kartalizma
08.09.2006, 13:13
selam canlar...Mesudiye'de ve Gölköy'de de Alevi köyleri vardır..buralı arkadaşlar varsa köylerini yazabilirler..
Ben de Mesudiye'nin Güzelce Köyü'ndenim.
Ben de Mesudiye'nin Güzelce Köyü'ndenim.
|
Orijinalini görmek için tıklayınız : ORDU - Mesudiye ve Gölköy kartalizma 08.09.2006, 13:13 selam canlar...Mesudiye'de ve Gölköy'de de Alevi köyleri vardır..buralı arkadaşlar varsa köylerini yazabilirler.. Ben de Mesudiye'nin Güzelce Köyü'ndenim. seyhann 26.01.2007, 16:16 ben başka köydenim ama babaannem gölköylüdür :) sercanordu 27.01.2007, 13:32 :001_rolle selam canlar...Mesudiye'de ve Gölköy'de de Alevi köyleri vardır..buralı arkadaşlar varsa köylerini yazabilirler.. Ben de Mesudiye'nin Güzelce Köyü'ndenim. Merhaba kardeşim ben ulubeyliyim ama babaannem mesudiye güzelce köyünden önce ki ismi yada köylülerin dedigi gibi galiba ismi "kertil" di. Belki sende benim köyü tanırsın ulubey-başçardak köyü:walkman: __________________________________________________ ____________ Muhammed Ali'yi Candan Sevenler Yorulup Yollarda Kalmaz İnşallah İmam Hasan'ın Yüzün Görenler Hüseyin'den Mahrum Olmaz İnşallah kartalizma 29.01.2007, 22:41 meraba dostum.. bizim köyün bi mahallesi kertil de.benim soyadım karapınar..orda ya karapınar,ya öztürk ya bektaş ya da karataş soyadı var..senin soyadın ne nerede oturuyosun kimlerdensin tanışalım ben istanbul da sarıgazideyim nesaks 11.02.2007, 01:18 Merhaba arkadaşlar, Ben de Ordu Mesudiye Türkköyü'ndenim. kartalizma 13.02.2007, 18:17 aramıza hoşgeldin can. bi hemşerimizin daha katılması ne hoş birşey. ben de güzelce köyü ndenim. :) pasaoglu_sk 25.02.2007, 20:25 Kardeş Ordu/Ulubey/ Başçardak köyünden sevgiler... Şoreş 25.02.2007, 20:26 Orduda çok Alevi Köyü var mı acaba ? kartalizma 26.02.2007, 19:34 selam paşaoğlu, bizim de akrabalar var Başçardak'ta. kendini biraz tanıtır muısın. nelr yaparsın kimlerdensin? sercanordu 10.03.2007, 15:22 Orduda çok Alevi Köyü var mı acaba ? mrhb şoreş kardeş ben ordu ulubeyliyiim.... Genellikler ordu'da Alevi yoktur diye bilinir ama gercektende cok fazla köy var... örnegin ordu gürgentepenin büyük bölümü ALevi köyü... Hatta bizim köyde dedelik yapanlar oradan geliyorlar. Yani dedelerin ocakları olan köyler var. ayrıca fatsa,gölköy,mesudiye,akkuş da da cok köy var... örnegin ulubeyde 10 15 arası köy var.. Ama artık köylerde cok fazla insan yok yarısı büyük kentlerde yarısı sehir merkezinde...bizim köylülerde ordu selimiye mahallesini ele gecirdiler orasını Alevi köyüne cevrircekler:biggrin: __________________________________________________ __________ Muhammed Ali'yi Candan Sevenler Yorulup Yollarda Kalmaz İnşallah İmam Hasan'ın Yüzün Görenler Hüseyin'den Mahrum Olmaz İnşallah sercanordu 10.03.2007, 15:28 Merhaba arkadaşlar, Ben de Ordu Mesudiye Türkköyü'ndenim. slm can, Türkköyünü ailem konuşurken duydum isim olarak biliyorum... sizi köyü falan cok merak ediyorum.. Köyünüz tam olarak nerde köyün hakkında bilgi verirmisin meraklı melehatı rahatlasın:thumbup1: :biggrin: __________________________________________________ ______________ Muhammed Ali'yi Candan Sevenler Yorulup Yollarda Kalmaz İnşallah İmam Hasan'ın Yüzün Görenler Hüseyin'den Mahrum Olmaz İnşallah celik6060 10.03.2007, 15:50 ya canlar ordu da alevi, köyler varmı cokmu ya ilk duydum valla sercanordu 10.03.2007, 15:57 ya canlar ordu da alevi, köyler varmı cokmu ya ilk duydum valla Ya ordu'da cok fazla ALEVİ köyü varyaa neden kimse inanmıyo yada bilmiyo:crying: :pisman SLm can, cogu kardeşimiz bilmiyo ama ALevi köyleri dolu, Ben ulubeyliyim 10 15 tane var Gürgentepe, akkuş, gölköy, mesudiye, fatsa buralarda ALevi köyleri var aslında heryerinde var da en belirgin ve fazla oldugu yerler burası umarım yardımcı olmuşumdur __________________________________________________ _____________ Muhammed Ali'yi Candan Sevenler Yorulup Yollarda Kalmaz İnşallah İmam Hasan'ın Yüzün Görenler Hüseyin'den Mahrum Olmaz İnşallah pasaoglu_sk 11.03.2007, 22:15 selam paşaoğlu, bizim de akrabalar var Başçardak'ta. kendini biraz tanıtır muısın. nelr yaparsın kimlerdensin? Kardeş bize Paşaogulları derler. herkes taanır. Sen kimlerdensin.. Sizin akrabaları yazarsan tanıyıp tanımadıgımı yazarım sana . Ama kesin tanıyordurum... hoşçakal :):) ernic 45 14.03.2007, 05:22 selam ordullu canlar acaba ordu alevileri hangi ocaga bagli kimlerdensiniz ben tarihten okudum eskiden cepni türkmenleri cok yasamis orduda acep cepni alevilerdenmisiniz cünkü ordu emiroglunun cepni türklerinin kalesiymis mesudiye mesudiye tarihinde bile yazi internette selam kartalizma 13.04.2007, 18:44 Selam can... Ordu'nun ezici bir çoğunluğu Güvenç Abdal Ocağına bağlıdır.Bu ocağı sırasıyla Sarı Saltık Ocağı ve Hubyar Ocağı izler... Mesudiye'nin Güzelce Köyü'nde Ulus Derviş adında ; Hacı Bektaş Efendimizin torunlarından olan dedemizin türbesi vardır. Buraya yaz-kış demeden Karadeniz'in her bölgesinden canlar gelir,aşlar pişer,kurbanlar kesilir,cemler yapılır,semahlar dönülür... Herkesi bekleriz yaz aylarında nüfus patlaması yaşanıyor... goco52 14.10.2007, 20:05 Selam Can'lar Ordu'da epey alevi köyleri var. Bunlar Mesudiye, Gölköy, Ulubey, Gürgentepe, Fatsa ve Ünyenin köylerinde. Ben Gölköy ilçesindenim. Gölköy ilçesinin tek alevi köyü olan Kozören Köyündenim. Ordu genelinde Anadolu da olduğu gibi alevi köyleri Ünye, birazcık da Fatsa hariç hep şehir merkezlerine uzaktalar. Türkiye genelinde olduğu gibi geçim ve eğitim sıkıntısı nedeniyle büyük şehirlere aşırı göç vardır(Özellikle İstanbul'un Anadolu yakası). "EVVEL ALLAH DEDİM AÇTIM GÖZÜMÜ; GÖZÜME MUHAMMED ALİ GÖRÜNDÜ. HASAN, HÜSEYİN'E SÜRDÜM YÜZÜMÜ, GÖZÜME MUHAMMED ALİ GÖRÜNDÜ." dilaa74 15.10.2007, 00:30 Merhaba ArkadaŞlar.. Ordu/ünye/üçpinar Köyündenİm.... Ordu Nüfusunun %20 Sİ Alevİdİr... Benİm De Bİldİklerİm. ünye Köylerİ Arsinda Tamarasi, Ballik, YİĞİtler, EĞrİmeŞe, Gürgentepe, Kocuklu, BaŞçardak, Haciköy (bunlar Sadece ünye Ye BaĞli) geygel60 02.03.2008, 17:36 Arkadaşlar ben araştırdım ordu merkez komple alevi ve horasanlı ama hepsi asimile olmuş.bir kaç kuşak ileri gidersen alevi ve çepni türkmenleri olduğunu görürsünüz. Yoktur beylerin mürveti Bindikleri arap atı Yedikleri insan eti içtikleri kan oluptur. Yunus Emre fatsali 17.04.2008, 04:30 Yaaa canlar, ben bilgi ariyorum ama bi turl guveilir bilgi bulamadim; aradigim sudur, Ordu/fatsa/Pesembe ve köylerinde Sunnilestime operasyonlr olmusmudur? ve kökenlerim hakkinda nderden bilgi Alabilirm?? yarimlarini dan tesekkur deyim Eyvallah fatsali 17.04.2008, 04:37 [QUOTE=sercanordu;375478]Ya ordu'da cok fazla ALEVİ köyü varyaa neden kimse inanmıyo yada bilmiyo:crying: :pisman SLm can, cogu kardeşimiz bilmiyo ama ALevi köyleri dolu, Ben ulubeyliyim 10 15 tane var Gürgentepe, akkuş, gölköy, mesudiye, fatsa buralarda ALevi köyleri var aslında heryerinde var da en belirgin ve fazla oldugu yerler burası umarım yardımcı olmuşumdur __________________________________________________ _____________ Yaaa canlar, ben bilgi ariyorum ama bi turlu guvenilir bilgi bulamadim; aradigim sudur, Ordu/fatsa/Pesembe ve köylerinde Sunnilestime operasyonlar olmusmudur? ve kökenlerim hakkinda nerden bilgi Alabilirm?? yarimlariniz dan tesekkur deyim Eyvallah |