Orijinalini görmek için tıklayınız : çok önemli 3 soru

anka renef
11.09.2006, 12:06
Arkadaşlar 3 sorum var
1-Bu günkü islam peygamber efendimiz zamanındaki islammı
2-sünnilerin kıldığı namaz emevilerinmi
3-Atatürk asimilasyona uğramış 1 bektaşimi

Serkan_Devrim
11.09.2006, 12:17
Arkadaşlar 3 sorum var

öncelikle sorularınızı soru yanıt bölümünde açabilirdiniz. topikleri doğru yerde açınız. konuyu uygun yere kaydırıyorum.

sorulara gelince;
geniş bir soru dizini.:)
1)bence değil. dinler, mezhepler, ideolojiler, fikirler vb hep zaman geçtikçe git gide dejenere olur yozlaşır. buda doğaldır aslında.:)
2)Geleneksel Namaz Allahla Dalga Geçmektir!!! (www.aleviforum.com/showthread.php?t=10245)
3)çok tartışıldı. bu konu hakkında yeterince topik var. arama butonunu kullanmanızı tavsiye ederim.

cemalettin
11.09.2006, 13:14
[QUOTE=ali ekber]

"anka renef"in sorularına cevaplar güzeldi.
sadece asimilasyon konusuna değinmek istedim ki,kişinin dolduruşa gelebilmesi/asimile olabilmesi için pek çok konuda boşlukları olması gerektir.
Mustafa Kemal Atatürk'de,aldığı belli olan eğitimde,yaptıklarında,fikirlerinde herhalde pek bir boşluk yoktur ki asimile olabilsin/dolduruşa gelsin

Hu

Şoreş
17.09.2006, 03:09
1 - Bugünki İslam, Emevi Kültürüyle bezenmiş, yozlaşmış ve amacından sapmış bir İslam.Ehlibeyte sahip çıkmayan bir İslam olamaz.İbadethaneleri bile değişime uğramıştır büyük ölçüde.

2 - Sünni Namazını bilmiyorum.Kendilerine sormak lazım.Sünni Mezhepler arasında bile Namazda çok azda olsa farklılıklar var.

3 - Atatürk'ün köyü, Makedonya - Kocaali bir Alevi Bektaşi Türkmen Köyüdür.Bu doğru.Ama Dedesinin Hafız olması düşündürücü..

Seyduna
17.09.2006, 17:45
Sanirim ucu de hayir olan sorulardir bunlar.Sadece su konuda yorum yapabilirim. Ataturk un alevi oldugnu sanmiyorum. Alevi olsa bile en az bu kadar sevebilirdim Bilime ve gelisime onem veren laik, belki ataist ve kesinlikle korkutucu bir zekaya sahip bir liderdi.

Lazoşa_62
17.09.2006, 18:43
1 - Bugünki İslam, Emevi Kültürüyle bezenmiş, yozlaşmış ve amacından sapmış bir İslam.Ehlibeyte sahip çıkmayan bir İslam olamaz.İbadethaneleri bile değişime uğramıştır büyük ölçüde.

2 - Sünni Namazını bilmiyorum.Kendilerine sormak lazım.Sünni Mezhepler arasında bile Namazda çok azda olsa farklılıklar var.

3 - Atatürk'ün köyü, Makedonya - Kocaali bir Alevi Bektaşi Türkmen Köyüdür.Bu doğru.Ama Dedesinin Hafız olması düşündürücü..
1.sorunuzda cevabınıda vermişsiniz.islamiyet Peygamber Hz.muhammeddin ölümü ileÖzellikle eşi Ayşe ve onun çevresi islamiyeti yozlaştırıp ve Hz.Aliye halifeligi vermemek için kendi çıkarları ve menfaatleri acısında saptırdılar.Evet çok doğru bir söz Ehlibeyte sahip çıkmayan zaten müslüman değildir.
2.soruda bence namaz sekli semali önemli degil.Zaten önemli olan ruhen inanmak. bence namazın sekli değil namaza duranın ne kadar allaha inandığı
3.Sorunuza Atatürk büyük bir devrimci,aydın ve alevi kişiliği ile aynı zamanda büyük bir lider.Dedesini hafız olması alevi olmasına engel degil

zafergngr
18.09.2006, 07:20
1.Hz. Muhammed in ölümüyle emevi soyu islamiyeti kendi çıkarları doğrultusunda değiştirmiştir.
2.Namazın kuranda bi tarifi kaç rekat olduğu 5 vakit olduğu diye bişey yok.
3.Atatürk'ün köyü, Makedonya - Kocaali bir Alevi Bektaşi Türkmen Köyüdür.
diyecek başka bişey yoktur herhalde...:d

kenanuner
29.09.2006, 20:36
:thumbup1: 1.Hz. Muhammed in ölümüyle emevi soyu islamiyeti kendi çıkarları doğrultusunda değiştirmiştir.

SANA KATILIYORUM ARKADAŞIM TEŞEKKÜRLER

crewchif
29.09.2006, 22:33
1.Hz. Muhammed in ölümüyle emevi soyu islamiyeti kendi çıkarları doğrultusunda değiştirmiştir.
tüm cevapları vermiş arkadaşım

Servan
01.10.2006, 19:29
Arkadaşlar 3 sorum var

1-Bu gunki islam peygamber zamanındaki islam degildir.degişmiştir.her alim birseyler eklemiştir.
2-emeviler tarafından cıkarılmıstır.namaz turkce de vardır zaten.nereden geldigi bence acıktır.
3-bektaşi oldugunu ben de dumuştum ama doğruluğunu bilemem.

GELİN CANLAR BİR OLALIM......

MetinK
01.10.2006, 19:33
:thumbup1:

SANA KATILIYORUM ARKADAŞIM TEŞEKKÜRLER
Büyük harfle mesaj yazani epey zamandan beridir yeni görüyorum.:(
Yasak.Bir daha uyarilmadam cezalandirilsiniz.Yeni olmaniza veriyorum bu sefer...
Birde sadece tesekkür edecegimize konu hakkinda fikrimizi yazsak ve itibar puani ile ödüllendirsek/cezalandirsak daha dogru olur.
Iyi forumlar...

Nesimi
01.10.2006, 19:43
1. İslam Emevilerden sonra bozulmuştur hatta Hz.Alinin şehit olmasından sonra islam hızlı bir biçimde bozulmaya doğru gitmiştir. Bu günkü islam bozulmuş bir dindir.

2.Namazın Kur'anda şekli yok ayrıca, islam kaynaklarına sürekli uydurma hadislerle eklemeler yaptıklarından kimse Hz.muhammed döneminde şimdiki gibi namaz kılındığını ispatlayamaz.

3.Atatürkün Bektaşiliğiyle ilgili bir kanıt yok. Alevi halkı kendine kahramanlar yaratmayı seven bir halk olduğundan Atatürkün yobazlara karşı tutumunu Bektaşi olmasına bağlamışlardır ancak Atatürkün BEktaşiliği kesin değildir. ...

ismail601
04.10.2006, 22:48

:) :) :) :) :)