Aliyen
14.09.2006, 20:05
Osman Ve Ebubekİr ÖldÜkten Sonra Cenazelerİ Neden Ehlİ Beyt Tarafindan yıkanmamıştır?
|
Orijinalini görmek için tıklayınız : Gassal Aliyen 14.09.2006, 20:05 Osman Ve Ebubekİr ÖldÜkten Sonra Cenazelerİ Neden Ehlİ Beyt Tarafindan yıkanmamıştır? Serkan_Devrim 22.10.2006, 05:56 iyi de bu başlık nedir? soruyla ne ilgisi var? :D Azrail 15.11.2006, 17:20 Serkan_Devrim iyi de bu başlık nedir? soruyla ne ilgisi var? :D ölüyü yıkayan kişiye gassal denir Serkan'ım Sanırım konuyla alakası burdan kaynaklanıyor, Jack.Rose Osman Ve Ebubekİr ÖldÜkten Sonra Cenazelerİ Neden Ehlİ Beyt Tarafindan yıkanmamıştır? Ebubekir Peygamber efendimizin vefatı ile giriştigi mücadele sözüm ona dalavere sebebiyle , ve Hz.Fatıma anamızla yasanılan husumet ehli beyt'i kendinden sogutmuştur, Osman'ın akrabaları mervan mauviye vs Ehli Beyt düşmanıydılar ve Osman'ın ehli beyt yandasları tarafından öldürüldügü kanısındaydılar, tabiki bununda cenazesinin Ehli Beyt tarafından yıkanmaması gayet normaldir, yanlız arada ömer'i göremedim, onun cenazesini ehli beyt mi yıkadı ? Aliyen 16.11.2006, 14:44 Evet haklısın.Ben de bilmiyorum ömer geçmiyordu soruda.ama onuda raştırırız.teşekkür ederim serkancım gassal yıkama,yıkanma ve yıkayıcı anlamındadır.arapça bir kelimedir bunu senin bilememen anormal bir durum sevgili dostum.saygılar. Serkan_Devrim 16.11.2006, 15:07 Evet haklısın.Ben de bilmiyorum ömer geçmiyordu soruda.ama onuda raştırırız.teşekkür ederim serkancım gassal yıkama,yıkanma ve yıkayıcı anlamındadır.arapça bir kelimedir bunu senin bilememen anormal bir durum sevgili dostum.saygılar.valla Olgun sağolsun öğrenmiş olduk. niye bilmemem anormal kardeşim? arap olduğum için mi? peki bir Türk bütün Türkçe kelimeleri biliyor mu? yada bir Kürt bütün Kürtçe kelimeleri biliyor mu? yada bir İngiliz vs vs vs :) Ali_Yolcusu 16.11.2006, 16:12 valla Olgun sağolsun öğrenmiş olduk. niye bilmemem anormal kardeşim? arap olduğum için mi? peki bir Türk bütün Türkçe kelimeleri biliyor mu? yada bir Kürt bütün Kürtçe kelimeleri biliyor mu? yada bir İngiliz vs vs vs :) sus serkan ya , mod olmuşsun gassalı bilmiyosun :lol: :lol: bende bilmiyodum :p b.alina 16.11.2006, 16:22 Aklıma şu soru geliyor o dönem ölenlerin tümü ehlibeyt tarafından mı yıkanıyordu. Sanırım hayır.Ali iktidar hırsı içerisinde olan halifelere hem biat etmiyor hemde biat etmediği kişilerin ölünce bedenlerini mi yıkayacak.Aksi olmuş olsaydıı verdiği mücadelenin ne anlamı kalırdı ki, adı anılırmıydı hala bugün bile. Herşeyden önce oda bir insandı ve ailesi zarar gördü Serkan_Devrim 16.11.2006, 16:47 Aklıma şu soru geliyor o dönem ölenlerin tümü ehlibeyt tarafından mı yıkanıyordu. Sanırım hayır.Ali iktidar hırsı içerisinde olan halifelere hem biat etmiyor hemde biat etmediği kişilerin ölünce bedenlerini mi yıkayacak.Aksi olmuş olsaydıı verdiği mücadelenin ne anlamı kalırdı ki, adı anılırmıydı hala bugün bile. Herşeyden önce oda bir insandı ve ailesi zarar gördü haklısın. yani Ebubekir ve Ömerin ehlibeyt tarafından yıkanmaması bişeyi değiştirmez bir şeyi de kanıtlamaz. :) ama konuyla ilgili olarak bir olay anlatayım; Ebubekir ve Ömer hilafetle uğraşırken ehlibeyt peygamberin cenazesini yıkadı kefenledi ve defnetti. sonra biri Ebubekire dedi ki; -sen nasıl halifesin ki peygamberin namazında bulunmadın? o zaman ebu bekir mezarı tekrar çıkarıp tekrar gömmek istedi. mezarı açtılar birde ne görsünler; tabutta Ali ve peygamber birbirlerine sarılılmışlar. :) hemen kapattırır tabutu. :) b.alina 16.11.2006, 16:57 bunu nereden okudun halbuki hep Ebubekirlerin gelip yeniden defin etmek isteyince Ali'nin kılıçla engel olduğunu anlatırlar. yukarıda ömer unutulmuş diye yazıyordu bunları yıkamadıysa ömer'i hiç yıkamaz.Eşinin bebeğini düşürmesine neden olmuş bir adam zor affedilir nede olsa Serkan_Devrim 16.11.2006, 17:07 bunu nereden okudun halbuki hep Ebubekirlerin gelip yeniden defin etmek isteyince Ali'nin kılıçla engel olduğunu anlatırlar. yukarıda ömer unutulmuş diye yazıyordu bunları yıkamadıysa ömer'i hiç yıkamaz.Eşinin bebeğini düşürmesine neden olmuş bir adam zor affedilir nede olsa evet tarih bunu söyler. Ali izin vermemiş. ama bazı alevi büyükleri de böyle anlatır. :) Aliyen 16.11.2006, 21:00 serkancım arap olmandan değil bu kadar senedir beraberiz de benim soyadımı bilememen anormal.GASSAL Lazoşa_62 16.11.2006, 21:44 valla Olgun sağolsun öğrenmiş olduk. niye bilmemem anormal kardeşim? arap olduğum için mi? peki bir Türk bütün Türkçe kelimeleri biliyor mu? yada bir Kürt bütün Kürtçe kelimeleri biliyor mu? yada bir İngiliz vs vs vs :) Serkan-Devrim; ben Bu başlığa bakınca önce yanlış yazılmış sandım:komik Sora Gazel yazacaklarına cassal yazmışlar:) Sonra aşagı doğru konuları okuyunca anlamını yeni öğrendim. İtiraf ediyorum ben bu kelimeyi yeni duydum ve anlamınıda yeni ögrendim.Sağolsunlar canlar.Sayelerinde beynime yeniden formatlıyorum:rolleyes: Serkan_Devrim 17.11.2006, 01:48 serkancım arap olmandan değil bu kadar senedir beraberiz de benim soyadımı bilememen anormal.GASSAL :yamukgul: sen benim soyadımın anlamını biliyor musun? :yamukgul: |