Orijinalini görmek için tıklayınız : Hz.Ali, Ney ve Tutulamayan SIRR...

alevigencligi
18.09.2006, 17:33
Allah, Hz. Muhammed'e bilmesi gereken her $eyi ögretir ancak söylemedigi bir SIRR kalir. Hz. Muhammed Tanri'ya yalvarir ve Tanri bu SIRRI kimseye açiklamamasi $artiyla söyler. Ancak bu öyle bir sirdir ki, Hz. Muhammed SIRRI tutamaz ve çok güvendigi Hz. Ali'ye, kimseye açiklamamasi $artiyla anlatir. Hz. Ali SIRRI saklayamaz ve bunu kör bir kuyuya söyler. SIRR o kadar büyüktür ki, kuyu bile SIRRI tutamaz ve suyla dolup ta$ar.

Ta$an su yakindaki bir kami$liga akar. Bir süre sonra Hz. Muhammed ve Hz. Ali kami$liktan geçerken bir ses duyarlar ve Hz. Muhammed, Hz. Ali'ye dönüp, "Hani kimseye anlatmayacaktin" diye sitem eder. Kami$liga yakla$irlar ve görürler ki, bir çoban kami$liktan kestigi bir kami$i üflüyor. Inani$a göre, neyden çikan ses sirdir ve bu yüzden inanan, inanmayan herkesi etkiler. Mevlana, neyin sesinin, insan-i kamili, yani belli bir olgunluga eri$mi$ insani simgeledigini söyler.

Gercegin Demine Hüüü, ALLAH EYVALLAH

sertur
18.09.2006, 17:37
sevgili alevigençliği kardeşim güzel anlatmışsın ama bu bilgilerin doğruluğunu açıklayıcı kaynak gösterirseniz pek ala isfademiz olacaktır muhabbetle

alevigencligi
18.09.2006, 17:54
sevgili alevigençliği kardeşim güzel anlatmışsın ama bu bilgilerin doğruluğunu açıklayıcı kaynak gösterirseniz pek ala isfademiz olacaktır muhabbetle

bu yazi hakkinda kaynak veremiyorum, büyüklerimizin muhabbet esnasinda anlatiklarini aktardim sadece, inanip inanmak size kalmis artik, ben sahsen pirimin sözünü hakk biliyorum ve de baska kaynak aramiyorum, ask ile eyvallah ...

Balta
05.12.2006, 10:00
Kaynaksız mesnetsiz bir hadise...

Kazan