SarıVatoz
19.09.2006, 17:01
Merak ettiğim bir şey İster Kuzey Irakta olsun isterse Anadolu'dan toprak almış olsun kurulacak bir Kürt devletinin rejimi ne olacak ? Kuzey Irak'ı merkez kabul eden devletin şeriatle yönetileceği kesin ama Pkk nın şeriat isteyeceği konusunda şüpheliyim çünkü Şafiilerin Pkk ya destek olmak istememelerinin öncelikli nedeni bu örğütü dinsiz kabul etmeleridir şu anda Laik Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı birleşsede Alevi inançlı Kürtler ve Sünni inançlı Kürtler arasında ayrım olacağı kesin. Sağolsun ABD yıllarca beraber yaşamış olan Iraklıları mezhep ayrıma sürükledi. Bu konuyla ilgili olarak diyelim ki şeriat devleti kuruldu; Alevi Kürtlerin tutumu ne olacak ?
Bizim dileğimiz;
Yaşamak Bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine
boranali
19.09.2006, 17:09
dediğin doğru bende hep bunu düşündüm.dağdakileri ataist olarak biliyorum ve sözde kurulacak bir devlette yöneticiler ataist halk ataist olamayacak bu devletin rejimi ne olacak hep soru işareti.sadece huzur bırakmamak için deşilen yaradır kardeşlerimizi boşuna heba ettik
türkiyenin topraklarının bölünerek bir kürt devletinin kurulmasına karşıyım. sizde kalkmış rejimi ne olsun diye tartışıyosunuz. size sadece diyecek tek sözüm yazık...... yazık ki bu vatanda yaşıyosunuz.
Serkan_Devrim
20.09.2006, 17:55
olmayan bir devletin rejimini nasıl konuşabiliriz. konu polemiklere açık. topiğği açanın affına sığınarak kazana atıyorum.
türkiyenin topraklarının bölünerek bir kürt devletinin kurulmasına karşıyım. sizde kalkmış rejimi ne olsun diye tartışıyosunuz. size sadece diyecek tek sözüm yazık...... yazık ki bu vatanda yaşıyosunuz.konuyu açan kişiyi yalnış anlamışsınız. o bir kürt devleti kurulsa bilke rejiminin kötü olacağını ve ABD inin kuklası olacağını anlatmaya çalışmış. insanları vatan haini ilan etmeden önce iki kere düşünün. yetmezse üç defa düşünün. çok ayıp ettiniz bence.
olmayan bir devletin rejimini nasıl konuşabiliriz. konu polemiklere açık. topiğği açanın affına sığınarak kazana atıyorum.
konuyu açan kişiyi yalnış anlamışsınız. o bir kürt devleti kurulsa bilke rejiminin kötü olacağını ve ABD inin kuklası olacağını anlatmaya çalışmış. insanları vatan haini ilan etmeden önce iki kere düşünün. yetmezse üç defa düşünün. çok ayıp ettiniz bence.
fazla uzatmadan son kez yazacam bu konuda. ben kimseye ayıp falan etmedim daha ortada olmayan bir devletin rejimini konuşmak ne kadar doğrudur sorarım. saygılar.
Serkan_Devrim
20.09.2006, 18:05
fazla uzatmadan son kez yazacam bu konuda. ben kimseye ayıp falan etmedim daha ortada olmayan bir devletin rejimini konuşmak ne kadar doğrudur sorarım. saygılar.konuyu ve topiği açanın amacını anlamadan yazmak ne derece doğrudur?
ben konuyu kazana attım ama yazdığınız son derece kabaydı. dinlemeyi öğrendiğimiz zaman birbirimizi yalnış anlamayız Özgür can.