Orijinalini görmek için tıklayınız : Önemlİ!...

CcEeMm
16.09.2006, 13:25
Fethullahçi tarikatlar Tunceli’yi kusatiyor...

Alevi kimliğine sahip Tunceli’de İslami tarikatlara yakın bazı eğitim kuruluşları maddi durumu kötü olan ailelerin çocuklarını ‘bedava dersane, üniversiteye hazırlık’ hayalleri ile büyük şehirlere götürerek örgütlenmeye, ideolojilerini yaymaya çalışıyor.

Dersim’de İklim) 12 Eylül sürecinde mülki amirler ve ‘Misyonerler’ aracılığı ile Dersim’de yayılmaya çalışılan Sunni-İslam anlayışı bu kez de Nur Cemaati’ne yakınlığı ile bilinen bazı özel eğitim kurumları yoluyla gençlerimizi kullanarak kendisine zemin yaratmaya çalışıyor. Yoksul, çocuğunu üniversiteye hazırlık kurslarına gönderemeyen aileler ve çocukları hedef seçilerek ‘Bedava hazırlık kursu, kalacak yer ve iyi bir üniversite’ gibi tekliflerle insanların karşısına çıkılarak çocuklar diğer şehirlerdeki dersanelere gönderiliyor. Gönderilen dersanelerde sadece üniversiteye hazırlık kursu verilmiyor. Aynı zamanda yatakhanesi de olan dersanelerde çeşitli dinî eğitimler veriliyor, sohbetler yapılıyor ve çeşitli tarikat önderlerinin kasetleri dinletiliyor. Öğrencilerin telefonlarına el konularak aileleriyle görüşmeleri bile yasaklanıyor.
Tunceli’de bilinen, tanınan insanlar aracılığıyla aileleri ve çocukları tespit eden tarikatçılar net rakamı bilinmemekle beraber bu yıl 100’e yakın çocuğu çeşitli illerdeki dersanelere göndermiş.

Aileler: Çaresiziz!

Çocuklarını cemaat dersanelerine gönderen aileler, bu duruma mecbur kaldıklarını, başka çıkar yollarının olmadıklarını söylüyor.
Ekonomik sıkıntılar nedeniyle dershane ücretini karşılayamadığı için kızını ‘... Dershanesi’ne gönderdiğini söyleyen Dursun İnaç, “Maddi anlamda yaşadığım sıkıntılar yüzünden kızımı dershaneye gönderemezdim. Ancak kızım şu anda ‘... Dershanesi’ne ücretsiz şekilde devam ediyor” dedi.

Kızının herhangi bir problem yaşamadığını belirten İnaç; “Kızım, yıllık ücreti 9 Milyar lira olan dershaneye ücretsiz şekilde gidiyor. Kalacak yer için de herhangi bir ücret talep edilmiyor. Ben de 15 gün kızımın yanında kaldım. Herhangi bir problem yaşamadı” diye konuştu.

“Namaz kılmayan sınavı kazanamaz”

20 yaşlardaki Volkan da cemaat dersanelerine gitmiş. Fakat fazla dayanamayarak bir süre sonra geri dönmüş.
Volkan yaşadıklarını şöyle anlatıyor.

“ Arkadaşlarım bir araya toplanmış konuşuyorlardı. Ben de merek edip yanlarına gittim. Onlar da bana bedava dersane olduğunu söylediler. Herkes isim yazdırıyordu ben de yazdırdım. İsimlerimizi ... ... adında .... ....’de çalışan biri yazıyordu. Bizden diploma notumuzu ve telefon numaralarımızı aldı. Ben size haber vereceğim dedi. Aslında dersanelerin dinci dersaneler olduğunu, ister istemez sorun yaşayacağımızı biliyordum ama sınavı kazanmamıştım, dersaneye gidecek param da yoktu kendimi büyük bir boşlukta hissediyordum. İşte onlar da bu boşluktan yararlandılar. Bana Malatya gelmişti. Dersaneye gittiğimizde ilk yaptığımız ayakkabılarımızı çıkarmak olmuştu. Sonra müdür diğer öğrencilerle ayrı, Tuncelili öğrencilerle bizimle ayrı görüştü. Onlarla ne konuştu bilmiyorum ama bize söylediği ilk şey siyasi görüşlerimizi dışarıda bırakmamız ve kılık kıyafet kuralarına kesinlikle uymamızdı. Bir de guruplaşmamamızı söyledi. Bizlerin bu dersaneye burslu gelmemizi sağlayan Malatya’da yaşayan hayırsever ailelermiş. Müdür bize böyle anlatı.

Sonra bizi gruplaşmayalım diye ayrı ayrı odalara yerleştirdiler. Akşamları bize anket yapıyorlardı. Hangi kitapları okuyorsunuz? Hangi müziği dinliyorsunuz? İçlerinde bir soru bana çok ilginç gelmişti. En çok neden korkuyorsunuz? Onların beklediği cevap çok açıktı Allah’tan korkuyorum dememi beklemiştiler ben de istedikleri cevabı vermeyince bana “Demek hiçbir şeyden korkmuyorsun ben sana gösteririm” dedi. Her akşam birini kaldırıp götürüyorlardı. Yanılmıyorsam namaz içindi. Üçüncü gün de sıra bende mi acaba deyip o gün kaçmıştım. Gideceğim gün cüppeli elinde asa olan bir adam çıktı kantinden. Çok şaşırmıştım. Ben kalamadım. Kuzenim orda kaldı. Ben gizlice tekrar Tunceli’ye döndüm. O gün yapılan her neydiyse öğrenciler çok korkmuşlardı.
Sürekli öğrenciler vasıtasıyla tahriklerde bulunuyorlardı, kendileri göze çarpmamak için bunu yapmıyorlardı. İlk gittiğimizde bize bir senet imzalattılar. Ama biz oraya burslu gitmiştik. Şimdi senedi tahsil etmeye çalışıyorlar. Bize de siz imzalıyorsunuz ama hayırseverler ödüyor denmişti. Bizim arkadaşlarımız var. Bunlar sonuna kadar dersaneye gittiler dönmediler sonra arkadaş üniversiteyi kazandı. Şimdi hala arkadaşın peşini bırakmıyorlarmış, sana ev alacağız diye vaatlerde bulunuyorlarmış. Sana okuman için yardım edelim vs.
Benim orda en çok ilgimi çeken şeylerden biri de öğretmenlerimizin hepsinin bizim gibi bay olmasıydı hiç bayan öğretmen yoktu ve orda ki tüm kitaplar dini kitaplardı normal kitap yoktu. Kantinlerinde sadece dini bir firma olarak bilinen şirketin ürünleri satılıyordu başka yoktu. Televizyonda da Kağan TV izliyorlardı ve Bize Fetullah Gülen’in kasetini dinletmiştiler.
:no: :no:

Hüseyin69
16.09.2006, 13:38
daha önce verilmis bir yazi