Orijinalini görmek için tıklayınız : Batil Inançlariniz Varmi?

Yakapınarlı
07.11.2005, 18:26
arkadaşlar bugün arkadaşla yolda yürüyodum.kaldırımdan geçerken çöp bidonunun arkasından geçmek gerekliydi tam o sırada geçme uğursuzluktur dedi.benim batıl inançlarım yoktur hatta aksine hepsini inadına yaparım peki sizlerin varmı?

Canan
07.11.2005, 19:43
bende bussuru var ama en buyukleri bunlar.......

yatdigimda kafami kapidan taraf koymam.
merdiven altinda gecmem
kopru altindan gecerken konusmam yoksa 7 sene kotu sans

ailemde olan bir batil inanc var hic birimiz birinci yaz gunlerimizi kutlamayiz. ben birinci yas gunume bir kac gun kala cok kotu hastalanmisin, havale falan, doktorlar bu yasamaz demisler. ben olmedim ama benim buyuk dedem kanserden oldu bir kac ay sonra. yaslilar azrail olu almaya geldi ve eli bos gitmedigine inanirlar.

o zamandan beri ailede dogan tum cocuklarin ilk dogum gunlerini kutlamazlar. ondan sonra normal bir sekilde kutlamaya baslarlar. ben haric benimkini 8-9 yasima kadar kutlamadilar. en sonunda ben aglayip resilik cikarinca kutlamaya basladilar.

izmirksk
07.11.2005, 19:48
sen psikolojisi öğrencisi değilmisin?
düşünsene ileride sana birileri geliyor ve sana bu tip sorunlarından bahsediyor.sen diyormuşsun ki
-ne var .ne var ha.söyle bakayım.ne var bunda.bak bendede var.hadi şimdi
tedavi ücretimi öde ve çek git:3D_NG:

Canan
07.11.2005, 19:50
sen psikolojisi öğrencisi değilmisin?
düşünsene ileride sana birileri geliyor ve sana bu tip sorunlarından bahsediyor.sen diyormuşsun ki
-ne var .ne var ha.söyle bakayım.ne var bunda.bak bendede var.hadi şimdi
tedavi ücretimi öde ve çek git:3D_NG:

yaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
dalga gecme beeeeeeeeeeee.

zaten herkez bana sen konusursun hastalar dinler diye dalga gecerler.
ayipdir soylemesi biraz gevezeyimde.

Erki
07.11.2005, 19:53
yaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
dalga gecme beeeeeeeeeeee.

zaten herkez bana sen konusursun hastalar dinler diye dalga gecerler.
ayipdir soylemesi biraz gevezeyimde.

son satirina yorum yok :))))

benim annemin batil inanci var mesela cift sandalyede (üst üste koyulan sandalyeler yani) oturtmaz kimseyi. bende ona inat otururum
ahahha

Canan
07.11.2005, 20:07

guvendigim dalara kar yagiyo :((((((
sendemi?????

Canan
07.11.2005, 20:29
soylemeyi unutdum

bos besik sallamak ugursuzluk getirir.

özgüreren
07.11.2005, 20:49
batıl inançlarım yok ama bazen siyah bi kedi görsem benim önümden geçmemesi için elimden geleni yaparım:))

Erki
07.11.2005, 20:55
guvendigim dalara kar yagiyo :((((((
sendemi?????

yooooo sen güvenmeye devam et bilki arkandayim :)))
bi kafani cevir istersen. hehe

hem yorum yok dedim, belkide doru bulmadigim icindir. olamasmi???

Ezo
07.11.2005, 21:52
Ben senin hastan olayim sen konus ben zevkle dinlerim:))))

Benim bir bahtil inancim var ben sirt üzeri uyamiyorum ruyamda korkuturlar diye:))

Yakapınarlı
07.11.2005, 22:16
kara kedi görünce saçını çekmen gerekiyomuş kara kedi ne istiyon benim saçımdan yaa zaten kısa çekince uzuyo galiba:)))

ali58
07.11.2005, 22:34

benim annemin batil inanci var mesela cift sandalyede (üst üste koyulan sandalyeler yani) oturtmaz kimseyi. bende ona inat otururum
ahahha

bizdede aynı dert var ne kadar sandalyenin üstüne oturursan o kadar eş sayibi olursun derler hiçde fena olmaz hani :)

izmirksk
07.11.2005, 23:21
kara kedi görünce saçını çekmen gerekiyomuş kara kedi ne istiyon benim saçımdan yaa zaten kısa çekince uzuyo galiba:)))
bizde küçükken kara kedilere taş atardık ya yolumuzdan çekileceklerdi yada yol değiştirecektik.
yazık kedilere ya biz büyüdük onlar tam kurtulacakken yeni nesil sapanla geliyor.tam isabet:3D_NG (6)
siyah rengin toplumsal bilinçaltında yarattığı etkiye bak:3D_NG (28

Canan
07.11.2005, 23:25
Ben senin hastan olayim sen konus ben zevkle dinlerim:))))

iltifatlarin icin tesekur ederim. insallah piskologic sorun yasamazsin :3D_NG (28 ama ben seni belesden tedavu ederim???????? :ilgili:

haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa bu arda kara kedi dusmanlari, kedileri rahat birakin ben kedileri cok severim.

Yakapınarlı
07.11.2005, 23:33
iltifatlarin icin tesekur ederim. insallah piskologic sorun yasamazsin :3D_NG (28 ama ben seni belesden tedavu ederim???????? :ilgili:

haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa bu arda kara kedi dusmanlari, kedileri rahat birakin ben kedileri cok severim.
keileri bizde seviyoz da kara kediler bizi sevmiyo galiba öyle diyolar yaa uğursuzlarmış yada kara kedi görünce saçın dökülürmüş:))))

Canan
07.11.2005, 23:35
keileri bizde seviyoz da kara kediler bizi sevmiyo galiba öyle diyolar yaa uğursuzlarmış yada kara kedi görünce saçın dökülürmüş:))))

keller demekki cok kara kedi gormusler hayatlari boyunca. guzel tesis.:3D_NG:
peki kepek problemini neye bagliyosunuz siz????????:3D_NG (7)

Yakapınarlı
07.11.2005, 23:37
keller demekki cok kara kedi gormusler hayatlari boyunca. guzel tesis.:3D_NG:
kepek köpek birbirine benziyor sakın kara köpek görünce olmasın:3D_NG:

izmirksk
07.11.2005, 23:39
kepek sorunuda köpek görmekle alakalı olabilir.ne alaka bilmiyorum ama isim benzerliğini kullandım:3D_NG:
yada kara kedi tam olarak önünde durmazsa bir görünüp bir kaçarsa insanı kel yapmaz ama saçta kepek yapabilir:3D_NG (9)
kara kedi ya saçta bir şey yapacak mutlaka:3D_NG:

Canan
07.11.2005, 23:41
kepek köpek birbirine benziyor sakın kara köpek görünce olmasın:3D_NG:

:3D_NG (5) tamam iste buldun.
simdi tek yapmamiz gereken sey tum siyah kedileri, kopekleri toplayip tuhlerini boyamak. :3D_NG (9)

Yakapınarlı
07.11.2005, 23:42
gene zamanlamamız iyi oldu bu sefer yanıtta aynı olmuş:))))))bidahaki sefere yazıyoru de emi:)))

izmirksk
07.11.2005, 23:46
simdi tek yapmamiz gereken sey tum siyah kedileri, kopekleri toplayip tuhlerini boyamak. :3D_NG (9)
o çok zahmetli olur şimdi hedef beyaz kediler.:3D_NG:
ne öyle rahat rahat geziyorlar.herkesin aklı kara kedilerde ya, beyazları 'layla layla lom ' diyerek geziyorlar.:3D_NG:

Yakapınarlı
07.11.2005, 23:49
aaa neden öyle diyonuz beyaz kedilerde saçların beyazlamasına neden oluyomuş görünce saçalr beyazlarmış (sakın inanmayın ben uydurdum bi batıl inaçda ben çıkarmayayım)

mercan
22.11.2005, 18:11
benimde küçük yaşlarımda alışkanlık edindiğim bi batıl inancım var:) nezaman kara kedi görsem 9 kez saçımı tutup çekerim. çocukluk işte küçükken arkadaşlarımdan göre göre oluşmuş sanırım.ama bu yaşıma geldim halen kara bir kedi görsem ; küçük bir tebessümle ve yanımdakilere çaktırmadan saçımın bi parçasını tutup çekerim:)

Yakapınarlı
23.11.2005, 14:08
benimde küçük yaşlarımda alışkanlık edindiğim bi batıl inancım var:) nezaman kara kedi görsem 9 kez saçımı tutup çekerim. çocukluk işte küçükken arkadaşlarımdan göre göre oluşmuş sanırım.ama bu yaşıma geldim halen kara bir kedi görsem ; küçük bir tebessümle ve yanımdakilere çaktırmadan saçımın bi parçasını tutup çekerim:)
mercancım o güzel saçlarına yazık vazgeç:3D_NG (4) yoksa böyle kalır kafan:3D_NG (9)

mercan
23.11.2005, 14:25
mercancım o güzel saçlarına yazık vazgeç:3D_NG (4) yoksa böyle kalır kafan:3D_NG (9)

heheheh cok tatlısın yaa fatma. hiç gülecegim yoktu .ayrıca kafamı düşündüğün için saoll :) ama can çıkar huy çıkmaz demişler yaa..
bide bu huy batıl olunca çıkacağı varsada çıkmazz:)

Yakapınarlı
23.11.2005, 14:28
heheheh cok tatlısın yaa fatma. hiç gülecegim yoktu .ayrıca kafamı düşündüğün için saoll :) ama can çıkar huy çıkmaz demişler yaa..
bide bu huy batıl olunca çıkacağı varsada çıkmazz:)teşekkürler sende öyle tamam sen devam ett çekmeye bende çok çekmiştim kara kedi gördüğümde:3D_NG (9)

Lamekan
25.11.2005, 06:43
ah bir de o kedilerin bizden çektikleri olmasa....

sizler saçınızı çekmişiniz ben öle manyalar tanıyorum ki kara kedi kovalamakla başlayan taşlayan ......

zavallı kediler kara olduklarına ne kadar ğişmanlardır kim bilir....

Aslında heğimizde böle ufak tefek batıl inançla yok değil var...hatta bir kısmını kendimizden bile saklarız... ben ne kadar batıl inancım yok desemde akşam tırnak keserken hep kesmede önce bir kere daha düşünmüşümdür annemim akşam tırnak kesilmesiyle ilğli sölediklerini.....

Dostca kalın

Yakapınarlı
25.11.2005, 13:46
ah bir de o kedilerin bizden çektikleri olmasa....

sizler saçınızı çekmişiniz ben öle manyalar tanıyorum ki kara kedi kovalamakla başlayan taşlayan ......

zavallı kediler kara olduklarına ne kadar ğişmanlardır kim bilir....

Aslında heğimizde böle ufak tefek batıl inançla yok değil var...hatta bir kısmını kendimizden bile saklarız... ben ne kadar batıl inancım yok desemde akşam tırnak keserken hep kesmede önce bir kere daha düşünmüşümdür annemim akşam tırnak kesilmesiyle ilğli sölediklerini.....

Dostca kalın
evet yaa kedileri küçükken bizim arkadaşlarda kovalardı yani kara kedileri.hemde bir kağıdın ucuna toplu iğne yerleştirip onlara fırlatıyorlardı.
gece tırnak kesilmez olayı da yanılmıyorsam eski zamanlarda elektrik yoktu.gece keserken etrafa dağılabilir yada çok kesilebilir diye yapmıyorlardı.günümüzeyse uğursuzluk diye gelmiş.

izmirksk
25.11.2005, 16:17

o manyaklardan biride ben idim(ilköğretim yıllarında:3D_NG: )

Bir Zeynep
25.11.2005, 16:24
Ay canan cok güldüm vallaha...... Allah senide güldürsün hemi!?!?!?

Adam
19.12.2005, 23:25
Sali günleri yeni bir işe başlanmaz yolculuga çikilmaz bizim ailede ailevi bir batillik söz konusu yani anlayacaginiz. Rahmetli dedem söylerdi, ben pek inanmazdim babam da sallamazdi ama sali günü basladimiz yeni işlerde ve yolculuklarda basimiza öle seyler geldi ki inanmak icin yeterli sebep olustu.(araba feribottan inerken calismadi ve iterek cikarttik kipirdamadi, cekici geldi cekti, cekiciye bindik yolculuk esnasinda frenleri patladi (soforun ustaligi sayesinde yirttik) 2. kaza,işyerine taksiyle gelirken taksici 2 ciddi kaza atlatti isyerinden arabayla eve yolculuk sirasinda korkunc bi kaza kilpayi önlendi olsaydi su an burda olmicaktim.(bu örnek sali günü sendromlarimizdan sadece biri ve hepsi bir gün icinde oldu))
Gene de cok önemsemesek dahi pek sevmedigimiz bir gündür. :)

Yakapınarlı
19.12.2005, 23:27
Sali günleri yeni bir işe başlanmaz yolculuga çikilmaz bizim ailede ailevi bir batillik söz konusu yani anlayacaginiz. Rahmetli dedem söylerdi, ben pek inanmazdim babam da sallamazdi ama sali günü basladimiz yeni işlerde ve yolculuklarda basimiza öle seyler geldi ki inanmak icin yeterli sebep olustu.(araba feribotta bozuldu kipirdamadi, cekici geldi cekti, cekicinin frenleri patladi 2. kaza,işyerine taksiyle gelirken taksici 2 ciddi kaza atlatti isyerinden arabayla eve yolculuk sirasinda korkunc bi kaza kilpayi önlendi olsaydi su an burda olmicaktim.(bu örnek sali günü sendromlarimiz yaninda denizde kum))
Gene de cok önemsemesek dahi pek sevmedigimiz bir gündür. :)
evet yaa bizim köydede böyle birşey var genelde yaşlılar uyuyor buna salı günleri hiç bir iş yapılmazmış yani kadınlar çamaşır filan yıkamazlarmış.enteresan demekki başka yerlerdede varmış buna benzer şeyler.

Canan
19.12.2005, 23:32
bende sevmiyorum artik bu kedileri....................
dun aksam kediler bizim bahcede parti verdiler:((((((((((((((((
komsumuzun kedisi dail bizim bahceye toplanmislar mew mew mew
sabahin saat 4durde beni uyandir manyak kediler bende artik onlari kovaliyacam renk ayrimida yapmiyacam onume gelene tekme. ilk hedef komsunun kedisi.

Ezo
19.12.2005, 23:39
bende sevmiyorum artik bu kedileri....................
dun aksam kediler bizim bahcede parti verdiler:((((((((((((((((
komsumuzun kedisi dail bizim bahceye toplanmislar mew mew mew
sabahin saat 4durde beni uyandir manyak kediler bende artik onlari kovaliyacam renk ayrimida yapmiyacam onume gelene tekme. ilk hedef komsunun kedisi.

:)))) ya yazik hayvanlara be canan....

Yakapınarlı
19.12.2005, 23:44
bizim burdaki kediler operacı acaip opera yapıyolar.gülmekten ölüyorum sanki çocuklar kavga ediyomuş gibi acaip sesler çıkıyor.

Canan
19.12.2005, 23:49
bizim burdaki kediler operacı acaip opera yapıyolar.gülmekten ölüyorum sanki çocuklar kavga ediyomuş gibi acaip sesler çıkıyor.

sen o sesleri birde derin uykudayden duy
bak o zaman gullermisin

Yakapınarlı
19.12.2005, 23:52
sen o sesleri birde derin uykudayden duy
bak o zaman gullermisin
o zaman ilk başta gülmüyorumda kediler kafalarına bişey yedilermi basıyorum kahkahayı :3D_NG: amann haa hayvanseverler varmı burada:3D_NG (6)
çoookk çektim çokk oturduğum ev giriş katı pencere açık oldumu kediler bizde ilk görüşte bir çığlık kopuyor sonra alışıyoruz.mutfakta kedimi var olayı:yamukgul:

Oli
20.12.2005, 11:18
konu kedilere gelmişken bende söyliyim...

çooook uyanık bir kedi vardı bizim sokak civarında yıllar önce... evlere girip dolabıda açıp yemek çalan cinsten, hala nasıl dolabı açmayı başardığını anlamış değilim. insanlar kapıda otururken bir fırsat arayıp içeri girmeyi denermiş zavallı. sonu kötü oldu malesef. sürekli girdiği bir gecekondunun sahibince boğazlandığı söylenir. gecekondunun sahibi daha sonradan felç mi olmadı, âma mı olmadı. Kedinin ahımı tuttu dersiniz.

konu başlığıyla alakalı olmasada bize hep kurdeşan olmuş bir tavuğumuz vardı. O zamanlar gecekonduda otururduk istanbulun periferisinde bir yerde. Tavuklarımız vardı, sürekli kuluçkaya yatma sevdalısı tavuklar, peşinde dolaşmayan ufak tefek çocuklar. İşte bu tavuklardan biri dışarıda dolaşıp akşam vakti olunca gelir camın önüne çıkar, camı gagalar kümesin açılmasını sağlardı... Hâlâ da o efsane tavuğu zaman zaman anarız hayret eşliğinde sevgiyle...

s selman
22.12.2005, 09:51
arkadaşlar yukarıda baktımki salı gününü işlemişsiniz ve bizden önce büyüklerimizin salıda nede yola cıkmadıklarını iş yapmadıklarını yazmışsınız

şimdi alevilikte şöyle bir şart vardır
mürşide rehbere ve pire aynı şejdayı göster
işte bazı soruların cevabı bu üç vasıftan cıkar

gelelim salıya alevilikte müsayip cok önemlidir işte nasıl müsaibi olmayana güvenilmezse bütün günler birbirine müsaiplidir yalnızca salı günü ünün müsahibi yoktur salı tektir ırkarı yoktur aylar ve seneler bile birbirine ırkarlıdır aynen dünya ve ay ın devamlı dunyanın cevresinde olduğu gibi
ırkar vardır
nikahlı karı koca birbirine ırkarlıdır

gercekte müsaibi olmayanı cem ibadetine önceden almazlarmış

müsayıp ne demek o kişinin yaptığına ortak ve o kişiye kefil demek

atayselvi
25.12.2005, 13:47
herkesin kendine özgü bir inanışı vardır. Ben inanmam diyerek bundan sıyrılamazsınız.Hele Alevi felsefesinde Rüyalar bile bir şeylerin habercisidir.

cemalettin
09.02.2006, 14:22
batıl inanç mıdır bilmem ama,"fincancı katırlarını ürkütmek"çok kötü bir durummuş.olmadık şeyler gelirmiş insanın başına..

Aze
09.02.2006, 16:29
batıl inancım var oda bardak yere düşünce kırılmayınca bişey çıkıyo

derler ya sanki doğru gibime geliyo

Yakapınarlı
10.02.2006, 05:56

o zaman ben atıp kırıyom deme:pisman
ben çok kaydırıyorum elimden bardak kırılmayınca ohh kırılmadı diyom:komik
bide ben kırsam evde bardak kalmazdı:yamukgul:

cemalettin
10.02.2006, 09:35

doğrudur kardeşim,cam işi yapanlar nasıl ekmek yiyecek?bir bardak senelerce kullanılır ise olur mu yani !!!

Dogan24
20.02.2006, 06:57
insan bahtıl olan şeylerin ya saçma kardeşim boylesi şeyler ya.der ama yapmakdanda geri kalmaz ben mesala inanmıyorum ama yapmakdanda geri kalmıyorum.....

barabar
20.02.2006, 17:04
insan bahtıl olan şeylerin ya saçma kardeşim boylesi şeyler ya.der ama yapmakdanda geri kalmaz ben mesala inanmıyorum ama yapmakdanda geri kalmıyorum.....

aynen bende inanmam ama yapmaktanda geri kalmam

Kolera
02.03.2006, 10:41
batil inancim olmaz olamaz

Piro019
07.03.2006, 21:54
benim annemde kimsenin elinden bicak almaz ugursuzluk getirirmis.

Kader GÜNGÖR
07.03.2006, 22:06
pek inanmam ama benim göz daamrım atığı zaman kötü olayların habercisi olarak algılarım çünkü çok denedim her atışında mutlaka kötü bir olay olmuştur