Orijinalini görmek için tıklayınız : DÜnya KardeŞlİk BİrlİĞİ IŞik İnsanlari

selva
11.09.2006, 11:18
arkadaşlar geçenlerde bir arkadaşın başsağlığına gitmek için eşim ve çocuğumla yola çıktık.Ailecek bol bol yürümeye özen gösteririz.Parktan geçerken susadım su içmek için çeşmeye yöneldim.önümde bir kaç çocuk yan taraftada düzgün güzel giyimli iki bayan.Biri telefonla konuşuyor diğeride konuşmasının bitmesini bekliyor.Çocuklar sularını içti sıra bana geldi.Bayanlardan biri bayan sizinle bir şey konuşmak istiyorum mümkünse dedi.Bende tabi buyrun dedim.Suyunuzu için ondan sonra dedi.Suyumu içtim nuyrun dedim baştan.Çok temiz ve güzel bir yüzünüz var sizden çok pozitif elektrik alıyorum okumanız için bir kitap verirsem okurmusunuz dedi.Bende tabi dedim okumayı severim.Bayan koluma girdi kırk yıllık ahpamışız gibi eşimde arkadan ne oluyor dedi bende bir kitap verecekmiş onu alıcaz dedim.Heman yan tar4af çay bahçesi.Bayan adımı sordu bende adımı söyledim .Benim adım türkçe değil anlamıda ışık veren kadın anlamı ne diye sordu ben söyleyince bizde zaten ışık insanlarıyız dedi.çay bahçesine girdik.Bir grup insan arkadaşlar bakın size ışığı getirdim çok pozitif bir elektriği var .Kitabımızın ilk nüshasını verelim dedi.Ordaki cemaatte şaşkın bende.Adamın uzattığı fotokopileri almak için eşim elini uzattı bayan hayır hayır beye değil bayana vereceksiniz dedi.eşimde tuaflaştı.bir bayanıda açıklama yapmak için yan masaya bizimle birlikte aldılar.Kadının direk sorduğu şey uzaylılara inanırmısınız oldu.Benden ses çıkımadı eşim ben inanırım dedi ve kadın mevlana öğretisini baz aldıklarını dünyada bizden başka canlılar olduğunu diye konuya girdi ve anlatmaya başladı.Hiç bayanın sözünü kesmeden dinledim.Sonra benim kızılbaş olduğumu zaten sevgi üzerine anlattıkları her şeyin benim inancımda var olduğunu söyleyip teşekkür edip ordan kalktık.
işin magazinini bırakıp gelelim asıl konuya arkadaşlar bir çok yerde alevi vatandaşlarımızın din değiştirdiği ile ilgili yazı8lar okuyorum ve bu beni çok üzüyor.bizler ailelerimiz tarafından sevgiyle yoğrulup büyüyen insanlarız.fakat yıllarca baskılardan dolayı ailelerimiz kendilerini saklama ihtiyacı duymuş bizede temel öğretilerimiz dışında bizi rahatlatacak ibadetlerimizi yapma imkanları doğurmamışlardır.İnsan oğlu ibadetlerini allah için yaptığını söyler ama allahımızın bizim ibadetimize hiç bir şekilde ihtiyacı yoktur .İnsanın varoluşunda rahatlama ihtiyacı vardır bunuda ibadetle yapar.Kendi ibadetini yıllarca yapamıyan alevi toplumuda başka gruplar tarafından yanlarına çekilecek iyi bir potansiyel.Şİmdi size soruyorum arkadaşlar kendi insanlarımızı bir araya toplamak zorundayız kaybetmemek için . sizinde başınıza mutlaka böyle olaylar gelmiştir.kendi insanımızı kaybetmemek için neler yapmalıyız fikirlerinizi bekliyorum.