Orijinalini görmek için tıklayınız : üç bacı
http://www.dilav.com/Resimler/Fotograflar-Dateien/bild3.JPG
yukarıda gördügnüz agaç savaş sırasında askerdlerden kaçan 3 bacıının allaha dua ederek bizi birbirimizden ayırma dedikten sonra agaça dönüştükleri yerdir burası erzincan-üzümlü-büyükköydedri yani bizim köyde bu üç bacıının köyde halen dolaştıkları rivayet edilir ve görenlerde vardır.
Bir Zeynep 05.11.2005, 17:00 ay tüglerim diken diken oldu, sagol can.
özgüreren 05.11.2005, 18:34 insan ne yazacağını şaşırıyor,doğrudur
izmirksk 05.11.2005, 21:47 bacılar kurumuş:3D_NG:
cok ilginc gercektennnnn olabilir ben inaniyorum boyle seyleree bizim oralarda da boyle bir hikaye anlatilirr kisaca bahsedeyim konu acilmiskenn aklima geldii
eski zamanlarda bir koy varmisss hep kendi aleminde yasayan yabancilarin pek gelmedigi, koylulerinde yabancilara pek hos karsilamadiklari bir insanalri varmisss.....bir gun koye yasli bir adam gelmiss hizir olarak bilinirmis eski zamanlardaa ama koylu bunu bilemezmiss hizirin ne zaman ve nasil gelecegini bilmedikleri icinn,,,neyse iste hizir yasli adam kiliginda gelmis koylerineee,, herkesin kapisi calip ac oldugunu ve ekmek istedigini soylemiss.... hangi kapiyi calmissa hor gorup kovmuslarrrr.. varlikli olduklari haldee kimse evine buyur etmemiss dilenci zannedipp retetmislerr.... en son bir fakir bir kadinin kapisini calmiss ac oldugunu soyleyipp bir parca ekmek istemiss kadin cok fakirmiss yasli adami hos karsilamis ve evinde kalan son bir parca ekmegi getirip vermiss...hizir da kimsenin vermedigini ama kadinin bir parca ekmegi fakir olmasina karsii paylasmasini bilen bir insan olugunu soylemiss alcakgonullulugune hayran kalmiss.... ve yasli adamm kadinin veridgi ekmegi geri vermis ve demiskii''kizim simdi dediklerimi yap,, bir tanede kucuk cocugu varmis kadinin cocugunu al ve su gordugun tepeden cik bu koyden hemen git ama giderken sakin arkana donup bakmaa ''demisss kadin yasli adamin dediklerini yapmiss cocugunuda alip sirtina yasli adamin dedigi dagdann cikmaya baslamiss...... baya bir gittikten sonraa merak etmiss yasli adami dediklerine neler oluyorr neden ''arkana donme'' dedii donup neler oldugunu ogrenmek istemisss ve arkasini bir donmuss ki oda nee koskocaman koyy sular altinda kalmiz koy degill resmen gol olmusss.... o an kadin aglamaya baslarken birden agac olup orda kalmiss yillardir aglayan agac derlerr bir dagin etegindee agactan hep gozyasi aktigina inanirlar bir soylentide vardir ki kadin donup bakmasaydii hic bisey olmazdii diyeee..... benim alien gitti gorduu orayii gercekten aglayan bir agac var diyorlarrr ama bana gitmek nasipp olmadi daha... ama birgun sirf aglayan agaci gormeye gitcemmm....
saygialr..........
gercekten ilginc olay, alala ben orda yaniz kalamam sanirim :))))
izmirksk 06.11.2005, 11:34 arkadaşlar bu olaylara inanmanızı sağlayacak bir kanıt var mı?
yani olayı kim nakletmiş?anlatılan olaylar sanırım görgü tanığı olmadan yaşanmış.gerçi bu tip olaylarda epey bir görgü tanığına ihtiyaç duymak lazım:3D_NG:
yani dikkat ederseniz olay sinema filmi izler gibi.peki ama kim görmüş ve nakletmiş.kanıtları neler?
halkımız metafiziğe ve gizme meraklı olduğu için bu tip söylentiler çok çıkıyor.ve işin ilginci insanlarda inanıyor.
babamın memurluğu sebebi ile 1 yıl pülümür de kalmıştık(tunceli/pülümür)
orada karşımızda bir tepe vardı ve uyuyan birsine gerçekten çok benziyordu ve oranın halkı onun o şekilde kalan bir insan olduğuna inanıyordu. sorgulamayınca insan inanıyor.ve tabi korkular ,özlemler ve derin metafizik arzular böyle yönlendiriyor insanı.
rockçı turna 06.11.2005, 11:45 arkadaşlar bu olaylara inanmanızı sağlayacak bir kanıt var mı?
yani olayı kim nakletmiş?anlatılan olaylar sanırım görgü tanığı olmadan yaşanmış.gerçi bu tip olaylarda epey bir görgü tanığına ihtiyaç duymak lazım:3D_NG:
izmirkyk aynen katılıyorum söylediklerine fakat kimseye bir zararları dokunmuyorsa bırakalım insanlar neye inanırsa inansın.sanıyorum insanlar için bir ihtiyaç bu da; mitler yaratmak.
izmirksk 06.11.2005, 12:01 bizim ailedede böyle inanışlar çok.mesela annem anlatıyor köylerinde kardeş kardeşi vurmuş ve üzüntüden aklını oynatma noktasına gelmiş ve sonra kuş olmuş.anne öten bu kuş nedir dediğimde yıllar önce bana o kuş kardeşini vuran kuştur sadece bizim köyde öten böyle bir kuş vardır derdi.
yani bizim köylüler ve ailedede bu tip inanışlar çok.falanca yer gidip mum yakmalar ,orada falanca şahsı araya sokmalar, taş olan insanlar vs..
yani bunların arasında yetiştiğim için yabancı sayılmam bu konulara.
bazı arkadaşlar bu olayı bir hikaye gibi degerlenidiryor onlara kızmıyorum ama böyel olayların nasıl kanıtı olbilirki o onda devlet görevlileri zabıtmı tutcaklardı örndegin peygamberlewinde bir çok mucizeleri olmuştur bunlarada kanıtımı gerek biz dedelierimizden ne duydusak size anlatyıyoruz inannıp inanmammak sizin düşünceniz..
izmirksk 06.11.2005, 20:22 aslında insan hayat çizgisini bunlara bağlamadığı müddetçe inanmak zarar vermez tabi.(arada biraz gizemle donanmış metafizikte olsun artık:3D_NG: )
bunları paylaştığınız için teşekkür ederim
Yakapınarlı 06.11.2005, 20:24 bacılar kurumuş:3D_NG:
çok komikti.ayy hiç güleceğim yoktu:3D_NG (4)
yaa evet ne kaniti olabilirkii ben duydukalrimi ve soylenenleri yazdimm ne dusundugunuz sizin sorunuznuz ben size inanin demiyorum kii sadece bu aklima geldi ve paylasmak istedimm onceden bu tur olaylar cok oluyormuss ve var boyle bir yerr ki bende yazdimm ben inaniyorum......... metafizik falan diyorsanizz da siz bilirsiniz beni ilgilendirmez beni benim dusuncelerim ilgilendiir yanii bu konuyada bi deprem yartmayin yanii.....................
çok komikti.ayy hiç güleceğim yoktu:3D_NG (4)
burada komik ne varki arkadaşalr çok ayıp yaa aramızda akıllı kişiler oldugu gib çok cahil insanlarda var inanmıyorsanz bari susun susmakta bir erdemdir.
izmirksk 07.11.2005, 14:55 bu hikayeye inanmamak neden cahillik olsun?
arkadaşlar hepsi espri idi.birbirimize bu yüzden kırılmayalım.
yazdıklarımdan beğenmediğiniz kısımları söyleyin sileyim.
arkadaşım bu olaya ister inan ister inanma ama inana da saygı duyman lazım bu kounda en ufak espiri bile benim canımı sıkar anladınmı?
arkadaşım bu olaya ister inan ister inanma ama inana da saygı duyman lazım bu kounda en ufak espiri bile benim canımı sıkar anladınmı?
Hayır sıkamaz! Sıksa da siz başkalarının canını sıkamazsınız. Bu bahsettiğiniz olay bilimsel açıdan mümkün gözükmüyor. Böyle iddialı ve kendinden emin şekilde bir çıkış yaparsanız gelecek tepkilere de hazır olmalısınız. Böyle bir hikayeye inanan olacağı kadar, inanmayan da olacaktır. Nasıl inancınıza saygı bekliyorsanız, inanmayana da saygılı olmak zorundasınız. Herhangi bir hakaret yok. Arkadaşlar inanmamış ve esprili bir şekilde bunu dile getirmiş. Siz de onlara aynı esprili şekilde yanıt verebilirsiniz. Ama sizin inandığınız bir rivayete onlar inanmadıkları için "cahil" olamazlar.
Hayır sıkamaz! Sıksa da siz başkalarının canını sıkamazsınız. Bu bahsettiğiniz olay bilimsel açıdan mümkün gözükmüyor. Böyle iddialı ve kendinden emin şekilde bir çıkış yaparsanız gelecek tepkilere de hazır olmalısınız. Böyle bir hikayeye inanan olacağı kadar, inanmayan da olacaktır. Nasıl inancınıza saygı bekliyorsanız, inanmayana da saygılı olmak zorundasınız. Herhangi bir hakaret yok. Arkadaşlar inanmamış ve esprili bir şekilde bunu dile getirmiş. Siz de onlara aynı esprili şekilde yanıt verebilirsiniz. Ama sizin inandığınız bir rivayete onlar inanmadıkları için "cahil" olamazlar.
yaa inanmayan inanmasın kardeşim ama dalgada geçmesin bu olayın belgesi bizim yüreklerimizdedir ben cahil kelimesini boş bogazlık edenlere dedim hem sen her şeye muhalefetsein ya seni ciddiye almıyorum bile....
yaa inanmayan inanmasın kardeşim ama dalgada geçmesin bu olayın belgesi bizim yüreklerimizdedir ben cahil kelimesini boş bogazlık edenlere dedim hem sen her şeye muhalefetsein ya seni ciddiye almıyorum bile....
Bir kere üslubunu toparla. Ben seni tanımıyorum. Herhangi bir yerde muhabbetimiz olduğunu da hatırlamıyorum. Bu tarz kahve sohbetlerini bana yapma. Ciddiye alıp almamak senin tercihin. Fakat burada bu tür gerginlikler yaratma ve konuyu da kişiselleştirme. Üslubuna dikkat et. Senin kişiliğinle veya davranışlarınla ilgili bir yorum yapmadım. Seni tanımam etmem. Eleştiriye kişisel saldırganlıkla karşılık verme. Ayrıca "Lütfen beni ciddiye al" gibi bir beklentim yok. Ama sağa sola "boşboğaz", "cahil" gibi ithamlarla forumun seviyesini düşürüp katılımcıları incitmeni hoş karşılamıyorum. Buna itirazımı belirttim.
o zaman sizde tanımadıgız bir kişin yazdıgı va inandıgı bir şeyle dalga geçmeyin ben neysem oyum ben anadolu çocuguyum avrupalarda yetişmedim sizin gibi her şeyi şakaya alamıyoummm..
yaa tabiki kirginlik olmasin herkesin dusunceleri farkli olabilirr yanii herkes ayni dusunecek diye bisey yok ki herkesin dusundukelri ve soyledikleri kendisini ilgilendiir degil mi....... hosgoruyle karsilamak gerekirr erdals bu kadar tepki vermene gerek yok kii .....
o zaman sizde tanımadıgız bir kişin yazdıgı va inandıgı bir şeyle dalga geçmeyin ben neysem oyum ben anadolu çocuguyum avrupalarda yetişmedim sizin gibi her şeyi şakaya alamıyoummm..
Beyefendi. Hala gerginlik yaratmaya devam ediyorsunuz. Sizin yazınızla dalga geçen yok. Üstelik ben yazınızın içeriğinden doğru düzgün bahsetmedim bile, bırakın dalga geçmeyi.
Tanımadığınız kişiler hakkında üslubuna ve konuşmasına dikkat etmesi gereken sizsiniz. Bakın hala "Avrupa'da yetişme" den falan bahsediyorsunuz. Gülünç oluyorsunuz.
Gerginlik yaratmaya bir son verin artık. Katılımcılara saldırmak için bahane aramayı terkedin. Sizin her inandığınıza başkaları da inanmak zorunda değil. Her yazınızı da beklediğiniz şekilde cevaplandırmak zorunda değil. Artık bu gülünç tartışmaya bir son verelim.
gunal side cok sert oluyorsunuzz dusuncelerinizi daha uygun bir sekilde anlatabilirsinizzzzz yangina korukle gitmeyin lutfennn..........daha yumusak bir dille yazabilirsinizz..........
Beyefendi. Hala gerginlik yaratmaya devam ediyorsunuz. Sizin yazınızla dalga geçen yok. Üstelik ben yazınızın içeriğinden doğru düzgün bahsetmedim bile, bırakın dalga geçmeyi.
Tanımadığınız kişiler hakkında üslubuna ve konuşmasına dikkat etmesi gereken sizsiniz. Bakın hala "Avrupa'da yetişme" den falan bahsediyorsunuz. Gülünç oluyorsunuz.
Gerginlik yaratmaya bir son verin artık. Katılımcılara saldırmak için bahane aramayı terkedin. Sizin her inandığınıza başkaları da inanmak zorunda değil. Her yazınızı da beklediğiniz şekilde cevaplandırmak zorunda değil. Artık bu gülünç tartışmaya bir son verelim.
bir kere sen üslübuna dikkat et ben gerginlik yatamıyorum sen yaratıyorsun ve kimseye sadırmıyourm en insani duyguyu istiyorum sizden saygı duyun ben size inan diye bir şey demedim içimde daha çok şey var ama şimdilik otokontrol yaparak susuyorum ve artık kapatalım....
izmirksk 07.11.2005, 19:28 arkadaşım bu olaya ister inan ister inanma ama inana da saygı duyman lazım bu kounda en ufak espiri bile benim canımı sıkar anladınmı?
üslubunuz kabadayı üslubu ve hoş değil
buna karşın ben kendi adıma özür dilerim.yıllar öne okuduğum bir kitapta insanlar ne kadar hayalperestçe olursa olsun inandıkları şeyler için adam bile öldürürler diyordu.galiba doğru imiş.
ama insanların inançları ile dalga geçmek değildi amacım.böyle bir anlamaya sebep oldu isem özürler benden.
ama en azından önemli olduğuna inandığım bir şeyi söylemek istiyorum.
insan ölünce fizyolojik süreçler yaşanır.ceset kokmaya başlar, insanın cesedi çürür ve zamanla kemiklerde aşınır vs..ya da cesedi yakarsınız ve elinizde külleri kalır.
ama bir insan (evet etten kemikten oluşan bir insan)ağaç olmaz ,taş olmaz.
atalarımızdan,dedelerimizden, annelermizden duyduğumuz her şey doğru değildir.tabiki siz inanıyorsanız inancınıza saygı duymak kalır benden.sadece buna gerçekten inandığınızı düşünemedim.
Yakapınarlı 07.11.2005, 22:24 burada komik ne varki arkadaşalr çok ayıp yaa aramızda akıllı kişiler oldugu gib çok cahil insanlarda var inanmıyorsanz bari susun susmakta bir erdemdir.
burada demek istediğin ne akıllı insanlar buna inanmaz ama cahillerde var siz sususn onlar inansın manasına mı geliyor bu yazdığın.ayrıca inanıp inanmak bize bağlı olan bir konu eleştiriye açık olmalısın bence
Candacan 09.11.2005, 12:29 Alevilik islam dininin özünü ön plana çıkaran bir inançlar bütünüdür.
"Eline, diline, beline sahip ol" ilkesine bağlıdır. "Çalışmayı" en büyük ibadet olarak kabul etmiştir. İnsanların, insan gibi yaşamalarını sağlayacak birçok öngörüyle doludur. Akla ve bilime dayanır. Bilimseldir.
Bırakın herkes neye inanırsa ona inansın ama, böylesine düzeyli ve kaliteli bir sitede insanları akla ve bilime aykırı safsatalara yönlendirmeyin. Aleviliği özünden koparıp sünnileştirmeyin.
Bu, aleviliğe vurulan en büyük darbe olur. Alevi iseniz, alevi kalın. Ya da gidin sünni olun. Ama böyle safsatalarla "ben aleviyim" demeyin.
Tüm canlara selam olsun.
Alevilik islam dininin özünü ön plana çıkaran bir inançlar bütünüdür.
"Eline, diline, beline sahip ol" ilkesine bağlıdır. "Çalışmayı" en büyük ibadet olarak kabul etmiştir. İnsanların, insan gibi yaşamalarını sağlayacak birçok öngörüyle doludur. Akla ve bilime dayanır. Bilimseldir.
Bırakın herkes neye inanırsa ona inansın ama, böylesine düzeyli ve kaliteli bir sitede insanları akla ve bilime aykırı safsatalara yönlendirmeyin. Aleviliği özünden koparıp sünnileştirmeyin.
Bu, aleviliğe vurulan en büyük darbe olur. Alevi iseniz, alevi kalın. Ya da gidin sünni olun. Ama böyle safsatalarla "ben aleviyim" demeyin.
Tüm canlara selam olsun.
alevlilik kimsenin tekelinde degildir bu gibi olaylar aleviligin her zamanında vardı ve olacaktır örnegin hünker hacı bektaşı velinide birçok mucizeleri vardır aslında siz aleviligie zarar veriyorsunuz aleviligi ataist'leş tiriyorsunuz bu olaylar alevilgin ne denli güzel ve itikatlı oldugunu gösterir dilimde tüy kalmadı ben size inanın demedim ama bu size dalga geçme hakkı vermez artık sıkılmaya başladım bana rtık bu konuyla gelmeyin. saygılar..
alevlilik kimsenin tekelinde degildir bu gibi olaylar aleviligin her zamanında vardı ve olacaktır örnegin hünker hacı bektaşı velinide birçok mucizeleri vardır aslında siz aleviligie zarar veriyorsunuz aleviligi ataist'leş tiriyorsunuz bu olaylar alevilgin ne denli güzel ve itikatlı oldugunu gösterir dilimde tüy kalmadı ben size inanın demedim ama bu size dalga geçme hakkı vermez artık sıkılmaya başladım bana rtık bu konuyla gelmeyin. saygılar..
"Bana artık bu konuyla gelmeyin" ne demektir? Bu konuyu sen açtın. Bir yazı yazdın. Kendi kendine birşeyler anlattın. Daha sonra insanlar seninle aynı fikri paylaşmayınca da kabadayı bir üslup takındın. "Bana bu konuyla gelmeyin" ne demektir. Nasıl bir konuşma tarzıdır? Şu ilmekte kaç kişiyi rahatsız ettin? İnsanlar seninle aynı fikirde olmayabilir. Konuşmalarına, yazılarına dikkat et. Diğer üyelere karşı seviyeni koru. Katılımcıları sırf senin gibi düşünmüyor diye basit bir muhabbet yüzünden cahil vs ilan etme. "Üç tane bacı kurudu, ağaca dönüştü" sözüne inanmamakla ateizm arasında bağlantı kurma gücünden dolayı tebrik etmek istesem de seni; kabadayı üslubundan, "bana bu konuyla gelmeyin" türündeki kendini beğenmiş davranışından ve bir topikte en çok kullanıcıyı rahatsız edebilme becerinden dolayı da uyarmak zorundayım seni. Konu saptığı için kapanmıştır.
cok ilginc gercektennnnn olabilir ben inaniyorum boyle seyleree bizim oralarda da boyle bir hikaye anlatilirr kisaca bahsedeyim konu acilmiskenn aklima geldii
eski zamanlarda bir koy varmisss hep kendi aleminde yasayan yabancilarin pek gelmedigi, koylulerinde yabancilara pek hos karsilamadiklari bir insanalri varmisss.....bir gun koye yasli bir adam gelmiss hizir olarak bilinirmis eski zamanlardaa ama koylu bunu bilemezmiss hizirin ne zaman ve nasil gelecegini bilmedikleri icinn,,,neyse iste hizir yasli adam kiliginda gelmis koylerineee,, herkesin kapisi calip ac oldugunu ve ekmek istedigini soylemiss.... hangi kapiyi calmissa hor gorup kovmuslarrrr.. varlikli olduklari haldee kimse evine buyur etmemiss dilenci zannedipp retetmislerr.... en son bir fakir bir kadinin kapisini calmiss ac oldugunu soyleyipp bir parca ekmek istemiss kadin cok fakirmiss yasli adami hos karsilamis ve evinde kalan son bir parca ekmegi getirip vermiss...hizir da kimsenin vermedigini ama kadinin bir parca ekmegi fakir olmasina karsii paylasmasini bilen bir insan olugunu soylemiss alcakgonullulugune hayran kalmiss.... ve yasli adamm kadinin veridgi ekmegi geri vermis ve demiskii''kizim simdi dediklerimi yap,, bir tanede kucuk cocugu varmis kadinin cocugunu al ve su gordugun tepeden cik bu koyden hemen git ama giderken sakin arkana donup bakmaa ''demisss kadin yasli adamin dediklerini yapmiss cocugunuda alip sirtina yasli adamin dedigi dagdann cikmaya baslamiss...... baya bir gittikten sonraa merak etmiss yasli adami dediklerine neler oluyorr neden ''arkana donme'' dedii donup neler oldugunu ogrenmek istemisss ve arkasini bir donmuss ki oda nee koskocaman koyy sular altinda kalmiz koy degill resmen gol olmusss.... o an kadin aglamaya baslarken birden agac olup orda kalmiss yillardir aglayan agac derlerr bir dagin etegindee agactan hep gozyasi aktigina inanirlar bir soylentide vardir ki kadin donup bakmasaydii hic bisey olmazdii diyeee..... benim alien gitti gorduu orayii gercekten aglayan bir agac var diyorlarrr ama bana gitmek nasipp olmadi daha... ama birgun sirf aglayan agaci gormeye gitcemmm....
saygialr..........
Bu hikaye Aksaraya ait bende duymustum ama tabiki arkdaslar kanitimiz olamaz biz ozmanda yasamadik burda benim canooom duydugunu sizlerle paylasiyor ayni bende duydum Haydar sultanin tepesinde bir yer oraya bende annem gille gittim ama diyorumya bu oradaki yöre halki tarafindan anlatilan bir hikaye...
saygilar ( Canoommm):))))))
|