Orijinalini görmek için tıklayınız : papanın sozlerine alevilerin tepkileri nelerdir?

aydınlıALİ
18.09.2006, 14:18
arkadaşlar papanın sozlerine alevilerin tepkileri nelerdir merak ediyorum.. islam dininin merhamete ve hoşgoruye dayalı olması konusunda ne duşunuyorsunuz . muslumanlıgı savasla yaymak(cihat,gaza) sizce dogrumu?.....

MeRaLiNa
18.09.2006, 14:28
sayin Aydinli Ali ayni konu güncel konular isimli bölümde var, hatta su an en bastaki konu, cevaplari orda bulabilirsiniz.....

Gannush
18.09.2006, 14:43
Aleviler Ali fırkasındalar. Muhammed fırkasında değiller. O yüzden umursamamışızdır.

Ali'ye bi laf edeydi hele Papa. O zaman dünyayı başına yıkardık.. Hehe :)

MeRaLiNa
18.09.2006, 14:49
Aleviler Ali fırkasındalar. Muhammed fırkasında değiller. O yüzden umursamamışızdır.

edit: serturun cevabindan sonra degismek gerekti..... bi an cok komik buldum son cümleyi hehehe :D:D:p

sertur
18.09.2006, 14:57

bu konuda sizinle aynı fikri paylaşamıyorum üzülerek, hz.Muhammet(s.a.v) biz Alevilerinde peygamberi daha doğrusu biz dedelerimizden cemlerimizden böyle bilerek büyüyegeldik, bizde hz.muhammede(sav) ve hz.Aliye(k.v) duyulan sevgi ve muhabbet bağı çok fazladır, toz kondurulmaz baş üstünde tutulur Allah; Muhammet ve Ali'yi birbirlerinden ayırmazlar. Bir bütünün parçaları olarak kabul ederler. Hz. Muhammet'in Hakka yürümesinden sonra O'nun değerli mirasının Ali'de olması gerektiğine inanan Aleviler, Ali'yi sevmenin Hz. Muhammet'i sevmenin Allah'I sevmekle bir olduğuna inanırlar. Hz. Ali'ye sevgi, saygı ve bağlılık bir yol ayrımıdır. O'na sevgi, saygı ve bağlılık Hz. Muhammet'e ve Ehlibeyt'ine bağlılıktır. Aleviler Ali'ye karşı olmanın Hz. Muhammet ve Ehlibeyt'ine karşı olmak; O'da İslam'a ve Allah'a karış olmaktır, diye düşünürler

Gannush
18.09.2006, 15:04
Ben espri mahiyetinde söylemiştim. Ama şurası gerçek ki, bizimkiler müslümanlar kadar papanın söylediklerini takmazlar.. bilirsin

lehrerin
18.09.2006, 15:24
bu konuda sizinle aynı fikri paylaşamıyorum üzülerek, hz.Muhammet(s.a.v) biz Alevilerinde peygamberi daha doğrusu biz dedelerimizden cemlerimizden böyle bilerek büyüyegeldik, bizde hz.muhammede(sav) ve hz.Aliye(k.v) duyulan sevgi ve muhabbet bağı çok fazladır, toz kondurulmaz baş üstünde tutulur Allah; Muhammet ve Ali'yi birbirlerinden ayırmazlar. Bir bütünün parçaları olarak kabul ederler. Hz. Muhammet'in Hakka yürümesinden sonra O'nun değerli mirasının Ali'de olması gerektiğine inanan Aleviler, Ali'yi sevmenin Hz. Muhammet'i sevmenin Allah'I sevmekle bir olduğuna inanırlar. Hz. Ali'ye sevgi, saygı ve bağlılık bir yol ayrımıdır. O'na sevgi, saygı ve bağlılık Hz. Muhammet'e ve Ehlibeyt'ine bağlılıktır. Aleviler Ali'ye karşı olmanın Hz. Muhammet ve Ehlibeyt'ine karşı olmak; O'da İslam'a ve Allah'a karış olmaktır, diye düşünürler

kesinlikle yazdıklarına katılıyorum. teşekkürler...

YoLdAsMg
18.09.2006, 18:50
Ben espri mahiyetinde söylemiştim. Ama şurası gerçek ki, bizimkiler müslümanlar kadar papanın söylediklerini takmazlar.. bilirsin

arkadaşım yukarda bir pot kırdın çağilce kendi fikrini bütün alevilerinki gibi söyledin onun cevabını yukardaki arkadaşlar güzel cevapladılar, aynı yanlışı gene yapıyosun, müslümanlar bizimkiler kadar diyosun ben müslümanım ve alevilerinde gerçekten aliyi sevenlerinde müslümanlığı kabul ettiğini biliyorum yani artık aşın bu konuları bir takım sünnilerin inadına müslümanlığın dışına çıkmamanı arkadaş kardeş olarak tavsiye ediyorum,
saygılar,(tabi gerçekten alevi ve ali aşığıysan)

Ezo
18.09.2006, 18:59
Konuyu kazana attim.. diger bir konuda tartisila bilinir bunun icin extra bir topige gerek yok..

Birde Gannush espri yapmis bunu fazla abartmaya gerek yok....

saygilar
ezo