Naci
21.09.2006, 16:26
Kadir gecesi için bir çok kişi 27 ramazan tarihini verir. Ama okuduklarım kafamı karıştırmıyor değil, tarihi belirsiz mi? Keisn şu tarih diyebiliyormuyuz?
|
Orijinalini görmek için tıklayınız : Kadir gecesi ne zamandır? Naci 21.09.2006, 16:26 Kadir gecesi için bir çok kişi 27 ramazan tarihini verir. Ama okuduklarım kafamı karıştırmıyor değil, tarihi belirsiz mi? Keisn şu tarih diyebiliyormuyuz? Serkan_Devrim 21.09.2006, 16:31 kuran kadir gecesinde indiğine ve kuran asıl olarak 22 küsür yılda indiğine göre belkide kadir gecesi bütün yıl sürüyordur. böylece her gün kutsal olmuş olur.:) aslında herşeyi zamana bağlı düşündüğümüz için zamandan ve mekandan münezzeh bir varlığın(Allah) sözleri kafamızı karıştırıyor. :) mmum 21.09.2006, 16:51 Kadir gecesi Ramazan ayının 27.gecesine denir.... çünkü Kuranı Kerim....o gece inmiştir... o nedenle o gece Kadir gecesi ismini almıştır...Kuranı Kerimdede Kadir Süresi vardır... Naci 21.09.2006, 16:52 Kadir gecesi Ramazan ayının 27.gecesine denir.... çünkü Kuranı Kerim....o gece inmiştir... o nedenle o gece Kadir gecesi ismini almıştır...Kuranı Kerimdede Kadir Süresi vardır... bunu bende biliyorum. İspatlarmısın, veya söylediğini destekleyen bir gerçek varmıdır? mmum 21.09.2006, 17:01 Kadir Gecesi’nin hangi gece olduğu kesin olarak bilinmemekle beraber genellikle Ramazan’ın yirmi yedinci gecesi olduğu tercih edilmiştir. Hz. Peygamber (sav) bunun kesinlikle hangi gece olduğunu belirtmemiş; ancak “Siz Kadir Gecesi’ni Ramazan’ın son on günü içerisindeki tek rakamlı gecelerde arayınız.” (Buhârî, Leyletü’l-Kadir, 3) buyurmuştur....o nedenle bizler tek rakamlı gecelerde arıyoruz...ve 27.gecesi açık olan rahmet kapılarının kapanması için bol dua ve istifar ederiz... şimdi diyeceksinki;Bu gece neden gizli tutulmuştur? Allah Teâlâ birtakım hikmetlere dayanarak Kadir Gecesi’ni ve onun dışında daha bazı şeyleri de gizli tutmuştur. Bunlar: Cuma günü içerisinde duanın kabul olacağı saat; beş vakit içerisinde salât-ı vusta; İlâhî isimler içerisinde İsm-i Azam; bütün taatler ve ibadetler içerisinde rızay-ı İlâhî; zaman içerisinde kıyamet ve hayat içerisinde ölümdür. Bunların gizli tutulmasından maksat müminlerin uyanık, dikkatli ve devamlı Allah’a ibadet ve taat içerisinde olmalarını sağlamaktır. Müminler bu geceyi gaflet içerisinde geçirmemeli, ibadet ve taatle değerlendirmelidir. Peygamber Efendimiz (sav) şöyle buyurmuştur: “Kim Kadir Gecesi’ni, faziletine inanarak ve alacağı sevabı Allah’tan bekleyerek ibadet ve taatle geçirirse geçmiş günahları bağışlanır.” (Buhârî, Kadir, 1). açıp bakarmısın ; (Buhârî, Kadir, 1).----(Kadir Sûresi, 97/ 1-5) müttaki 21.09.2006, 17:07 Kadir gecesi kadri ve kıymeti bilinen Her gündür.... Kadrini bilene mmum 21.09.2006, 17:08 Kadir gecesi kadri ve kıymeti bilinen Her gündür.... Kadrini bilene deliye hergün bayram ama....akıllıya öylemi?? müttaki 21.09.2006, 17:11 deliye hergün bayram ama....akıllıya öylemi?? hergün bayram Deliye değil Doluyadır.... Doluda kendini akıllı sananlara göre Deli olabilir... Dolu olana Hergün bayram... İslam yolu akıl yolu değildir akıl bizi ancak kapıya kadar götürür gerisi Aşkladır ve akıllılara göre aşıklar delidir... mmum 21.09.2006, 17:12 hergün bayram Deliye değil Doluyadır....Doluda kendini akıllı sananlara göre Deli olabilir... Dolu olana Hergün bayram... İslam yolu akıl yolu değildir akıl bizi ancak kapıya kadar götürür gerisi Aşkladır ve akıllılara göre aşıklar delidir... wallaha söyleyecek bişey bulamadım.....eywallah haklısın.... :):) Naci 21.09.2006, 17:21 Kadir gecesi Ramazan ayının 27.gecesine denir.... çünkü Kuranı Kerim....o gece inmiştir... o nedenle o gece Kadir gecesi ismini almıştır...Kuranı Kerimdede Kadir Süresi vardır... evet sevgili mmum ikinci yazdığın mesaj biraz daha mantıklı bir cevap olmuş . Herhalde arama butonunu kullanıp biraz bilgi edinmişiz konu ile alakalı. açıp bakarmısın ; (Buhârî, Kadir, 1).----(Kadir Sûresi, 97/ 1-5) kadir suresinin ayetlerini biliyorum, konu ile ilgili bir bilgi yok ,niye tekrar bakmamı istiyorsun? ayrıca pek hadislere itibar etmem, şu şunu söylemiş bu bunu söylemiş benim için önemli değil. isditanlebulda 22.09.2006, 01:59 97-el-KADR Kadir gecesinden söz ettigi için bu adi almistir. Abese sûresinden sonra Mekke'de inmistir. 5 (bes) âyettir. Sûrede, Kadir gecesinden, onun faziletinden, o gecede meleklerin yeryüzüne inisinden bahsedilir. Rahmân ve Rahîm (olan) Allah'in adiyla. l. Biz onu (Kur'an'i) Kadir gecesinde indirdik. 2. Kadir gecesinin ne oldugunu sen bilir misin? 3. Kadir gecesi, bin aydan hayirlidir. 4. O gecede, Rablerinin izniyle melekler ve Ruh (Cebrail), her is için iner dururlar. 5. O gece, esenlik doludur. Ta fecrin dogusuna kadar. masaüstümde duran kur' andan arkadaşın söylediği ayeti bulup paylaşmak istedim. hadislere inanmam demişsin ya ben de hadisleri güvenilir bulmuyorum ama bu hadis değil ayet. tabii ki inanmak ya da inanmak konusunda sonuna kadar özgürsün sakın yargıladığımı düşünme. saygılar.. Naci 22.09.2006, 09:53 97-el-KADR Kadir gecesinden söz ettigi için bu adi almistir. Abese sûresinden sonra Mekke'de inmistir. 5 (bes) âyettir. Sûrede, Kadir gecesinden, onun faziletinden, o gecede meleklerin yeryüzüne inisinden bahsedilir. Rahmân ve Rahîm (olan) Allah'in adiyla. l. Biz onu (Kur'an'i) Kadir gecesinde indirdik. 2. Kadir gecesinin ne oldugunu sen bilir misin? 3. Kadir gecesi, bin aydan hayirlidir. 4. O gecede, Rablerinin izniyle melekler ve Ruh (Cebrail), her is için iner dururlar. 5. O gece, esenlik doludur. Ta fecrin dogusuna kadar. masaüstümde duran kur' andan arkadaşın söylediği ayeti bulup paylaşmak istedim. hadislere inanmam demişsin ya ben de hadisleri güvenilir bulmuyorum ama bu hadis değil ayet. tabii ki inanmak ya da inanmak konusunda sonuna kadar özgürsün sakın yargıladığımı düşünme. saygılar.. Sevgili can okuduğunu anlayamama gibi bir durumun söz konusu. Benim sorumun cevabı kurandaki kadir suresi 1-5 ayetlerinde yok. Ben kurana inanmıyorum diye bir şey yazmadım, sen yargılamayı anlamadan yapmışsın zaten. Benim inanmadığım hadislerdir, mesela arkadaşın bahsettiği buhari hadisleri gibi, sen inanıyorsan inan. o hadislerde peygamberi küçültücü o kadar çok şey var ki , o yüzden inanmıyorum. Gelelim yazdığım soruya, kadir gecesi ne zamandır? Ayetlerde bu konuda bir bilgi yok. Benim anlamadığım istersem neye inanmayayım. Daha doğrusu ben senin ne demek istediğini anlamadım. isditanlebulda 22.09.2006, 15:04 ben senin inancını niye yargılıyım naci öyle anlaşıldışığına çok üzüldüm . ben "kur' an da kadir gecesini bulamadım "diye algıladım konuyu yardımcı olmak istedim sadece hadislere inanmam demişsin ya bi yerde hadisler konusunda ben de çok net değilim benim de şüphelerim var ama bu hadis değil ayet dedim sadece. "neden inanmıyosun bu ayet .inanmamn gerekir "diye bir şeyi ne yazdım ne de düşündüm . karakterim ve düşünce yapım hiç bir konuda hiç kimseyle böyle yönlendirici bir uslupta konuşmaya uygun değil - ki hiç de sevmem. sonuç olarak ben senin gecenin tarihini değil kur' an da nerde anlatıldığını sorduğunu sandım . ve o konuda yardımcı oldum. niye yargılayayayım ben seni ??? sevgiyle.. sertur 12.10.2006, 12:09 kadir gecesi kurandaki manasıyla Allahın c.c özel bir önem verdiği ve bin aydan hayırlı dediği bir gece, genelde ramazan ayı içerisinde son ongünde diye bir yorum yapılıyor, kimse bilmiyor tam olarak benim merak ettiğim, bu kadir gecesi biz Alevilerde ne kadar kutsallığa sahip? ne kadar işin idrak boyutundayız, ben hatırlıyorum çocukken bizim köyde dedem kuran ve dualar okurdu senede bir gece, ama o kadir gecesimi başka bişey mi bilemiyorum saygılarımla.. ZülfikaR_22 12.10.2006, 13:25 aleviliği islamiyetin dışında tutmak ne kadar saçmalık olur...öyle değilmi???rivayet ve Kur'an_ı Kerim'de geçen ayetlere göre ramazanın 27.gecesi KADİR GECESİ olarak kabul edilir!!!ELHAMDURİLLAH önce müslüman olarak biz alevilerde ibadetimizi yapcaz inşallah......... NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!!!! |