ThassosIsland
20.09.2006, 21:14
Yokmu hiç adapazarlı Alevi..
yoksa bırtek benmı varım :surrender
yoksa bırtek benmı varım :surrender
|
Orijinalini görmek için tıklayınız : Adapazarı(Sakarya) ThassosIsland 20.09.2006, 21:14 Yokmu hiç adapazarlı Alevi.. yoksa bırtek benmı varım :surrender eylüleren 20.09.2006, 21:50 adapazarının hangi ilçeleri yada köyleri alevi bilgi verirsen sevinirim... ThassosIsland 20.09.2006, 22:16 adapazarının hangi ilçeleri yada köyleri alevi bilgi verirsen sevinirim... Arkadasım Adapazarında amucalar vardır.. Yanı balkan Alevileri.. bellı bır bolge olarak bılmıyorum pek nerde var yalnız kaynarca ve pamukova ılcelerınde oldugunu bılıyorum.. cogunlukla Arnavut veya makedon Alevileridir.. isditanlebulda 21.09.2006, 14:46 adapazarından değilim ama yakın sayılırız. genelde bizim taraflarda alevi çıkmasına şaşırıyorlar. marmara bölegesinde sanıldığından daha fazla alevi kardeşimiz var aslında ama sesimizi iyi duyuramıyoruz galiba??.. ThassosIsland 21.09.2006, 22:13 adapazarından değilim ama yakın sayılırız. genelde bizim taraflarda alevi çıkmasına şaşırıyorlar. marmara bölegesinde sanıldığından daha fazla alevi kardeşimiz var aslında ama sesimizi iyi duyuramıyoruz galiba??.. Balkanlara İslamı Aleviler getırmıstır... bunların basındada Sarı Saltuk vardır.. Adapazarı İzmit Bursa Bilecek gibi balkan göçlerının yoğun olduğu ıllerde Alevi olması gayet doğaldır.. sidarta54 02.11.2006, 21:10 Ben Adapazar'lı değilim ama orda okudum herhalde hiç alevi köyü yoktur diye düşündüğüm bir şehirdi ancak sivaslı muşlu alevilerin serdivanda çok olduğunu biliyorum. mesut60 19.11.2006, 18:54 merhabalar bende adapazarında hiç alevi yerleşim yeri olduğunu duymadım genelde göç edipte gelenler var benim bildiğim ve zamanında adapazarında pir sultan abdal derneği dahi açılmış ama şuanda kimsenin sesi çıkmıyor deprem den sonra pek etkinlik kalmamış sosyal ortam maddi kazançlar doğrultusunda bırakılmış serdo_puko 28.12.2006, 14:30 merhabalar adapazrındaki alevi kitlesinin hangi boyutta olduğu hakkında biraz bilgi vermek isterim siz sevgili canlara.bunu yazarken geçmişte bu anlamda birçok emek sarf eden insanlardan biri olduğumu bilmenizi isterimki adapazarı kolay kolay ben aleviyim diye bileceğiniz bir yer deyildir.uzun uğraşlar sonunda açmış olduğumuz pirsultan apdal derneğin yanlızca gün boyunca iki lişiyle dernek içerinde bulunduğumuz dönemler olmuştur size söyle bileceğim aradan bir yıl gibi kısa bir süre geçtikten sonra yaptığımız bir cem ve konser gecesin toplam kişi sayı bini bulmuştu bu bizidaha hırslı düşmanlarımızı daha korkak ve saldırgan yapmıştı.ama şunu bilmenizi istiyorum bekleyin daha önce bütün zor şartlara rağman yaptık yine yapacağız bekleyin geliyoruz bütün direnişçi ruhumuzlaaaaaaaaaa saygılar canlar xızır yoldaşınız olsun. |