bütün herşey benim "rakkı içiyorum sünniler kızıyor , tavşan yiyorum aleviler kızıyor sözlerimden peydahlanmıştır.Oysa ben sadece kültür farkından kaynaklanan sorunlarımı dile getirmeye çalışmıştım .. leyla ablamızda biraz daha dikkatli konuşmamız için bizi uyardı .. çünkü foruma giren diğer arkadaşlarımız bunu yalnış anlayabilirdi..
Fakat ben komunist_alevi arkadaşımızın dediklerine de katılıyorum .. çünkü insanlar o kadar çok bıktırdılarki bizi bağzı şeylerden "yok efendim içki içen adam müslüman olamaz yok efendim aleviler dinsizdir hepsi cehennemliktir" vs vs..
Hoş , leyla abla bunu demek istemedi ama bu hassas konuda komunist_alevi bu şekilde tepkisini gösterdi , tamamen yalnış anlama ..
sizden ricam şudur ki lütfen şu konu kapansın canlar ..
eğer dikkat çekmek gibi bi niyetim olsaydı bu konu kapansın demezdimm .. yalnış anlaşıldık anlaşılan ..
Saygılar ..
karadagli 11.09.2006, 14:13 Sayın Ezo bu kanıya varmanızı çok anlamsız buluyorum ..
Benim bu cümleleri kullanmamdaki sebep şudur ..
Arkadaşın biri bana evliliklerin farklı kültürden olmaması gerektiğini ve buna bağlı sorunlar çıkabileceğini söylemişti ..
Bende ona istinaden yaşadığım kültür farkını daha iyi anlatabilmek için böyle bi örnek verdim.. Bence yorum yapmadan önce yazılanları daha iyi okumalısınız .. Böylece haksız yere kırıcı yorum yapmamış olursunuz .. Ama eğer bu İÇKİ konusu sizi rahatsız ettiyse ve diğer arkadaşlarda böyle düşünüyorsa .. bende bu saatten sonra foruma girmeyeceğime söz veriyrorum ..acil yorumlarınızı bekliyorum
saygılar ..
SN. Hafikakpinar yazilarinizdan acikca söylemek gerekirse bende rahatsiz oldum. az öncee belirttigim gibi bir defa alayci bir tutumunuz vardir. bakin siz yanilmiyorsam ist yasiyorsunuz. herhalde bir tavsan yazabilecek kadar ögreniminiz vardir. ve fazlasiyla ouma yazmaniz vardir lütfen.sonra ickiyi sanki alevilikle özdelestiriyorsunuz. baska daha güzel örnekler de verebilirsiniz.
kişinin alevi olmasi için aleviligi bilmesi gerekirmi...? alevilik ben alevi oldum demekle olunurmu....?ikrarını yolunu iyi bilmek gerekmezmi.....?
bizler aramıza almayız demedigimiz hiç bir inaç olamaz 72 millete aynı gözle bakarız dileyen yüregimizdedir. diyorsak aleviliği benimsemiş bireyde kendini bizden ayrı görmemesi gerekmezmi ....?.........
MeRaLiNa 11.09.2006, 14:30 arkadaslar gördügünüz gibi hafikpinar can daha cok genc 17 yasinda
yeterince ona anlattiniz saten bazi seyleri
lütfen artik üstüne gitmeyelim
bu birinin yanlisini yakalayip, vur Allahim vur'a dönüsecek (ki dönüsmüs gibi)
biz ona bazi merak ettigimiz sorulari sorarak, annesi sünni babasi alevi birisini neler yasar, neler düsünür ögrenebilir, bazi seyleri daha cok anliyabiliriz
ona yardim etmek yerine, tartisiyoruz
daha 17 yasinda, bazi seyleri kestiremedi
hafikakpinar 11.09.2006, 14:33 BektasEren´isimli üyeden Alıntı
SN. Hafikakpinar yazilarinizdan acikca söylemek gerekirse bende rahatsiz oldum. az öncee belirttigim gibi bir defa alayci bir tutumunuz vardir. bakin siz yanilmiyorsam ist yasiyorsunuz. herhalde bir tavsan yazabilecek kadar ögreniminiz vardir. ve fazlasiyla ouma yazmaniz vardir lütfen.sonra ickiyi sanki alevilikle özdelestiriyorsunuz. baska daha güzel örnekler de verebilirsiniz.
Gerçekten anlamak çok güçç ..
evet söylediğiniz gibi istanbul'da doğdum büyüdüm ..
fakat sivas'lıyım yani biraz daha uzarsa bu konu sanıyorum ,benim ÖZÜM diye nitelendirdiğim kültürümdeki lehçe mi bile yargılayıp yadırgayacaksınız .. Tavşan değilde Davuşan dediğim için de rahatsız olmanız gerçekten çok anlamsız .. benim büyüklerim dedelerim amcalarım vs vs. hala sizin yadırgadığınız lehçede konuşuyorlar .. Aleviliği içkiyle özleştirmeye gelince , alevi olupta içki içmeye karşı olan tek bi insan tanımadım bu güne kadar .. Fakat Herşeyin dozunu bilmek tabiyki en doğrusudur .. Şimdi siz bana diyorsunuzki alevilikle içkiyi özleştiriyorsun , 40 lar meclisinde yaşanan olaylar aşikardır.. alevilikte dem vardır .. dem'de içki içtikten sonra insandaki huzur ve duyguların şahlanmasıdır .. yanlışım varsa düzeltin , yaşım daha 17 ben buraya bişeyler öğrenmeye geldim fakat bi konu üzerine bu kadar çok gitmeniz beni çok şaşırttı açıkçası ..
Saygılar ..
rockçı turna 11.09.2006, 14:46 hafikakpınar can söylediklerin bazı arkadaslarca yanlıs anlasıldı o kadar...bu konuda yapabilcek pek bir sey yok galiba.bence gereken acıklamaları yaptın. güzel bir konu actın ve konu dagılmaya basladı. bunu engellemek için bu tartısmaya artık cevap yazma derim.diger topiklerde fikirlerini beyan et ki insanlar senin iyi niyetli biri oldugunu anlasınlar;) tekrar aramıza hosgeldin...
hafikakpinar 11.09.2006, 14:55 teşekkür ederim ..
karadagli 11.09.2006, 15:37 Sevgili Cano...
Cano senin verdiğin örnekte hiç bir art niyetli birşey yoktu....Alevilerin içkiye karşı olduğunu bile yazmaya başlıycaklar nerdeyse...Senin verdiğin örneği çok iyi anladık...Biz gönül rahatlığıyla içtiğimiz zaman sünnilerin içemediğini ve bunu baskıcı bir şekile soktuklarını ve çok günah sakın içme cennette yer bulamazsın gibi gerici zihniyete sahip olduklarını söylemek istedin....Neden bu içki konusu sorun oldu anlayamadım...Biz Saadet Partilimi olduk yoksa? Veya Fethullaçı mı olduk?
Hem kimsenin senin gitmeni isteyeceğini zannedmiyorum...Burda Sünniler bile yorum yaparken burda demokratik platformda konuşabilirken senin gibi kardeşi neden burda istemeyelim...?
Sevgilerimle Cano...
sevgili can galiba bizler biribirimizi anliyamiyoruz. sanirim bu konu fazla uzadi.bence kapansa iyi olur.
sevgiler
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)
Gerçekten anlamak çok güçç ..
evet söylediğiniz gibi istanbul'da doğdum büyüdüm ..
fakat sivas'lıyım yani biraz daha uzarsa bu konu sanıyorum ,benim ÖZÜM diye nitelendirdiğim kültürümdeki lehçe mi bile yargılayıp yadırgayacaksınız .. Tavşan değilde Davuşan dediğim için de rahatsız olmanız gerçekten çok anlamsız .. benim büyüklerim dedelerim amcalarım vs vs. hala sizin yadırgadığınız lehçede konuşuyorlar .. Aleviliği içkiyle özleştirmeye gelince , alevi olupta içki içmeye karşı olan tek bi insan tanımadım bu güne kadar .. Fakat Herşeyin dozunu bilmek tabiyki en doğrusudur .. Şimdi siz bana diyorsunuzki alevilikle içkiyi özleştiriyorsun , 40 lar meclisinde yaşanan olaylar aşikardır.. alevilikte dem vardır .. dem'de içki içtikten sonra insandaki huzur ve duyguların şahlanmasıdır .. yanlışım varsa düzeltin , yaşım daha 17 ben buraya bişeyler öğrenmeye geldim fakat bi konu üzerine bu kadar çok gitmeniz beni çok şaşırttı açıkçası ..
Saygılar ..
sevgili can ,ben hayatim boyunca hic bir insanin ne kültürüne, ne diline ne rengine karsi cikmadim,ve benim dünya görüsüm de herkes kendi kültürlerini, örf ve adetlerini yasatmalidirlar diyorum, cünkü bu bir zenginliktir. sonra bende bir güney doguluyum G.antepliyim bizim de kendimize göre bir sivemiz vardir. ben size o anlamda kesinlikle karsi cikmadim oldumu can.istersen bu konuyu kapatalim olmazmi.
sevgiler
hafikakpinar 11.09.2006, 15:48 Sevgili Cano...
komünistalevi´isimli üyeden Alıntı
Sevgilerimle Cano...
sağol cano böyle düşündüğün için çok mutlu oldum ..
sevgilerimle ...
sevgili can ,ben hayatim boyunca hic bir insanin ne kültürüne, ne diline ne rengine karsi cikmadim,ve benim dünya görüsüm de herkes kendi kültürlerini, örf ve adetlerini yasatmalidirlar diyorum, cünkü bu bir zenginliktir. sonra bende bir güney doguluyum G.antepliyim bizim de kendimize göre bir sivemiz vardir. ben size o anlamda kesinlikle karsi cikmadim oldumu can.istersen bu konuyu kapatalim olmazmi.
tabiiki can eğer yorum ekleyecek başka arkadaşlarımız da yoksa..
konu kapanabilir saygı duyarım ..
sevgiler ..
Lazoşa_62 11.09.2006, 17:50 Öncelİkle Herkese Selam Olsun ..
Konuya Geleyİm ,
Benİm Anne Tarafim SÜnnİ Baba Tarafim Alevİ , Babami 5 YaŞindayken Kaybettİm .. 12 - 13 YaŞima Kadar DoĞal Olarak Sunnİ KÜltÜrÜyle BÜyÜdÜm Namaz Kildim Camİye Gİttİm OruÇ Tuttum Vs Vs..
Bunlar Tabİkİ KÖtÜ Şeyler DeĞİl Ama Ben Namaz Kilarken OruÇ Tutarken Sadece BÜyÜklerİmden BÖyle GÖrdÜĞÜm İÇİn Yaptim .. Annem Bana Sadece Yap Dedİ Bende Yaptim Bİ Nedenİ Yoktu Sadece Kendİmİ Avutuyodum . . 13 YaŞimdayken Babannem Bana Alevİ KÜltÜrÜnden Bahsettİ İlk Öncelerİ Pek BİŞey Anlamadim .. Daha Sonralari (dÜŞÜnmeyİ Ve Yargilamayi ÖĞrendİkten Sonra) Bu KÜltÜre AŞik Oldum Ve DoĞru Yolumda Gİdİyorum.. HoŞ , Bu KÜltÜrÜ GÖrÜpte AŞik Olmayan KÖrdÜr..
Neyse Saadete Geleyİm , ArkadaŞlar Ben Alevİ Olabİlİrmİyİm ?
Bİ Çok KİŞİden Duydum Bu GÜne Kadar Alevİ Olunmaz Alevİ DoĞulur Dİye Ama Ben BÖyle DÜŞÜnmÜyorum .. Sİzİn DÜŞÜncelerİnİz Nedİr ??
sen beneninle,beyninle ve ruhunla gercek bir alevisin.Senki suni kültürle yetiştirildin halde aleviligin kanında olduğu anlaşıldı.sen alevi doğmuşsun..
Bence bu soruya biz değil senin cevap vermen lazım. Asıl isteyen sen olursan buna karışmaya kimsenin gücü yetmez yeterki yürekten iste. Hem zaten bizlerin söylememizle olsaydı bu iş ....
Yürekten İste Sen
Sen zaten alevisin bak yazmışsın bile kişisel bilgilerine canım kardeşim bana sorarsan kimseden izin alma sen ne istiyosan öle yap:):)
Öncelikle foruma h.g...
Eğer ALLAH-MUHAMMED-ALİ yolunda gidersen eline-beline-diline sahip olursan gerçek manada alevisin...
2. senin baban zaten alevi imiş...Dolayısı ile sen zaten alevi doğmuşsun...:)...
Neyse...Tekrar H.g..
hafikakpinar 22.09.2006, 09:30 Bence bu soruya biz değil senin cevap vermen lazım. Asıl isteyen sen olursan buna karışmaya kimsenin gücü yetmez yeterki yürekten iste. Hem zaten bizlerin söylememizle olsaydı bu iş ....
Yürekten İste Sen
Sen zaten alevisin bak yazmışsın bile kişisel bilgilerine canım kardeşim bana sorarsan kimseden izin alma sen ne istiyosan öle yap:):)
Benim kimseden izin almak bi niyetim yokki , sadece fikirleri merak ettim :)
Yorumun için sağol abla .. Sevgiyle kal ..
Öncelikle foruma h.g...
Eğer ALLAH-MUHAMMED-ALİ yolunda gidersen eline-beline-diline sahip olursan gerçek manada alevisin...
2. senin baban zaten alevi imiş...Dolayısı ile sen zaten alevi doğmuşsun...:)...
Neyse...Tekrar H.g..
Hoşbulduk can sağolasın ...
Allah eyvallah ..
Actiginiz topige artik mesaj yazilmasini istemiyorsaniz ,yazilmasindan rahatsizlik duyuyorsaniz ve kapatilmasini istiyorsaniz bunu bize bildirebilirsiniz.
Aksi halde Yönetimce gerek duyulmadikca konular kapatilmaz...
hafikakpinar 22.09.2006, 10:57 sevgili can ,ben hayatim boyunca hic bir insanin ne kültürüne, ne diline ne rengine karsi cikmadim,ve benim dünya görüsüm de herkes kendi kültürlerini, örf ve adetlerini yasatmalidirlar diyorum, cünkü bu bir zenginliktir. sonra bende bir güney doguluyum G.antepliyim bizim de kendimize göre bir sivemiz vardir. ben size o anlamda kesinlikle karsi cikmadim oldumu can.istersen bu konuyu kapatalim olmazmi.
sevgiler
sevgiler
Sayın MetinK
Ben Sayın BektaşEren 'e cevap vermek amacıyla yazmıştım konu kapansın diye .. şu an hiç bi rahatsızlığım yok konuyla ilgili .. Fakat bu konuyu açalı 15 20 gün oluyor .. Uzun zamandır yorumda eklenmiyodu zaten .. Bu da forum kurallarına aykırı sanırım ..
Bu yüzden Konu kapatılabilir ..
Saygılar ..
|
|