Orijinalini görmek için tıklayınız : 175 Kadına Tecavüz Eden Adam Böyle İdam Edildi
Blue_Love 22.09.2006, 23:19 ran’da 340 genç kızı kaçırıp, 175’ine tecavüz eden adam, İsfahan kentindeki bir meydanda asıldı.
http://img246.imageshack.us/img246/2289/g5wf8.jpg
İdam sonrası açıklama yapan yetkililer, “34 yaşındaki Behzad adındaki adamın idamını başarıyla gerçekleştirdik. Meydana gelen yüzlerce insan, alkışlar arasında Behzad’ın asılmasını izledi” diye konuştu. 2004 yılının kasım ayında tutuklanan Bezhad’a 20 yaşındaki eşi Anita da yardım etmişti. Anita, 10 yıl hapis ve 74 kırbaç cezasına çarptırılmıştı
SarıVatoz 22.09.2006, 23:27 Haberlerde görmüştüm millet cep telefonuyla anı fotografı çekiyordu
seyhunbey 22.09.2006, 23:42 ilahi adalet bazen diyorum irandaki şeriyat konunlari türkiyedede olsun mesela hirsizlik yapanlarin hangi elinle yaptin hirsizliği o eli kesilecek ve diger hirsizlar ibret alicak inaniyorum saygilarla...
izmirksk 22.09.2006, 23:44 bu kadar kıza tecavüz etmiş ve hiç yakalanmamış..ilginç..hani 3-5 taneyi kaçırabilirde 340 tane ve yakalanmadan..iran da bunu yapabilmesi hakikaten ilginç..
ne adamımış ama vay anasını allah nelerde yaratıyor haaaaaaaaaaa 340 tane adam rekora koşmuş rekorlar kitabına geçmiştir haralde kolay kolay kimsede bu rekoru kıramaz ona eminim ....
cezasını bulmuş ne diyelim...
yusufçukgecegez 23.09.2006, 03:38 ilahi adaletmi,ilahi şeriatmı diyesi geliyor insanın.bence 145 defa idam edilmesi gerekiyordu.
ThassosIsland 23.09.2006, 03:41 "tecavüz en büyük günahtır, cinayetten daha büyük, çünkü sevgiye karşı işlenen bir günahtır. bununla yalnızca şidden kullanılan tecavüzü kastetmiyorum. aslında şiddet kullanılan tecavüz en az günahkar tecavüz türüdür belki, çünkü tecavüz eden her zaman eyleminden sorumlu değildir. fakat tecavüzün daha örtük biçimleri büyük günahlardır. onunla sevişene iş veren bir işadamı mütecavizdir. genç bir kızı pahalı bir yemeğe çıkaran adam kızın onunla sevişmeye zorunlu olduğunu düşüneceği için mütecavizdir. sevgi susuzluğu içinde bir genç kız görüp onunla sevişmek amacıyla sevgiden söz eden bir genç mütecavizdir.."
şeklinde açıklıyor trevanian, kasaba adlı romanında tecavüzü.pekde doğru demiş..
cezasını bulmuşta arkadaşlar bu suçu işleyen insanı bu şekilde herkesin gözü önünde asan insanların bu adamdan ne farkı var bana açıklarmısınız
yazik gercekten o kadar insanin gozu onunde bu sekilde bi idam pek dogru degil seriat budur iste.....
Bazen bu kanunların bizim ülkemizde de olmasını istiyoruz.Tutturmuşuz bi avrupa birliği adamlara yaranmak için her şaklabanlığı yapıp birçok seyi kabulleniyoruz o kadar istiyolarsa onlar bize üye olsun...
ulalıgenç 23.09.2006, 10:32 cezasını bulmuşta arkadaşlar bu suçu işleyen insanı bu şekilde herkesin gözü önünde asan insanların bu adamdan ne farkı var bana açıklarmısınız
Onu da heralde diğerleri ibret alsın da yapmasın diye yapıyorlardır.
bu tür şeyler sapkınlıktan kaynaklanıyor. yani insanlar bunu görüncemi yanlış yapmaktan vazgeçecek . bir insanın içinde sapkınlık varsa önünde istersen bin kişiyi as yine yapacağını yapar.bu tür uygulamaları koyanlarda en az içlerinde o insanlar kadar çarpık şeyler yaşıyorlar bana göre. tabiki böyle bir insanın yaşamaması gerekiyor ama bu şekilde herkesin gözü önündede asılmaması lazım.
ulalıgenç 23.09.2006, 10:48 bu tür şeyler sapkınlıktan kaynaklanıyor. yani insanlar bunu görüncemi yanlış yapmaktan vazgeçecek . bir insanın içinde sapkınlık varsa önünde istersen bin kişiyi as yine yapacağını yapar.bu tür uygulamaları koyanlarda en az içlerinde o insanlar kadar çarpık şeyler yaşıyorlar bana göre. tabiki böyle bir insanın yaşamaması gerekiyor ama bu şekilde herkesin gözü önündede asılmaması lazım.
Küçüklükten beri bilinç altına itilen bu tür cinsi duygular bazı insanlarda böyle dışarı vuruyor.Bir yayı ne kadar çok sıkıştırırsan o kadar uzağa fırlar.
Gülseren58 23.09.2006, 12:29 ilahi adalet bazen diyorum irandaki şeriyat konunlari türkiyedede olsun mesela hirsizlik yapanlarin hangi elinle yaptin hirsizliği o eli kesilecek ve diger hirsizlar ibret alicak inaniyorum saygilarla...
Hasretini çektiğiniz Şeriat Kanunları uygulandığında sizin de canınızı sıkabilecek cezalar gerçekleşebilir. Bir devletin adil olması onun hukuk devleti olmasından geçer. Aşağıda belki de birçoğumuzun duyduğu bir olayı aktarıyorum. Özen duyduğunuz yasaların uygulanmasına bakın da neye hasret çektiğinizi görün.
İran'daki devrim yasalarina göre "fuhuş'un cezası
idam'dır...
Bir erkekle birlikte görülen kadın, erkeğin eşi ya da birinci derecede
akrabası olduğunu ispat edemediği taktirde fahişe sayılarak cezalandırılır.
Ziba ile Muhammed üniversite yıllarında tanışmış, uzun süren bir
arkadaşlık döneminden sonra yeni evlenmiş bir çifttir... Muhammed,
sığır ticaretiyle ugraşmakta, Ziba ise bir özel hastanede
hemşirelik yapmaktadır. Bir aylık evli çift, balayına çıkma planları
yapmaktadırlar...
Muhammed, bütün formaliteleri yerine getirerek eşine ve kendisine
onbeş günlük bir balayı programı hazırlar...Ve özel otomobilleriyle
balaylarını geçirmek icin Benderabbas şehrine hareket ederler...
Ziba ile Muhammed yaklasık 600 km lik bir yol katederler. Iran
devrim muhafızları Pasdar'lar kara yolu üzerinde araçları
durdurarak kimlik kontrolü yapmaktadırlar. Ziba ile Muhammed'in
araçlarını da durdururlar. Ziba'dan evlilik cüzdanı istenir. Ziba
çantasını karıştırır, valizlerine bakınır ama evlilik cüzdanı
yoktur. Cüzdanı evde unutmuştur. Muhammed yeni evli olduklarını ve
balayına gittiklerini devrim muhafızlarına anlatmaya çalışır...
Devrim kuralları kesindir. Evlilik cüzdanı olmayan kadın erkeğin
yanında bulunuyor ise fahişedir. Cezalandırılmalıdır.Ziba ile
Muhammed evli olduklarına dair yeminler
eder...Yalvarırlar...Nafile, Ziba Karakola götürülüp fahişelik
sucundan seri mahkemeye çıkartılacaktır. Muhammed, "Evlerinin 600
km uzakta olduğunu müsade ederlerse karısıyla gidip Evlilik
cüzdanını getireceğini" söyler. Devrim muhafizlari Ziba'yi
birakmaz. "Evlilik cüzdanını getir kadını götür." denir. Muhammed
Evlilik cüzdanlarını almak için geri döner... Soke olmuştur. Biran
evvel eve gitmeli cüzdanı getirip karisini o canilerin elinden
kurtarmalidır.. Yollar uzadıkça uzar, viraja suratlı giren Muhammed
direksiyon hakimiyetini kaybederek yol kenarındaki uçuruma
yuvarlanır .. Kazadan üç dört saat sonra, Muhammet ağır yaralı
olarak hastaneye kaldırılır. Muhammed Yoğun bakımda ölüm ile yasam
arasında gidip gelmektedir..... On beş gün şuursuzca yatar. Kendine
geldiğinde ilk Ziba'yi sorar. Kabus bitmemiştir. Ziba Canilerin
elinde kalmıştır. "Cüzdanı götürüp karimi kurtarmalıyım..."der. Bu
düşüncelerle hastaneden kaçar. Evine gider... Evlilik cüzdanlarını
alır...Ziba'yi alıkoyan karakola gider... -"Ziba nerde?... Evlilik
cüzdanımı getirdim. Karimi serbest bırakın.". Buz gibi bir cevap
alır.... "-Seni bir hafta bekledik gelmeyince, kaçtığını düşündük,
bu kadının fahişe olduğunu kabul ettik ve astık...." Ziba'nın morg
daki cesedini Muhammed'e verirler..
Şimdi asıl örneğe dönersek, idam edilen şahıs 175 kadına tecavüz ediyor ve yakalanıyor. 176.cı kadın hükümetten kimin akrabasıydı ki, bu şahıs ona ulaşılamadan yakalandı demek geliyor içimden. Yani adama seri tecavüzcü demek bile haksızlık olur. Belki de adamın hiç suçu yoktu bile denilebilir bu rakam karşısında. Bu kişinin suçlu olduğuna hangi belgelere ve bilgilere dayanılarak hüküm verilmiş ki? Bence burada bu soruyu sormalıyız, sevinç çığlıkları atmak yerine.
cezasını bulmuş.
bencede! ama baska insanlarin seyretmesi hos bir görüntü degil!
yusufçukgecegez 23.09.2006, 12:40 cezasını bulmuşta arkadaşlar bu suçu işleyen insanı bu şekilde herkesin gözü önünde asan insanların bu adamdan ne farkı var bana açıklarmısınızsizin bir bayan olarak daha iyi bilmeniz gerek.145 tecavüz.bu resmen sapıklık.insan dışılık.insan dışı bir muamele görmeli.insan bir kere belki hata ile yapabilir.bu kadar büyük bir suç işleyen birinin dilim dilim doğranması gerekir.145 kişinin hayatını karartmanın bedeli bu olmalı.bazı şeyleri kendimizden uzak gördüğümüzde daha hafif gelir.benim kardeşime böyle bişey yapılsa bu adamın asılmasını değil canlı canlı yakılmasını talep ederdim.bakın ondan sonra en az beş yıl tecavüz vakası oluyormu.dinsizin hakkından imansız gelir.tecavüz en ağır suçtur.saygılar..
izmirksk 23.09.2006, 12:41 arkadaşalr hiç unutmuyorum daha önce bir bayana tecavüz edilmişti ve bu kişi yakalanmıştı..neyse idam edilecekti..bir yaşlı çarşaflı kadında izliyordu..kameran mikrofonu uzattığında kadın ne dedi sizce?
dediki
-iran ın çok uzak bölgesinden sırf bunu izlemek için geldim..
yani olay sadist bir tiyatral zevke dönüşmüş
ve yine bir keresinde iranda bir çocuğu öldüren kişiyi idam ediyorlardı..o kişide bunu yanlışlıkla yaptığını söylüyordu.neyse idam için herşey hazırdı..ölen çocuğun babası son anda
-affettim dedi(bildiğinzi gibi ölenin 1.derece yakınları affedebiliyor)
çocuk idamdan kurtuldu ama oraya idamı izlemeye gelen binlerce kişiden babaya yuhhhh sesleri geldi..
böyle işte...
Kartopu86 23.09.2006, 12:42 Böyle iğrenç ahlaksız insanların hepsini asmak lazım ki sayıları azalsın.....Bu adam da hakettiği cezayı almış ama bence ulu orta yerde olmamalıydı en azından küçük çocuklar yok mu orda ben onları düşündüm şimdi. Butür işkenceleri görürmemeli onlar.Yanlış bir davranış bence....
Ya çok enteresan İran gibi bir yerde nasıl yapıyor bu adam hemde sayısı da çok fazla şimdiye kadar neden yakalanmamış buda çok ilginç.Ya o kadınların hepsi susmuşmu neden şikayette bulunmamışlar..Adamda bunların susmalarından yararlanarak işi iyice ilerletmiştir....Umarım butür olaylar bir daha yaşanmaz
yusufçukgecegez 23.09.2006, 12:48 yazik gercekten o kadar insanin gozu onunde bu sekilde bi idam pek dogru degil seriat budur iste.....
sn ruhsuz.o 145 masum kadınına yazık değilmi.onların hayatını karartmak kimin nasıl bir hakkı,böyle bir caniye acıyormusunuz,o 145 kadının ailesinin durumunu düşünüyormusunuz,bu adamı asılırken görmek onların hakkı değilmi.insanlara insanca muamele yapılır.az bile yapılmış.kendinizi tecavüze uğrayanların yakınlarının yerine koyun birde,böyle bir olayın bile masumluğunu savunup şeriate maletmek istiyorsunuzya,sizede helal olsun.insan yakanların cezası yanmaktır.saygılar.
sizin bir bayan olarak daha iyi bilmeniz gerek.145 tecavüz.bu resmen sapıklık.insan dışılık.insan dışı bir muamele görmeli.insan bir kere belki hata ile yapabilir.bu kadar büyük bir suç işleyen birinin dilim dilim doğranması gerekir.145 kişinin hayatını karartmanın bedeli bu olmalı.bazı şeyleri kendimizden uzak gördüğümüzde daha hafif gelir.benim kardeşime böyle bişey yapılsa bu adamın asılmasını değil canlı canlı yakılmasını talep ederdim.bakın ondan sonra en az beş yıl tecavüz vakası oluyormu.dinsizin hakkından imansız gelir.tecavüz en ağır suçtur.saygılar..
Kesinlikle katılıyorum; idamla ölüm kurtuluştur...cezasını buradada çekmelidir...
yalnız ahrette değil...insanlara zulüm eden....cezasını insanlardan alır....
insanlar sadece aracıdır....
kesinlikle onun mahşeri bu şekilde olmamalıydı.....canlı canlı herkesin gözü önünde yakılmalıydı.....
yusufçukgecegez 23.09.2006, 13:13 Hasretini çektiğiniz Şeriat Kanunları uygulandığında sizin de canınızı sıkabilecek cezalar gerçekleşebilir. Bir devletin adil olması onun hukuk devleti olmasından geçer. Aşağıda belki de birçoğumuzun duyduğu bir olayı aktarıyorum. Özen duyduğunuz yasaların uygulanmasına bakın da neye hasret çektiğinizi görün.
İran'daki devrim yasalarina göre "fuhuş'un cezası
idam'dır...
Bir erkekle birlikte görülen kadın, erkeğin eşi ya da birinci derecede
akrabası olduğunu ispat edemediği taktirde fahişe sayılarak cezalandırılır.
Ziba ile Muhammed üniversite yıllarında tanışmış, uzun süren bir
arkadaşlık döneminden sonra yeni evlenmiş bir çifttir... Muhammed,
sığır ticaretiyle ugraşmakta, Ziba ise bir özel hastanede
hemşirelik yapmaktadır. Bir aylık evli çift, balayına çıkma planları
yapmaktadırlar...
Muhammed, bütün formaliteleri yerine getirerek eşine ve kendisine
onbeş günlük bir balayı programı hazırlar...Ve özel otomobilleriyle
balaylarını geçirmek icin Benderabbas şehrine hareket ederler...
Ziba ile Muhammed yaklasık 600 km lik bir yol katederler. Iran
devrim muhafızları Pasdar'lar kara yolu üzerinde araçları
durdurarak kimlik kontrolü yapmaktadırlar. Ziba ile Muhammed'in
araçlarını da durdururlar. Ziba'dan evlilik cüzdanı istenir. Ziba
çantasını karıştırır, valizlerine bakınır ama evlilik cüzdanı
yoktur. Cüzdanı evde unutmuştur. Muhammed yeni evli olduklarını ve
balayına gittiklerini devrim muhafızlarına anlatmaya çalışır...
Devrim kuralları kesindir. Evlilik cüzdanı olmayan kadın erkeğin
yanında bulunuyor ise fahişedir. Cezalandırılmalıdır.Ziba ile
Muhammed evli olduklarına dair yeminler
eder...Yalvarırlar...Nafile, Ziba Karakola götürülüp fahişelik
sucundan seri mahkemeye çıkartılacaktır. Muhammed, "Evlerinin 600
km uzakta olduğunu müsade ederlerse karısıyla gidip Evlilik
cüzdanını getireceğini" söyler. Devrim muhafizlari Ziba'yi
birakmaz. "Evlilik cüzdanını getir kadını götür." denir. Muhammed
Evlilik cüzdanlarını almak için geri döner... Soke olmuştur. Biran
evvel eve gitmeli cüzdanı getirip karisini o canilerin elinden
kurtarmalidır.. Yollar uzadıkça uzar, viraja suratlı giren Muhammed
direksiyon hakimiyetini kaybederek yol kenarındaki uçuruma
yuvarlanır .. Kazadan üç dört saat sonra, Muhammet ağır yaralı
olarak hastaneye kaldırılır. Muhammed Yoğun bakımda ölüm ile yasam
arasında gidip gelmektedir..... On beş gün şuursuzca yatar. Kendine
geldiğinde ilk Ziba'yi sorar. Kabus bitmemiştir. Ziba Canilerin
elinde kalmıştır. "Cüzdanı götürüp karimi kurtarmalıyım..."der. Bu
düşüncelerle hastaneden kaçar. Evine gider... Evlilik cüzdanlarını
alır...Ziba'yi alıkoyan karakola gider... -"Ziba nerde?... Evlilik
cüzdanımı getirdim. Karimi serbest bırakın.". Buz gibi bir cevap
alır.... "-Seni bir hafta bekledik gelmeyince, kaçtığını düşündük,
bu kadının fahişe olduğunu kabul ettik ve astık...." Ziba'nın morg
daki cesedini Muhammed'e verirler..
Şimdi asıl örneğe dönersek, idam edilen şahıs 174 kadına tecavüz ediyor ve yakalanıyor. 175.ci kadın kimin akrabasıydı ki, bu şahıs ona ulaşılamadan yakalandı demek geliyor içimden. Yani adama seri tecavüzcü demek bile haksızlık olur. Belki de adamın hiç suçu yoktu bile denilebilir bu rakam karşısında. Bu kişinin suçlu olduğuna hangi belgelere ve bilgilere dayanılarak hüküm verilmiş ki? Bence burada bu soruyu sormalıyız, sevinç çığlıkları atmak yerine.sn gülseren 58,şeriat kanunları adı altında yapılan vahim bir olayı anlatmışsınız.şeriat ise kuran ahlakı demektir.şeriat hükmü kuana göre verilir.
Nur
(2) Zina eden kadınla zina eden erkek... Yüz vuruş vurun herbirinin ciltlerine... Allah'a ve âhiret gününe inanıyorsanız, Allah'ın dini konusunda bunlara acıma duygusu sizi yakalamasın. Müminlerden bir grup da bunların cezalarına tanık olsun.
bu ayette ne dendiği çok açık.zinanın cezası,100 vuruş.
Nur
(6) Kendi eşlerine bir zina isnat edip de kendilerinden başka tanıkları olmayanların herbirinin tanıklığı, kendisinin kesinlikle doğru sözlülerden olduğu hususunda Allah'a yeminden ibaret dört kez tanıklık ikrarıdır.
bu ayette ise sizin anlattığınız durum var.kocası dört defa alahın adına yemin ederse zina suçlaması düşer.suçsuzluklarını açıklama hakkı tanınır.suç sabit bulunsa bile ceza 100 vuruştur.şeriat bunu emreder.uygulanabilecek tek şeriatde budur.sizin sandığınız değil.kaldıki kanunlar olduğu bir ülkede şeriat diye diretmenin bir mantığıda yok.şeriat yanlısı olduğumu falan düşünmeyin sakın.fakat şeriat diye yanlış örnek sunmuşsunuz.şeriat o sizin dediğiniz değil.saygılar
tanocan_ 23.09.2006, 13:27 ömür boyu hapis cezasına çarptırlılabilirdi.........
rockçı turna 23.09.2006, 13:36 ne olursa olsun idam cezasına karsıyım. hele bu sekilde insanların gözü önünde idam cezası uygulamak cok ilkel birsey.
böyle pislik herifleri müebbet e mahkum edeceksinki her güneş dogusunda dısarıda olamamanın ve hiç bir zaman olamayacak olmanın verdiği acıyla bir kez daha ölsün!
ne olursa olsun idam cezasına karsıyım. hele bu sekilde insanların gözü önünde idam cezası uygulamak cok ilkel birsey.
böyle pislik herifleri müebbet e mahkum edeceksinki her güneş dogusunda dısarıda olamamanın ve hiç bir zaman olamayacak olmanın verdiği acıyla bir kez daha ölsün!
Sonra içerde beslensin dimi....o bile hak değildir ona....saat ssat, gün gün,ay ay, yıl yıl işkence çekmesi lazım....öyle bi işkence çekmesi lazımki; insanlığını unutsun (ki değilde zaten)...işkenceden aklını yitirsin.....yesin.....
meryem demir 23.09.2006, 13:43 Çok hemde çok ucuz kurtulmuş.İdam bu kişi için mükafat olmuştur, kurtuluş olmuştur. İran gibi şeriat kurallarını geçtiği bir yerde daha farklı bir cezalanadırma şekli verilebilirdi.
Nasıl hırsızlık yapanın kolu kesiliyorsa, tecavüz edenin hem hadım edilmesi, hem o kadar kadın bedenine değer parmakları tek tek kesilmeli, dili koparılmalı, dudakları yakılarak birbirine yapıştırılmalı, tecavüz ederken baktığı gözleri süngülenmeli, 175 kadının tecavüz ederken ağlamlarını duymayan kulakları kesilmeli, ama alsa ölmesine izin verilmemeli. Beden olarak iyileştiği zaman aynı işkenceler defalarca yapılmalı
ve kendisine de en az 175 defa tecavüz edilmeli
Bırakın o zaman iranı dünyanın hiçbir yerinde tecavüz gibi insanlık dışı bir zulüm acizlik, şerefsizlik, yada adını bir türlü koyamadığım bu durum kalıyormu
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)
Sizler çok hemde çok ılımlısınız bu kişilere karşı ama ben olamam.neymil öldürülmesinde dört duvar arasında yaşamı özgürlüğü özlesinmiş. bu tip insanlar napar neder içerde de tecavüz için bir kılıf uydurur. İçerde yatan diğer kişilerin ne günahı var
rockçı turna 23.09.2006, 13:48 Sonra içerde beslensin dimi....o bile hak değildir ona....saat ssat, gün gün,ay ay, yıl yıl işkence çekmesi lazım....öyle bi işkence çekmesi lazımki; insanlığını unutsun (ki değilde zaten)...işkenceden aklını yitirsin.....yesin.....
idama karşı olduğum gibi işkenceyede karsıyım. her ne kadar bahsi gecen kişi iğrençliklerin en büyüğünü yapmıs olsada ''işkence edilsin ona! bulsun cezasını!'' tarzı seyler kanımı donduruyor dogrusu. son olarak idama, işkenceye ve tecavüze hayır! diyeyimde konuyla ilgili görüşlerimi toparlamış olayım.
Hapse atılabilirdi. Hem idam kurtuluş olmuş bu adam için hemde idamın böyle uluorta yapılması insanları frenlemiyor.
İranda yılardır yüzbinlerce insan idam ediliyor. Sonuç? Bu pislikleri yapan gine yapıyor. Adam guines rekorlar kitabıına girecek kadar tecavüz yapmış.
Bence bu olayın sorumlusu irandaki şeriat rejimidir. İnsanları baskı altında tutarsanız her türlü şeyi yaparlar.
hasret_eylul 23.09.2006, 14:22 idama karşı olduğum gibi işkenceyede karsıyım. her ne kadar bahsi gecen kişi iğrençliklerin en büyüğünü yapmıs olsada ''işkence edilsin ona! bulsun cezasını!'' tarzı seyler kanımı donduruyor dogrusu. son olarak idama, işkenceye ve tecavüze hayır! diyeyimde konuyla ilgili görüşlerimi toparlamış olayım.
öncelikle benim düşüncem bu kanıdadır evet bu adam bir şerefsiz ama şeriat ile övünenlere sorarım bu kadar insana tecavüz edilirken hukukunuz nerede idi..
öncelikle benim düşüncem bu kanıdadır evet bu adam bir şerefsiz ama şeriat ile övünenlere sorarım bu kadar insana tecavüz edilirken hukukunuz nerede idi..
onlar o zaman uyuyolardı hasret.
yusufçukgecegez 23.09.2006, 16:37 ne olursa olsun idam cezasına karsıyım. hele bu sekilde insanların gözü önünde idam cezası uygulamak cok ilkel birsey.
bu onun için mükafat olurdu.zaten linç edililirdi,tecavüze uğrardı hapisde.parçalanarak öldürülmeside olası.
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)
Çok hemde çok ucuz kurtulmuş.İdam bu kişi için mükafat olmuştur, kurtuluş olmuştur. İran gibi şeriat kurallarını geçtiği bir yerde daha farklı bir cezalanadırma şekli verilebilirdi.
Nasıl hırsızlık yapanın kolu kesiliyorsa, tecavüz edenin hem hadım edilmesi, hem o kadar kadın bedenine değer parmakları tek tek kesilmeli, dili koparılmalı, dudakları yakılarak birbirine yapıştırılmalı, tecavüz ederken baktığı gözleri süngülenmeli, 175 kadının tecavüz ederken ağlamlarını duymayan kulakları kesilmeli, ama alsa ölmesine izin verilmemeli. Beden olarak iyileştiği zaman aynı işkenceler defalarca yapılmalı
Bırakın o zaman iranı dünyanın hiçbir yerinde tecavüz gibi insanlık dışı bir zulüm acizlik, şerefsizlik, yada adını bir türlü koyamadığım bu durum kalıyormu
Sizler çok hemde çok ılımlısınız bu kişilere karşı ama ben olamam.neymil öldürülmesinde dört duvar arasında yaşamı özgürlüğü özlesinmiş. bu tip insanlar napar neder içerde de tecavüz için bir kılıf uydurur. İçerde yatan diğer kişilerin ne günahı var
sonunda benim gibi düşünen bir kadın çıktı yahu.bu kadınlar tecavüzde bile haklarını arıyamıyorlar.idam edilen adama acıyorlar.oysa bir kadının onurunu bu derecede adice lekeleyen bir adamın cezasının en ağır biçimde verimesini istemeyi kadınlardan beklerdim.tecavüz ve insan (özellile çocuk) öldürmeden daha ağır bir suç varmı şu dünyada.saygılar.
idama karşı olduğum gibi işkenceyede karsıyım. her ne kadar bahsi gecen kişi iğrençliklerin en büyüğünü yapmıs olsada ''işkence edilsin ona! bulsun cezasını!'' tarzı seyler kanımı donduruyor dogrusu. son olarak idama, işkenceye ve tecavüze hayır! diyeyimde konuyla ilgili görüşlerimi toparlamış olayım.ateş düştüğü yeri yakar.dışarda olan ise sıcaklığını hissederve bu niye bağırıyorki,ne güzel eteş ıstıyor zanneder.bu ateş size düşse o zaman aynı kanıda olurmusunuz.saygılar.
yusufçukgecegez 23.09.2006, 16:48 öncelikle benim düşüncem bu kanıdadır evet bu adam bir şerefsiz ama şeriat ile övünenlere sorarım bu kadar insana tecavüz edilirken hukukunuz nerede idi..bu güzel bir soru.madalyonun diğer yüzüde bu.
bence böyle sapık ruhlu insanlar idam edilmeli ama halka açık olmalımı idam o tartışılır
dersimli1975 23.09.2006, 17:20 kadinlara teavüz ederken düsünecekti bence yinede insafli bir sekilde idam etmisler ellerine kollarina saglik
Böyle sapiklara az bile cabuk kurtulmus iskenceyle hergün bir yerini keserek aci cekip ölmesi daha iyi olurdu.Bizim ülkede cezalar az af ile cikanlar dahada beterini yapiyorlar demekki af olmamasi gerekiyormus.Zaten böyle bir olayin neresi af edilir hapiste cürüyerek ölmesi birde bu milletin parasiyla orda yan gelip yatiyorlar ekmek elden su gölden bu dahada aci verici sonra hic birsey olmamis gibi insanlarin icine saliyorlar.Kendi cocuklarida var bu yapanlarinin cogunun kardesleri var nasil bir mantikla acimadan yapabiliyorlar.
Bilmiyorum duydunuzmu almanyada bir olay oldu diskoda bence örnek alinmasi gereken bir gercek.
Türk kizi diskoya gidiyor disko cikisi bir gurup basina cuvali gecirip ormana götürüp tecavüz ediyor.Sonra diger arkadaslarinida cagiriyorlar onlarda tecavüz ediyor.Tabiki kizin basinda cuval duruyor tecavüz edenlerden biri sesi taniyor acip bakiyorki kiz kardesi silahini cikarip kardesini kendini vuruyor.Iste bu duruma aslinda üzülmedim iyi olmus ordaki kiz kizkardesi olmasaydi aci duymuyacakti baskasinin canini acitmak kolay kendine ve ailene yapilmasini istemedigin kötü seyleri baskasina yapmamak gerekir.Buda herkese ders olsun.
Bazi erkekler disarda kizlara laf atmalar kötü düsünceler besliyor evli kisilerde sonra evde kiskaclik yapiyor kizkardeslerine disari cikma kirarim ayaklarini yada esini birakmiyor neden kendi yaptigi icin baskasininda esine kizkardesine yapacagini zannediyor.Allah kimseyi kötülerin eline düsürmesin.
Dostca kalin.
meryem demir 23.09.2006, 23:52 sonunda benim gibi düşünen bir kadın çıktı yahu.bu kadınlar tecavüzde bile haklarını arıyamıyorlar.idam edilen adama acıyorlar.oysa bir kadının onurunu bu derecede adice lekeleyen bir adamın cezasının en ağır biçimde verimesini istemeyi kadınlardan beklerdim.tecavüz ve insan (özellile çocuk) öldürmeden daha ağır bir suç varmı şu dünyada.saygılar.
Sayın yusufcuk;
Böyle insani olmayan bir hareket için, ben nasıl ,insani duygularımla yanıt verebilirm ve "merhamet" anlamna gelen bazı açıklamalarada şaşarım
Biri sizin kendi rızanız olmadan bedeninizi, en önemlisi ruhunuzu kirletecek, sizi yaşayan bir ölüye çevirecek belkide intiharınıza sebep olacak, ailenize size leke sürecek ve biz sadece "idam edilsin ama herkesin gözünün öünüde olmasın diyecez" Neden? adamın grurumu incinecek. tüh yazıkmı diyecez.
Ben demem.
Sizinde dediğiniz gibi hayyata üzüntüsüne, ağlamasına dayanamayacağım ilk şey çocuktur. Allah hiç kimseye evlat acısı vermesin.
Hırsızlık yaparsın; şeriat kurallarına göre göre kolun kesilir; hukuk kurallarına göre ise kısa bir süre hapis cezası ki üstelik genelde nakde dönüşen bir ceza alırsın
İnsan öldürürsün gene hapse girersin duruma göre müebbetle başlar ceza, sonra içerdeki iyi haline göre cezanı yatar ve çıkarsın
Böyle o kadar çok örnek verebilirizki hayatımızdan, yaşadığımız dünyadan
Ya tecavüz, bunun hiçbir açılaması yoktur,affı yoktur, ve öyle idamlada kurtulmamalıdır.
bu tür kişilere ne yapılması gerektiğinide yukarıda zaten yazmıştım
Aslında aklımdan geçen çok hemde çok şeyler var ama ben kendime bir bayan olarak değil;insan olarak yakıştırmıyorum
Saygılar
[QUOTE=rockçı turna]ne olursa olsun idam cezasına karsıyım. hele bu sekilde insanların gözü önünde idam cezası uygulamak cok ilkel birsey.
Hımmm demek idam cezası çok ilkel ama bu kişinin o kadar kadına tecavüz etmesi ilkellik,insanlık dışı değil
Hatta o zaman bu şahıs çağa uymuştur deyip adını modernizme kadar getirelim hatta vede hatta ona yapılan bu zulme karşı kampanyalar başlatalım, gerekirse irana kadar yürüyelim
Siz ne diyorsunuz ya
Anlamış değilim
Bir yanda 145 kadına tecavüz etmiş biri bir yandanda kirletilen ruhlar var
Sizce hangisi daha çok acı çekmiştir merak etmiyor değilim
:cursing:
ran’da 340 genç kızı kaçırıp, 175’ine tecavüz eden adam, İsfahan kentindeki bir meydanda asıldı.
İdam sonrası açıklama yapan yetkililer, “34 yaşındaki Behzad adındaki adamın idamını başarıyla gerçekleştirdik. Meydana gelen yüzlerce insan, alkışlar arasında Behzad’ın asılmasını izledi” diye konuştu. 2004 yılının kasım ayında tutuklanan Bezhad’a 20 yaşındaki eşi Anita da yardım etmişti. Anita, 10 yıl hapis ve 74 kırbaç cezasına çarptırılmıştı
Tam bende bunun gibilerini asmak lazım diyecektim zaten asmıslar:D
rockçı turna 24.09.2006, 02:05 ne olursa olsun idam cezasına karsıyım. hele bu sekilde insanların gözü önünde idam cezası uygulamak cok ilkel birsey.
Hımmm demek idam cezası çok ilkel ama bu kişinin o kadar kadına tecavüz etmesi ilkellik,insanlık dışı değil
Hatta o zaman bu şahıs çağa uymuştur deyip adını modernizme kadar getirelim hatta vede hatta ona yapılan bu zulme karşı kampanyalar başlatalım, gerekirse irana kadar yürüyelim
Siz ne diyorsunuz ya
Anlamış değilim
Bir yanda 145 kadına tecavüz etmiş biri bir yandanda kirletilen ruhlar var
Sizce hangisi daha çok acı çekmiştir merak etmiyor değilim
:cursing:
hanım efendi bir baska topikte izem yoksa meryem var demiştiniz. sizi tebrik ediyorum örnek aldıgınız kişinin yolundan emin adımlarla ileliyorsunuz.:thumbup1: söylenilenleri carpıtmakta,kafanızda karsınızdaki kişiyi belli kalıplara sokup o kalıplara uygun lafları kendinizce söyletip bir de onlara cevap vermekte dolayısıyla da saçmalamakta üzerinizie yok!:confused1 :wacko: :thumbdown
idam cezasını ilkel bulmamı tecavüzü meşrulastırmam olarak algılıyorsunuz ki burdan bir sonraki mesajımı okumadıgınızı yada okuyupta anlamak istemediginizi cıkarabiliriz. bakın ne demişim bir sonraki mesajda:
idama karşı olduğum gibi işkenceyede karsıyım. her ne kadar bahsi gecen kişi iğrençliklerin en büyüğünü yapmıs olsada ''işkence edilsin ona! bulsun cezasını!'' tarzı seyler kanımı donduruyor dogrusu. son olarak idama, işkenceye ve tecavüze hayır! diyeyimde konuyla ilgili görüşlerimi toparlamış olayım.
yani bir sucun cezasının idam olmaması gerektigini savunmak kişinin cezasız kalmasını savunmak, zanlının caga ayak uydurdugunu söylemek, kişiyi modernizme kadar getirmek v.b. zırvaları söylemiş olmak degildir. dikkat ettiyseniz ben bu adamı idam etmeyin serbest bırakın yaptıgı sey cok kötü bir sey degildir falan demedim. verilen bu cezanın yerine müebbet hapis uygulanması gerektigini yazdım!
Gülseren58 24.09.2006, 10:00 İdam cezalarının uygulandığı ülkelerde suç oranının da diğer ülkelere oranla daha yüksek olduğu bilimsel bir tespit.
Bir toplum için önemli olan suçu oluşturan koşulları ortadan kaldırmak olmalı. Bir ülke düşünün ki, işsizlik had safhada, en basit ihtiyaçlar bile ücret karşılığı sunulmakta, o ülkede hırsızlığın ve yankesiciliğin kaçınılmaz olarak artması normaldir.
Olsun... bu koşullarda da hırsızların elini keselim ki, bir daha hiç kimse hırsızlık yapmasın mı diyeceğiz.
Bir ülke düşünün ki, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan gibi üç fidanını sadece siyasi düşüncelerinden ötürü asmış.
Kendimizi hiçe sayarak işte o andan itibaren ülkede herkes sağcı oldu diyebilir miyiz?
Bence suçları ve verilen cezaları düşünürken, suçları oluşturan koşulları da göz ardı etmemeliyiz.
Diğeri çok fazla kolaycılık çünkü.
Bir de neredeyse yaşasın idam cezaları diye slogan atılıyor burda. O sloganları atanlar lütfen Deniz'lere sahip çıkmasınlar ki bir tutarlılık görelim davranışlarında.
YoLdAsMg 24.09.2006, 10:12 cezasını bulmuşta arkadaşlar bu suçu işleyen insanı bu şekilde herkesin gözü önünde asan insanların bu adamdan ne farkı var bana açıklarmısınız
Ablacım bazı durumlarda biz bile insan haklarını savunamıyoruz, yapılması gerekenin en iyisi yapılmış ve bu pislik ortadan kalkmıştır.(Ama piskolojik sorunlu biri olduğu biliniyor ve hastalığına rahmen ortada dolaşmasına devlet tarafından izin veriliyorsa, yani sağlığı açısından destek olunmadıysa devlet tarafından dediğin gibi devlette suçlu.)
Saygılar
ablacığım tabiki cezası verilecek ama ibreti alem bakın biz insanları böyle asarız diye bir şey olamaz .o idamı üç yaşındaki çocukta izliyor .bunları görerek büyüyen bir çocuğun nasıl sağlıklı bir kişiliği olur ben onu düşünüyorum.yani sadece duygusal açılardan bakmamak lazım bir olaya biraz geniş açılardanda bakmak lazım
bu şekilde cezalandırılması üzücü ama onca insana tecavüz edene onca insanın pisikolojisini bozan bir insana acımamakta lazım kim bilir neler yapmıştır genç kızlrımız falan.cezasını bulmuş ama yine kötü bir şekilde.paylaşımınız için saolun emeğinize sağlık
İstanbul'da İran'lı bir arkadasım vardı,
kendisiyle sürekli bu türlü konulardan konusurduk ,,,
birgün
''İran'da ve Arabistan'da hırsızlık yapanın elinin koparılmasına, tecavüz edenin asılmasına vs bu türlü olaylara sen ve diger İran'lıların bakışı ne yönde, dogru buluyor musunuz '' diye sorduğumda
''cok dogru yapıyorlar , baska türlü nasıl önüne gecilecek, hem şeriat kanunları böyle, müslüman degilmiyiz bu olmalı . bizim orda herkes dogru bulur bu türlü cezaları.... vs '' diye cevap vermişti
bende
''Devlet hırsız yeterince imkan saglasa hırsız hırsız'lık yapar mı ?
belkide sadece karnı ac oldugu için hırsızlık yapmıştır, onunda ailesi var sonucta... '' dedim
bana '' hırsızlık yapmak zorunda degil,
şeriat her yere gerekli Türkiye'de gerekli o zaman kimse bunları yapamaz '' dedi
yani Arakadaslar İran'da halk bu türlü cezaları olumlu karsılıyormuş, çünkü Allah'ın emri olarak görüyorlar,beyinlerinde bunun yargılamasını bile yapamıyorlar,,
cezalar hem caydırıcı hemde ceza alan kişiyi topluma kazandırıcı olmalı,
İran'da ki caydırı fakat topluma geri dönüşümü yok, kökten çözüm :)
şunu da söylemeden gecmek istemiyorum bizim cezalarda hiç caydırıcı degil , yalama olmuş valla hep suçludan yana, o olay bizde olsa 5 yıl sonra serbest kalırdı af kanunları sayesinde :)
hatırlarsanız gecen senelerde bir hemşire'ye tecavüz ederek öldüren , annesinide hastanelik eden şahıs 7 yıl sonra serbest kaldı, 1 ay sonra tekrar adam öldürdü neden ?
o resimde ki adam hakikaten 175 tecavüze karıştı ise, idam edilmesi onun acısından daha iyi olmuş ( tabi bu şekilde degil ) zaten sag kalmazdı :)
türkü_nehri 24.09.2006, 11:25 İranda gerçekleşen bu olayda o kişi idamı haketmiş tabiki ama belki benim yapımdan kaynaklı bir şey sanırım.İdam kelimesinin İ 'sini dahi duyduğumda ürperiyorum.Ama herzaman Türkiye'dede böyle ibret olacak cezalar olmalı diyorum.Yoksa İnsanların bu tür taşkınlıklarına başka şekilde son verilmez.
HeR tÜrKü BiR yÜrEğİn SeSiDiR
Demokrasinin uygulandığı gelişmiş toplumlarda ;
Ne böyle bir suç işlenir, ne de böyle bir cezalandırma şekli ve hukuku vardır.
Suç işlenmez neden herkesin her türlü ihtiyacını karşılayacak legal kurumlar ve hızmetler mevcuttur.
Bu toplumlarda,
Suç işlenme oranı çok düşük olduğu gibi, asarak vurarak,kırbaçlayarak bir cezaladırma biçimi de yoktur.
Suçlular tamamen insan hakları ve demokrasi sınırları içerisinde cezalandırılır , cezalarda;caydırıcılık vardır,eğitim vardır, topluma kazandırıcılık vardır.
ne diyim gerçekten haketmiş vinclemi asmışlar onu :) :)
ama ii sallanıyor haketmiş gerçekten nedeni ise acaba öteki tarafta bunu böle asacaklarmıydı adamlar hiç çekinmeden asmışlar...tebrikler İRAN.
ne demek bu 175 kadına tecavüze etmek..vayy hain vayy
ablacığım tabiki cezası verilecek ama ibreti alem bakın biz insanları böyle asarız diye bir şey olamaz .o idamı üç yaşındaki çocukta izliyor .bunları görerek büyüyen bir çocuğun nasıl sağlıklı bir kişiliği olur ben onu düşünüyorum.yani sadece duygusal açılardan bakmamak lazım bir olaya biraz geniş açılardanda bakmak lazımhaklısınız Selva Hanım,
verilen ceza yapılan suçu gölgede bırakmış,
insanlar kişiyi degil yapılan hareketi konuşuyor,
İran'ın tutumu cok yanlış
yusufçukgecegez 24.09.2006, 14:10 [QUOTE=
Sayın yusufcuk;
Böyle insani olmayan bir hareket için, ben nasıl ,insani duygularımla yanıt verebilirm ve "merhamet" anlamna gelen bazı açıklamalarada şaşarım
Biri sizin kendi rızanız olmadan bedeninizi, en önemlisi ruhunuzu kirletecek, sizi yaşayan bir ölüye çevirecek belkide intiharınıza sebep olacak, ailenize size leke sürecek ve biz sadece "idam edilsin ama herkesin gözünün öünüde olmasın diyecez" Neden? adamın grurumu incinecek. tüh yazıkmı diyecez.
Ben demem.
Sizinde dediğiniz gibi hayyata üzüntüsüne, ağlamasına dayanamayacağım ilk şey çocuktur. Allah hiç kimseye evlat acısı vermesin.
Hırsızlık yaparsın; şeriat kurallarına göre göre kolun kesilir; hukuk kurallarına göre ise kısa bir süre hapis cezası ki üstelik genelde nakde dönüşen bir ceza alırsın
İnsan öldürürsün gene hapse girersin duruma göre müebbetle başlar ceza, sonra içerdeki iyi haline göre cezanı yatar ve çıkarsın
Ya tecavüz, bunun hiçbir açılaması yoktur,affı yoktur, ve öyle idamlada kurtulmamalıdır.
Aslında aklımdan geçen çok hemde çok şeyler var ama ben kendime bir bayan olarak değil;insan olarak yakıştırmıyorum................................... .................
sn meryem demir benim en çok hayret ettiğim.bayan arkadaşların bu konuya çok ılıman yaklaşması.bunu anlayamadım.o 175 kadının halini acısını duygu ve düşüncelerini,yakınlarının acısını bir kadın olarak daha iyi hissedip,bu asılma olayına yazık demelerinden çok sizinkine yakın tepkiler vermelerini beklerdim.şu açıdanda haklı bulabilirim onları.bu kişi hapise yollansa.dğer mahkumlar tarafından tecavüze uğrar sanırım,ve mutlaka linç edilir.saygılar.
[QUOTE=Gülseren58]İdam cezalarının uygulandığı ülkelerde suç oranının da diğer ülkelere oranla daha yüksek olduğu bilimsel bir tespit.
Bir toplum için önemli olan suçu oluşturan koşulları ortadan kaldırmak olmalı. Bir ülke düşünün ki, işsizlik had safhada, en basit ihtiyaçlar bile ücret karşılığı sunulmakta, o ülkede hırsızlığın ve yankesiciliğin kaçınılmaz olarak artması normaldir.
Olsun... bu koşullarda da hırsızların elini keselim ki, bir daha hiç kimse hırsızlık yapmasın mı diyeceğiz.
Bir ülke düşünün ki, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan gibi üç fidanını sadece siyasi düşüncelerinden ötürü asmış.
Kendimizi hiçe sayarak işte o andan itibaren ülkede herkes sağcı oldu diyebilir miyiz?
Bence suçları ve verilen cezaları düşünürken, suçları oluşturan koşulları da göz ardı etmemeliyiz.
Diğeri çok fazla kolaycılık çünkü.
Bir de neredeyse yaşasın idam cezaları diye slogan atılıyor burda. O sloganları atanlar lütfen Deniz'lere sahip çıkmasınlar ki bir tutarlılık görelim davranışlarında.sn gülseren siz onurlu insanlarındavalarında mücadele ederken asılmaları ile.en adi bir suçtan asılan birinin durumunu fena halde birbirine karıştırıyorsunuz.yani bu tecavüzcüden sonra ,diğer tecavüze meyillilerinde,tecavüz hakkımız söke söke alırız diye davayı devam ettirmeleri,slogan atmaları gibi bir durum olacağını sanmıyorum saygılar.
Gülseren58 24.09.2006, 14:48 Sayın yusufcuk;
Ben demem.
Aslında aklımdan geçen çok hemde çok şeyler var ama ben kendime bir bayan olarak değil;insan olarak yakıştırmıyorum................................... .................
sn meryem demir benim en çok hayret ettiğim.bayan arkadaşların bu konuya çok ılıman yaklaşması.bunu anlayamadım.o 175 kadının halini acısını duygu ve düşüncelerini,yakınlarının acısını bir kadın olarak daha iyi hissedip,bu asılma olayına yazık demelerinden çok sizinkine yakın tepkiler vermelerini beklerdim.şu açıdanda haklı bulabilirim onları.bu kişi hapise yollansa.dğer mahkumlar tarafından tecavüze uğrar sanırım,ve mutlaka linç edilir.saygılar.
sn gülseren siz onurlu insanlarındavalarında mücadele ederken asılmaları ile.en adi bir suçtan asılan birinin durumunu fena halde birbirine karıştırıyorsunuz.yani bu tecavüzcüden sonra ,diğer tecavüze meyillilerinde,tecavüz hakkımız söke söke alırız diye davayı devam ettirmeleri,slogan atmaları gibi bir durum olacağını sanmıyorum saygılar.
Sn. Yusufcukgecegez, ben hiçbirşeyi birbirine karıştırmıyorum. Benim savunduğum konu tamamen şu. Bir toplum suçu oluşturan koşulları ortadan kaldırmadığı sürece verilen cezaların da tartışılması gerektiği konusu. Ayrıca o onurlu insanların asılmalarını sağlayacak kuralları uygulayan sizler ve benim gibi insanlar. İnsanların da zaman zaman hata yapmaları son derece normaldir ve insan hayatına kastetmediği sürece de hoş karşılanabilir.
Bu nedenle ben burada şunu düşünüyorum. 175 kadına farklı kişilerin tecavüz edildiği bir ortamda bu kişilerin takibi ve yakalanması elbette daha zordur. Bir kişinin 340 kadını kaçırması ve 175'ine tecavüz etmesi ve bu sırada da idamları gözü kapalı uygulayan bir devletin bu adamı astığı kadar hızlı davranmaması. Belki de o kadar sayıdaki kadına 175 kişi ayrı ayrı tecavüz etti ama birini suç üstü yaptılar ve bütün suçu bu adamın üstüne yıktılar. Olamaz mı?
Benim söylemek istediğim tamamen bu. Yoksa yazdıklarımdan sakın ola ki tecavüzcüleri koruduğum falan düşünülmesin.
her ne kadar ınsanlık dışı olsada..ibreti alem olması açısından aslında güzel bir fikir..
MeRaLiNa 24.09.2006, 16:51 o tecavüz ettigi kadinlarin durumlari tartisilmali bence
onlara ne yaptilar???????? aileleri öldürdümü? kuyruk sallamasaydin olmazdi diyip taslayarakmi öldürdüler..... yoksa dislandiklari icin sokakta yasamaya bir takim yollara bas vurmayami mecburlar? bakire olmadiklari icin iran gibi molla bir zihniyet rejiminde neler yasiyorlar, neler cekiyorlar???
Bu adama verilen ölüm cezası bir kurtuluştur gerçekden.. Ama 175 sayısıda çok çok fazla bir sayı değilmi ?
Yani boşta kalan faili bulumayanlarda bu adama yüklenmiş olabilirmi...
Bunun dışında idamın halka açık bir şekilde yapılması toplumun içindeki o anı yaşıyan bireylerin gelişimi nasıl etkilemektedir.. Pek olumlu olmadığı kesin..
toplum cidden kötü etkileniyor. türkiyede çoğu yerde nedense tecavüze uğrayan kızlarımızı birde tecavüz eden adama namus temizlensin diye al sana ödül diyip kızı geri veriyoruz . okuma yazma oranı artmadan olaylara bakış açımız değişmeden daha böyle olayları bol bol göreceğiz gibime geliyor.birde denildiği gibi kimlerin günahları sadece bir insana yüklendi acaba
ThassosIsland 24.09.2006, 17:12 seni sonsuzluktan, tüm evrenden ayıran seni var eden tek "sınır"ın bedenin parçalandığı "boşluğa" aniden acıyla bir parca selpak gibi savrulduğun, çektiğin fiziksel acıdan çok bunun senin başına geldiğini kırılanın sen olduğunu parçalandığını görmekten şoka girdiğin, bir daha toparlanıp toparlanmayacağını bir daha ayaklanıp ayaklanmayacağını ya da bunları yapıp yapmayı umursayıp umursamadığını düşündüğün...belki de bu sistemde yaşayan, bedenini hiç sorgulamamış bir insanın başına gelebilecek en acıklı eylem..
herkes burda tecavuz edenın haklarını tartısır olmus.. Yok ıdammı hapısmı.. banane ısterse o an çekıp vursunlar.. yada bir ömür hapıse atsınlar. hatta bana sorarsanız 175 kısıyı ustunden geçirsinler. ya o tecavuze uğrayan masumlar.. :crying: konusulması gereken konu budur..
benim ilk aklıma gelen "175 e kadar nerdeydiniz"
yoksa ibreti alem olucak diye övecek değilim.
Çok ilginç gerçekten ibret olsun diye asılıyorda ,bu adamın iran gibi bir yerde bu şuçun cezasını bizden daha iyi bildiği kesin...Sonucunu bildiği halde yapıyorsa şeriat olgusu burda çürütülüyor...
Fakat yaptığı kesinlikle insanlık dışı .vede 175 kadına ne olacak ne oldu buda büyük bir soru işareti...
Gülseren58 24.09.2006, 17:23 herkes burda tecavuz edenın haklarını tartısır olmus.. Yok ıdammı hapısmı.. banane ısterse o an çekıp vursunlar.. yada bir ömür hapıse atsınlar. hatta bana sorarsanız 175 kısıyı ustunden geçirsinler. ya o tecavuze uğrayan masumlar.. :crying: konusulması gereken konu budur..[/QUOTE]
Sn. ThassosIsland,
Kimse burada tecavüz edenin hakları olduğunu savunmuyor. Yazılanlar son derece açık. 175 kadın tecavüze uğrarken, devlet nerdeydi? 175 kadına tecavüz eden kişi acaba sadece idam edilen kişi miydi? Bu koşullar altında verilen idam kararı ne kadar sağlıklı vs. Müsaade edin de kafamızda bazı şüpheler olsun. Linçci ruhu taşımayan her insanın kafasında da böyle sorular doğabilir.
Hem ne demek 175 kişiyi üstünden geçirsinler. Bu nasıl bir uslüp böyle? Hiç yakışıyor mu sapıklıkla ilgili bir suçun cezasının sapıkça olması gerektiğini savunmak.
Ne yani, o zaman hırsızlık yapanın da evinden birşeyler çalarak sorunu çözebilir miyiz?
gülseren kardeş kendini yorma basit kafalar basit çözümler üretir. bu tür bir ceza hiçbir zaman caydırıcı değildir. çünkü insanlar geçmişi çabuk unutur geleceğide akışına bırakır.
yusufçukgecegez 24.09.2006, 17:26 o tecavüz ettigi kadinlarin durumlari tartisilmali bence
onlara ne yaptilar???????? aileleri öldürdümü? kuyruk sallamasaydin olmazdi diyip taslayarakmi öldürdüler..... yoksa dislandiklari icin sokakta yasamaya bir takim yollara bas vurmayami mecburlar? bakire olmadiklari icin iran gibi molla bir zihniyet rejiminde neler yasiyorlar, neler cekiyorlar???
evt buda başka düşünmesi gerekilen konu ve madalyonun başka yüzlerinden biri.
ThassosIsland 24.09.2006, 17:27 Kimse burada tecavüz edenin hakları olduğunu savunmuyor. Yazılanlar son derece açık. 175 kadın tecavüze uğrarken, devlet nerdeydi? 175 kadına tecavüz eden kişi acaba sadece idam edilen kişi miydi? Bu koşullar altında verilen idam kararı ne kadar sağlıklı vs. Müsaade edin de kafamızda bazı şüpheler olsun. Linçci ruhu taşımayan her insanın kafasında da böyle sorular doğabilir.
Hem ne demek 175 kişiyi üstünden geçirsinler. Bu nasıl bir uslüp böyle? Hiç yakışıyor mu sapıklıkla ilgili bir suçun cezasının sapıkça olması gerektiğini savunmak.
Ne yani, o zaman hırsızlık yapanın da evinden birşeyler çalarak sorunu çözebilir miyiz?
Valla kusura bakmayın hanımefendı su anda ben tecavuzcunun ne tur cezalanması gerektıgının devletın neden bu kadar gecıktıgının derdınde degılım.. benım tek derdım o 175 kadın ve Iran gibi bir yerde nasıl bir psıkolojı ıle yasadıkları.. devlet orda yada burdaydı aradı belkı yakalayamadı. belkı bu sayı abartıldı.. ama 175 kadına tecavuz edecek kadar sapık, ruhsuz serefsız kısılıge, yapılacak hersey mubahtır benım gözumde...
demıstımkı:
seni sonsuzluktan, tüm evrenden ayıran seni var eden tek "sınır"ın bedenin parçalandığı "boşluğa" aniden acıyla bir parca selpak gibi savrulduğun, çektiğin fiziksel acıdan çok bunun senin başına geldiğini kırılanın sen olduğunu parçalandığını görmekten şoka girdiğin, bir daha toparlanıp toparlanmayacağını bir daha ayaklanıp ayaklanmayacağını ya da bunları yapıp yapmayı umursayıp umursamadığını düşündüğün...belki de bu sistemde yaşayan, bedenini hiç sorgulamamış bir insanın başına gelebilecek en acıklı eylem.
Bu acıları bır ınsana cektırmeye kımsenın hakkı yoktur..
yusufçukgecegez 24.09.2006, 17:44 Sn. Yusufcukgecegez, ben hiçbirşeyi birbirine karıştırmıyorum. Benim savunduğum konu tamamen şu. Bir toplum suçu oluşturan koşulları ortadan kaldırmadığı sürece verilen cezaların da tartışılması gerektiği konusu. Ayrıca o onurlu insanların asılmalarını sağlayacak kuralları uygulayan sizler ve benim gibi insanlar. İnsanların da zaman zaman hata yapmaları son derece normaldir ve insan hayatına kastetmediği sürece de hoş karşılanabilir.
Bu nedenle ben burada şunu düşünüyorum. 175 kadına farklı kişilerin tecavüz edildiği bir ortamda bu kişilerin takibi ve yakalanması elbette daha zordur. Bir kişinin 340 kadını kaçırması ve 175'ine tecavüz etmesi ve bu sırada da idamları gözü kapalı uygulayan bir devletin bu adamı astığı kadar hızlı davranmaması. Belki de o kadar sayıdaki kadına 175 kişi ayrı ayrı tecavüz etti ama birini suç üstü yaptılar ve bütün suçu bu adamın üstüne yıktılar. Olamaz mı?
Benim söylemek istediğim tamamen bu. Yoksa yazdıklarımdan sakın ola ki tecavüzcüleri koruduğum falan düşünülmesin.
sn gülseren .zaten tecavüzcüyü savunacak birisi olacağını sanmıyorum,fakat burdaki öncelikli önemli olan,böyle bir suç işlediği varsayılan adamın bu cezayı hakedip haketmediği.gerçekten bu 175 tecavüzü gerçekleştiren adam,hertürlü cezayı hakediyor.175 değil,5 de olsa hakediyor.ikici planda ise onu bu duruma iten olaylar zincirini eleştirmek gerekiyor.yönetimi eleştirmek gerekiyor.aksi takdirde savunuyormuşsunuz durumuna düşüyorsunuz.tabiki sorulması gereken sorular çok,bir kişi 340 kadını nasıl kaçırabilir.bunun 175 ine nasıl tecavüz edebilir.kadınların kafesler arkasında yaşadığı bir ülkede.yanlız başına sokağa bile çıkarılmadığı bir ülkede.muhtemelen nufuz sahibi bir sapık.eli kolu heryerde.ve birgün patlak verdi olaylar.saygılar.
MeRaLiNa 24.09.2006, 17:45 evt buda başka düşünmesi gerekilen konu ve madalyonun başka yüzlerinden biri.
evet sayin yusufcukgecegez türkiyede bile, tecavüze ugrayan kadinlar senin sucun tahrik ettin diye öldürülüyor, dislaniyorsa, tecavüz eden erkeklerle evlendiriliyorsa, hatta böyle bir sacmalik kanunlardada varsa bir zamanlar... irandaki "ruj var dudaginda" diyip kadinlarin yüzünü jiletleyen yobazlarin bu tecavüze ugramis kadinlara neler yaptiklarini düsünmesi bile korkunc
SivanA SimyacI 24.09.2006, 17:56 İşin özü şu adalet mülkün temelidir :D
yusufçukgecegez 24.09.2006, 17:59 toplum cidden kötü etkileniyor. türkiyede çoğu yerde nedense tecavüze uğrayan kızlarımızı birde tecavüz eden adama namus temizlensin diye al sana ödül diyip kızı geri veriyoruz . okuma yazma oranı artmadan olaylara bakış açımız değişmeden daha böyle olayları bol bol göreceğiz gibime geliyor.birde denildiği gibi kimlerin günahları sadece bir insana yüklendi acaba
sanıldığının tam aksine,gelişmiş ülkelerdeki tecavüz olayları daha çok.özellikle amerika.bazen suç bile sayılmıyor.bizm ülkemizde tecavüze uğrayan bunu leke olarak kabul ediyor ,toplum baskısından dolayı utanıyor sineye çekiyor,amerikada,tecavüz davası açarsa kazanamayacağından sineye çekiyor,uğraşmaya bile değmez diye.cinselleğin yasaklandığı ülkelerde,tecavüzler şeklinde patlak veriyor,gelişmiş ülkelerde tecavüzün sıradan bir olay görülmesinden dolayı ardı arkası kesilmiyor.suçlu olarak genelde dini baskıyı görürüz.ama dini baskı cinselliği yasaklamaz.cinselliği evlilik kurumu dahiline sokmaya çalışır.doğal bir güdü olan cinselliği küçük yaşta evlenilmesini tavsiye ederk,insanların doğal bir cinsellik yaşamasını sağlamaya çalışır.fakat bunun doğruluğu ve yanlışlığı tartışılabilir.saygılar.
KomünistAlevi 24.09.2006, 18:08 Bu ne biçim bir vahşet ya...Görün işte Mollaları!!!
Kanun ,adalet yok sanki...Tecavüz edenede iyi gözle bakmam ama böyle birşeyede ben karşıyım...İnsanlık dışı kardeşim bu ya...Allahtan bizim ülkemizde öyle şeyler olamaz..Her nekadarda Kemalist olmasamda Mustafa Kemal Atatürkün sayesinde bu olaylar bu sahneler ülkemizde gerçekleştirilmiyo...
Saygılar...
yusufçukgecegez 24.09.2006, 18:09 benim ilk aklıma gelen "175 e kadar nerdeydiniz"
yoksa ibreti alem olucak diye övecek değilim. türkiyenin biraz geçmişine dönersek,maddi ve dini açıdan nufuzu olan şeyh,ağa, türündeki insanların,elinde bulundurdukları gücü kullanarak ,pekçok kadınla beraber oldukları halde,kanunlara hiç intikal etmediğini,daha sonradan bir şekilde patlak verdiğini düşünürseniz,türkiye gibi bir ülkede,175 kişilk olayında birden patlak verdiğini tahmın edebilirsiniz.yani bu kadınların hiçbiri meydana çıkıp tecavüze uğradım diyememiş birbirinden habersiz kadınlar.bu adamda nufuzlu biri.bir kişi bu cesareti gösterdiğinde,hepsi ortaya çıkmış olması muhtemel.saygılar.
Çok ilginç gerçekten ibret olsun diye asılıyorda ,bu adamın iran gibi bir yerde bu şuçun cezasını bizden daha iyi bildiği kesin...Sonucunu bildiği halde yapıyorsa şeriat olgusu burda çürütülüyor...
Fakat yaptığı kesinlikle insanlık dışı .vede 175 kadına ne olacak ne oldu buda büyük bir soru işareti...şeriat olgusu burda nasıl çözülüyor anlamadım.bu adamın yaptığı sapıklık.sapıklık kanunlarla ilgilenmez pek.gelişmiş ülkelerdede idam var,bile bile niye suç işliyorlar acaba ,buda o kanun sisteminin çöküşünümü gösteriyor,dersiniz.ayrıca bu ülkedeki uygulananın adı şeriattır,uygulanan ise şeriat değildir.kaldıki gerçek şeriatte ceza kesin idam olurdu.medeni kanundada aynı şekilde.bu olayın şeriatin geçersizliği ile bağını kuramadım.ayrıca değindiğin gibi o kadınlara ne olacak o önemli.eğer şeriatle yönetiliyorsa o ülke,o kadınlara manevi destek sağlanacak.onlar analarından doğduğu gün kadar masumdurlar allah katında ve şeriate göre.saygılar
meryem demir 24.09.2006, 18:24 hanım efendi bir baska topikte izem yoksa meryem var demiştiniz. sizi tebrik ediyorum örnek aldıgınız kişinin yolundan emin adımlarla ileliyorsunuz.:thumbup1: söylenilenleri carpıtmakta,kafanızda karsınızdaki kişiyi belli kalıplara sokup o kalıplara uygun lafları kendinizce söyletip bir de onlara cevap vermekte dolayısıyla da saçmalamakta üzerinizie yok!:confused1 :wacko: :thumbdown
idam cezasını ilkel bulmamı tecavüzü meşrulastırmam olarak algılıyorsunuz ki burdan bir sonraki mesajımı okumadıgınızı yada okuyupta anlamak istemediginizi cıkarabiliriz. bakın ne demişim bir sonraki mesajda:
yani bir sucun cezasının idam olmaması gerektigini savunmak kişinin cezasız kalmasını savunmak, zanlının caga ayak uydurdugunu söylemek, kişiyi modernizme kadar getirmek v.b. zırvaları söylemiş olmak degildir. dikkat ettiyseniz ben bu adamı idam etmeyin serbest bırakın yaptıgı sey cok kötü bir sey degildir falan demedim. verilen bu cezanın yerine müebbet hapis uygulanması gerektigini yazdım!
Birbaşka topiğin konusuna burda değinmeniz doğrumudur?? tabiki hayır :thumbdown
Size ait mesajları okudum,öyle sizin sandığınız gibi gözümden kaçan birşeyler yok anlayacağınız.
175 cana,bedene, ruha kıyan biri için sadece ve sadece müebbet hapis yeterli gelecekmidir.
Ne güzel öyle dimi, dışarda yapabildiği tüm çirkeflikleri (ağır olabilir ama özür) yapsın, (ki acaba tecavüz ettiği bu kişilerin içinde çocuk denebilecek yaşta birileri varmıdır???) bu kişilerin haykırışlarını duymasın, acılarına aldırmadan sadece kendi nefsini, gene kendi sapkınlıkları ile doyuran bir kişi için idam edilmesi az bile gelsin (haklısınız idam edilmemeliler )
Zaten bu tür kişiler için idam kurtuluş olmaktan öteye gitmeyecektir.Üstelik size idamı savunduğuma dair herhangi bir şey yazmadım. Sizde benim diğer yazdılarımı okumamış olsanız gerek.
Saygılar
yusufçukgecegez 24.09.2006, 18:34 evet sayin yusufcukgecegez türkiyede bile, tecavüze ugrayan kadinlar senin sucun tahrik ettin diye öldürülüyor, dislaniyorsa, tecavüz eden erkeklerle evlendiriliyorsa, hatta böyle bir sacmalik kanunlardada varsa bir zamanlar... irandaki "ruj var dudaginda" diyip kadinlarin yüzünü jiletleyen yobazlarin bu tecavüze ugramis kadinlara neler yaptiklarini düsünmesi bile korkunc
sn meralina.iran şeriat yönetimi olarak kabul edilir.eğer iran gerçekten şeriatle yönetiliyorsa,bir kere bu olayın olmaması gerekiyor.kaldıki oldu,şeriate göre bu kadınların hiçbir suçu yoktur.çünkü tecavüzdür.mağdurdur.şeriat kuran ahlakıdır.yobazların uygulamaları ise kendi ahlak anlayışları.saygılar.
Bu ne biçim bir vahşet ya...Görün işte Mollaları!!!
Kanun ,adalet yok sanki...Tecavüz edenede iyi gözle bakmam ama böyle birşeyede ben karşıyım...İnsanlık dışı kardeşim bu ya...Allahtan bizim ülkemizde öyle şeyler olamaz..Her nekadarda Kemalist olmasamda Mustafa Kemal Atatürkün sayesinde bu olaylar bu sahneler ülkemizde gerçekleştirilmiyo...
Saygılar...sn komunist alevi.bu kadar tecavüzü gerçekleştiren,bir yaratığa yapılan hiçbişey vahşet olamaz.yok mollaları kötülemek istiyorsan oda yeri değil sanırım.saygılar
yusufçuk kardeş hep sen yazıyon müsade et biraz başkalarına:confused1 :001_rolle
yusufçukgecegez 24.09.2006, 18:45 yusufçuk kardeş hep sen yazıyon müsade et biraz başkalarına:confused1 :001_rolle
farkındayım,huyum kurusun.ama doğruları yazdığımı düşünüyorum.bu yüzden bu şiddet celal.:sweatdrop saygılar:surrender
farkındayım,huyum kurusun.ama doğruları yazdığımı düşünüyorum.bu yüzden bu şiddet celal.:sweatdrop saygılar:surrender
ben hep yazdıktan sonra tüh ben hatalıydım bu yanlışları niye yazdım ki diyorum.:sas
KomünistAlevi 24.09.2006, 19:45 sn meralina.iran şeriat yönetimi olarak kabul edilir.eğer iran gerçekten şeriatle yönetiliyorsa,bir kere bu olayın olmaması gerekiyor.kaldıki oldu,şeriate göre bu kadınların hiçbir suçu yoktur.çünkü tecavüzdür.mağdurdur.şeriat kuran ahlakıdır.yobazların uygulamaları ise kendi ahlak anlayışları.saygılar.
sn komunist alevi.bu kadar tecavüzü gerçekleştiren,bir yaratığa yapılan hiçbişey vahşet olamaz.yok mollaları kötülemek istiyorsan oda yeri değil sanırım.saygılar
Ben Mollalardan nefret ediyorum...Ve Dünyada böyle uygulamalar sadece Molla hükümetleri , Molla ve Aşırı İslamcı düzenler tarafından uyglanır...Bizim ülkemizde böyle şeyler olamaz zaten...
İşin temel kaynağı zaten Mollardan kaynaklanıyor....Molla konusunun en gerekli yeride bence bu topik ve başlık altıdır...
Yaratık dediğiniz kişide bir insan...Nerde kaldı sizin gel ne olursan gel sloganlarınız...Bu adamada doğru yolu gösterin hadi...Neden katletmeyi seçiyorsunuz?
Mevlanayı çok sahiplenirsiniz ama hiç canlı hayata yansıtamazsınız...Şimdi sakın deme bana Mevlana bunun gibiler için söylemedi diye...Sizde biliyorsunuz ki Mevlana herkese bu mesajı gönderiyodu...
Bu idamlar Allahtan bizim ülkemizde yok..Bunun sebebide Mustafa Kemal Atatürk'dür( Yanlış anlaşılmasın Kemalist değilim)
Saygılar...
alevidewrimi 24.09.2006, 20:21 yazik gercekten o kadar insanin gozu onunde bu sekilde bi idam pek dogru degil seriat budur iste.....
bence son derece yerinde bir ceza bence idam cezası mutlaka olmalı herkes suçunun cezasını çekmeli hemde en ağır şekilde malesef ülkemizde cezalr konusunda son derece adaletsiz örnekler var işin garip tarafı idamı kaldırması konusunda türkiyeye baskı yapanların adalet konusunda son derece katı ve sert cezaları yasalarında barındırıyor olması düşündürürcü
yusufçukgecegez 24.09.2006, 21:20 ben hep yazdıktan sonra tüh ben hatalıydım bu yanlışları niye yazdım ki diyorum.:sassn astare,tiye alarak demek istediğiniz,biz sanki yanlışları yazıyoruz cevabınızı,ben kendi doğrularımdan mesulüm,sizin doğrularınızda size diye cevaplıyorum.benim doğrularım ise şudur.ilk önce mazlumu savunma,kötülüğe karşı çıkma,kendi inancımı bile körü körüne savunmama,bir konu üstünde, mümkün olduğu kadar tarafsız ve mantıksal yorumlar yapma.sizin doğrularınızıda size bırakıyorum.tilerinizide.saygılar.
yusufçukgecegez 24.09.2006, 21:38 Ben Mollalardan nefret ediyorum...Ve Dünyada böyle uygulamalar sadece Molla hükümetleri , Molla ve Aşırı İslamcı düzenler tarafından uyglanır...Bizim ülkemizde böyle şeyler olamaz zaten...
İşin temel kaynağı zaten Mollardan kaynaklanıyor....Molla konusunun en gerekli yeride bence bu topik ve başlık altıdır...
Yaratık dediğiniz kişide bir insan...Nerde kaldı sizin gel ne olursan gel sloganlarınız...Bu adamada doğru yolu gösterin hadi...Neden katletmeyi seçiyorsunuz?
Mevlanayı çok sahiplenirsiniz ama hiç canlı hayata yansıtamazsınız...Şimdi sakın deme bana Mevlana bunun gibiler için söylemedi diye...Sizde biliyorsunuz ki Mevlana herkese bu mesajı gönderiyodu...
Bu idamlar Allahtan bizim ülkemizde yok..Bunun sebebide Mustafa Kemal Atatürk'dür( Yanlış anlaşılmasın Kemalist değilim)
Saygılar...mollalardan nefret ettiğini anlamak zor değil zaten.tecavüzü ikinci plana itip,rejimi eleştirmenden bu açıkça belli oluyor.oysa bende mollaları sevmiyorum,ama sap ile samanı birbirine karıştırmamak gerek değilmi.yani mollalar kötü diye mollaların yaptığı herşeye kötü demek bilimsel dişünceye çok uymuyor.yaratık dediğimiz kişi bir yaratık.hayvan diyemiyorum,hayvanlara hakaret olur.mollaları sev sevme ama böyle adi bir suçu işleyen adamı,tecavüze uğrayanları bir gözünün önüne getir ve insan yerine koyma bence.mevlananın ise 175 kere tecavüz et yinede gel diyebileciğini düşünmek bile istemiyorum.mevlananın hoşgörüsünü bu kadar geniş manaya çekmek yanlış.saygılar.
KomünistAlevi 24.09.2006, 22:20 mollalardan nefret ettiğini anlamak zor değil zaten.tecavüzü ikinci plana itip,rejimi eleştirmenden bu açıkça belli oluyor.oysa bende mollaları sevmiyorum,ama sap ile samanı birbirine karıştırmamak gerek değilmi.yani mollalar kötü diye mollaların yaptığı herşeye kötü demek bilimsel dişünceye çok uymuyor.yaratık dediğimiz kişi bir yaratık.hayvan diyemiyorum,hayvanlara hakaret olur.mollaları sev sevme ama böyle adi bir suçu işleyen adamı,tecavüze uğrayanları bir gözünün önüne getir ve insan yerine koyma bence.mevlananın ise 175 kere tecavüz et yinede gel diyebileciğini düşünmek bile istemiyorum.mevlananın hoşgörüsünü bu kadar geniş manaya çekmek yanlış.saygılar.
Evet ben Mollalardan nefret ediyorum...Çünkü bu resimdeki vahşet Molla hükümetlerince uygulanmakta ver gerçekleşmekte...Mollalar bu dünya için zararlı insanlardır, mollalar kötüyse eğer mollaların her yaptığıda kötüdür...Bunun bilimle bir alakası yokki..Kötü insan herzaman kötüdür..Yaptığı işlerde kötüdür ve bu bilimlede kanıtlanabilir ama ne gerek var ki bunu hayatımızda ve evrenin düzeninde görebiliriz....Böyle tecavüz eden insanada ben yaratık gözüyle bakmam...O benim için insandır...Yaptıkları iğrenç şeylerdir ama onuda alıp meydanlarda sallayıp asmam yada ona yaratık sıfatını yakıştırmam...
Mevlananın sözü ise gayet açık ve net:
Gel ne olursan yine gel...Bu sözü yanlış yerlere çekmiyoruz..Bunu söylüyen Hz.Mevlanadır... Mevlana ne olursan yine gel diyo yani açık ve net...Zaten biraz bu sözü irdelerseniz gerçek ortaya bal kabağı gibi ortaya çıkar...
İster Dinsiz
İster düşkün,
İster kötü,
İster ahlaksız,
İster Katil,
İster Ateist,
İster yanlış ol..... Ama yinede gel der Mevlana....Bu örneğide verdim neden diye sorar isen?:
Siz Mevlanayı hemen hemen her konuda sahiplenir ve onun sözlerini örnek gösterirsiniz..Ve onun bu sözünü Ateist arkadaşlar içinde zamanla kullanırsınız...Ve Mevlana'nın ulu ve büyük kişiliğini anlatırsınız...
Ve bende aynısını size diyorum....Ne olursa olsun insandır...O bir yaratık değildir...Onada doğru yolu gösterin Mevlana yol göstericidir..Onu hemen alıp asmayın...Eğer illaki cezalandırılmasını istiyorsanızda Asmayın sonuçta oda bir insan, ona ceza verin..Dünyada Hak ,Hukuk, Adalet vardır..Bu terimleri inkar edipte bu vahşeti gerçekleştirenlerde Allahın Belası Yobaz Molla rejimleridir...
Yok eğer derseniz ben Mollayım ben İrancıyım Şeriatçıyım evlenmeden Cinsel ilişkiye girenin cinsel organını bile koparrırım dersen o ayrı bir konu...Gördüğüm kadarıylada Molla savunucususun...:huh: :huh: :huh: :huh: :confused1
Saygılar....
crewchif 25.09.2006, 23:05 bence kolay ölüm olmuş onun için daha eziyet verici bişey olmalıydı
Bencede ölüm cezasıyla kurtulaması bu adama iyilik olmuş. işkence çektirmek lazım böylelerine , yüksek voltta elektrik vericen hertarafından, kaynar suyun içinde haşlıycan , kezzap döküp yakıcan vücudlarını ...
Yok ben sinirimi alamadım yeni işkence taktikleri bulmam lazım :cursing:
ardahanli 25.09.2006, 23:30 bazen idam cezasi gerekiyor.
meryem demir 25.09.2006, 23:31 Bencede ölüm cezasıyla kurtulaması bu adama iyilik olmuş. işkence çektirmek lazım böylelerine , yüksek voltta elektrik vericen hertarafından, kaynar suyun içinde haşlıycan , kezzap döküp yakıcan vücudlarını ...
bunkarda benim bu varlık için yapılmasını tercih edeceğim işkence
çeşitleri
.
ilahi adalet bazen diyorum irandaki şeriyat konunlari türkiyedede olsun mesela hirsizlik yapanlarin hangi elinle yaptin hirsizliği o eli kesilecek ve diger hirsizlar ibret alicak inaniyorum saygilarla...
Ya gerçekten çocuksun, ya da gerçekten çocuksun...
(veya dolmuşa çabuk biniyorsun!!!)
bunkarda benim bu varlık için yapılmasını tercih edeceğim işkence
çeşitleri
.
Haklısın arkadaşım bunlar az bile
ne adamımış ama vay anasını allah nelerde yaratıyor haaaaaaaaaaa 340 tane adam rekora koşmuş rekorlar kitabına geçmiştir haralde kolay kolay kimsede bu rekoru kıramaz ona eminim ....
Hem de karısı da yardım etmiş.
Acaba değişik fantezi mi arıyorlardı?
340 kişiden önceki 339 kişi şikayet etmemiş de 340. kişi mi şikayet etmiş? Diğerleri memnun mu kalmış? Bunlar bizimle kafa mı buluyor? Ben şahsen buna inanacak kadar saf değilim.
Yoksa, her zamanki gibi, "bir günah keçisi mi" arayıp buldular.
Şiaların alevi olmadığına, olamayacağına bir kez daha inandım.
Yalan, dolan dolu...
afsarbaba 25.09.2006, 23:53 bunkarda benim bu varlık için yapılmasını tercih edeceğim işkence
çeşitleri
.
nerde kaldı bizim insanlığımız,nerde kaldı bizim aleviliğimiz?nerde mahammedin,alinin hoşgörüsü ?nerde bizim insan olma erdemimiz?
her ne kadar ınsanlık dışı olsada..ibreti alem olması açısından aslında güzel bir fikir..
Sen ciddi misin?
Bencede ölüm cezasıyla kurtulaması bu adama iyilik olmuş. işkence çektirmek lazım böylelerine , yüksek voltta elektrik vericen hertarafından, kaynar suyun içinde haşlıycan , kezzap döküp yakıcan vücudlarını ...
Tabii doğruysa önümüze konan bilgiler...
De ki ,doğru, yapılan yanlış...
İdam olamaz...
meryem demir 26.09.2006, 00:14 nerde kaldı bizim insanlığımız,nerde kaldı bizim aleviliğimiz?nerde mahammedin,alinin hoşgörüsü ?nerde bizim insan olma erdemimiz?
sayın afsarbaba;
Haklısınız insan olmak büyük bir erdemdir. Ama insan olmak. Bu varlık (insan olamaz,) 175 kadına tecavüz ederken insanlığını emanetemi bırakmıştır acaba.
Bakın her ne şekilde olursa olsun insan kıyımına karşıyım. Fakat konu tecavüz olunca, bunun hiç bir şekilde açıklaması, affı olamaz.
Böyle bir durumda bile, nasıl tüketilen kadınlar savunulmaz da, sadece kendi sapkınlıklarını doyurmak adına 175 kadına tecavüz eden birini savunabiliyorsunuz, asıl ben anlayabilmiş değilim.
Sevdiklerini düşünsenize, mesela ölüm döşeğinde ve sizin elinizden hiçbirşey gelimiyor (affınıza sığınarak bu örneği veriyorum), çaresizsiniz, haykırışlarını kimseye duyuramıyorsunuz, duyursanız bile artık çok geç olmuştur. Bu kadınlarda bağırdılar kurtulmak için, ama onları duyanda olmadı, kurtaranda, üstelik ne acıdırki, kendilerini öldüren bu kişinin idam edilmesi neredeyse suç olarak görülmekte
Aleviliğin bu konu ile ne alakası vardır. Karşımızda alevi-sünni tartışması olsaydı, tamam o zaman herkes insandır deyip işin içinden kolaylıkla sıyrılabilirdik.
Ama bu konu gerçek tektir oda ida insandır " demekten çok daha öte birşeydir
Saygılar diliyorum
Tabii doğruysa önümüze konan bilgiler...
De ki ,doğru, yapılan yanlış...
İdam olamaz...
Doğru veya değil bunu yapanların sonu idam değil işkence acı çektirmek olmalı
pastoralsenfoni 26.09.2006, 00:37 böyle gereksiz insanların yaşaması insanlık için zarar,dünyada kaldığı her an bir cana zarar verir.
yusufçukgecegez 26.09.2006, 02:53 Evet ben Mollalardan nefret ediyorum...Çünkü bu resimdeki vahşet Molla hükümetlerince uygulanmakta ver gerçekleşmekte...Mollalar bu dünya için zararlı insanlardır, mollalar kötüyse eğer mollaların her yaptığıda kötüdür...Bunun bilimle bir alakası yokki..Kötü insan herzaman kötüdür..Yaptığı işlerde kötüdür ve bu bilimlede kanıtlanabilir ama ne gerek var ki bunu hayatımızda ve evrenin düzeninde görebiliriz....Böyle tecavüz eden insanada ben yaratık gözüyle bakmam...O benim için insandır...Yaptıkları iğrenç şeylerdir ama onuda alıp meydanlarda sallayıp asmam yada ona yaratık sıfatını yakıştırmam...
Mevlananın sözü ise gayet açık ve net:
Gel ne olursan yine gel...Bu sözü yanlış yerlere çekmiyoruz..Bunu söylüyen Hz.Mevlanadır... Mevlana ne olursan yine gel diyo yani açık ve net...Zaten biraz bu sözü irdelerseniz gerçek ortaya bal kabağı gibi ortaya çıkar...
İster Dinsiz
İster düşkün,
İster kötü,
İster ahlaksız,
İster Katil,
İster Ateist,
İster yanlış ol..... Ama yinede gel der Mevlana....Bu örneğide verdim neden diye sorar isen?:
Siz Mevlanayı hemen hemen her konuda sahiplenir ve onun sözlerini örnek gösterirsiniz..Ve onun bu sözünü Ateist arkadaşlar içinde zamanla kullanırsınız...Ve Mevlana'nın ulu ve büyük kişiliğini anlatırsınız...
Ve bende aynısını size diyorum....Ne olursa olsun insandır...O bir yaratık değildir...Onada doğru yolu gösterin Mevlana yol göstericidir..Onu hemen alıp asmayın...Eğer illaki cezalandırılmasını istiyorsanızda Asmayın sonuçta oda bir insan, ona ceza verin..Dünyada Hak ,Hukuk, Adalet vardır..Bu terimleri inkar edipte bu vahşeti gerçekleştirenlerde Allahın Belası Yobaz Molla rejimleridir...
Yok eğer derseniz ben Mollayım ben İrancıyım Şeriatçıyım evlenmeden Cinsel ilişkiye girenin cinsel organını bile koparrırım dersen o ayrı bir konu...Gördüğüm kadarıylada Molla savunucususun...:huh: :huh: :huh: :huh: :confused1
Saygılar....sn genç arkadaşım.olayları yanlış tarafından anlıyorsun.niyetim seninle iddialaşmak değil,ama bir sakin sakin oku bak ne diyorum.merhametli olmak başkabişeydir.merhamet,mazluma karşıdır.insana karşıdır.insana kıyana karşı merhamet,amacından sapmış olur.burdaki suç insana karşı işlenmiş,insanlara karşı,onlarca masum genç kızın ,kadının ırzına geçilmiş.o insanların bir durumunu düşün.o insanların halini yaşadığını,düşün.başka birinin zorla bedenine sahip olduğunu düşün.düşünki ne demek istediğimi anlayabilesin.insanın bazı vasıfları vardır.bu vasıflardakiler insandır.bir kimse ateist olmakla,düşkün olmakla,zoraki katil olmakla insanlıktan düşmez.ama bu kadar kadının hayatını karartarak düşer.ona artık insan diyemeyiz.sen molla nefretini,ön plana atıp,hiç savunulmayacak bir adamın durumunu savunuyorsun.oysa atladığın bir konu var.bu tecavüzcüyü insan yerine koyabiliyorsan,mollalarıda koyman gerekir,inlar insan değilmidir.belki molla olarak hata yapmışlardır.sor kendine.molla olmakmı daha büyük bir suç,175 kadının ırzına geçmekmi.doğruları doğru yerlerde savunduğunda haklı olursun,bilmem anlatabiliyormuyum.anlatamadıysam,seni meryem ablana havale ediyorum.birada ona bahset asılmanın yanlışlığından,saygılar.
Doğru veya değil bunu yapanların sonu idam değil işkence acı çektirmek olmalı
Yapma be can.
Nerde kaldı Alevilikteki insan sevgisi.
Suçlu ise, ölüm cezası dışında da çok çözüm var.
Kaldı ki, "yargısız infaz" olduğu her halinden belli...
Saygımla
meryem demir 26.09.2006, 19:23 Merak ediyorum, herkes gerçekten bu kadar hoşgörülümü yoksa birşeylere biryerden başlamak; olduğumuz kişi değilde olmak istediğimiz kişiyi oynar olmuşuz.
Her topikte 72 millete aynı gözle bakmak,
kim olursan ol gene gel (tecavüzcü olsadamı (?????) (ben o kadar geniş değilim kusura bakmayın lütfen)
Irkçılığa hayır
o kadar çok örnek varki
Sonra günün birinde karşımıza böyle bir vahşetin resmi konulmuş ve bizler bu konu hakkında yorum yapmaya başlamışız.
Herkes önce kendi fikrini söylemiş, sonra fikirler çatışmaya başlayınca nasıl oluyorsa "72 millete aynı gözle bakarız, sonra kim olursan ol gene gel yada ya olduğun gibi görün ya göründüğün gibi ol" fikrini savunan kişiler birbirine diş biler hale gelmeye başlamış ve kavganın dozunu kaçırıp agresif tutmlar içinde söylenmemesi gereken şeyleri söyler olmuş
Arkadaşlar bu kişiyi bir yana bırakın, sewvdiğimizin tırnağına taş gelse canımızı veririz diyoruzya; düşünsenize bu kişi bir çok kişinin sevdiğine, bacısına, kızına, helaline tecavüz etmiş, birçok ocağı söndürmüştür.
ben pes diyorum arkadaşlar
iyi forumlar
ThassosIsland 26.09.2006, 20:07 Ben bazen bu ınsan sevgısı ve hosgörunun yanlıs yerlere çekıldıgını dusunuyorum.
Hosgöru nedir.
Hosgoru Tecavuzcuye polyanna gibi bakmakmıdır?
Hosgöru gosterılecek konular vardır. gosterılmeyecek konular vardır.
nerde kaldı ınsan sevgısı diyorsunuz. hangı ınsan Tecavuzcu ınsan sevgısımi?..
Bana verın sız o tecavuzcuyu. ustunden bende 175 insan gecıreyım. bu kadarda ciddiyim.
Hosgörumuz tecavuzcuye degıl magduradir.
Hosgorumuz töre cınayyetınden öldurene degıl ölenedır.
hosgorumuz haksıza degıl haklıyadir.
Yapma be can.
Nerde kaldı Alevilikteki insan sevgisi.
Suçlu ise, ölüm cezası dışında da çok çözüm var.
Kaldı ki, "yargısız infaz" olduğu her halinden belli...
Saygımla
Dostlar, tekrar kendi yazımı alıntı yapmak durumunda kaldım.
Ya yanlış ise verilen karar, geriye dönüşü var mı? Kesinlikle yok.
Molla düzeninde ise keyfi kararlar çok verilmiştir.
Olay da çok abartılı sunulduğu için, görüyorum ki, çoğunuz dolduruşa gelmişsiniz.
Objektif bakmak çok mu zor.
Ben affedilsin mi dedim ki? Hayır. İnsan sevgisinden söz ettim ve bu infazın da haksızlık koktuğunu anlatmaya çalıştım.
Kuşkusuz böyle bir hareket onaylanmaz, ve de bir cezayı hakkeder.
Alevilikte ki "yok ol" denilen "düşkün" en fazla bu azaptan kurtulmak için kendini bir tepeden atar ve intihar ederdi. Öldürülme yoktur. Bana bir örnek verebilir misiniz? Veremezsiniz.
İdam bir başladı mı, nedensiz yere sizi bile bulur bir gün... Anlatmak istediğim buydu canlarım...
Saygı ile
ThassosIsland 26.09.2006, 20:52 Dostlar, tekrar kendi yazımı alıntı yapmak durumunda kaldım.
Olay da çok abartılı sunulduğu için, görüyorum ki, çoğunuz dolduruşa gelmişsiniz.
Ben affedilsin mi dedim ki? Hayır. İnsan sevgisinden söz ettim ve bu infazın da haksızlık koktuğunu anlatmaya çalıştım.
Alevilikte ki "yok ol" denilen "düşkün" en fazla bu azaptan kurtulmak için kendini bir tepeden atar ve intihar ederdi. Öldürülme yoktur. Bana bir örnek verebilir misiniz? Veremezsiniz.
İdam bir başladı mı, nedensiz yere sizi bile bulur bir gün... Anlatmak istediğim buydu canlarım...
Saygı ile
Öldursunler demıyorumkı bu onun ıcın kurtulus.
ben ne gerektıgını ustte yazdım.. bu tip sapıklara yapılacka hersey mubahtır benım ıcın. kımse ıstemeyerek bır ınsana bu tur bir işkence zulum, terbıyesızlık, yeryuzunde ne kadar kotu soz varsa hepsı, yapamaz..
meryem demir 26.09.2006, 20:57 Dostlar, tekrar kendi yazımı alıntı yapmak durumunda kaldım.
Saygı ile
merhaba
burada örnek olarak sadece bu kişi önümüzü sunulmuş, ama asıl konu tecavüzdür.
Burda vurgulamak istediğimiz yargısız infaz değil; eğer böyle bir durum olmuş ise, bu ve buna benzer bir çok kişinin idamı bile az olacaktır. burdaki kişi sadece aramızda kazaya kurban gitmiş oldu.
h.ismail tut 26.09.2006, 20:59 idam cezasına hayır diyorum. bu tip insanlar zaten insanlıgından cıkmıs psikolejik sorunları olan ve aile içi şiddet yaşamış tipde ki insanlar ve bunun üzerine bastırılmış duygularda eklenince bu tip vakalar oluyor insanların yaşadıgı yer de buna etken ben sapıkları bağışlayalım kesinlikle demiyorum yanlış anlaşılmayayım. degişik türde cezalar ama acı çektirici degil hayatın degişik tadlarını güzel yönlerini göstererek ben böyle düşünüyorum arkadaşlar
dersimli1975 26.09.2006, 21:19 175 bayana tecavüz edenin sonu böyle olur haketmis
meryem demir 26.09.2006, 21:22 idam cezasına hayır diyorum. bu tip insanlar zaten insanlıgından cıkmıs psikolejik sorunları olan ve aile içi şiddet yaşamış tipde ki insanlar ve bunun üzerine bastırılmış duygularda eklenince bu tip vakalar oluyor insanların yaşadıgı yer de buna etken ben sapıkları bağışlayalım kesinlikle demiyorum yanlış anlaşılmayayım. degişik türde cezalar ama acı çektirici degil hayatın degişik tadlarını güzel yönlerini göstererek ben böyle düşünüyorum arkadaşlar
Bastırılan duygular belirli bir noktada patlak verir ve acemi olduğu için bir şekilde kendini ele verir.
Bence burda profösyonellik konuşuyor. Anlayacağınız bu kişiler işinin erbabı olmuş
Saygılar
ThassosIsland 26.09.2006, 21:57 idam cezasına hayır diyorum. bu tip insanlar zaten insanlıgından cıkmıs psikolejik sorunları olan ve aile içi şiddet yaşamış tipde ki insanlar ve bunun üzerine bastırılmış duygularda eklenince bu tip vakalar oluyor insanların yaşadıgı yer de buna etken ben sapıkları bağışlayalım kesinlikle demiyorum yanlış anlaşılmayayım. degişik türde cezalar ama acı çektirici degil hayatın degişik tadlarını güzel yönlerini göstererek ben böyle düşünüyorum arkadaşlar
eğerkı mevzu bır kadın ıcın olsaydı tamam belkı bu yazınıza birsey demezdım.
ama 175 kadın. Kardesım bu nasıl bir bastırılmıs duygudur boyle..
bu sapıklıktan baska bırsey degıldır..
Gülseren58 26.09.2006, 21:58 Bugün yeryüzündeki toplumların hemen hepsinde erkek egemenliği söz konusudur. Egemenlik, bir sınıfın, bir grubun vb. diğer sınıfların ya da diğer grupların karşısında güce sahip olması demektir ki, bu da üstünlüğü beraberinde getirir.
Saldırganlık ise kendini diğerlerinden üstün görenlerin, üstünlüğün ideolojisidir. (Yanlış anlaşılma olmasın egemen gruptaki herkesin saldırgan olduğunu söylemiyorum.)
Erkeklerin üstün olduğu tüm toplumlarda, toplumun bu üstünlüğü kadınları yok sayması ile gerçekleşir.
Bir toplum düşünün demeyeceğim, biz de böyle bir toplumun içinde aşağıda saydıklarımı az ya da çok hissederek yaşıyoruz.
-Kadın kimliğinin reddinin söz konusu olduğu toplumlarda;
-Kadınların yok sayıldığı toplumlarda;
-Kadınların sosyal hayatına devletin çıkardığı yasalar ile toplumun gelenekleri ile tecavüz ettiği toplumlarda;
-Kadınların erkekler için sadece bir hak olarak görüldüğü toplumlarda;
-Kadınların sadece cinsel obje ve üreme nesnesi olarak görüldüğü toplumlarda;
-Kadınların olmadığı toplumlarda;
Kadınlara karşı bu ve buna benzer saldırgan tutumlar her zaman olacaktır.
Burada sadece bir kişiyi yargılayıp, asalım, yok olmadı keselim, işkence yapalım, elektrik verelim veya bana göre vasat bir öneri olan 175 kişiyi üstünden geçirelim gibi düşünceler ile tecavüzcünün ayarına düşerek bulunduğumuz noktadan bir adım dahi ileriye gidemeyiz demekle kalmayacağım; bu önerileri sunan kişilerle karanlık bir sokakta karşılaşmaktan dahi korkacağımı da söyleyeceğim.
Unutmamak gerekir ki, bu konudaki ülke olduğu için örnek veriyorum, İran'da idam yaşı erkekler için 13, kızlar için ise 9'dur ve İran'da idam ve recm cezası en çok kadınlara karşı uygulanmaktadır.
Bu konu bir kişinin asılması ile veya sizlerin reva gördüğü cezalar ile cezalandırılarak çözümlenebilecek kadar basit bir konu değildir. Keşke öyle olsaydı da biz burada başka sorunları tartışsaydık.
Ben, kişiyi suça iten koşullar derken toplumun elbirliği ile suçu oluşturmadaki gayretini vurgulamak istemiştim.
İdama her zaman karşı oldum ve olacağım. Kişinin suçu ne olursa olsun.
Çünkü biliyorum ki, bazı devletler, topluma bir şey vermedikleri için idam cezasını ve işkenceleri korku unsuru olarak kullanmak zorundadırlar. Bu yüzden geri kalmış devletlerde idamlar halkın seyrine açık bir biçimde yapılır.
Aciz bir devletin caydırıcı ceza yöntemleri olarak kullandığı işkencelere ve idama sahip çıkarak kendimi aciz durumuna düşürmemeyi tercih ederim.
Ve eğer bu bir hoşgörüyse, tamamen kendi insanlığıma olan hoşgörüdür. Tecavüzcüye, onu kadınlara veya çocuklara karşı saldırganlaştıran koşullara değil.
Saygılarımla...
dilek001 26.09.2006, 22:19 Bu olaya diyecek bişey bulamıyorum. Tek diyebileceğim dünyada böyle iki ayaklı hayvanlar çokkkk......
eylüleren 26.09.2006, 22:29 Bugün yeryüzündeki toplumların hemen hepsinde erkek egemenliği söz konusudur. Egemenlik, bir sınıfın, bir grubun vb. diğer sınıfların ya da diğer grupların karşısında güce sahip olması demektir ki, bu da üstünlüğü beraberinde getirir.
Saldırganlık ise kendini diğerlerinden üstün görenlerin, üstünlüğün ideolojisidir. (Yanlış anlaşılma olmasın egemen gruptaki herkesin saldırgan olduğunu söylemiyorum.)
Erkeklerin üstün olduğu tüm toplumlarda, toplumun bu üstünlüğü kadınları yok sayması ile gerçekleşir.
Bir toplum düşünün demeyeceğim, biz de böyle bir toplumun içinde aşağıda saydıklarımı az ya da çok hissederek yaşıyoruz.
-Kadın kimliğinin reddinin söz konusu olduğu toplumlarda;
-Kadınların yok sayıldığı toplumlarda;
-Kadınların sosyal hayatına devletin çıkardığı yasalar ile toplumun gelenekleri ile tecavüz ettiği toplumlarda;
-Kadınların olmadığı toplumlarda;
Kadınlara karşı bu ve buna benzer saldırgan tutumlar her zaman olacaktır.
Burada sadece bir kişiyi yargılayıp, asalım, yok olmadı keselim, işkence yapalım, elektrik verelim veya bana göre vasat bir öneri olan 175 kişiyi üstünden geçirelim gibi düşünceler ile tecavüzcünün ayarına düşerek bulunduğumuz noktadan bir adım dahi ileriye gidemeyiz demekle kalmayacağım; bu önerileri sunan kişilerle karanlık bir sokakta karşılaşmaktan dahi korkacağımı da söyleyeceğim.
Bu konu bir kişinin asılması ile veya sizlerin reva gördüğü cezalar ile cezalandırılarak çözümlenebilecek kadar basit bir konu değil. Keşke öyle olsaydı da biz burada başka sorunları tartışsaydık.
Ben, kişiyi suça iten koşullar derken toplumun elbirliği ile suçu oluşturmadaki gayretini vurgulamak istemiştim.
İdama her zaman karşı oldum ve olacağım. Kişinin suçu ne olursa olsun.
Çünkü biliyorum ki, bazı devletler, topluma bir şey vermedikleri için idam cezasını ve işkenceleri korku unsuru olarak kullanmak zorundadırlar.
Aciz bir devletin caydırıcı ceza yöntemleri olarak kullandığı işkencelere ve idama sahip çıkarak kendimi aciz durumuna düşürmemeyi tercih ederim.
Ve eğer bu bir hoşgörüyse, tamamen kendi insanlığıma olan hoşgörüdür. Tecavüzcüye, onu kadınlara veya çocuklara karşı saldırganlaştıran koşullara değil.
Saygılarımla...
söylediklerine katılmakla birlikte adalet sistemimizde bu kişilere verilen ceza çok düşük toplumumuzdaki genel kanı şu nasıl olsa mahkemeler bunlara yeterli cezayı vermeyecekler.biz gerekli cezaları kendimiz verelim adaleti sağlayalım.bugün ekrandaki pek çok dizide dikkat edilirse mayfa vari dizilerde olsun yanısıra başka dizilerde olsun insanlar adaleti kendileri sağlıyorlar.ve sağlıklı örneklermiş gibi bu tür dizilerde reyting rekorları kırıyorlar ve destekleniyorlar.fikrimce yasalarda gerekli düzenlemeler yapılarak ağır cezalar konulmalı yanısıra bu tür insanlar psikolojik tedavi görmelidir.bu tür insanları dışlayarak yada linç ederek bu sorunun önünü alamayız.bu yapılacak en büyük yanlıştır.En büyük çözümsüzlüktür.yanısıra bugün şeriatla yönetilen pek çok ülkede yanısıra olayın yaşandığı ülkede şeriatla yönetilen bir ülke ki bu tarz linç,taşlama,idam uygulanmasına rağmen bir sonuç alınamamıştır.sadece ülkedeki ilk aklıma gelen örnek hırsızlık yapanların parmak sayılarında azalma yada hırsızlığı yaptıkları elleri kesilmiştir ama hırsızlık olsun diyer suçlar olsun sona ermemiştir. her şeye rağmen adaleti bırakalım mahkemeler sağlasın...
h.ismail tut 26.09.2006, 23:13 Bastırılan duygular belirli bir noktada patlak verir ve acemi olduğu için bir şekilde kendini ele verir.
Bence burda profösyonellik konuşuyor. Anlayacağınız bu kişiler işinin erbabı olmuş
Saygılar
degerli meryem ben sadece bastırılmış duygular olarak ele almadım sana katılıyorum bastırılan duygular acemidir ve kendini ele verir ama profösyonel bir insanın kafası sadece sapıklıga çalısmaz her halde diye düşünüyorum bu kişi çok zekiyse bence çok şeyler yapmıştır ben idam cezasına karşı oldugum için görüş belirtim ama dedigin gibi bu acemice yapılmış bir olay degil . görüşlerin için teşekürler
halitseyfi 27.09.2006, 00:42 ran’da 340 genç kızı kaçırıp, 175’ine tecavüz eden adam, İsfahan kentindeki bir meydanda asıldı.
340 kızı kaçırıp, 175'ine tecavüz etmişse bence asılması gereken başkalarıda olmalı.(gerçi idama karşıyım)
bana bu adamın "günah keçisi" siymiş gibi geliyor.
...yusufçuk şeriatın kestiği parmak acımaz dimi...:2guns:
Neredeyse 40 yıldır Apollo 11 idi galiba, uzaya gittiği masalı ile uyuttu bize ABD. Şimdi de, böyle bir haberin gerçek olamayacak kadar yalan olduğu ortada iken (belki tecavüz bile vardır ama bu 1 kişi bile olsa hepsi garibimin üzerine ihale kaldı.), bizde de AKM yakılma olayının faillerini mahkeme oturduğu yerden kasıtlı olarak yanlış vermedi mi? Devrimcileri suçlamak o dönemde nasıl kolay idiyse, Molllalarda da, "vur abalıya"....
boranali 27.09.2006, 10:57 vahşice bence,tamam en büyük günahı işemiştir ama bu sadece vahşettir.
Gülseren abla'ya her konuda katılıyorum.
Konuya İran üzerinden değil de genel olarak sistemlerin kadına bakış açısı biçiminde bakarsak daha doğru sonuçlar çıkarabiliriz sanırım.
Tecavüz kadına bakış açısının toplumsal bir sonucudur aslında. Kadını alınıp satılan, çocuk doğurup kocasının emirlerine boyun eğen, cinsi belli bir mal olarak gören toplumsal iki yüzlülüğün görünen sonuçlarından sadece biridir. Ülkemizden örnek vermek gerekirse, namus cinayeti süsü vererek kendi kızlarını öldüren müslüman toplumumuzun müslüman fertleri daha bir iki yıl önce kızlarını allayıp-pullayıp, bir de acıklı öykü uydurup televizyon programlarında pazarlamaktan kaçınmıyordu hatırlanırsa. Biçim değiştirerek de olsa bu ikiyüzlülük her alanda sürüyor. (Gerçi hayat kadınlarına kendi elleriyle vesika verip, bir de üstüne onlardan vergi alan bir devletin fertlerinden daha fazla bir şey beklenir mi, bilmiyorum. Zira Manukyan yaşadığı süre boyunca her yıl bu ülkenin vergi rekortmeni olarak hafızalardaki yerini almıştır.)
Arkadaşlar hadi açık konuşalım. Araştırıldığında ortaya çıkacaktır ki evlilik içi tecavüz müslüman ülkelerde en sık yaşanan cinsel istismar şeklidir.Tecavüzcüyü asmak bir sistem sorununu çözecekse evlerden başlayalım mı asmaya?
Sonuç olarak korku, zorunluluk ve ikiyüzlülüğe dayalı her sistem ya da inanç şeklinin sonuçlarından sadece biridir tecavüz. Yaptırım olarak uygulanan ceza ise tecavüzcünün mantığıyla ve aynı düşünce sisteminin tezahüründen ibarettir.
Şunlardan bir ikisini sallandıracaksın Taksim Meydanında, bak o zaman yapıyorlar mı" mantığı ise şiddetle kınanması gereken, çirkin ve yine tecavüzcü anlayışın devamından ibaret sapkın bir düşünce şeklidir.
sinan cemgil 27.09.2006, 12:30 Bu Adami Almanya Ya GÖnderselermİŞya
Orada Çocuk BaŞi |