Orijinalini görmek için tıklayınız : Ibadet Hak Icin Mi Halk Icin Mi?

karadagli
11.09.2006, 23:04
Sevgili canlar madem burda bizler islam ile ilgil herseyi tartisiyoruz.bende bir soru sorayim dedim.sorum su ibadet hak icin mi halk icin mi? Yorumlarinizi bekliyorum lütfen.

saygilar

Yaprak...
12.09.2006, 00:07
ibadet.... batındaki Hak'ka.... zahirdeki Halk'adır....ikisi birdir....
"Adem bir yaprak....bir yüzü hak...bir yüzü halk..." ibadet bir olanadır...

halitseyfi
12.09.2006, 00:53
Allah eyvallah,

mmum
13.09.2006, 20:13
Halkın Hakka yapdğı bir niyazdır......Hakka yapılan ibadetler halka ulaşılandır.....yani Hak için yapılan İbadet Halk için yapılan ibadettir....

Şoreş
17.09.2006, 14:52
Halka Hizmet, Hakka Hizmettir demiş Pirimiz.. Tayyip Efendi bir konuşmasında bunu kullandı.Acaba hangi halka hizmet ediyor. Neyse..

Biz Cemlerimizde Niyaz ederiz hakka, küskünleri barıştırarak, razılık alarak Tanrı huzuruna temiz çıkarız.

Aleviler Musahipi, kardeşi açken tok yatmaz.Komşusu açken tok yatmaz..

gizem
17.09.2006, 15:19
halka edilen ibadet hakka edilen ibadettir

mutlumusuncan
17.09.2006, 18:29
Bizim inancımızda insan yaratanın tecellileridir. İnsa-ı kamil olunca da yaranı ile bütünleşecektir. Dolayısı ile halka hizmet Hak'ka hizmettir.

özgürf
18.09.2006, 09:52
Sevgili canlar madem burda bizler islam ile ilgil herseyi tartisiyoruz.bende bir soru sorayim dedim.sorum su ibadet hak icin mi halk icin mi? Yorumlarinizi bekliyorum lütfen.

saygilar

bana göre ibadet ne hak içindir nede halk içindir ibadet insanın kendisi içindir. saygılar

cemalettin
18.09.2006, 14:02
a = b
b = c ise;
c = a

müttaki
19.09.2006, 08:48
Halk ve Hakkı birbirinden ayırabilirsek ibadetimizi O'na yapalım Hak Halkta Zahirdir Halka ibadet edilmez Halktaki Hakka ibadet edilir... Hak Halktan ayrı sayılmaz..

Halktaki Hakka değilde sadece Halka hizmet dünyalıktır....
Halkı aradan çıkarıpda Hakka hizmet etmek gayba hizmettir boştur...

Bir Hikaye anlatayım... Adamın biri tam 17 yıl ibadet etmiş inancının greği olan herşeyi yerine getirmeye çalışmış.... birgün dişi ağrır adam acısından duramaz... Allahda O'na İnsan suretinde bir melek gönderir..

melek Adama Diş ağrısını geçirebileceğini fakat 17 yıllık tüm sevaplarını kendisine vermesini söyler... Adam tabi toplamış o kadar sevabı önce itiraz etse de diş acısına dayanamaz kabul eder....

İnsanın nefes aldığı her An çok değerlidir bunun karşılığını binlerce yıl ibadet etsenizde veremezsiniz....

o Anı yaşamadıktan sonra Yaşamanın ne anlamı var... toplamayalım topladıklarımızı teslim edip Yaşamı Yaşamaya Zevk etmeye bakalım...

ibadet ne Hak için olmalı ne Halk için kendimiz için olmalı çünkü İnsanın Bir yüzü Halk Bir yüzü de Hakdır... İnsan ise Eşrefi Mahluktur... mahlukların en şereflisidir... Allah katında yaratılmışların en üstünü ve en Yakin olanıdır..

hafikakpinar
19.09.2006, 09:45
En güzel ibadet halka yapılan hizmettir ..

halk=hak

hak=halk

Sözüm meclisten dışarı , gösteriş için camiye gideceğinize 5 vakit kendinizi avutacağınıza gidin bi fakir doyurun.. Hacı olmak için verdiğiniz parayı gidin bi yerlere bağışlayın .. Bilinizki böylesi daha hayırlıdır ..

Enel Hak..

Saygılar ..

SarıVatoz
19.09.2006, 17:52
İbadeti kendiniz için yaparsınız ama bana kalırsa Din görevlisi kişilerden başkasına pek faydası olmuyor. Tabi siz insana iyilik yaparken Allah (cc) için (diğer bir deyişle sevap kazanmak için) yaptım diyorsanız iş değişir. Ama İnsanlar ibadeti sadece kendileri için yaparlar.

http://img71.imageshack.us/img71/2678/enelhakmq0.jpg (http://imageshack.us)Enelhak

Her türlü kendiniz için yapıyorsunuz.

SivanA SimyacI
24.09.2006, 19:42
:thumbup1:

ibo_eren_27
15.10.2006, 13:44
bana göre ibadet ne hak içindir nede halk içindir ibadet insanın kendisi içindir. saygılar

bencede

yoldaş1903
21.07.2007, 18:24
İbadetin halk'a olanı,hakka ulaşanı değilmidir dostlar.:innocent: Çok melek gördüm kendimi yawww:blush:

nuran
21.07.2007, 18:46
hak için !!

demet..
08.08.2007, 00:56
Halka Hizmet, Hakka Hizmettir demiş Pirimiz.. Tayyip Efendi bir konuşmasında bunu kullandı.Acaba hangi halka hizmet ediyor. Neyse..

Biz Cemlerimizde Niyaz ederiz hakka, küskünleri barıştırarak, razılık alarak Tanrı huzuruna temiz çıkarız.

Aleviler Musahipi, kardeşi açken tok yatmaz.Komşusu açken tok yatmaz..

Güzel bi açıklama yapmış.. sağol
Halka yapılan hizmet hakka yapılır.

delidervis
01.10.2007, 19:06
ibadet Allah icin yapılmaz cunku Allah'ın buna ihtiyacı yoktur.. daha cok insan daha cok ibadet ettiginde Allah daha güclü olmaz cunku Allah zaten Allah'tır yaratandır..
ibadeti insan kendisi icin yapar ki burda amac Allah'a baglılıgını göstermektir O'na onu ne kadar sevdigimizi göstermektir.. sen ne kadar baglı olursan ona iste o zaman sen kazanmaya baslarsın..

en iyi ibadet hizmettir hizmetlerin en iyisi ise Allah'a hizmet etmektir ama insan direkt olarak Allah'a hizmet edemez.. Allah insana kendi parcasından ekledigini söyler Kuranda o halde her insanda Allah'tan bir zerre varsa ve biz insana hizmet edersek dolaylı olarak Allah'a hizmet etmis oluruz... iste bu cok iyidir insan icin, ve cok hayır vardır bunda...

bir insanı sekli olarak görmeyin onun icinde yaratandan gelen bir parca oldugunu görün ve yaptıgınızı o kisi icin degil onun icindeki ilahi nefes icin yapın.. cünkü ne zaman siz bir insana bir iyilik yapsanız aslında bunu icindeki ilahi parcaya yapmıs oluyorsunuz.. bir insana bir kötülük bir iskence yaptıgınızda aslında bu iskenceyi kime yapmaya calısıyorsunuz bi düsünün...

Allah'a hizmet edelim Allah icin,
kisiye bakmayalım yüzü icin,
kim yardım istiyorsa yardım edelim,
Hak Muhammed Ali askı icin...

cemalettin
01.10.2007, 19:24
ibadet ve hamd sadece Hakk'a yapılır ise doğrudur,
dua halk için yapılır ise makbul olsa gerektir.
"halk=yaradılmış" ise,halk iyi halde olur ise dua eden de iyi olacaktır...

delidervis
01.10.2007, 19:42
ibadet ve hamd sadece Hakk'a yapılır ise doğrudur,
dua halk için yapılır ise makbul olsa gerektir.
"halk=yaradılmış" ise,halk iyi halde olur ise dua eden de iyi olacaktır...

tabiki ibadet ve hamd Allah'a yapılır.. ama ne icin ibadet yapıyoruz Allah'ın buna ihtiyacı oldugu icin mi yoksa bizim buna ihtiyacımız oldugu icin mi sorusunu sormak gerek...

cemalettin
01.10.2007, 22:55
tabiki ibadet ve hamd Allah'a yapılır.. ama ne icin ibadet yapıyoruz Allah'ın buna ihtiyacı oldugu icin mi yoksa bizim buna ihtiyacımız oldugu icin mi sorusunu sormak gerek...

selam,

fakr'in anlayışı şudur ki;
yaradan'a ibadet yaradılmışın fiziki ve ruhi olarak sağlıklı olması için bir yoldur ve bu sebeple ibadet edilmesi istenmiştir.
faydası sadece yaratılmışadır.

vidal
01.10.2007, 23:08
ibadet hakka yapılır halka hizmet hakka hizmettir dolayısıyla halka hizmet etmek ibadet etmek tir