AleviGenç
21.09.2006, 21:09
"ÁLEVÎ'lerin (12 İmamlar'dan) 9.İmam'ımızın adı nedir?
1.Hz.İmam Zeynel Abidin?
2.Hz.İmam Muhammed Taki?
3.Hz.İmam Cafer-i Sadık?
4.Hz.İmam Hüseyin?
Uyarı: Lütfen bu anketi gördüğünüz an hiç kimse ve hiç biyerden yardım(kopya) almadan kendi bilginizle çevaplandırın...Kendinizi sınamış olursunuz...
İmam muhameddi taki olması lazım hüseynim..
AleviGenç
21.09.2006, 21:22
Kopya çekmediniz dimi?Herkez bildiğini işaretlesin :D
Alinin_Askeri
21.09.2006, 21:23
dogruya dogru sölim cevabı verırken muhammed taki dısındakılerın olamıacagını bıldıgım için verdım
Mesut Gündüz
21.09.2006, 21:24
Hz.İmam Hasan
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)
Hz.İmam Mehdi
SarıVatoz
21.09.2006, 21:27
dogruya dogru sölim cevabı verırken muhammed taki dısındakılerın olamıacagını bıldıgım için verdım
aynen katılıyorum.
Kopya çekmediniz dimi?Herkez bildiğini işaretlesin :D
Ne kopyası hüseynim alevi kesmi olarak 12 İmamların isimlerini bilmiyorsak yazıklar olsun bize canım kardesim..
AleviGenç
21.09.2006, 21:28
Hz.İmam Hasan
Hz.İmam Mehdi
Anlamadım Mesut abi neden bu imam'larımızı yazdınız?
Mesut Gündüz
25.09.2006, 15:06
Anlamadım Mesut abi neden bu imam'larımızı yazdınız?
Sorunuzu anlamamışın kardeşim bu yazdığınıda yeni okudum.Teşekür ederim böyle bir anket düzenlediğin için.
Aslında bence çok önemli bir konu. On iki imamlar derizde kimdir , on iki imamlar. Her düvaz-ı imamda isimleri geçer. Cemlerde hep zikrini ettiğimiz on iki imamlar. dedemiz cemlerde iken hep sorardı , yolundan gittiğin on iki imamların isimlerini bilirmisin diye sonuç malum sonra kızardı futbolcuların isimlerini bilirsinizde , yolunuzun pirlerini atalarını bilmezsiniz diye. Bence adlarını bilmek kafi gelmez , yaydıkları inanç ahlak ,bilgilerinden bir şeyler kapmaya çalışmalıyız.
HZ. İmam Muhammed Taki benim bildiğim bu galiba doğru olanda bu