Orijinalini görmek için tıklayınız : Peygamberimiz Hz.Muhammed(s.a.v) sağlığında bıraktığı iki(2) emanet nedir?

AleviGenç
22.09.2006, 21:12
Peygamberimiz Hz.Muhammed(s.a.v) sağlığında bıraktığı iki(2) emanet nedir?

1.Kuran ve sünnet?

2.Kuran ve Ehl-i Beyt?

Uyarı: Lütfen bu anketi gördüğünüz an hiç kimse ve biyrden yardım almadan kendi bilginizle çevaplayın...

müttaki
22.09.2006, 21:15
Kuran ve sünnet zaten Kuran ve Ehlibeyttir can

AleviGenç
22.09.2006, 21:22
Kuran ve sünnet zaten Kuran ve Ehlibeyttir can

Ama bir Ehl-i Beyt'in sünneti var o gerçek sünnettir.

müttaki
22.09.2006, 21:29
Ama bir Ehl-i Beyt'in sünneti var o gerçek sünnettir.

bizim kamil abi var şöyle der... Hak Eskişehirden çıkınca yol ikiye ayrılır derdi işte Hak iki yolun ayrıldığı noktada seni bekler ama sen görmez bi yola girersin derdi....

Ehli Beytin sünneti de hangi Ehlibeytin.... nedir o Beyt... kimdir o Beytin Ehilleri bunu konuşmak lazım Hak yolunda tabi....

AleviGenç
22.09.2006, 21:37
bizim kamil abi var şöyle der... Hak Eskişehirden çıkınca yol ikiye ayrılır derdi işte Hak iki yolun ayrıldığı noktada seni bekler ama sen görmez bi yola girersin derdi....

Ehli Beytin sünneti de hangi Ehlibeytin.... nedir o Beyt... kimdir o Beytin Ehilleri bunu konuşmak lazım Hak yolunda tabi....

Selamun Aleyküm

Şimdi sunni kardeşlerimiz sunnet uyguladığını sölüyor bu Ehl-i Beyt'e göre yalnıştır.

Hz.Muhammed'in nasıl namaz kıldığını Ebu Hanifi Hazretlerimi bileçek İmam Hz.Cafer-i Sadık 'mı bileçek?

Not: Ebu Hanifi Sunni-Hanifi meshep'inin kurucusu.
Ebu Hanifi Alevilerin 6.İmam'ı ve Meshep'imizin kurucusu İmam Caferi Sadık'ın öğrencisidir.

müttaki
22.09.2006, 21:45
şimdi benim bildiğim Batıniler Namazı yani şeriat Namazını kılmazlar çünkü Batınına kavuşmuşlardır ama o Namazında olduğunu yani şeriatten geldiğini bilirler

senin dediğin sünnet sünni demek sünnilerde bir mezhep!

Ehli Beyt gönül ehli demektir... kendi gönlünü bilenler ehli olanlar orada ne olduğunu bilirler işte Onlar EhliBeyttir...

tüm İşler zahire gönülden çıkar.. Gönül Ehli olan kişinin işleri Muhammedin İşidir oda sünnetullahdır....

anlatmak istediğim sensin benim sen doğrusun ben doğruyum kavgası yerine GönülEhli olanlardan olmaya bakalım... olamadık mı ne sünniler sünni ne Aleviler Alevi...

AleviGenç
22.09.2006, 21:49
şimdi benim bildiğim Batıniler Namazı yani şeriat Namazını kılmazlar çünkü Batınına kavuşmuşlardır ama o Namazında olduğunu yani şeriatten geldiğini bilirler

Ehli Beyt gönül ehli demektir... kendi gönlünü bilenler ehli olanlar orada ne olduğunu bilirler işte Onlar EhliBeyttir...

tüm İşler zahire gönülden çıkar.. Gönül Ehli olan kişinin işleri Muhammedin İşidir oda sünnetullahdır....

anlatmak istediğim sensin benim sen doğrusun ben doğruyum kavgası yerine GönülEhli olanlardan olmaya bakalım... olamadık mı ne sünniler sünni ne Aleviler Alevi...

Sayın Muttaki abi;
Abi bu anket Zahir'i dir.
Aleviler Batîn'i oldukları kadar'da Zahîr'idir.Eşit'lemek çok önemli sen biraz fazla Batin'iye kaçmışsın :)

Bu arada oyunuda kullan abi vatandaşlık görevidir. :)

Aydın.
22.09.2006, 21:52

Sedat tamamen katılıyorum sana gercekten herseyden önce gönülehli acık olmalı...

müttaki
22.09.2006, 21:53
gönülEhli olanların tüm İşi Zahiridir.... gönülde bişey olmadı mı ne yapsan boşdur :)

ben oy kullanmıyorum çünkü Hak iki yol ayrımının başında benim Oyum Ona

AleviGenç
22.09.2006, 21:55
gönülEhli olanların tüm İşi Zahiridir.... gönülde bişey olmadı mı ne yapsan boşdur :)

ben oy kullanmıyorum çünkü Hak iki yol ayrımının başında benim Oyum Ona

Pretesto ediyorsun demek hıııı seçimlri:lol: :lol:

Not:Bizim Sünnet'imiz Ehl-i Beyt'in Sünnetidir.

müttaki
22.09.2006, 21:57
Pretesto ediyorsun demek hıııı seçimlri:lol: :lol:

Not:Bizim Sünnet'imiz Ehl-i Beyt'in Sünnetidir.

ya Senin İşlerin :komik

Aydın.
22.09.2006, 21:59
Sedat soreşle Alevigence dikat et::D:D

müttaki
22.09.2006, 22:11
Sedat soreşle Alevigence dikat et::D:D

onlar benim kardeşlerim onlara dikkat etmeyecemde kime edecem :D

Aydın.
22.09.2006, 22:35
onlar benim kardeşlerim onlara dikkat etmeyecemde kime edecem :D
hehe ne mutlu sana ozamn böyle iki kardese sahip oldugun icin gercekten tam kardesler keske hergencimiz onlargibi inanclı bilgili olsa bu forumdan hic ayrılmayın kardeslerim....