Orijinalini görmek için tıklayınız : Ligimize Sahip çikalim

gencoalevi
06.11.2005, 03:04
Arkadaşlar süperlig te bildigimiz gibi fenerbahce lehine bir çok kararlar alınıyor daha lig 11 haftası oynanmadan şampiyonu belirleyen spor yazarlarına yazıklar olsun. şampiyonu futbol belirlesin

sizde yorumlarınızı yazarsanız ii olur dostlar...

Erki
06.11.2005, 05:23
arkadasim spor yazarlari ne dedigini biliyorlarmiki?
onlar bi böyle bi söyle, yani duruma göre degisiyor.

KoCGIRİ
06.11.2005, 13:27
vay be dinime küfreden müslüman olsa.

neymiş ya bu FENER?

keşke elini futboldan hiç çekmeyen Mehmet Ağar'lar Mesut Yılmaz'lar zamanındada bu kadar hassas olsaydınız da o zamanda beraber sahip çıksaydık futbolumuza.
keşke o zamanki 8-0 lık maçları 90+8 de çalınan penaltılarla şampiyon olan takımı da irdeleseydik.
Keşke haluk ulusoysuz zamanında dönen pis hakem ve masabaşı olaylarına da isyan etseydik hep beraber.
keşke medyadaki kalemşör yazarları protesto etseydik beraberce.

bizlerin bazı gazeteleri alma-aldirtma kapmanyalarimiza,faks eylemlerimize, protesto yürüyüşlerimize, her nevi mafyalaşmış futbol düzenine isyanimiza ortak olsaydiniz keşke.

FENERBAHÇELİLİK kuruluşundan beri KUVAY-İ MİLLİYE RUHU taşır dostlar
BİR DURUŞTUR FENERBAHÇE,KARA SEVDADIR,TAVIRDIR,İSYANDIR.

şimdi temizlig çiler bir araya gelmişler,futbolumuzu kirlendi temizleyelim.
hayır efendim sizin amacınız tesisleşen,kurumsallaşan,bilinçli-etkili taraftarı olan FENERBAHÇE mizi nasıl durdururuz kampanyasıdır.

yıl 85
GS+BJK şampiyonluk sayıları toplamları< FENERBAHÇE şampiyonluk sayısı
15 yıldır lobilerinizle medyanızla ezmeye başladınız,başardınız,şampiyonluklarınız arttı(bazılarının nasıl arttığını da futboldan anlayan herkes bilir) alıştınız sesi çıkmayan FENER e.

2001 de şampiyon olduğumuzda ne dedik?
EFSANE GERİ DÖNDÜ
peki o günlerde Alevi dünyasının önemli isimlerinden Galatasaraylı Adnan Polat ne demişti?
"korkarım 5 yıl sonra FENERBAHÇE rakipsiz kalacak,bu yolda hızla gidiyor"

sevgili Adnan Abi gösterdigin yolda yönetim+taraftar+sporcular+camia kenetlendik gidiyor ve kenetlendikçe ÇIĞ gibi büyüyoruz.
ve kimsede bizi durduramayacak,hele temizligçiler,asla...

SEVGİ EYLEM GEREKTİRİR.

eren89
10.11.2005, 22:26
vay be dinime küfreden müslüman olsa.

neymiş ya bu FENER?

keşke elini futboldan hiç çekmeyen Mehmet Ağar'lar Mesut Yılmaz'lar zamanındada bu kadar hassas olsaydınız da o zamanda beraber sahip çıksaydık futbolumuza.
keşke o zamanki 8-0 lık maçları 90+8 de çalınan penaltılarla şampiyon olan takımı da irdeleseydik.
Keşke haluk ulusoysuz zamanında dönen pis hakem ve masabaşı olaylarına da isyan etseydik hep beraber.
keşke medyadaki kalemşör yazarları protesto etseydik beraberce.

bizlerin bazı gazeteleri alma-aldirtma kapmanyalarimiza,faks eylemlerimize, protesto yürüyüşlerimize, her nevi mafyalaşmış futbol düzenine isyanimiza ortak olsaydiniz keşke.

FENERBAHÇELİLİK kuruluşundan beri KUVAY-İ MİLLİYE RUHU taşır dostlar
BİR DURUŞTUR FENERBAHÇE,KARA SEVDADIR,TAVIRDIR,İSYANDIR.

şimdi temizlig çiler bir araya gelmişler,futbolumuzu kirlendi temizleyelim.
hayır efendim sizin amacınız tesisleşen,kurumsallaşan,bilinçli-etkili taraftarı olan FENERBAHÇE mizi nasıl durdururuz kampanyasıdır.

yıl 85
GS+BJK şampiyonluk sayıları toplamları< FENERBAHÇE şampiyonluk sayısı
15 yıldır lobilerinizle medyanızla ezmeye başladınız,başardınız,şampiyonluklarınız arttı(bazılarının nasıl arttığını da futboldan anlayan herkes bilir) alıştınız sesi çıkmayan FENER e.

2001 de şampiyon olduğumuzda ne dedik?
EFSANE GERİ DÖNDÜ
peki o günlerde Alevi dünyasının önemli isimlerinden Galatasaraylı Adnan Polat ne demişti?
"korkarım 5 yıl sonra FENERBAHÇE rakipsiz kalacak,bu yolda hızla gidiyor"

sevgili Adnan Abi gösterdigin yolda yönetim+taraftar+sporcular+camia kenetlendik gidiyor ve kenetlendikçe ÇIĞ gibi büyüyoruz.
ve kimsede bizi durduramayacak,hele temizligçiler,asla...

SEVGİ EYLEM GEREKTİRİR.

işte bu kadar

mustimercan
14.11.2005, 01:23
dostum güzel yazmissinda bir eksik var ...adnan abinin gösterdigi yolda yönetim+taraftar+sporcular+camia ve FEDERASYON kenetlendik ...olacakti,,,sanirim unuttun ,en büyük destekcinizi nasil unutursun...:-)))

Candacan
14.11.2005, 03:04
Arkadaşlar süperlig te bildigimiz gibi fenerbahce lehine bir çok kararlar alınıyor daha lig 11 haftası oynanmadan şampiyonu belirleyen spor yazarlarına yazıklar olsun. şampiyonu futbol belirlesin

sizde yorumlarınızı yazarsanız ii olur dostlar...

İlk bölümde ne güzel belirtmişsiniz. Yoruma ne gerek varki...
Bırakın bunu "sevgi eylem gerektirir" diyerek, sevgiyi ve eylemi bu kadar yozlaştıran,devlet, mafya, polis üçgenindeki "susurluk" benzeri uygulamaların büyük hayranı olanlar yapsınlar.
Ne beklenirki onlardan, başka sevgileri, başka eylemleri varmı ki...

Sevgili canlar,
Bizim gerçek sevgilere, gerçek eylemlere çok ama çok ihtiyacımız var. Bırakın ligleri. Onların sahipleri zaten var. Böyle fanatikleri olduğu müddetçe de hep olacaklar.
Koçgiri'ler devam etsinler. Bizim koçyiğitlere, alevilere, eylemcilere ihtiyacımız var. Aşkını, sevgisini, canını bu yolda ortaya koyanlara ihtiyacımız var.
Canlara merhaba. Diğerlerine güle güle.(Şükrü Saracoğlu stadına. Burda ne işiniz olabilir ki..Sizin yeriniz stadlar. İnönü. Ali Sami Yen v.b.)

onurtt
14.11.2005, 13:23
Bence Türkiye Birinci Ligi 10 sene önce bozuldu özellikle Terimli Galatasaray o dönemlerde devlet desteğiyle önemli başarılar elde etti...Şimdi de Fenerbahçe aynı gizli eli kullanıyor...

KoCGIRİ
15.11.2005, 14:45
dostum güzel yazmissinda bir eksik var ...adnan abinin gösterdigi yolda yönetim+taraftar+sporcular+camia ve FEDERASYON kenetlendik ...olacakti,,,sanirim unuttun ,en büyük destekcinizi nasil unutursun...:-)))

ALEMSİN YA BENİ DE GÜLDÜRDÜN.

EVERTON MAÇINDA KİMİN ATTIĞI,NERDEN ATILDIĞI GÖRÜLMEYEN, İSPATLANAMAYAN, BİLİRKİŞİ RAPORLARI AKSİNİ SÖYLEDİĞİ HALDE DİNLENMEYEN,BİZİM STADIMIZDA OLMAYAN YANİ YARGININ SONUÇLANDIRMADIĞI BİR KURŞUN HADİSESİYLE HEMEN HÜKÜM VERİP ANINDA STADIMIZI BİR MAÇ KAPATIP 2 PUANIMIZI ÇALAN FEDERASYONDAN BAHSEDİYORUZ DİMİ?

FUTBOLCUMUZ DENİZ BARIŞA 2 YIL ÖNCEKİ TRANSFERDEN DOĞAN HATA İLE 1 MİLYON EURO CEZA VERİP FUTBOL OYNAMASINI DA YASAKLAYAN FEDERASYONU SÖYLÜYOSUN Dİ Mİ?

GEÇEN SENEKİ DENİZLİSPOR KUPA MAÇINDA 17. DAKİKADA GİRAY BULAK LA TARTIŞMA YAŞAYAN KAPTANIMIZ ÜMİT ÖZATA 4 MAÇ CEZA VEREN, BU CEZAYI İTİRAZA RAĞMEN İNDİRMEYEN,TAHRİK EDEN GİRAY BULAK A HİÇ CEZA VERMEYEN FEDERASYONU MU DEDİN?

TÜM AVRUPADA AB STATÜSÜ ANELKA VE LUCİANO YA BU STATÜYÜ VERMEYEN FEDERASYON BİZİM YANIMIZDA DİYOSUN ÖYLE Mİ?

VALLA KOMİKSİN.

4 YIL ÜSTÜSTE ŞAMPİYON OLDUĞUN ZAMAN MESUT YILMAZ I MEHMET AĞAR I HALUK ULUSOY U SEN NASIL UNUTTUN? ŞİMDİKİ DURUMU İRDELİYORSAN O ZAMANI DA İRDELE DE ANLAYALIM SENİN HASSASİYETİNİ. EMİN OL Kİ TÜM BUNLARA RAĞMEN TÜRK FUTBOLUNUN ŞU ANKİ DURUMU O DEVİRE GÖRE DAHA TEMİZDİR.

AYRICA UNUTTUĞUN BİR ŞEYİ DAHA HATIRLATALIM.
FEDERASYON BAŞKANI - MHK BAŞKANI - PFDK VE TAHKİM KURULUNDAKİLERİNİN ÇOĞUNLUĞU GS LİDİR.

KoCGIRİ
15.11.2005, 14:55
İlk bölümde ne güzel belirtmişsiniz. Yoruma ne gerek varki...
Bırakın bunu "sevgi eylem gerektirir" diyerek, sevgiyi ve eylemi bu kadar yozlaştıran,devlet, mafya, polis üçgenindeki "susurluk" benzeri uygulamaların büyük hayranı olanlar yapsınlar.
Ne beklenirki onlardan, başka sevgileri, başka eylemleri varmı ki...

Sevgili canlar,
Bizim gerçek sevgilere, gerçek eylemlere çok ama çok ihtiyacımız var. Bırakın ligleri. Onların sahipleri zaten var. Böyle fanatikleri olduğu müddetçe de hep olacaklar.
Koçgiri'ler devam etsinler. Bizim koçyiğitlere, alevilere, eylemcilere ihtiyacımız var. Aşkını, sevgisini, canını bu yolda ortaya koyanlara ihtiyacımız var.
Canlara merhaba. Diğerlerine güle güle.(Şükrü Saracoğlu stadına. Burda ne işiniz olabilir ki..Sizin yeriniz stadlar. İnönü. Ali Sami Yen v.b.)

PARDON YA BU FORUM SİZİNDİ GALİBA,KUSURA BAKMAYIN SİZDEN İZİN ALMADAN YAZIYORUZ BİZ DE BURDA ARKADAŞLARLA İŞTE
NASIL DA HATA ETMİŞİZ
DERHAL EMİRLERİNİZİ YERİNE GETİRİRİZ
BAŞKA BİR EMRİNİZ?

Alevimen
15.11.2005, 18:20
koçgiri sınır diye bir olay var. fazla uzatmaya gerek yok bu forumda fener tartışması yasaktır. çünkü daima kavga ile sonuçlanıyor.
bu ara ümit ozat giray bulak olayı hatırladığım kadarıyla şöyle olmuştu:
g. bulak 'lan' demiş ümite, ümit'de 'babam bile bana lan dememiştir' nedeniyle sigortaları atmış öyle devam etmiş. aradan 2-3 hafta geçiyor.. ümit taç kullanacak o sıra stad sessiz, topu oyuna çabuk sokmak isteyen ümit topları toplayan çoçuğa 'atsana lan' diye bağırıyor mikrofonun hemen yanında.
şimdi yine bazı kişiler olayı aleviliğe taşıyacaktır ama peşin söyleyeyim alakası yok şu an spor bölümündeyiz.

o andan itibaren ümit özata karşı duyduğum saygı sıfırlanmıştı. olay bu kadar basit.

koçgiri istatistikler elimde deyil ama siz böyle devam ederseniz bir iki gün sonra federasyon ve fener başlıklı 2 sayfalık bir topik açar biri. çünkü fenerbahçe temiz bir sayfa deyil bunu ben objketif taraftar olarak söyleyebiliyorum.

Candacan
16.11.2005, 00:36
"şimdi yine bazı kişiler olayı aleviliğe taşıyacaktır ama peşin söyleyeyim alakası yok şu an spor bölümündeyiz."(Alevimen)

Sevgili Alevimen,
Konuyu aleviliğe taşıdığım yok. Yazımı böyle yorumlamana şaşırdığımı da söyleyebilirim. Spora falanda karşı değilim. Herkes gibi ben de bir takım tutarım.
Ama benim karşı olduğum fanatizm. Öyle bir fanatizm yapılıyor ki...Körükörüne.
Kulüplerin, yönetimlerin ve yöneticilerinin nasıl kirli işlerin içinde olduğu herkesçe biliniyor. Takımını tutmak, sevmek, savunmak ayrı şey; yönetimlerini, yaptığı kirli işleri savunmak ayrı şey. Takımın savunsun, sevsin, okşasın eyvallah. Ama yöneticilerini ve yaptıkları kirli işleri savunacaksa sonucuna katlanacak. Susurlukvari ilişkileri açıkca savunacak ve ben tepki göstermeyeceğim.
Sevgili Alevimen, biz bu düzene, bu kirli ilişkilere karşı mücadadele verdik. Ömrümüz yettiğincede vereceğiz. Üstelikte yaptığımız tek şey sadece görüşlerimi belirtmekten ibaretti. Dostça bir uyarıydı. Sevgi ve eylemlerimizi bu derece ucuzca, yanlış yerlerde kullanmamamız gerektiğini anımsattım.
Ama anlaşılıyor ki bazıları hala kirli ilişkileri ölümüne savunmaya devam edecekler. Etsinler. En doğal hakları. Tabi biz de bu mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz. Gerçi büyük harflerle yazılan karşılıklara daha farklı yanıt vermek gerekir ancak biz genede ilkelerimizin gereğini yapacağız.
Yineliyorum, takımı savunmak, yok 6-0, yok 5-1, yok biz şampiyon olacağız, yok tarihi biz yazarız, falan gibi takılmalar başka birşey(ayrıca çok ta hoştur), yöneticilerinin kirli işlerini savunmak ayrı birşeydir. Bunu artık sadece spor diye geçiştiremezsiniz. Bu bizim mücadelemizin temel alanlarından birisidir. Bundan sonrada öyle olması gerekmez mi.

Ceyhun
16.11.2005, 01:18
Sevgili Alevimen,
Konuyu aleviliğe taşıdığım yok. Yazımı böyle yorumlamana şaşırdığımı da söyleyebilirim. Spora falanda karşı değilim. Herkes gibi ben de bir takım tutarım.

Alevimen'in sizle ilgili böyle bir yorumu yok. Lütfen daha dikkatli okuyalım.

Candacan
17.11.2005, 00:11
Alevimen'in sizle ilgili böyle bir yorumu yok. Lütfen daha dikkatli okuyalım.

Ben aynı kanıda değilim. Yazdığım ya da yazacağım yazıları, o başlıkla ilgili tüm yazıları iyice incelemeden yazmam. Beni dikkatsizlikle suçlamadan önce lütfen bu konuyla ilgili tüm yazıları inceleyiniz.

Ayrıca, benim yazıma sizin alınmanıza da şaşırdığımı belirtmek isterim. Ben, sevgili alevimen'e dostça bir serzenişte bulundum. Alınabilecekleri hiç aklıma gelmedi. Alındılarsa özür dilerim. Kendileri açık veya özel bunu belirtebilirlerdi. Sizinle ne ilgisi vardı, onu da anlayamadım.

Alevimen
17.11.2005, 00:24
"şimdi yine bazı kişiler olayı aleviliğe taşıyacaktır ama peşin söyleyeyim alakası yok şu an spor bölümündeyiz."(Alevimen)

Sevgili Alevimen,
Ama benim karşı olduğum fanatizm. Öyle bir fanatizm yapılıyor ki...Körükörüne.
Kulüplerin, yönetimlerin ve yöneticilerinin nasıl kirli işlerin içinde olduğu herkesçe biliniyor. Takımını tutmak, sevmek, savunmak ayrı şey; yönetimlerini, yaptığı kirli işleri savunmak ayrı şey. Takımın savunsun, sevsin, okşasın eyvallah. Ama yöneticilerini ve yaptıkları kirli işleri savunacaksa sonucuna katlanacak. Susurlukvari ilişkileri açıkca savunacak ve ben tepki göstermeyeceğim.
Sevgili Alevimen, biz bu düzene, bu kirli ilişkilere karşı mücadadele verdik. Ömrümüz yettiğincede vereceğiz. Üstelikte yaptığımız tek şey sadece görüşlerimi belirtmekten ibaretti. Dostça bir uyarıydı. Sevgi ve eylemlerimizi bu derece ucuzca, yanlış yerlerde kullanmamamız gerektiğini anımsattım.
Ama anlaşılıyor ki bazıları hala kirli ilişkileri ölümüne savunmaya devam edecekler. Etsinler. En doğal hakları. Tabi biz de bu mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz. Gerçi büyük harflerle yazılan karşılıklara daha farklı yanıt vermek gerekir ancak biz genede ilkelerimizin gereğini yapacağız.
Yineliyorum, takımı savunmak, yok 6-0, yok 5-1, yok biz şampiyon olacağız, yok tarihi biz yazarız, falan gibi takılmalar başka birşey(ayrıca çok ta hoştur), yöneticilerinin kirli işlerini savunmak ayrı birşeydir. Bunu artık sadece spor diye geçiştiremezsiniz. Bu bizim mücadelemizin temel alanlarından birisidir. Bundan sonrada öyle olması gerekmez mi.
sözkonusu mesajı yazarken 'koçgiri' kişiye hitaben başlamıştım. ve sözkonusu cümlede bu sefer kişiye deyil genellendirme yaptım çünkü forumun adı aleviforum olunca bazen ister istemez insan herşeyi aniden alevilikle bağlantı kurmak istiyor tabi herkes için geçerli deyil (sizin içinde geçerli olduğunu zanetmiyorum sayın Candacan) sadece her ihtimala karşı çift önlem aldım diyebilirim. zaten bu yanlış anlaşılmalara destek olmamak için çeşitli bölümler bulunuyor, spor, mizah gibi...
Moderatör arkadaşımızın dediği gibi size yazılan bir cevap deyildi rahatsızlıktan dolayı kusurumuza bakmayın.

Candacan
17.11.2005, 01:10
Sevgili Alevimen, çok teşekkür ederim. Beni gerçekten rahatlattınız.

mustimercan
17.11.2005, 12:34
walla ben bu konuyu fazla uzatmak istemeiyorum ama kocgir arkadasin bana yazdiklarinada cvb hakkim doguyo.....
1-evt itiraf ediyorum everton macinda adami ben vurmustum,almanya,da vurdum adam ertesi gün maca girdi:-)))))birakin bu isleri yawww yok kursunun nerden geldigi belli degilmisde...
2-ümit özat konusuna deyinmiycem alevimen dostum tarafsiz bi sekilde aciklama yapmis...
3-bu 4 sene üst üste sampiyon oldugumuz dönemde bir uefa kuasi ve birde süper kupa almistik hatirlatayim...bu kupalarda türkiye federasyonu vermiyo hatirladigim kadariyla!!!!
4-sizin baskaniniz son günlerde bide su yabanci oyuncu konusu cikardi ,galatasaray uefa kupasini süper kupayi alirken 11 yabanciylami oynadi...
bence bu türk futbolcusuna bi asagilamadir ne demek yani türk futbolcusu yetersizmi???dünya ücüncüsü olanda yine türk futbolcusuydu....senin elindekiler ise yaramiyosa biz ne yapalim....

eren89
18.11.2005, 23:19
koçgiri sınır diye bir olay var. fazla uzatmaya gerek yok bu forumda fener tartışması yasaktır. çünkü daima kavga ile sonuçlanıyor.
bu ara ümit ozat giray bulak olayı hatırladığım kadarıyla şöyle olmuştu:
g. bulak 'lan' demiş ümite, ümit'de 'babam bile bana lan dememiştir' nedeniyle sigortaları atmış öyle devam etmiş. aradan 2-3 hafta geçiyor.. ümit taç kullanacak o sıra stad sessiz, topu oyuna çabuk sokmak isteyen ümit topları toplayan çoçuğa 'atsana lan' diye bağırıyor mikrofonun hemen yanında.

.

bir kere ümit özat o maçtan sonra 45 maç ceza aldığı için o sezon bir daha hiç maç oynamadı bence yanlış hatırlıyorsun

Alevimen
18.11.2005, 23:40
bir kere ümit özat o maçtan sonra 45 maç ceza aldığı için o sezon bir daha hiç maç oynamadı bence yanlış hatırlıyorsun
45 maç biraz fazla birimde bir hata var, gün olabilir. önemli olan dakkasına tarih deyil olayın içgüdüsünü anlamaktır. aynı bardağı yarı dolu görme gibi olayıdır.

KoCGIRİ
19.11.2005, 03:15
sırayla başlıyayım :)
umarim bu topicte kapanmaz nedense FENERBAHCE ye laf atilan topicler acik kalirken bizim takimimizi savunmamizla o topicler kilitleniyor,spor forumunda baya bi topic leşim olmaya başladi:)
...
sevgili alevimen
umarım dediğin gibi tarafsizsindir da ben yanlış anlamışımdır çünkü ben seni öyle görmüyorum,bu kanıya da burda yazdıklarından sonra vardım.
Ümit Özat olayinda çok yanılıyorsun ben orada Ümit haklidir demedim,haksizdir da, sadece bizim yanimizda olduğu söylenen Federasyonun o olayda tahrik eden Giray Bulak a (son isviçre maçıyla Avrupanın tahrik edenlere nasıl davrandığını görüyoruz) hiç ceza verilmezken Ümit Özat a neden 4 maç ceza verildi ve bu indirilmedi dedim(çünkü o zaman Fenerbahçe şampiyonluğa gidiyordu ve birde kupa final maçı vardı).böyle bir olayda 4 maç ceza alan başka bir oyuncu örneği verebilirmisin?
Ben söyleyeyim veremezsin çünkü yok hatta senin için de önemsiz bir konu olmalı ki anlattiğin "aradan 2-3 hafta geçiyor.. ümit taç kullanacak o sıra stad sessiz, topu oyuna çabuk sokmak isteyen ümit topları toplayan çoçuğa 'atsana lan' diye bağırıyor mikrofonun hemen yanında."
olayinda 4 hafta cezali ümit özati 2-3 hafta sonra oyuna sokmuşsun hemen.Bu arada hatirlatayim o bahsettiğin olay bu sezon kadıköydeki ilk maçımızda yani Diyarbakır maçında oldu yani 2-3 hafta değil 4 ay sonra.ayrica kendi evinde 2-1 yenik olan bir takimin kaptanin o anin stresiyle top toplayıcıya "lan" demesi neden bir insani tek kalemde cizecek kadar rahatsiz etti seni anlayamadim.sanirim hic futbol oynamadin yada oynadiğın maçın heyecanına kendini kaptırmadın,ümitin hareketi doğru değildir elbette ama bu kadar çabuk birisine saygını sıfırlıyorsan o saygını nasıl yapılandırıyorsun merak ettim...
ayrica demişsin ki "
koçgiri istatistikler elimde deyil ama siz böyle devam ederseniz bir iki gün sonra federasyon ve fener başlıklı 2 sayfalık bir topik açar biri. çünkü fenerbahçe temiz bir sayfa deyil bunu ben objketif taraftar olarak söyleyebiliyorum"
lütfen o istatistikleri al eline ve yaz!istersen burdan değil özelden yaz ya da mail at.ya da birisinin federasyon ve fener başlıklık 2 sayfalık bir topik açmasına yardımcı ol lütfen.Cidden o kadar yaratıcı biri var mı çok merak ediyorum.Bu söylediklerini söz kabul edip acilen gerçekleşmesini bekliyorum.
Ha bulacağınız tüm malzemelere de cevap verecek kadar türk futbolu bilgim vardır onu da söyliyeyim.
sevgili alevimen Fenerbahçe temiz sayfa değil diyorsun ve bunu objektif olarak söylüyorsun ben de objektif kavramının türkçe karşılığı için sözlüklere bakma ihtiyacı hissediyorum acaba ben mi yanlış biliyorum o kelimeyi.
antifenerbahçe konularındaki hassasiyetini ve objektifliğini(!) diğer takımlara karşı da bekliyorum,aynı bardağı yarı dolu görme gibi olayını sırf fenerbahçe bardağıyla yapmasan,diğer bardaklara da baksan diyorum,diğer takımlar hakkında negatif örnekler vermek istemiyorum şu an konuyu karıştırmamak ve dağıtmamak adına ama madem kendi kendine tarafsız ve objektif etiketini yapıştırıyorsun bu kavramlar adına göster kendini
ki o tarafsız ve objektif sıfatlarını biz verelim sana,sen kendi kendine verme.
sevgili candacan
genelde yazdıklarına katılıyorum,fikirlerini söyleyiş tarzına yani uslübuna tavır koydum ama bazı şeylere çok saplanmışsın bence,belki spor değilde başka forumda bu yazdıklarını okusam altına imza da atarim ama spora da böyle bakılmaz be sevgili can.
hiç kimsenin burada yöneticilerin kirli işlerini savunduğunu görmedim,sen kimlerin hangi kirli ilişkileri nasıl ölümüne savunduğunu anlatırsan sevinirim, bu tarz düşünceleri bul da beraber mücadele edelim seninle,ama yıllardır tribünlerdeyim dediklerine uyan şeyleri tribünlerde bile pek görmedim,kaldı ki burda,hiç,..böyle bir şey olamaz da,bizim sevgimiz formaya ve renkleredir,o paydada buluşabiliriz sadece o kişilerle ama sadece o kadar,fanatik Fenerbahçeli de olsam Aziz Yıldırım'ın Fenerbahçeye yaptığı icraatlar dışında hiç bir şekilde takip etmem ve onaylamam,ilgilenmem,kaldı kı bizim camiaya yaptığı icraatların bazılarını bile şiddetlice eleştiriyorum hala.bence konuyu buralara çekmene hiç gerek yok ayrıca
"Aşkını, sevgisini, canını bu yolda ortaya koyan gerçek sevgilere, gerçek eylemlerle bezeli koçyiğitlere, alevilere, eylemcilere" türk futbolunda ne kadar ihtiyacın var, niye bu kadar ihtiyaç duyuyosun,ne yapacaksın bunlarla futbolumuza,emin ol Fatih Terim bile milli maç öncesi futbolculara bu kadar gaz verememiştir
bence aşırı abartıyorsun bazı şeyleri,altı üstü futbol bu ya,oyun,bir şov.
amacın futboldaki rantı eleştirmek burdan kendilerine para mevki kirli şeyler çıkaranları eleştirmekse bende karşıyım bunlara, bizim futbol ve tuttuğumuz takımlara olan sevgimize sürekli susurluk laflarını da karıştırma bence,hiç alakası yok çünkü,ama senin futbola her bakışında aklına sürekli susurluk tarzı bişeyler geliyorsa senin için futbol=yönetici=kirli işler eşitliği geçerliyse hep, birşey diyemiyeceğim,bence bakış açını değiştir ya da siyasetle futbolun içiçe gittiği ispanyadan bir takım seç kendine,çünkü türk futbolu senin bahsettiğin o mücadeleler için çok hafif kalıyor. Bu ülkede futbolun nasıl ileriye gideceğini,yanlışların nasıl düzeltileceğini,akıllıca ve çağdaşça tartışabilenlere merhaba,diğerlerine güle güle...
ve buranın en sempatik yazarı mustimercan
okuduklarina cok gülüyorum gerçekten
bana cevap vereceğinin iznini alarak başlamışsın ama hiç benim yazdıklarıma cevap vermemişsin be güzel kardeşim,tekrar yazdırma bana aynı şeyleri,bu forumdaki 8 no.lu mesajı tekrar oku,sonrada kendi mesajını oku,aradaki farkı anla ve yeniden yaz.sadece benim 4 tane örneğe cevap ver ya da sende 4 tane karşı tez üret ama temcit pilavı gibi yabancı oyuncu-türk oyuncu ikilemini ortaya atip bi o yana bi bu yana çevirme.
ilkokul cocuklari gibi sizin baskaniniz bilmemne yapiyo ya gördün mü bak tarzi söylemler çok yavan kalıyor ya,dediğim gibi konuyu dağıtmadan benim yazdıklarıma cevap verebilirsen bana yeter de artar,senden daha fazla birşey beklemiyorum.Hazır konuyu açmışken söyliyeyim,bende karşıyım yabancı futbolcu olayına,bunu ortaya atan benim camiamın başkanı da olsa karşıyım.
Anlaştık mı?
okuduğunuz için teşekkürler

Candacan
19.11.2005, 03:52
Sevgili KOCGİRİ,
"hiç kimsenin burada yöneticilerin kirli işlerini savunduğunu görmedim,sen kimlerin hangi kirli ilişkileri nasıl ölümüne savunduğunu anlatırsan sevinirim"

Cevabını kendin vermişsin zaten
"keşke elini futboldan hiç çekmeyen Mehmet Ağar'lar Mesut Yılmaz'lar zamanındada bu kadar hassas olsaydınız da o zamanda beraber sahip çıksaydık futbolumuza"
O zaman bazılarının hassas olmaması, şimdi de senin hassas olmamanı gerektiriyor değil mi?

"şimdi temizlig çiler bir araya gelmişler,futbolumuzu kirlendi temizleyelim.
hayır efendim sizin amacınız tesisleşen,kurumsallaşan,bilinçli-etkili taraftarı olan FENERBAHÇE mizi nasıl durdururuz kampanyasıdır."
Kirli ilişkilere karşısın öylemi...

"sevgili candacan
genelde yazdıklarına katılıyorum,fikirlerini söyleyiş tarzına yani uslübuna tavır koydum ama bazı şeylere çok saplanmışsın bence,belki spor değilde başka forumda bu yazdıklarını okusam altına imza da atarim ama spora da böyle bakılmaz be sevgili can."
Ya nasıl bakılır?

"FENERBAHÇELİLİK kuruluşundan beri KUVAY-İ MİLLİYE RUHU taşır dostlar
BİR DURUŞTUR FENERBAHÇE,KARA SEVDADIR,TAVIRDIR,İSYANDIR"
Böyle bakılır değil mi?
Eğitime, sağlığa, ekonomiye,dine, ulaşıma, sanayiye, kısacası "spor"dan başka herşeye aynı bakış açısıyla bakılır, ama spora başka türlü bakılır. Niye. Sporu hayatın diğer alanlarından farklı kılan ne. Hayatın dışında mı. Uzayda mı yapılıyor.
Diğer takımlar söz konusu olunca, tamam.Yolsuzluk, kirli ilişkiler, falan hepsini düzeltelim. Ama fenere gelince. Hooop, orda dur. Feneri katma. Fener ayrı. Fener için herşey mübah.
Sevgili can, spora bakış bu olamaz. Bunun adı taraftarlık değildir. Bunun adı fanatiklikte değildir. Bunun adı olsa olsa sporda ırkçılık olur.

"Bu ülkede futbolun nasıl ileriye gideceğini,yanlışların nasıl düzeltileceğini,akıllıca ve çağdaşça tartışabilenlere merhaba,diğerlerine güle güle..."

Sevgili can, bu sözünün altına aynen imzamı atarım. Yeterki siz bu tartışmayı yapın, ben güle güle giderim. Kızma ama futbolu düşündüğünüzü sanmıyorum. Fenerden başka sevdanız, tavrınız, isyanınız yokki...Gerçi, yukardaki alıntıda "futbolun" kelimesi yerine, "fenerin" kelimesini yazsanız altına imzamı, hiç tereddüt etmeden gene atarım.

KoCGIRİ
19.11.2005, 11:56
sevgili candacan
gitgide daha ortak paydaya geliyoruz seninle ama hala anlaşamadığımız noktalar var beraber onlara açıklık getirelim.
öncelikle gitmeni istemem,buradaki ilk mesajını sen "canlara merhaba,digerlerine güle güle" diye ters ve şık olmayan bir uslüpla bitirmiştin ona atıfta bulundum,sakın gitme beraberce tartışalım.
benden alıntı yapıp cevaplar vermişsin ama bazı şeyleri atlayarak.
öncelikle yöneticilerin kirli işleri kavramını açalım,
1)spor klubünün yönetim kurulunda kirli işler yapanları mı kastediyosun ,
2)takım tutup oralara burnunu sokan kirli işler çeviren siyasetçileri mi.
ben ilkini anlayarak cevap verdim ama sen ikincisinden bahsediyorsun sanırım farketmez ben ikisine de karşıyım,kirli işler çevirdiğini herkesin bildiği yöneticilere de futbolsever kirli siyasetçilere.bunlar yok değil var,kimse olmasını istemiyor,herkes arınmak istiyor onlardan ama maalesef var
fakaaaat kimse bunları ölümüne savunmuyor,seninle bu konuda anlaşamıyoruz.o zamanki mehmet ağar a mesut yılmaz a ne kadar karşıysam memleketimin takımını(sivasspor) 1.lige çıkmasına kol kanat geren abdüllatif şener e ve Fenerbahçeliliğiyle prim yapmak isteyen R.Tayyip Erdoğan a da o kadar karşıyım
Kadıköyde Sandıkta Görüşürüz Mesut Bey diye pankart açıp polisten dayak yiyen de bu taraftar, Kendi tribünlerimizde Adam gibi Adam R.T.Erdoğan pankartını yuhalayıp indirten ve bir daha astırtmayan da bu taraftar.
bahsettiğim tavır ve isyan budur, "FENERBAHÇELİLİK kuruluşundan beri KUVAY-İ MİLLİYE RUHU taşır" sözüm içinde Kadıköy e FENERBAHÇE Müzesine beklerim,buyur gel misafirim ol,belki daha değişik düşünebilirsin kavramları,tabi istersen.
ez cümle futbolun içine girmiş kirlilikler vardır ama bu varolan kirli ilişkileri ölümüne savunanı görmedim.senden bu ölümüne savunan kavramını açmanı ve kimlerin nasıl yaptığını anlatmanı istiyorum.
"Eğitime, sağlığa, ekonomiye,dine, ulaşıma, sanayiye, kısacası "spor"dan başka herşeye aynı bakış açısıyla bakılır, ama spora başka türlü bakılır. Niye. Sporu hayatın diğer alanlarından farklı kılan ne."
bence temel yanılgın burda hiç birine aynı gözle bakılmaz,hepsini kendi içinde ayrı auraları olan,ihtisas gerektiren ,ilim gerektiren konular, hepsine önce konusunu,tekniğini,ilmini,ictihadını,tarihini,teor isini,pratiğini bilerek öğrenerek bakılır,varsa sağlam dünya görüşünü konuya enjekte edebilirsin ama herşeyi kendi dünya görüşünün altında spor kolu,eğitim kolu,sanayi kolu,din kolu diye ayırırsan yanılırsın bence.Bahsettiğin spor politikası,ülke ve halkın spora
bakışı ve dünya örneğine göre ülkedeki uygulaması ise (gene anlamamış olabilir bahsettiğini) onu farklıca tartışabiliriz.spor sadece spordur,politikası olmalı ama sporda siyaset olmamalı,sanırım bu konuda hemfikiriz ama bu karşıtlığı kendi siyasi görüşümüzü spora sokarak daha büyük hata yaparız.
"Diğer takımlar söz konusu olunca, tamam.Yolsuzluk, kirli ilişkiler, falan hepsini düzeltelim. Ama fenere gelince. Hooop, orda dur. Feneri katma. Fener ayrı. Fener için herşey mübah."
Fener'in nesi ayrı,neyi Fener e katmadınız,Fener için neler mübah?
bana örnekleriyle anlatırsan ve beni bu konuda aydınlatırsan sevinirim ama örnekleri verirken iyi düşün,başka takımlarda bu örnek kapsamına girer mi girmez mi,birşey Fener e yapılmış veya yapılmamışsa aynısı başka takımlarda görülmüş mü görülmemiş mi.Bu düşünceyle gidersen bence pek örnek bulamazsın fazla ama beyin jimnastiği yapmaya değer bir konu,bulduğun örnekleri beraber tartışmaya varım.Bence antifenerbahçeliliğin tuttuğun takıma olan sevginden de daha ağır basıyor,futboldaki kirli şeyleri Fener e fatura ediyorsun hep,daha tuttuğun takımı okuyamadım ama bol bol Fener karşıtı şeyleri araya katmışsın,aşağıda alıntı yaptığım bana sorduğun soru benzerini bende sana sorayım.
Fenerbahçe karşıtlığı (sen buna yine futboldaki susurluk ve kirli ilişkiler yumağı diyeceksin) haricinde futbolla ilgini bilgini ve sevgini anlatırmısın?
(burayı meşgul etmek istemezsen özelde de anlatabilirsin)
Kızma ama futbolu düşündüğünüzü sanmıyorum. Fenerden başka sevdanız, tavrınız, isyanınız yokki..
nerden biliyorsun?beni ne kadar tanıyorsun da böyle kesin yargıya varıyorsun,tüm yazdıklarına dikkatle bakıyorum da hepsinde kesin yargıyla konuşman çok tuhaf,olayı çözmüş bitirmişsin,kararını vermiş herşeyi kesinleştirmişsin.Ya çözdüysen herşeyi bize de anlat da boşuna uğraşmayalım.
önceki yazıda yazdım ama tekrar hatırlatayım senin için futbol=yönetici=kirli işler eşitliği geçerliyse hep, birşey diyemiyeceğim,bence bakış açını değiştir.
Bu kadar kesin yargıları olan biriyle tartışmak zordur her zaman ama ben yinede varım,kazanacak olan futbol,spor ve ülke olduktan sonra.

Alevimen
19.11.2005, 13:34
koçgiri daha önce dediğim gibi konunun ana teması anlamak gerekir yani mantığı. 2-3 hafta geçmiş 4 ay olmuş bu konuda önemsizdir.
bu topikte yine kısır mesajlar sizin tarafınızdan geldiği sürece kilitlenir.