Orijinalini görmek için tıklayınız : Tekrar Dünyaya Gelme Şansınız Olsa Alevi Olarak Gelmek İstermiydiniz..
Mesut Gündüz 23.09.2006, 12:15 Tekrar dünyaya geldiğimde dinlerin olmadığı,insanlar arası ayrımın olmadığı,İnsanların çeşitli doğmalarla asimile edilmediği bir dünyada yaşamak isterdim.Bu yüzden alevi olarak dünyaya gelmek istememem normal.Çünkü insan olarak gelmem yeterli.
Ben İstemezdim.
arkadaşım madem istemiyrsun. şimdiden de ayrıla bilirsin .... dimi
Alinin_Askeri 23.09.2006, 12:49 Ben İstemezdim.
peki nedeni nedir bu kararının?
Kartopu86 23.09.2006, 13:01 İsterdimm...1 kez daha diil 10 seferde gelsem isterdimm...
AleviGenç 23.09.2006, 13:05 Ben İstemezdim.
Selam
Neden istemezdin?
Şimdide Alevilikten çıkabilirsin.
hafikakpinar 23.09.2006, 13:07 Ben İstemezdim.
Alevilik bir yoldur , bu yol seni sadece kapıya kadar götürebilir ..
Kapıdan içeri girmek tamamen senin içindeki aşka bağlıdır .. Bence aşkınla
düşüncelerini bi tartıya koyup ondan sonra birkez daha yorum yapmalısın ..
Nefes Harceyleme
Nefes harceyleme salma araya
Bir özün bilmeze bildiremezsin
Müşteri olmadan gelip geçene
Gel al demeyinen aldıramazsın
Ne güzel kapıdır görünen kapı
Ordan gelir geçer kulların hepi
Yüzbin emek çeksen yapılmaz yapı
Kumdan duvar örme kaldıramazsın
Derviş Alim derki koyman hayını
Herkes beğenmiştir kendi huyunu
Dibi delik kaba hakkın suyunu
Taşıyıp yorulma dolduramazsın
Saygılar ..
Gülseren58 23.09.2006, 13:09 Değil bir, bin kez de dünyaya gelsem her seferinde Kızılbaş olmayı isterdim. İlk geldiğimde Kızılbaşlığın başlangıç dönemlerinden başlayarak, her gelişimde bu başlangıca yeni dönemleri ekleyerek ve 1000'inci gelişimin ise bu dönemde gerçekleşmesini isterdim ki, bu dünya görüşünün, bu inanç sisteminin, bu kültürün herşeyini eksiksiz öğrenmiş olayım ve benden sonrakilere de aktarabileyim.
Mesut Gündüz 23.09.2006, 13:10 Dinlerin olmadığı bir dünyada yaşamak isterdim. Bu bağlamda istememem normal.Ancak Dinlerin olduğu bir dünyada yaşıyoruz ve bu dünyada alevi olmakta en büyük değer.Yani bir daha dünyaya gelsem din olmayan ve sınırların kalktığı bir dünyada yaşamak isterdim.
tabiki isterdim...
konuyu acan arkadasa: niye istemezdin? baski altinda yasadigimiz icin mi? eger mantiksiz veya anlamsiz geliyorsa simdide ayrilabilirsin ve zaten bizdende ayrilmisin icten...alevi olmanin alevilige girisin resmi bir formu ve sekli yoktur, hristiyanlikta gibi kafani suya sokup ben hristiyan oldum diyemesin ;) ve cikmakta ayni sekilde herkese serbest.
ama gercekten nedenini merak ediyorum, neden istemezdin? ( bunu kötü niyet ile sormuyorum, sadece bilmek istiyorum)
Alevİ Olmak Yada Olmamak Asil Olan İnsan Olmak.
Bu Alevİ Felsefesİnİn BÜyÜklÜĞÜdÜr Zaten. Yanİ Yİne DÜnyaya Gelsenİz Yİne Alevİ Olsaniz Yİne Ayni DÜŞÜnÜrsÜnÜz ,demek Oluyorkİ
Çokta Önemlİ Degİl Şu Bu Olmak İnsan Olmak Yeterlİ
Mesut Gündüz 23.09.2006, 13:20 Alevİ Olmak Yada Olmamak Asil Olan İnsan Olmak.
Bu Alevİ Felsefesİnİn BÜyÜklÜĞÜdÜr Zaten. Yanİ Yİne DÜnyaya Gelsenİz Yİne Alevİ Olsaniz Yİne Ayni DÜŞÜnÜrsÜnÜz ,demek Oluyorkİ
Çokta Önemlİ Degİl Şu Bu Olmak İnsan Olmak Yeterlİ
Biz dünyaya geldiğimizde alevi kıyafetini üstümüze sonradan giydirdiler ben alevi olmak istemedim.
Biz dünyaya geldiğimizde alevi kıyafetini üstümüze sonradan giydirdiler ben alevi olmak istemedim.
cikart o zaman alevi kiyafetini üstünde...zaten sen bilmeden üstündeki kiyafeti coktan cikartmisin dostum:wink: ciplak geziyorsun haberin ola:wink:
Mesut Gündüz 23.09.2006, 13:26 Selam
Neden istemezdin?
Şimdide Alevilikten çıkabilirsin.
Şimdiden alevilikten çıkabilirsin cümlesi çok anlamsız ben kendim girmedimki kendim çıkayım.
Mesut Katiliyorum Sonrada Gİydİrİlen Kiyafet İÇİn
Ama Gİydİgİn Kiyafet Kiyafetler Arasindakİ En GÜzel En Anlamli Kiyafet Bunu Unutma....
ben isterdim bi daha dünyaya gelsem sunni olmak yerine alevi olmak isterdim sebebide sunnilik bana göre değil bunu biliyorum.
Mesut Gündüz 23.09.2006, 13:34 cikart o zaman alevi kiyafetini üstünde...zaten sen bilmeden üstündeki kiyafeti coktan cikartmisin dostum:wink: ciplak geziyorsun haberin ola:wink:
Keşke herkes çıkartabilsede dinlerin olmadığı bir kavgasız bir dünyada yaşayabilsek arkadaşım.
ben isterdim bi daha dünyaya gelsem sunni olmak yerine alevi olmak isterdim sebebide sunnilik bana göre değil bunu biliyorum.
ROSE BİDAHA GELDİGİNDE SUNNİ OLARAK GELMİCEGİNİN GARANTİSİ YOK DİMİ..
AMA YİNEDE SUNNİDE GELSEN ALEVİDE GELSEN HRİSTİYANDA GELSEN ÖNEMLİ OLAN İÇİNDE GÜZELLİKLERİN BARINDIĞI İNSANMISIN İŞTE EN ÖNEMLİSİ BU
SECME ŞANSININ OLMADIGI BU TÜR DURUMLARDAN COK
SECME ŞANSININ OLDUGU ,KENDİN BELİRLEYEBİLECEGİN İNSAN GİBİ İNSAN OLMAK TEMEL FELSEFEN OLMALI
Keşke herkes çıkartabilsede dinlerin olmadığı bir kavgasız bir dünyada yaşayabilsek arkadaşım.
dünyada savas olmasa keskem, haklisin. benim icimde bir savas yok, icimdeki huzurumu bulmusun, buda birseylere deger.
Ben müslüman olduğum için hep mutlu oldum. yine gelsem yine müslüman olmak isterdim.
Mesut Gündüz 23.09.2006, 13:44 dünyada savas olmasa keskem, haklisin. benim icimde bir savas yok, icimdeki huzurumu bulmusun, buda birseylere deger.
Öyle bişey söyleki bana bişeylere değmesin dünyaya değsin. Yaşadığımız dünyanın daha güzel olması için din olmamalıydı.Ancak varsada tabiki alevilik başımın tacı. Benim çıkarıp attığım alevilik elbisesi bana giydirilendi.
haklısın güney insan gibi insan olmak için çapa harcıyoruz hepimiz keşke bişeyleri seçme hakkımız olsaydı da seçebilseydik ama dediğin gibi ne alevi ne sunni ne türk ne kürt olmamızı seçmiyoruz ama umut etmek bile yetiyor insan canım ya istdiğini olmak doğduğumuzda bilmiyoruz ne olduğunu ama büyüdükçe ne olmak istediğimizi gerçekten anlıyoruz her şeyi irdeleyip olmak istediğimizi buluyoruz ama dediğin gibi en önemlisi insan olabilmek.
meryem demir 23.09.2006, 13:50 Tekrar dünyaya gelmek gibi bir şansım olsa; doğmamayı seçerdim,had, diyelimki doğdum, işte ozaman gene alevi olmak isterdim.
Herkse alevi olamzaken, yüce rabbim bana bunu mükafat olarak vermişse ben vermiş olduğu alevilik inancını layıkınca yada bildiğimi, bilmesmde öğrenmek adına ne gerekiyorsa gene büyük bir onurla yapardım
Öyle bişey söyleki bana bişeylere değmesin dünyaya değsin. Yaşadığımız dünyanın daha güzel olması için din olmamalıydı.Ancak varsada tabiki alevilik başımın tacı. Benim çıkarıp attığım alevilik elbisesi bana giydirilendi.
ne gelirse insan dan gelir, iyilikde kötülekte insanda saklI...din´de degil.
Alevi olmak zordur bu hayatta Alevi kalabilmek daha da zor yeniden gelsem dünyaya yine zor olanı seçerdim.
Mesut Gündüz 23.09.2006, 13:54 ne gelirse insan dan gelir, iyilikde kötülekte insanda saklI...din´de degil.
Bu yazdıklarından sonra benim dediklerime katıldığını mı düşünmeliyim.Tekrar dünyaya gelsen ne alevi olarak gelirmiydin dünyaya.
hatice81666 23.09.2006, 13:57 Keşke herkes çıkartabilsede dinlerin olmadığı bir kavgasız bir dünyada yaşayabilsek arkadaşım.
kavgasız bir dünyayı gönül tabiki arzular ama unutuyorsun kavgaların nedeni dinler degil.dinler daha insancıl yasamayı ögretir,kavgayı degil.hic süphe yok ki dinleri amacından uzaklastıran insanogludur.insanoglu yasamda doyumsuzdur,istediklerini elde etmek ugruna cıkarır savasları,yıkımları,yangınları.insan beyni acımasızdır din o acımasızlıklardan arındırır.vicdanı terbiye eder.ki en güzeli aleviligi vermis yaradan bana.bu ayrıcalık tekrar gelirsem dünyaya ve yeniden verilirse ne mutlu bana.
Bu yazdıklarından sonra benim dediklerime katıldığını mı düşünmeliyim.Tekrar dünyaya gelsen ne alevi olarak gelirmiydin dünyaya.
herseye ragmen alevi olarak gelmek isterdim, yoksa en önemli sey insan oldugunu anlayamazdim.
Mesut Gündüz 23.09.2006, 14:01 kavgasız bir dünyayı gönül tabiki arzular ama unutuyorsun kavgaların nedeni dinler degil.dinler daha insancıl yasamayı ögretir,kavgayı degil.hic süphe yok ki dinleri amacından uzaklastıran insanogludur.insanoglu yasamda doyumsuzdur,istediklerini elde etmek ugruna cıkarır savasları,yıkımları,yangınları.insan beyni acımasızdır din o acımasızlıklardan arındırır.vicdanı terbiye eder.ki en güzeli aleviligi vermis yaradan bana.bu ayrıcalık tekrar gelirsem dünyaya ve yeniden verilirse ne mutlu bana.
Dünyadaki savaşların çoğunun genel sebebi dinlerdir.İslamiyetin çiçeklerle sevgiylemi yayıldığını sanıyosunuz kılıç zoruyla yayıldı.Ya hristiyanlık oda keza öyle.
Dünyadaki savaşların çoğunun genel sebebi dinlerdir.İslamiyetin çiçeklerle sevgiylemi yayıldığını sanıyosunuz kılıç zoruyla yayıldı.Ya hristiyanlık oda keza öyle.
hayir, dünyadaki savaslasin cogunun genel sebebi insan.
hatice81666 23.09.2006, 14:08 Dünyadaki savaşların çoğunun genel sebebi dinlerdir.İslamiyetin çiçeklerle sevgiylemi yayıldığını sanıyosunuz kılıç zoruyla yayıldı.Ya hristiyanlık oda keza öyle.
sen herseyi dine baglıyorsun.bi kere insan faktörünü unutuyorsun.yaradan kendi verdigi canı kendi alır kimseye bu hakkı vermemis.dinlerin kılıcla yayılmasına gelince neden kendilerini korumak ve yasam hakkını savunmak icin bu yolun mecbur oldugunu görmüyorsun?
MeRaLiNa 23.09.2006, 14:15 Değil bir, bin kez de dünyaya gelsem her seferinde Kızılbaş olmayı isterdim. İlk geldiğimde Kızılbaşlığın başlangıç dönemlerinden başlayarak, her gelişimde bu başlangıca yeni dönemleri ekleyerek ve 1000'inci gelişimin ise bu dönemde gerçekleşmesini isterdim ki, bu dünya görüşünün, bu inanç sisteminin, bu kültürün herşeyini eksiksiz öğrenmiş olayıp ve benden sonrakilere de aktarabileyim.
aynen katiliyorum hemsoma
inanclarin en güzelini tekrar isterdim tabiki
Mesut Gündüz 23.09.2006, 14:15 hayir, dünyadaki savaslasin cogunun genel sebebi insan.
Evet insan ama o insanlara savaşmayı emreden güçler var. Neden müslümanlar cihat ilan ediyorlar dersiniz. Yada neden hristiyanlar güç birliği yapmış.Papa ne iş yapar Baş komutan değilmi.
sen herseyi dine baglıyorsun.bi kere insan faktörünü unutuyorsun.yaradan kendi verdigi canı kendi alır kimseye bu hakkı vermemis.dinlerin kılıcla yayılmasına gelince neden kendilerini korumak ve yasam hakkını savunmak icin bu yolun mecbur oldugunu görmüyorsun?
dinlerin kılıçla yaylımasına gelice demişsin kendilerini korumak demişsin yani pess hatice pes
bir toplulugu dine davet ederler kabul etmezler isede kılıçla savaş zorluyla hallederler tarihi bukadarda carpıtman inanılmaz bişey.
yaşam hakkını savunmak : kime neye karşı dinlerini yaymak için yapılmıştır savaşşlar keni yaşam haklarını savunmak için degil ancak karşı taraf bunu söyleyebilir yaşam hakkını hatice nerden bakıyorsun neyin peşindesin anlamak zor
islamdan öncede inanışlar vardı bu inanc sahipleri müslümanlığı secerken zorla cebrende kabul etme durumu vardır bundan da neden bukadar gocunuyorsunuz bunlar olmuş şeylerdir.bunu yok diye göstermezsiniz. bu gercek cünki
hatice81666 23.09.2006, 14:26 dinlerin kılıçla yaylımasına gelice demişsin kendilerini korumak demişsin yani pess hatice pes
bir toplulugu dine davet ederler kabul etmezler isede kılıçla savaş zorluyla hallederler tarihi bukadarda carpıtman inanılmaz bişey.
yaşam hakkını savunmak : kime neye karşı dinlerini yaymak için yapılmıştır savaşşlar keni yaşam haklarını savunmak için degil ancak karşı taraf bunu söyleyebilir yaşam hakkını hatice nerden bakıyorsun neyin peşindesin anlamak zor
islamdan öncede inanışlar vardı bu inanc sahipleri müslümanlığı secerken zorla cebrende kabul etme durumu vardır bundan da neden bukadar gocunuyorsunuz bunlar olmuş şeylerdir.bunu yok diye göstermezsiniz. bu gercek cünki
neyi saptırdım?ya da neyi kabul etmiyorum.islamiyet ortaya cıktıgında hemen kabul görmedi.putperesler islamın yasanmaması icin hertürlü kıyımı yaptı.bahsetigim onlara karsı olan savas .neyi yok gösteriyorum?
biz islamın kıydıklarından bahsediyoruz dini yayarken nasıl yaydıklarından.
anka renef 23.09.2006, 14:29 Ben Ya Alevİ Yada Şİa Olmak İsterdİm Her Zaman Hz Alİnİn Yanindayim
hatice81666 23.09.2006, 14:34 biz islamın kıydıklarından bahsediyoruz dini yayarken nasıl yaydıklarından.
ne güzel sucluyu bulmussunuz(!) hadi bana anlatın din nerede insan öldürün diyor? hadi bana anlatın din nerede zulümü hak görüyor....illaki bir suclu varsa o insanogludur
bakara suresi 190 ve 191 ,194 ,218 al-i imran 157 nisa suresi 55-56 , 74
hatice hanım bunları oku istersen
Gülseren58 23.09.2006, 15:38 ROSE BİDAHA GELDİGİNDE SUNNİ OLARAK GELMİCEGİNİN GARANTİSİ YOK DİMİ..
AMA YİNEDE SUNNİDE GELSEN ALEVİDE GELSEN HRİSTİYANDA GELSEN ÖNEMLİ OLAN İÇİNDE GÜZELLİKLERİN BARINDIĞI İNSANMISIN İŞTE EN ÖNEMLİSİ BU
SECME ŞANSININ OLMADIGI BU TÜR DURUMLARDAN COK
SECME ŞANSININ OLDUGU ,KENDİN BELİRLEYEBİLECEGİN İNSAN GİBİ İNSAN OLMAK TEMEL FELSEFEN OLMALI
Sn. guneyyy, soru "Tekrar dünyaya gelmeydiniz, Alevi olarak gelmek ister miydiniz?" türünden bir soru olduğu için Sn. Rose'de bu soruya kendi düşünceleriyle yanıt vermiş. Tercih hakkı kişiye bırakılmış bir durumda kişinin kendi tercihinin dışında başka bir alternatif olmaz.
İkincisi forumun kurallarından birisi de büyük harfle yazmamaktır. Hatırlatayım dedim.
Elbette insanın içinde güzellikleri barındırması en iyisi ama Kızılbaşlık ya da Alevilik zaten bu demek değil midir aynı zamanda?
gülseren benim rose için söylediklerimi tekrarlamışsın :)
büyük harf meseleside baskın olmak için yazmadım sadece yazı yazamak amacı ile yazdım büyük küçük önemli degil bence, kanalın bu konuda ki hassasiyeti ne anlam içeriyor anlamış degilim
Şu anki düşüncelerimize göre sorulmuş.
Ben bir daha dünyaya gelme şansım olsa KIZILBAŞ olmak isterdim tekrar. Ali taraftarı olmak insana gurur veriyor.
Mesut Gündüz 23.09.2006, 16:07 Kim görmüş o cenneti, cehennemi?
Kim gitmiş de getirmiş haberini?
Kimselerin bilmediği bir dünya
Özlenmeye, korkulmaya deger mi?
Dert içinde sevinci bul da yaşa;
Haksız düzende haklı ol da yaşa;
Sonu nasıl olsa yokluk dünyanın,
Varından, yoğundan kurtul da yaşa.
Bulut geldi; lalede bir renk bir renk
Şimdi kızıl şarap içmemiz gerek.
Şu seyrettiğin serin yeşillikler
Yarın senin toprağında bitecek.
Ömer Hayyam
Serkan_Devrim 23.09.2006, 16:30 gülseren benim rose için söylediklerimi tekrarlamışsın :)
büyük harf meseleside baskın olmak için yazmadım sadece yazı yazamak amacı ile yazdım büyük küçük önemli degil bence, kanalın bu konuda ki hassasiyeti ne anlam içeriyor anlamış degilimsanal alemde büyük harfle yazmak bağırmak anlamına gelir. bu sebeple büyük harfle yazmak yasaktır. tıpkı bağırmanında yasak olduğu gibi.
Evet tabiki alevi olarak gelmek isterdim belki ozaman üstünlük bizde olurdu ama böyle hayeller icinde yasamakta olmaz daha dünyanın birdaha dönüsü olmayacagını hepimizde cok iyi biliyoruz....
Mesut Gündüz 23.09.2006, 16:51 Evet tabiki alevi olarak gelmek isterdim belki ozaman üstünlük bizde olurdu ama böyle hayeller icinde yasamakta olmaz daha dünyanın birdaha dönüsü olmayacagını hepimizde cok iyi biliyoruz....
Bu ömür kervanı bir tuhaf gelir gider
Kazancın yaşamasını bildiğin günler
Saki, bırak şu yarını düşünenleri
Geçti gidiyor gece, geçmeden şarap ver
ÖMER HAYYAM
zeynep C. 23.09.2006, 16:55 Tekrar dünyaya gelsem tabiki tekrar Alevi olmayı isterdim.Hem de herşeyden çok.Alevi olmaklan gurur duyuyorum.
Kim görmüş o cenneti, cehennemi?
Ömer Hayyam
Can bu fikirleri en güzel Alevilikte yaşarsın. Başka bir inanc olsa inan hemen afaroz etmiş belkide idam sehpası kurmuştu.
Alevilikdeki hümanist felsefeyi seviyorum.
Mesut Gündüz 23.09.2006, 17:08 Can bu fikirleri en güzel Alevilikte yaşarsın. Başka bir inanc olsa inan hemen afaroz etmiş belkide idam sehpası kurmuştu.
Alevilikdeki hümanist felsefeyi seviyorum.
İşte aynen bende bunu söylüyorum inancın olduğu her yerde idam sehpası kurulur.Bu yüzden tekrar dünyaya gelsem alevi olarak gelmezdim.Bambaşka bi dünyaya gelmek isterdim.
Çekmeyiz aşağılık dünyanın gamını
Özleriz gül rengi şarabın canını
Şarap dünyannın kanı dünya ise kanlımız
Niçin içmeyelim kanlımızın kanını
ÖMER HAYYAM
İşte aynen bende bunu söylüyorum inancın olduğu her yerde idam sehpası kurulur.Bu yüzden tekrar dünyaya gelsem alevi olarak gelmezdim.Bambaşka bi dünyaya gelmek isterdim.
Çekmeyiz aşağılık dünyanın gamını
Özleriz gül rengi şarabın canını
Şarap dünyannın kanı dünya ise kanlımız
Niçin içmeyelim kanlımızın kanını
ÖMER HAYYAM
Yanlış anladın sanırım beni. Ben Alevilik dışındaki inanclarda zorlamalar baskılar olduğunu söylüyorum. Ama Aleviliğide katıyorsan içine sen bilirsin biz görmedik alevilikte baskı zulüm. Sen gördüysen kolay gelsin, uğurlar olsun deriz. saygılar.
diablo21 23.09.2006, 17:36 Kesinlikle isterdim.Bir kere diil bin defa gelsemde alevi olarak gelmek isterdim
İnsan Ölünce Unutulmaz. UNUTULUNCA Ölür...
yusufçukgecegez 23.09.2006, 18:02 ben bir daha dünyaya geldiğimde,insanların gözünde,alevi, sünni,şii değilde müslüman olarak adlandırılmak isterdim. isterdim.
Mesut Gündüz 23.09.2006, 18:03 Yanlış anladın sanırım beni. Ben Alevilik dışındaki inanclarda zorlamalar baskılar olduğunu söylüyorum. Ama Aleviliğide katıyorsan içine sen bilirsin biz görmedik alevilikte baskı zulüm. Sen gördüysen kolay gelsin, uğurlar olsun deriz. saygılar.
Alevilik bambaşka asla katılamaz ; sevgi bizim dinimiz nasıl katarım.Benim Ali'ye dostluğum başka çok seviyorum sadece ona inanıyorum başka dinede inanmıyorum.İslamiyetin içersinde olmasını yanlış buluyorum sadece.Bir tanrı varsa eğer onu bulacağım yerin neresi olduğunuda çok iyi biliyorum. Ama benim fikrim bu bi tercih yapmam gerekirse ne alevi ne sünni ne laz ne kürt olmak istemezdim sadece çıplak bir insan olmak isterdim.
Mesut Gündüz 23.09.2006, 18:18 ben bir daha dünyaya geldiğimde,insanların gözünde,alevi, sünni,şii değilde müslüman olarak adlandırılmak isterdim. isterdim.
Neden müslüman böyle bir şans doğuyor.Başka seçenekleri değerlendirebilirsin. herşey elinde istediğini olabilirsin.hatta hiç bir şey bile olabilirsin neden müslüman. Acaba afrikada dünyaya gelsen ne olurdun bunu düşün biraz biraz geniş düşünsek.
1 kere 10 kere 1000 kere isterim ben aleviyim, alevi olarak ölüp alevi dogmak isterim.
Mesut Gündüz 23.09.2006, 18:30 1 kere 10 kere 1000 kere isterim ben aleviyim, alevi olarak ölüp alevi dogmak isterim.
tekrar dünyaya geldin çırılçıplaksın sana hangi elbiseyi giydirirlerse sen o olacaksın alevi olmuşsun sünni olmussun kürt yada laz yada çerkez olmussun senin elinde değil.Şu an tercih şansın var genede alevimi olursun.Ben olmam hiçbiri olmam böyle bir kimlik istemem.
Etnik ve Dİni kalıpların olmadığı dünya güzel ve barışçıl gözüküyor. Böyle bir şansımız olmadığına göre Mevcut en güzel inanca sahip olduğumuz için seviniyorum ben Alevi olduğum için sadece insan olduğum için mutluyum.
Mesut Gündüz 23.09.2006, 18:52 Etnik ve Dİni kalıpların olmadığı dünya güzel ve barışçıl gözüküyor. Böyle bir şansımız olmadığına göre Mevcut en güzel inanca sahip olduğumuz için seviniyorum ben Alevi olduğum için sadece insan olduğum için mutluyum.
Etnik ve dini kalıpların olmadığı bir dünya güzel ve barışçıl gözüküyorsa neden bu kalıpların dışına çıkmıyorsun sorusunu sorarım.kusura bakma
ben bir daha dünyaya geldiğimde,insanların gözünde,alevi, sünni,şii değilde müslüman olarak adlandırılmak isterdim. isterdim.
''Başka bir Din seçmek seçmek.. '' anketinde Sünni İslam Anlayışına oy vermiştin sanırım... Bu yorumun ve tercihin çok çelişkili..
yusufçukgecegez 23.09.2006, 19:02 Neden müslüman böyle bir şans doğuyor.Başka seçenekleri değerlendirebilirsin. herşey elinde istediğini olabilirsin.hatta hiç bir şey bile olabilirsin neden müslüman. Acaba afrikada dünyaya gelsen ne olurdun bunu düşün biraz biraz geniş düşünsek.çünkü müslüman olarak dünyaya geldiğinde bir sıfır önde olursun.içimizde zaten olan bir yaradıcı arama isteğine en doğru yerden giriş yapmış olursun.büyüdükten sonra ise zaten herşeyi sorgulamak için bol vaktin olucak.ama elinde hep bir sağlam ip olucak.hiç boşluğa düşmeyeceksin.yaradıcı varmı yokmu diye düşünmeyecek,var ama nasıl yaratmış diye düşüneceksin.dünyada milyonlarca insan sigorta yaptırır.müslüman olmak bir sigorta.müslüman olan birinin dünyanın evrenin sırrını çözmesi daha kolay.islam kullanabilene aklını iki kat daha fazla kullanma imkanı verir insana.ve hızlı öğrenme imkanı.saygılar
hasret_eylul 23.09.2006, 19:06 malesef arkadaşlar yeniden dünya ya gelme şansımız olmadığına göre..
ama gelecek nesiller için en güzel yaşam biçimi ve felsefesi ALEVİLİKTEN başka hiç bir inanç biçimi olmayacağına görede en iyisi gelecek nesillere ALEVİLİĞİN özünü unutturmamak olmalıdır...
Mesut Gündüz 23.09.2006, 19:19 çünkü müslüman olarak dünyaya geldiğinde bir sıfır önde olursun.içimizde zaten olan bir yaradıcı arama isteğine en doğru yerden giriş yapmış olursun.büyüdükten sonra ise zaten herşeyi sorgulamak için bol vaktin olucak.ama elinde hep bir sağlam ip olucak.hiç boşluğa düşmeyeceksin.yaradıcı varmı yokmu diye düşünmeyecek,var ama nasıl yaratmış diye düşüneceksin.dünyada milyonlarca insan sigorta yaptırır.müslüman olmak bir sigorta.müslüman olan birinin dünyanın evrenin sırrını çözmesi daha kolay.islam kullanabilene aklını iki kat daha fazla kullanma imkanı verir insana.ve hızlı öğrenme imkanı.saygılar
Özgürlükleri bağlayan her türlü zincir kırılmalı, en başta da kafalardaki "iman zinciri". İman zincirine bağlı düşünce sabittir, değişmezdir. Bu ise doğanın değişken yapısına terstir. Zincirli zihin gelişme gösteremez; değişmelere, gelişmelere ayak uyduramaz. Dünyamızdaki her türlü olumlu gelişme, dinin ve imanınki başta olmak üzere, tabuların zincirinden kurtulabildiği, yol bulabildiği ölçüde gerçekleşebilmiştir.
T.Dursun
Yaşarken çağırdığı halde onun karşısında kimse duramamıştı.Öldürerek susturabildiler.Saygı Benden
Allah'ıma bin şükür olsun ne mutlu banaki alevi doğmuşum..inanç hoşgörü sevgi saygı merhamet eşitlikçi insancıl...kısacası saymakla bitmeyeck olan bu güzelliğie yeniden dünyaya gelsem tabiki yeniden sahip olmak isterim...
soru isteyip istemedigimiz üzerine ve evet ben isterim bencede laz cerkez yada türk olabilirim varketmez ben mantaliteden deyil dini tercihimden bahs ediyorum sen kimlikziz yada hic birsey olmayi secebilirsin bu senin tercihin ben Alevi olmayi secerdim
Mesut Gündüz 23.09.2006, 19:53 soru isteyip istemedigimiz üzerine ve evet ben isterim bencede laz cerkez yada türk olabilirim varketmez ben mantaliteden deyil dini tercihimden bahs ediyorum sen kimlikziz yada hic birsey olmayi secebilirsin bu senin tercihin ben Alevi olmayi secerdim
Ben herkesin hiçbirşey olduğu yerde hiçbirşey olmak isterdim.Birilerinin herşey olduğu yerde merak etme bende kendimi senin gibi ifade ederim.Ali'ye inanırım başka dinede inanmam.
Etnik ve dini kalıpların olmadığı bir dünya güzel ve barışçıl gözüküyorsa neden bu kalıpların dışına çıkmıyorsun sorusunu sorarım.kusura bakma
Sen kendi içinde çelişiyorsun bence.
Madem Alevilikten kurtulmak istiyorsun kimse kimseyi tutmaz. Ama sana tekrar söyleyeyim. Alevi değilde başka bir toplum içinde bu söylediklerini söylesen seni afaroz ederlerdi. Alevilikte bu yok. Bu özgür düşünceyi sana verende Alevi felsefesidir. dikkatini çekerim. Yol açık herkese isteyen devam ettirir isteyen başka itiqate yönelir.
MeRaLiNa 23.09.2006, 20:08 Kim görmüş o cenneti, cehennemi?
Ömer Hayyam
bir yerde okuduguma göre Ömer Hayyamda Aleviymis saten, ismi neden Ömer diye soracak olursan, fazlasiyla tepki olmamasi icin bu ismi kendine koymus.....
bence siz Aleviligi anlamak istemiyor, hepimiz insaniz, dinler yüzünden savas yapilmistir gibi söylemlere siginiyorsunuz
Mesut Gündüz 23.09.2006, 20:13 Sen kendi içinde çelişiyorsun bence.
Madem Alevilikten kurtulmak istiyorsun kimse kimseyi tutmaz. Ama sana tekrar söyleyeyim. Alevi değilde başka bir toplum içinde bu söylediklerini söylesen seni afaroz ederlerdi. Alevilikte bu yok. Bu özgür düşünceyi sana verende Alevi felsefesidir. dikkatini çekerim. Yol açık herkese isteyen devam ettirir isteyen başka itiqate yönelir.
Ben alevilikten kurtulmak istediğimi hiçbir yerde söylemedim.Senin bu davranışın Alevilikle çok fazla bağdaşmıyor bence.Sizler arasında olmaktan dolayı inanılmaz huzurluyum.Görüntü resmindeki Pire Kurban olurum.Ama bu şekilde afaroz başka itikate geçmek filan dersen konuşturmamış olursun beni analitik düşünemiyceksek körü körüne bağlı olacaksak birilerinden ne farkımız kalır.Saygılar
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)
bir yerde okuduguma göre Ömer Hayyamda Aleviymis saten, ismi neden Ömer diye soracak olursan, fazlasiyla tepki olmamasi icin bu ismi kendine koymus.....
bence siz Aleviligi anlamak istemiyor, hepimiz insaniz, dinler yüzünden savas yapilmistir gibi söylemlere siginiyorsunuz
ÖMER HAYYAM
HAYYAM (Ebul Feth Ömer bin Ibrahim; Ömer Hayyam da denir), iranli Sair ve bilgin (Nisapur 1044.ay.y 1123/1136). Hayati, gençlik yillari kesinlikle bilinmiyor. Elde bulunan eserlerinden, hayatiyla ilgili olaylari anlatan bazi kitaplardan, felsefe, matematik ve astronomi konularinda çalistigi, bu alanlarda düzenli bir ögrenim gördügü anlasilmaktadir. Hayyam ("Çadirci") takma adini, atalarinin çadircilik yapmalari yüzünden aldigi söylenir. Ömer Hayyam, zamaninda daha çok bilgin olarak ün kazandi. Iran'in, Selçuklular yönetiminde oldugu bir zamanda yetisen Hayyam, Horasan ülkesindeki büyük Sehirleri, Belh, Buhara ve Merv gibi bilim merkezlerini gezdi, birara Bagdat'a da gitti. Zamaninin hükümdarlarindan, özellikle selçuklu sultani Meliksah ve Karahanlilardan Semsülmülk'ten büyük yakinlik gördü. Saraylarinda, meclislerinde bulundu. Residüddin'in "Cami-üt-Tevarih" adli eserinde anlattigina göre Nizamülmülk ve Hasan Sabbah, Ömer Hayyam ile okul arkadaslariydilar.
Alevilik aydınlık yoludur bilim yolu demokrasinin kılıcıdır. Saygılar
Alevilik aydınlık yoludur bilim yolu demokrasinin kılıcıdır
tebrikler. Alevilikten şaşmam. Aydınlık olan tek yol Aleviliktir.
Mesut Gündüz 23.09.2006, 20:34 tebrikler. Alevilikten şaşmam. Aydınlık olan tek yol Aleviliktir.
Akıl ve bilim aydınlık kesimdedir. Din ve iman ise karanlık kesimde. Aklın, bilimin ölçüleri bellidir. Gözlem vardır, deney vardır, nesnellik vardır...Yolu ışıklandıran da bunlardır. Öyleyse "din"in üzerine nasıl gidilmesi gerektiği ortada ve son derece açık: Karanlığın üzerine nasıl gidilirse, "din"in üzerine de öyle gidilmelidir. Karanlıkla savaşılırken ışık gereklidir. Dinin, imanın üzerine gidilirken de..." diyenler var desem. Sen ne dersin.
Tsk ederim elimden geleni yapiyorum tabiki sende ifade et kendini ama anlasilir sekilde alevi olmak istemezdin ama Aliyi seversin ve baska din secmezdin ama gendece münkünse aleviligide istemezdin ????Nasil yani duruma göremi anlamadim yani herkes hicbirseyse sen hicbirsey olmak istersin birileri birsey oldugunda birsey olmak istersin bence Aliyi seven herseye ragmen nerde ne olursa olsun Aliyi sevmeli cogunluga göre davranmadiki hic bir zaman
MeRaLiNa 23.09.2006, 20:37 arama yaparsaniz "ömer hayyam alevimiydi" topic'ini bulabilir kendisiyle ilgili görüsleri okuyabilirsiniz....
ben her zaman Alevi olmamdan kaynaklanan elimde olmayan genetik görüslerimle:) genelde Müslümanlardan kat be kat daha demokratik ve cagdas olan hiristiyanlardan bile daha insalcil, daha önyargisiz davrandigimi farkettim..... iste bu yüzden Alevilik cok güzel...... ve anlatilirsa baska inanctan kisilere hayran kalacak kadar mantikli ve kusursuz... tarihimde tek bir vahset yok, üstelik o kadar katliama ragemn, tertemiz..... bu yüzden iyiki Kizilbasim
saygilarimla
Akıl ve bilim aydınlık kesimdedir. Din ve iman ise karanlık kesimde. Aklın, bilimin ölçüleri bellidir. Gözlem vardır, deney vardır, nesnellik vardır...Yolu ışıklandıran da bunlardır. Öyleyse "din"in üzerine nasıl gidilmesi gerektiği ortada ve son derece açık: Karanlığın üzerine nasıl gidilirse, "din"in üzerine de öyle gidilmelidir. Karanlıkla savaşılırken ışık gereklidir. Dinin, imanın üzerine gidilirken de..." diyenler var desem. Sen ne dersin.
Benim söylediklerimi anlamıyorsun açıkca ifade edeyim ben materyalist görüşe sahibim ancak Aleviğimle gurur duyarım umarım daha açıklayıcı olmuştur ve farkı anlatabilmişimdir. Bu konuyla ilgil bir topicde vardı Ateist Alevi olurmu diye...
HoZaTLi_62 23.09.2006, 21:39 kesinlikle isterdim. konuyu açan arkadaşta kendi sorusuyla ilgisiz bir açıklama yapıyor
bende isterdim çünki alevilik çok farklı ve güsel bir duygudur bizdeki inanç sevgi kolay kolay bozulmaz..dünya ya gelme şansım olsaydı tekrar alevi olmak isterdim hem de şüphesiz
yusufçukgecegez 23.09.2006, 22:18 Özgürlükleri bağlayan her türlü zincir kırılmalı, en başta da kafalardaki "iman zinciri". İman zincirine bağlı düşünce sabittir, değişmezdir. Bu ise doğanın değişken yapısına terstir. Zincirli zihin gelişme gösteremez; değişmelere, gelişmelere ayak uyduramaz. Dünyamızdaki her türlü olumlu gelişme, dinin ve imanınki başta olmak üzere, tabuların zincirinden kurtulabildiği, yol bulabildiği ölçüde gerçekleşebilmiştir.
T.Dursun
Yaşarken çağırdığı halde onun karşısında kimse duramamıştı.Öldürerek susturabildiler.Saygı Benden
zincir dedinizde,dna zinciri geldi aklıma.dna zincirini kırmak bide,sonucu bir düşünün.zincirler kırılırsa.düşünmek bile istemiyorum.ama biliyorum,zincirleri yapan kırabilirde,kırmayabilirde.benim zincirimide beni yaradan koymuş.zinciri kırmam halinde,muhtemelen limandan ayrılacağım,fırtınalı bir denizde durmadan savrulacağım.belki bir karayı bulamadan yok olup gideceğim bu dünyadan.sapa sağlam zincirlere ihtiyacımız var.gemiyi limanda tutmak için.isatediğimizde demir alıp,istediğimiz limana gitmek için.tabi bu acizlik gibi gelebilir.insan bir karıncaya göre bir devdir,haşmetinden korkulan.ama 256 milyar galaksilik evrende,yoktur insan bir karınca kadar bile.insan özgür bir varlıktır.başka varlıkların özgürlüğünü kısıtlamadıkça.insan aklı olan bir varlıktır.akıl insanı iki yola götürür.düşünüyorum,öyleyse varım,var isem vareden var.düşünüyorum,öyleyse varım,var isem yaşamalıyım varlığımın sonuna kadar.saygılar
AleviGenç 23.09.2006, 22:36 Şimdiden alevilikten çıkabilirsin cümlesi çok anlamsız ben kendim girmedimki kendim çıkayım.
Selamun Aleyküm
Yüce Allah seni Alevi inancda dünyaya gelmeni sağladıysa bunda bir hayır vardır.
Bunun için grur duy...
HoZaTLi_62 24.09.2006, 10:59 Selamun Aleyküm
Yüce Allah seni Alevi inancda dünyaya gelmeni sağladıysa bunda bir hayır vardır.
Bunun için grur duy...
ya dostlar bu soruyu soran arkadasın verdiği cevapla ilgilenmeyin. çünkü alevi olmak istermiydiniz diyo. ama cevapta din olmayan bi dünya istiyo. ozaman soruyu din olan bir dünyaya gelmek istermiydiniz sorması lazım. yani soruyla cevap alakasız.
alevi_murat24 24.09.2006, 12:43 Aleviliigin bize allahın bir lütfu oldugunu düşünüyorum . ben alevi olmayı ve alevi olarak ölmeyi eger tekrar dünyaya gelirsem gene alevi olamk isterim .. insan sevgisinin bu derece yüksek oldugu bir inanacın bir mensubu olmak gurur verir
Konuyu açan arkadaş kendisiyle çelişiyor Aleviliği övüyor Aliye kurban olayım diyor ama birdaha dünyaya gelsem Alevi olmazdım diyor. Halbuki bu kadar özgür düşünebilme ortamını Alevilikte buluyor.
Mesut Gündüz 24.09.2006, 13:52 zincir dedinizde,dna zinciri geldi aklıma.dna zincirini kırmak bide,sonucu bir düşünün.zincirler kırılırsa.düşünmek bile istemiyorum.ama biliyorum,zincirleri yapan kırabilirde,kırmayabilirde.benim zincirimide beni yaradan koymuş.zinciri kırmam halinde,muhtemelen limandan ayrılacağım,fırtınalı bir denizde durmadan savrulacağım.belki bir karayı bulamadan yok olup gideceğim bu dünyadan.sapa sağlam zincirlere ihtiyacımız var.gemiyi limanda tutmak için.isatediğimizde demir alıp,istediğimiz limana gitmek için.tabi bu acizlik gibi gelebilir.insan bir karıncaya göre bir devdir,haşmetinden korkulan.ama 256 milyar galaksilik evrende,yoktur insan bir karınca kadar bile.insan özgür bir varlıktır.başka varlıkların özgürlüğünü kısıtlamadıkça.insan aklı olan bir varlıktır.akıl insanı iki yola götürür.düşünüyorum,öyleyse varım,var isem vareden var.düşünüyorum,öyleyse varım,var isem yaşamalıyım varlığımın sonuna kadar.saygılar
Kırılması gereken DNA zinciri değildir.DNA zinciri doğanın bir ürünüdür. Dinin önyargılarının ve karanlığının kırılmasıdır.İmamla beyinlerin içinde engelli bir yol oluşmaktadır.ilim ve bilim yollarının önünde bir engel oluşturmaktadır. (Düşünüyorum öyleyse varım) Cümlesi ne zamandan beri (düşünüyorum öyleyse inanıyorum )olmuş sizlere ne olmuş arkadaş.Analitik olarak düşünebildiğini görüyorum ancak savunduğun kavramlar tam anlamıyla duruşunla tezat.
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)
ya dostlar bu soruyu soran arkadasın verdiği cevapla ilgilenmeyin. çünkü alevi olmak istermiydiniz diyo. ama cevapta din olmayan bi dünya istiyo. ozaman soruyu din olan bir dünyaya gelmek istermiydiniz sorması lazım. yani soruyla cevap alakasız.
Eksik okumuşsun arkadaş soru alevi olmak istermiydiniz değil Tekrar Dünyaya gelme şansın olsa yeni herşey elinde olsa alevi olmak istermiydinizdi.
Mesut Gündüz 24.09.2006, 14:09 Benim söylediklerimi anlamıyorsun açıkca ifade edeyim ben materyalist görüşe sahibim ancak Aleviğimle gurur duyarım umarım daha açıklayıcı olmuştur ve farkı anlatabilmişimdir. Bu konuyla ilgil bir topicde vardı Ateist Alevi olurmu diye...
Bu nasıl materyalist düşünce hayal gücün hiç yok arkadaşım. Tanrıyı hayal et geçmişi sorgula daha sonra yaşadıklarını ve yaşattıklarını sonra deki Din olmasaydı dünyaya gelseydim Alevimi olurdum.Ben olmazdım Hiçliğin içinde hiç olurdum.alevi ateist olurmu tartışmasının sonucunu bilmiyorum ama ya alevisin ya ateist diye düşünüyorum.Ben bu söylediklerime rağmen aleviyimki sizle beraberim.Materyalizme sempatim var sadece.Eğer Materyalist ve Alevi isen yukardaki istemiyorum diyenlerden biride sen olmalısın.Biri benim.
HoZaTLi_62 24.09.2006, 14:19 ozaman bir daha dünyaya gelseydiniz dinlerin olduğu bir dünyamı isterdiniz yoksa olmadığımı gibi bir soru sorarsan vermiş olduğun cevap daha doğru olurdu.
Mesut Gündüz 24.09.2006, 14:22 Selamun Aleyküm
Bunun için grur duy...
Merhaba Arkadaş,
Sünni inançla gelseydim gurur duyacakmıydım.Yada hristiyan olarak gelseydim yada budist olarak yada putperest olarak gelseydim yada ŞUAN hayal ettiğim gibi dinsiz bir dünyaya gelseydim.Gurur duyacakmıydım.Ben Ali'yi çok seviyorum ama o ne dedi bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum.Okudum analitik olarak düşünüyorum.Düşünebilen her varlığada saygılıyım.
Ben yanmasam,
Sen yanmasan,
Biz yanmasak,
Nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa.
Nazım Hikmet
ozaman bir daha dünyaya gelseydiniz dinlerin olduğu bir dünyamı isterdiniz yoksa olmadığımı gibi bir soru sorarsan vermiş olduğun cevap daha doğru olurdu.
Eksiğin var soru ve cevaplar tamamiyle yerinde tekrar düşün sorduğum soruya önce ben cevap verdim ve sebeplerini açıkladım.Açıklamalarımın tamamı soruyla alakalı soruyu eleştirmek yerine vereceğin cevabın ne olabileceğini düşünebilsen çözeceksin arkadaşım.saygılar
yusufçukgecegez 24.09.2006, 14:49 Kırılması gereken DNA zinciri değildir.DNA zinciri doğanın bir ürünüdür. Dinin önyargılarının ve karanlığının kırılmasıdır.İmamla beyinlerin içinde engelli bir yol oluşmaktadır.ilim ve bilim yollarının önünde bir engel oluşturmaktadır. (Düşünüyorum öyleyse varım) Cümlesi ne zamandan beri (düşünüyorum öyleyse inanıyorum )olmuş sizlere ne olmuş arkadaş.Analitik olarak düşünebildiğini görüyorum ancak savunduğun kavramlar tam anlamıyla duruşunla tezat.
Eksik okumuşsun arkadaş soru alevi olmak istermiydiniz değil Tekrar Dünyaya gelme şansın olsa yeni herşey elinde olsa alevi olmak istermiydinizdi.
evt dna zincirinin kırılmaması gerekiyor vede kırılmıyor normal şartlarda.dna zinciir doğanın bir ürünüdür,ama doğa kimin ürünüdür.düşünce burda başlar.bundan sonra başlayan bir düşünce olanı trarif eder.yani doğayı.öncesine geçemez.doğa kimin ürünü.evren.yokluğun ürünmü.sonsuzdan beri varmıydı.bir açılıp bir kapanırmıydı.günümüzde çözülmeye başlayan bilimsel gerçekler.bugün bir bilim adamı çıkıp diyorki,evren,sıfır hacim,sıfır kütledeki bir noktanın patlaması sonucu oluştu.işte doğa bunun ürünü.sıfır hacim,sıfır kütle nedirki,elle ttutulup gözle görülürmü.yoksa yok olan bişeymidir,matemetik bir ifademidir.oysa bu bilimsel açıklamaya 1500 yıl önce arap çöllerinde yaşayan bedevi bile gülerdi ve aynen şöyle derdi.1500 yıl sonra bunu ancak mı bulabildiniz.oysa ben daha dün resulullahtan.kuranda ,biz semayı yoktan var ettik, yazdığını duydum.ne kadar cahilsiniz.tabi cahil arap,bilimden anlamaz,körü körüne inanmış ,peygamberim diyen bir adama,ne dese inanıyor.beynini kullanmayı bilmiyor,çok görülmez.saygılar
KomünistAlevi 24.09.2006, 14:58 Ben birdaha doğsam, hiç bir inanca bağlanmam...
Mesut Gündüz 24.09.2006, 18:32 Ben birdaha doğsam, hiç bir inanca bağlanmam...
Arkadaşım teşekür ederim.Beni anlayabilen ilk kişisin benim aleviliğe sözüm yok. laf söyletmiycek kişilerinde başındayım.Ama bir daha dünyaya gelsem dinin var olduğu bir dünya istemem.Bu bir tercih sebebi alevi olurmuydun olmazmıydın alevide olmazdım hiç bir dinin mensubuda olmazdım.
hasret_eylul 24.09.2006, 19:39 Arkadaşım teşekür ederim.Beni anlayabilen ilk kişisin benim aleviliğe sözüm yok. laf söyletmiycek kişilerinde başındayım.Ama bir daha dünyaya gelsem dinin var olduğu bir dünya istemem.Bu bir tercih sebebi alevi olurmuydun olmazmıydın alevide olmazdım hiç bir dinin mensubuda olmazdım.
can eğer buysa söylemek istediğin inan bende hiç bir dinin olmadığı bir dünya olsun isterim.. çünkü bilirimki dünyanın bugünkü hali dinlerin meydana getirdiği dayatmalardan olmuştur...
Ben hic bir zaman pisman olmadim. 100 kez gelsem yine Alevi olmaya raziyim
can eğer buysa söylemek istediğin inan bende hiç bir dinin olmadığı bir dünya olsun isterim.. çünkü bilirimki dünyanın bugünkü hali dinlerin meydana getirdiği dayatmalardan olmuştur...
Dstm bu avatardaki resim bir kitap kapagi mi? Ben Seyh Bedreddin i okurken duymustum ilk. Seyh Bedreddin Ondan cok etkilenmis, Enel Hakk sozunden en cok.. Sonra arastirdim hayatini falan ama yine de ayrintili bir kitap okuyamadim Hallac-ı Mansur hakkinda. Eger o bir kitap ismiyse yazarini da biliyorsan yazabilir misin?
Tesekkurler :-)
Mesut Gündüz 25.09.2006, 00:24 Ben hic bir zaman pisman olmadim. 100 kez gelsem yine Alevi olmaya raziyim
Dstm bu avatardaki resim bir kitap kapagi mi? Ben Seyh Bedreddin i okurken duymustum ilk. Seyh Bedreddin Ondan cok etkilenmis, Enel Hakk sozunden en cok.. Sonra arastirdim hayatini falan ama yine de ayrintili bir kitap okuyamadim Hallac-ı Mansur hakkinda. Eger o bir kitap ismiyse yazarini da biliyorsan yazabilir misin?
Tesekkurler :-)
Bu yazdıklarınız burdaki konuyla alakalı değil birbirinize özel mesaj yollayabilirsiniz. Yada şeyh betrettin veya Hallac-ı Mansuru anlatacaksanız, acarsınız bir konu seve seve orda olurum arkadaşlar üzgünüm yazmadan da edemedim.saygılar
HoZaTLi_62 25.09.2006, 09:42 eğer din var ise ben yine alevi olmak isterdim çünkü yasakların ve zorlamaların olmadığı bir din alevilik. tabiki dinin olmadığı bir dünya daha güzel olurdu.
Mesut Gündüz 25.09.2006, 10:50 can eğer buysa söylemek istediğin inan bende hiç bir dinin olmadığı bir dünya olsun isterim.. çünkü bilirimki dünyanın bugünkü hali dinlerin meydana getirdiği dayatmalardan olmuştur...
Evet bundan söz etmekteydim ve hep söz bunu söylüyorum başından beri.Teşekür ederim beni anlayabilen nadir insanlardansın.
eğer din var ise ben yine alevi olmak isterdim çünkü yasakların ve zorlamaların olmadığı bir din alevilik. tabiki dinin olmadığı bir dünya daha güzel olurdu.
Sizede tşk ederim.beni anladığınız için.
türkü_nehri 25.09.2006, 11:07 Herşeye ve tüm olumsuzluklara ve ayrımlara rağmen yinede alevi olarak dünyaya gelmek isterdim.Bu mücadeleyi yine sürdürebilmek için.
bütün olumsuzluklara rağmen tekrar dünyaya gelsem kesinlikle alevi gelmek isterdim
isterdim tabiki. ama dünyaya bidaha gelmek istermiydim orası tartışılır.saygılar.
HoZaTLi_62 25.09.2006, 11:37 Sizede tşk ederim.beni anladığınız için.
rica ederim alevilik mevcut dünyada bence en güzel yoldur
Ben İstemezdim.
bu nedemek ya?neyse sen zaten yolunu seçmişsin
Mesut Gündüz 25.09.2006, 12:28 arkadaşlar hepinize daha sonra açıklama yapacağım.Saygılar
HoZaTLi_62 25.09.2006, 12:35 şimdi istiyoruz açıklamayı:)
Gercekten Mesut sen neden alevi olarak gelmek istemiyosun??
Mesut Gündüz 25.09.2006, 12:50 Arkadaşlar şuan zamanım yok çalışıyorum. Yazdıklarımı birazcık okuyabilirmisiniz. Saygılar
HoZaTLi_62 25.09.2006, 12:59 arkadaşlar mesut abimiz din olmayan bir dünyada yeniden doğmak istediği için istemem diyor. yoksa dinin olduğu bir dünyada tabiki alevi olmak isterim diyor.
doğrumu söyledim mesut abi
yol kulu 25.09.2006, 13:52 alevi olmasam bile alevi biriyle evlenir alevi gibi yaşar alevi olarak ölürdüm
tuncayoztok 25.09.2006, 15:06 arkadaşlar mesut abimiz din olmayan bir dünyada yeniden doğmak istediği için istemem diyor. yoksa dinin olduğu bir dünyada tabiki alevi olmak isterim diyor.
doğrumu söyledim mesut abi
mesut abiniz mantık dışı söylemlerinden vaz gececege benzemiyor nedeni ise :
yeniden dogmak zaten dini inançtan geliyor hem dinin olmadıgı dünyada olsam diyor hem din olmasın diyor bence celişkili eger tekrar gelmeye inanıyorsa o zaman dinede inanıyıor deMEktir.çünkü yeniden var oluşu ortaya atan DİNLERDİR.
ÇELİŞKİLER ÇELİŞKİLER...... YAMAN CELİŞKİLER
Mesut Gündüz 25.09.2006, 16:58 mesut abiniz mantık dışı söylemlerinden vaz gececege benzemiyor nedeni ise :
yeniden dogmak zaten dini inançtan geliyor hem dinin olmadıgı dünyada olsam diyor hem din olmasın diyor bence celişkili eger tekrar gelmeye inanıyorsa o zaman dinede inanıyıor deMEktir.çünkü yeniden var oluşu ortaya atan DİNLERDİR.
ÇELİŞKİLER ÇELİŞKİLER...... YAMAN CELİŞKİLER
Burda çelişki yok (tekrar dünyaya gelme şansınız olsa alevi olarak gelmek istermiydiniz) de tekrar dünyaya gelmek yeniden varolmak anlamında,varedilmek anlamında değil. yeniden varedilmeye inanmıyorum zaten.Varedileceksem dinlerin olmadığı bir dünyayı nasıl isteyebilirim.Can dost Beni anlamalısın anlamalısın iyi anlamalısın
yok ya istemezdim ama hoşnutsuzluktan değil elbet( yanlış olmasın dede kızıyımdır )sadece farklı bişiler de yaşamak adına mesela: yahudi olmak ya da ateist olmak nasıldır acaba ...
gamze... 26.09.2006, 01:06 ben alevi oldum icin cok dislandim ama yinede tekrar dunyaya gelsem yine HZ.ALI soyundan olmak isterdim dunyaya gelince yine alevi olmak isterdim/
bütün aleviler hz ali soyundan degil ve bu ayrıcalıkta degil cok öenmlide degil ayrıca..
HoZaTLi_62 26.09.2006, 11:27 sen ayrıcalık olarak görmüyo olabilirsin ama bunu ayrıcalık görenlerede saygı göstermen lazım
sen ayrıcalık olarak görmüyo olabilirsin ama bunu ayrıcalık görenlerede saygı göstermen lazım
saygısızlıgım nerede ben göremedim arkadaşım olmayan bişeyi neden olmuş gösterme cabasındasın ben kime saygısızlık etmişim kendin söyleyip kendin inanırsın ancak
ben de aleviyim alinin soyundan gelenlerde ayrıcALIK varsa ben bunu kabul etmiyorum hepsi bu..
HoZaTLi_62 26.09.2006, 11:35 bütün aleviler hz ali soyundan degil ve bu ayrıcalıkta degil cok öenmlide degil ayrıca..
bu başkasına verilmiş bi cevaptır. söylediğin sözü ne için söylediğini bilmiyosan yazık senin adına. başkası ayrıcalık görür sen görmezsin bu kadar basit bunu karşı tarafa söyleyip dogru budur gibi göstermeye hakkın yok
ben de aleviyim alinin soyundan gelenlerde ayrıcALIK varsa ben bunu kabul etmiyorum hepsi bu..
bak burda daha dogru söylemişsin. ayrıcalık değildir ayrı ben kabul etmiyorum ayrıdır. biri senin fikrini biride kesin bişeyi söylediğini açıklar
bu başkasına verilmiş bi cevaptır. söylediğin sözü ne için söylediğini bilmiyosan yazık senin adına. başkası ayrıcalık görür sen görmezsin bu kadar basit bunu karşı tarafa söyleyip dogru budur gibi göstermeye hakkın yok
bak burda daha dogru söylemişsin. ayrıcalık değildir ayrı ben kabul etmiyorum ayrıdır. biri senin fikrini biride kesin bişeyi söylediğini açıklar
alevilikte ali soyundan gelenlere hiç bir ayrıcalık yoktur. ayrıcalık vardır diyorsan acıkla
HoZaTLi_62 26.09.2006, 11:57 ben alevi oldum icin cok dislandim ama yinede tekrar dunyaya gelsem yine HZ.ALI soyundan olmak isterdim dunyaya gelince yine alevi olmak isterdim/
sende bana burdaki ayrıcalık kelimesini göster. ben göremedim ama sen gördünki ayrıcalıktan bahsettin!!!
ayrıca ben aleviliğin ayrıcalık olduğunu savunduğunu sanmıştım yanılmışım oysa sen aleviliğin içindeki soydan gelmekten bahsediyomuşsun özür dilerim yanlış anlayıp değerlendirdiğim için. bu konuda seninle aynı fikri taşıyorum.
sen ayrıcalık olarak görmüyo olabilirsin ama bunu ayrıcalık görenlerede saygı göstermen lazım
bunu yazan sizdiniz....demekki ayrıcalık olarak görenler var ben onlardan bahsediyorum siz görmüyorsanız tenzi ederim
Serkan_Devrim 26.09.2006, 12:03 sayın güney Ali soyunun ayrıcalığı yoktur insani açıdan. ama bu bir ayrıcalık meseleside değildir. alevilikte tevil ehli olanın ehlibeyt olması meselesidir bu.
hasret_eylul 26.09.2006, 12:04 arkadaşlar biraz daha sakin olsak tartışmanın dışına çıkmadan hem daha verimli olur bizim açımızdan hemde birbirimizi kırmamış oluruz..
evet ben soydan bahsediyordum neyse yanlış anlaşılmalar söz konusu düzelttik o halde :
HoZaTLi_62 26.09.2006, 12:05 bence alevilikte değil insanlıkta bile ayrıcalık yoktur kimsenin kimseye bi ayrıcalığı yoktur.
saygısızlıgım nerede ben göremedim arkadaşım olmayan bişeyi neden olmuş gösterme cabasındasın ben kime saygısızlık etmişim kendin söyleyip kendin inanırsın ancak
neden kabul etmiyorsun:yaw2 zaten günümüzde yeni jenerasyon aldı yürüdü dedelere saygı kalmadı el öpmeyi bırak kankasını öper gibi öpüyorlar dedeleri ben de dede kızıyım ama başka bir dede görsem saygıda kusur etmemeye çalışırım peygamberimiz bizlere bir kuranı bir de ehlibeyti emanet bıraktı güneycim bunu unutmayalım ..ayrıcalık sadece burda başka bir niyet aramayalım bir de..yoksa sen de kulsun ben de..
Mesut Gündüz 26.09.2006, 22:00 neden kabul etmiyorsun:yaw2 zaten günümüzde yeni jenerasyon aldı yürüdü dedelere saygı kalmadı el öpmeyi bırak kankasını öper gibi öpüyorlar dedeleri ben de dede kızıyım ama başka bir dede görsem saygıda kusur etmemeye çalışırım peygamberimiz bizlere bir kuranı bir de ehlibeyti emanet bıraktı güneycim bunu unutmayalım ..ayrıcalık sadece burda başka bir niyet aramayalım bir de..yoksa sen de kulsun ben de..
Dedelerin elini neden öpüyorsun yaşından dolayımı bilgisinden dolayımı.Benim bildiğim dedeler yıllarca kardeşlerimizi sömürmekten başka bişey yapmamıştır.Yemeğin içkinin en güzeli nerdeyse o evi ziyaret etmiştir.Alevi toplumuna ne katmıştır söylermisin.Sadece simgeden öteye gitmemişlerdir.
Ben el öpersem çalışan eli öperim,bide çocukların elini başka el öpmem.
HoZaTLi_62 27.09.2006, 11:43 dostlar konu başka yerlere başladı konu dışına çıkıyoruz gibime geldi en baştada ben bunda etken oldum. özür dilerim bu nedenle konuyu açan ve konuyu takip eden dostlardan. konuya tekrar dönecek olursak
tekrar dünyaya gelsem yine alevi olmak isterdim. alevilik benim için bir ayrıcalık(üstünlük değil ayrıcalık). ne mutluki alevi doğmuşum.
neden kabul etmiyorsun:yaw2 zaten günümüzde yeni jenerasyon aldı yürüdü dedelere saygı kalmadı el öpmeyi bırak kankasını öper gibi öpüyorlar dedeleri ben de dede kızıyım ama başka bir dede görsem saygıda kusur etmemeye çalışırım peygamberimiz bizlere bir kuranı bir de ehlibeyti emanet bıraktı güneycim bunu unutmayalım ..ayrıcalık sadece burda başka bir niyet aramayalım bir de..yoksa sen de kulsun ben de..
kendiniz için kullanın lütfen kulluğu beni islamcıların jargonlarıyla tanımlamayın
ben kendi adıma söylerim ki ben kul değilim
HoZaTLi_62 27.09.2006, 12:32 kendiniz için kullanın lütfen kulluğu beni islamcıların jargonlarıyla tanımlamayın
aynen imza atıyorum söylediğin cümleye ve insanım diyede ekleme yapıyorum.
ercandost 29.09.2006, 00:41 Bir değil milyon defa gelsem yine isterdim,yine isterdim,yine isterdim,yine isterdim,yine isterdim,yine isterdim..................=>...........Ya bu güzel inanç benim içimde bir aşk bir mutluluk ve huzur neden istemeyim ki,iyiki de Aleviyim ve sonsuza dek gurur duyuyorum inancımla,yüreğim bu,yolum bu,başka bir şeye sığmaz aşkım,sevgim.Zaten ihtiyaç da duymasına gerek olmaz gönlümün bu muhteşem güzellikteki inancımız varken,saygılarımla canlar..
tekrar dünyaya gelsem yine alevi olmak isterdim..bu duyguyu bu hissi anlatacaK kelime bulamıyorum ben ..gurur duyuyorum ben alevi olduğum icin...
ben foruma daha yeni üye oldum ve ilk olarak buna yazı yazmak istedim.yüreğim kayıverdi birden...asla özümden vazgeçmem..
tlygzl77 04.10.2006, 11:16 Kesinlikle takrar alevi olmak isterdim...
kendiniz için kullanın lütfen kulluğu beni islamcıların jargonlarıyla tanımlamayın
Güzel düşünceler dost. Kesinlikle haklısın
İzzettin Doğanda kendisine dede diyor ben o adamın bırakın elini öpmeyi gözümde hiç bir değeri yoktur. Kökü Hz.muhammede çıkıyor diye her dediğine evet mi diyeceğiz.
İnsanız ve insanlık onuruyla yaşayacağız dinin dogmatik kuralları altında kendimizi ezdirmeyeceğiz :thumbup1:
aynen imza atıyorum söylediğin cümleye ve insanım diyede ekleme yapıyorum.
:thumbup1:
Ancak konunun dışına çıkmamakda fayda var. 3 - 5 kendini bilmez yüzünden Aleviliğimizden vazgeçemeyiz. DÜnyadaki diğer inanclarda bu sömürücülerin sayısı daha fazla. Bizim Alevilikde ise çok çok az.
kesinlikle isterdim ama alevi olarak dünyaya gelmeseydim aleviliği seçer bu yola dönerdim
alevilik yaşamın ta kendisidir.türklüğün nefesidir. alevi kendisini türk hissedendir.
Cherokawan 04.10.2006, 17:44 Dinlerin olmadığı bir dünyada yaşamak isterdim. Bu bağlamda istememem normal.Ancak Dinlerin olduğu bir dünyada yaşıyoruz ve bu dünyada alevi olmakta en büyük değer.Yani bir daha dünyaya gelsem din olmayan ve sınırların kalktığı bir dünyada yaşamak isterdim.
İlginç bir düşünce.Bence bir din ya da düşünce ancak insanlar istediği sürece varolur.Bu olguları yaşanabilir kılan bizatihi insanın kendisidir.Kabul etmekte olduğu gibi reddetmekte insana bağlı bir şeydir.Dolayısıyla "eh madem din var kötünün arasında iyiyi seçeyim" mantığıyla yaklaşmak haksızlık olur bence.
Saygılar...
ertantkn 04.10.2006, 18:23 selam canlar...........,
ben evet olarak kullandım ama arkadaşlar bir yandan karşımızda ki inasanlar(bizi istemeyenler) bu zamana kadar bize hep milliyetçilik yaparak bize zarar verdiler katliam yaptılar. biz öncelikle insan olduğumuzu bilen bir toplumuz ama bizde alevi milliyetçiliğini yaparsak o insanlardan farkımız olmaz biz her zaman doğrunun yanında olan bir milletiz bu konuda bir milliyetçilik yaparsak bizim alevi sünni laz çerkez yahudi vb. bize karşı yaptıklarının yanımda bizimkilerde aynı olur.
bizim için her kes birdir her zamanda öyle olmalıdır
Mesut Gündüz 04.10.2006, 18:41 İlginç bir düşünce.Bence bir din ya da düşünce ancak insanlar istediği sürece varolur.Bu olguları yaşanabilir kılan bizatihi insanın kendisidir.Kabul etmekte olduğu gibi reddetmekte insana bağlı bir şeydir.Dolayısıyla "eh madem din var kötünün arasında iyiyi seçeyim" mantığıyla yaklaşmak haksızlık olur bence.
Saygılar...
Benim seçimim insan olarak dünyaya gelmek.
Bunun neresinde haksızlık neye göre haksızlık dinleremi haksızlık.
Burda yapılan şey sadece; olsa ne olur olmasa ne olur ; fikir fırtınası yapıyoruz.
Gerçekleşmeyecek zaten tekrar dünyaya filan gelmiycez.Çürüyüp gideceğiz.
Saygılar
Cherokawan 05.10.2006, 01:35 Benim seçimim insan olarak dünyaya gelmek.
Bunun neresinde haksızlık neye göre haksızlık dinleremi haksızlık.
Burda yapılan şey sadece; olsa ne olur olmasa ne olur ; fikir fırtınası yapıyoruz.
Gerçekleşmeyecek zaten tekrar dünyaya filan gelmiycez.Çürüyüp gideceğiz.
Saygılar
Kelime yanlışlığı yapmışım afedersiniz.Haksızlık derken hem dini hem de ateizmi kastetmiştim aslında.Çünkü sizin tabiriniz biraz olasılık kokan bir tabir.Kötünün iyisi durumu mevcut.Yani ben buradan şunu çıkardım eğer din olmasaydı alevi olmak istemezdim.Peki alevilik te olmasaydı?Gariplik burada bence.İnsan neyse odur koşullar ne olursa olsun anlatmak istediğim budur.
Bu arada tekrar dünyaya gelmeyeceğimize dair bir veri yok elimizde madem fikir fırtınası yapıyoruz:komik
Tekrar dünyaya gelsem Alevi olmak isterdim. Ama Aleviliğin de Türkiye'de daha iyi bir yerde olmasını daha fazla isterdim.
Mesut Gündüz 05.10.2006, 21:36 Tekrar dünyaya gelsem Alevi olmak isterdim. Ama Aleviliğin de Türkiye'de daha iyi bir yerde olmasını daha fazla isterdim.
Zaten alevilik mükemmel bir yerde.Türkiyede gördüğün her ışığın kaynağı aleviliktir.
sünniyim sünni olurdum hoşçakalın
gunes_87 09.10.2006, 01:22 allahııııııııııııııııııııııııııııım şükürki beni alinin yolundan gidenlerden eyledinn........binlerce şükür allahım.... bi daha dünyaya gelseydim yine alevi olmak istedim yine alevi olmak isterdim... kimsenin yolunda yokturki eline beline diline sahip olmak sadece alevilere mahsus... ben yoluma gurban olammm:excl: yol dediğin uludur bunuda bilene sor...
HoZaTLi_62 09.10.2006, 01:58 allahııııııııııııııııııııııııııııım şükürki beni alinin yolundan gidenlerden eyledinn........binlerce şükür allahım.... bi daha dünyaya gelseydim yine alevi olmak istedim yine alevi olmak isterdim... kimsenin yolunda yokturki eline beline diline sahip olmak sadece alevilere mahsus... ben yoluma gurban olammm:excl: yol dediğin uludur bunuda bilene sor...
oya eminmisin itiraf et bekliyorum:D
gunes_87 09.10.2006, 13:35 özkancım alevi olmak bi ayrıcalıktır tıpkı dersimli olmak gibi:) hangi alevi istemezki yeniden alevi doğmak(istisnalar hariç):D:D:D:Doya eminmisin itiraf et bekliyorum:D
HoZaTLi_62 09.10.2006, 15:17 özkancım alevi olmak bi ayrıcalıktır tıpkı dersimli olmak gibi:) hangi alevi istemezki yeniden alevi doğmak(istisnalar hariç):D:D:D:D
inanıyorum sana oya:D haklısın.
MeRaLiNa 09.10.2006, 15:19 alevi ve sivasli olmak bir ayricaliktir, tekrar dünyaya gelsem yine isterdim:D:D
sevgi1988 09.10.2006, 15:32 Kesimnlikle isterdim.:)
Cherokawan 12.10.2006, 00:07 alevi ve sivasli olmak bir ayricaliktir, tekrar dünyaya gelsem yine isterdim:D:D
Hehe size her ne kadar katılsam da benim fikrime göre şaman ve ****-Bator'lu olmakta en az o kadar ayrıcalıktır:D
Özgür-Taylan 12.10.2006, 00:14 soru çok komik !!!!
aleviliginden utanan,
bu kulturur, felsefeyi, inanci benimsemeyen can'in zaten bu forumda isi ne!!!
demi ama?
soru çok saçma sorulmus bence...
MeRaLiNa 12.10.2006, 00:14 Hehe size her ne kadar katılsam da benim fikrime göre şaman ve ****-Bator'lu olmakta en az o kadar ayrıcalıktır:D
...-bator mogolistanin baskentini yazdiniz sanirim:) türkcede hos olmayan bir kelime oluyor:)
pek tanimam, sadece ilginc ve lezzetli mutfaklari oldugunu biliyorum, yanliz at eti yiyemedim hic, cok güzel oldugunu söylediler ama o güzel hayvanin etini yiyemem:no:
:yamukgul:
halitseyfi 12.10.2006, 00:14 allahtan başka ne istenir ki
sanmayınki diğer inançları küçümsüyorum. onlarada enaz aleviliğe duyduğum saygıyı duyarım.fakat benim içinalevilik bir başka.
MeRaLiNa 12.10.2006, 00:16 allahtan başka ne istenir ki
hahahahahaha:thumbup1: :thumbup1: :thumbup1:
Mesut Gündüz 12.10.2006, 01:23 soru çok komik !!!!
aleviliginden utanan,
bu kulturur, felsefeyi, inanci benimsemeyen can'in zaten bu forumda isi ne!!!
demi ama?
soru çok saçma sorulmus bence...
O soruyu ben sordum, cevabıda sana ben vereceğim.
Böyle alakasızca şeyler yazıp anlamadan dinlemeden cümle yazacaksan zaten o soru sana değildi....! Aleviliğinden sen utan bu cevabı verdiğin için.
Cherokawan 12.10.2006, 19:39 ...-bator mogolistanin baskentini yazdiniz sanirim:) türkcede hos olmayan bir kelime oluyor:)
pek tanimam, sadece ilginc ve lezzetli mutfaklari oldugunu biliyorum, yanliz at eti yiyemedim hic, cok güzel oldugunu söylediler ama o güzel hayvanin etini yiyemem:no:
:yamukgul:
Aaa evet dikkat etmemişim engellendiğine:S Tabii bize ters gelen tarafları vardır ben de atları yemektense seyretmeyi tercih ederim:) Bence dünyadaki en seksi yaratıklardan biri.
Ama benim anlatmak istediğim espriyle karışık dünyadaki her yaratığın dünyaya geldiğine göre yaşama sıkı sıkı sarılma sevdası olması gerekliliğiydi.Aslolan yaşamın kendisidir.Biz yaşamı sevdikçe birbirimizi severiz.Birbirimizi sevdikçe de Tanrı'yı.
Tanrı'da sevdiğimiz şeyler ise aslında kendimizdir.Kendimizi buldukça Tanrı'yı da buluruz.Ve bence insanı özümsemekle Tanrı'da kaybolmak aynı şeylerdir.
Çok küçükken kimi zaman ne yaptığını idrak edememiş yaramaz bir çocuktum.Karınca yuvalarını bozardım.Sonraları ne yaptığımın farkına vardığımda bir daha hiçbir yaşayana ölüm tehlikesi yaşamadığım müddetçe zarar vermemeye yemin ettim.Şimdi elimden geldiğince yolda yürürken önüme bakıyorum.Belki aptalca ama tik haline geldi.Hani derler ya "bir musibet bin nasihattan iyidir"
Dünyada yaşayan her varlık o dünyanın şerefli ve saygı duyulması gereken bir üyesidir.Bu yüzden aramızda bir yandan derin farklılıklar varken diğer taraftan da hiç fark yoktur.
Bator'dan bahsetmişken Mogadişu'daki Afrikalı kardeşlerime de selam göndermek isterim:)
Bu arada avartarınızı çok beğendim.Kangalları da çok severim...
Saygılar...
böyle güzel bir kültürümüz varken başka ne olarak gelmek isteyebilirim ki.
elbette isterdim
MeRaLiNa 12.10.2006, 21:03 Aaa evet dikkat etmemişim engellendiğine:S Tabii bize ters gelen tarafları vardır ben de atları yemektense seyretmeyi tercih ederim:) Bence dünyadaki en seksi yaratıklardan biri.
atlarin cok güzel ve asil hayvanlar oldugu kesin, yanliz burda esseklere haksitlik yapmak olmaz, Murat Kekillinin sarkisinda söyleigi gibi "seygilim, dünyanin en güzel gözleri esseklerdedir, sana yaptigim bütün iltifatlar hep bu yüzdendir":D:D:D hehehe neyse
Ama benim anlatmak istediğim espriyle karışık dünyadaki her yaratığın dünyaya geldiğine göre yaşama sıkı sıkı sarılma sevdası olması gerekliliğiydi.Aslolan yaşamın kendisidir.Biz yaşamı sevdikçe birbirimizi severiz.Birbirimizi sevdikçe de Tanrı'yı. Tanrı'da sevdiğimiz şeyler ise aslında kendimizdir.Kendimizi buldukça Tanrı'yı da buluruz.Ve bence insanı özümsemekle Tanrı'da kaybolmak aynı şeylerdir.
katiliyorum......
Çok küçükken kimi zaman ne yaptığını idrak edememiş yaramaz bir çocuktum.Karınca yuvalarını bozardım.Sonraları ne yaptığımın farkına vardığımda bir daha hiçbir yaşayana ölüm tehlikesi yaşamadığım müddetçe zarar vermemeye yemin ettim.Şimdi elimden geldiğince yolda yürürken önüme bakıyorum.Belki aptalca ama tik haline geldi.Hani derler ya "bir musibet bin nasihattan iyidir"
yazinin bu tarafi bana bir cocukluk animi hatirlatti, benimde karincalarla ilgili bir anim var... 8-9 yaslarindayim, balkonda bir karinca gördüm, karincalarin haril haril calisip yemek aradiklarini biliyorum, gittim mutfaktan ekmek kirintilarini karincanin önüne serptim, bir saat sonra daha fazla karinca vardi balkonda bende yine ekmek kirintilarini önlerine serptim, onlar cogaldikca ben devam etti, ve sonuc evimizi bir kac gün icinde karincalar basti, halinin altinda, dolaplarda, her kapi kösesinde bir sürü karinca, annem görünce kalp krizi gecirdi nerdeyse tabi nedenini bilmiyor nerden geldi bunlar diye söylendikce söyleniyor... sonra ne yazikki süpürge makinasiyla hepsini süpürdü:sad: sonrada ilacladi evi :sad: süpürge makinasiyla cekerken karincalari sesleri geliyordu, digerleri anladiklari icin ne olacagini kaciriyorlardi:sad: cok ama cok üzüülmüstüm yaptigima:sad:
Dünyada yaşayan her varlık o dünyanın şerefli ve saygı duyulması gereken bir üyesidir.Bu yüzden aramızda bir yandan derin farklılıklar varken diğer taraftan da hiç fark yoktur.
katiliyorum ama insanlar büyüdkce aile, kültür nedenleriyle bir karektere bürünüyor ve arada büyük ucurumlar olabiliyor... bu yüzden beni seveni severim ama sevmeyeni bende sevmem
Bator'dan bahsetmişken Mogadişu'daki Afrikalı kardeşlerime de selam göndermek isterim:)
Nazim Hikmetin siirinden etkilenme var galiba:)
Kardeslerim bakmayin sari saçli olduguma
Ben asyaliyim afrikaliyim
Kardeslerim bakmayin mavi gözlü olduguma
Bu arada avartarınızı çok beğendim.Kangalları da çok severim...
Saygılar...
bende cok severim hemsolarimi:001_wub: ben kendimde bir sivas kangalim:001_tongu
Cherokawan 13.10.2006, 04:10 atlarin cok güzel ve asil hayvanlar oldugu kesin, yanliz burda esseklere haksitlik yapmak olmaz, Murat Kekillinin sarkisinda söyleigi gibi "seygilim, dünyanin en güzel gözleri esseklerdedir, sana yaptigim bütün iltifatlar hep bu yüzdendir":D:D:D hehehe neyse
Hehe haklısınız unutmamak lazım onları da.Aslına bakarsanız siz benim düşüncelerime bu örnekle tercüman olmuşsunuz.
yazinin bu tarafi bana bir cocukluk animi hatirlatti, benimde karincalarla ilgili bir anim var... 8-9 yaslarindayim, balkonda bir karinca gördüm, karincalarin haril haril calisip yemek aradiklarini biliyorum, gittim mutfaktan ekmek kirintilarini karincanin önüne serptim, bir saat sonra daha fazla karinca vardi balkonda bende yine ekmek kirintilarini önlerine serptim, onlar cogaldikca ben devam etti, ve sonuc evimizi bir kac gün icinde karincalar basti, halinin altinda, dolaplarda, her kapi kösesinde bir sürü karinca, annem görünce kalp krizi gecirdi nerdeyse tabi nedenini bilmiyor nerden geldi bunlar diye söylendikce söyleniyor... sonra ne yazikki süpürge makinasiyla hepsini süpürdü:sad: sonrada ilacladi evi :sad: süpürge makinasiyla cekerken karincalari sesleri geliyordu, digerleri anladiklari icin ne olacagini kaciriyorlardi:sad: cok ama cok üzüülmüstüm yaptigima:sad:
Evet bana da oldu bu.Dışarı attığım kırkayaklar klanlarını da alıp geri geliyordu.Ayrıca annem sivrisinekleri kırk saat yakalamaya çalışıp dışarı atmama uyuz olur:uhhm: Ama sonuçta istedikleri birazcık tuz.Bizde de bol bol olduğuna göre...
katiliyorum ama insanlar büyüdkce aile, kültür nedenleriyle bir karektere bürünüyor ve arada büyük ucurumlar olabiliyor... bu yüzden beni seveni severim ama sevmeyeni bende sevmem
Haklısınız belli bir şartlanmışlık var bunu inkar edemeyiz.Ve sağ yanağıma tokat yersem kusura bakmasın hristiyanlar ama solu da dönmem.Ama burada hırsızlık-hırsız çelişkisi var gibi görünüyor.Yani bizim amacımız hırsızı cezalandırmak mı yoksa hırsızlığı önlemek mi olmalı derseniz ben ikinci şıkkı uygulayalım derim.
Bana alevilerin Kuran'ı wc'ye attıkları,mum söndü vs... öğretildi.Ama ben kanıtlayamadığım hiçbir şeye inanmam.Ve hayat bana kanıtladı ki benim çevremdeki en duyarlı en aydın ve aynı zamanda yüreklerinde en çok Allah korkusu olan insanlar aleviler.Yine de genelleme yapamam.Her toplumun iyisi kötüsü var.İyi Yahudiler ve kötü Araplar da var.İyi Amerikalılar ve kötü Kübalılar,iyi ermeniler ve kötü Türkler,iyi sunniler ve kötü Aleviler...
Sonuçta bizi ayıran kültürler ve düşünceler ise tanışmadan konuşmadan nasıl bunu anlayabiliriz ki?Toplumlar bilinç seviyelerinin ötesine ancak tabularını yıkarak geçebilirler.Ve bunun için en önemli ön şart ta bunu "istemeleridir" bence.
Nazim Hikmetin siirinden etkilenme var galiba:)
Kardeslerim bakmayin sari saçli olduguma
Kardeslerim bakmayin mavi gözlü olduguma
Aslında bunu düşünerek yazmamıştım ama Usta'dan biraz olsun etkilenebildiysem ne mutlu bana
bende cok severim hemsolarimi:001_wub: ben kendimde bir sivas kangalim:
Hehehe...Bir keresinde bir danua(80 kilo civarında kocaman bir köpek türü) ile karşılaştım.Omzuma atladı ve kocaman kafasını burnumun dibine yaklaştırdı ve dilini çıkardı.Sahibi de "korkma abisi yavru henüz sevilmek istiyor" dedi:scared:
Yavru...Baya değişken bir tanımlama.Ama bir sene sonra tekrar gördüğümde önceki sene gerçekten de yavru olduğunu anladım.Güzel hayvandı.Nazikti.Ailenin ufaklığı tepesine çıkar kuyruğunu çeker kulağına parmağını sokar ama o yine de gıkını çıkarmazdı.Tek sorunu bir önceki sene "yavru" olduğu için cüssesinin farkına varmaması ve "danu danu!" diye ellerini göğsüne vuran herkesin üstüne atlamasıydı...:blush:
Son olarak adet olduğu üzere Nebraska'da yaşayan Chuwawa'lı kardeşlerime selam yollamak istiyorum.:D
Saygılar...
MeRaLiNa 13.10.2006, 04:42 yaziniz icin tesekkürler aynen katiliyorum, su "mum söndü" vs iftiralarina inanan insanlara söyliyecek söz bulamiyorum, akil noksanligi, Allah 1.5 kiloluk beyni bos yere veriyor bazilarina... sizi bu tutumunuzdan dolayi tebrik ediyorum
daha uzun yazardim, kedilerle ilgili bir anim daha var, yanliz konuyu iyice dagittik.. simdi görevlilerden firca yiyebiliriz:))
saygilar
Cherokawan 13.10.2006, 04:53 Evet haklsınız.Sonuçta söylemek istediğimizi söyledik herhalde.
Saygılar...
Tabiki isterdim,bizim yolumuz Hak yolu,insanlık yolu,sevgi yolu,ehl-i beyt yolu..........
birdal can 14.10.2006, 17:05 olmak isterdim.alevi olduğum için gurur duyuyorum kendimle.gördüğüm kadarıyla bazı arkadaşlar alevi olmak istemiyor.o arkadaşlar aleviliğin ne demek olduğunu bilmiyor anlaşılan..
Ben İstemezdim.
seni tutan yok canim,buyur ,... yanliz anlamadigim madem böyle bir felsefeyi kabullenmiyorsun ne isin var bu site de onu anlamadim,...
meymane_usari 14.10.2006, 19:25 Aleviyim ve gurur duyuyorum tekrar dünyaya gelsem yine Alevi olmak haykırmak isterdim ben Aleviyim diye?Çünkü Ehlibeyti ve 12 İmamları bu kadar fazla sevmek kimseye nasip olmaz.
Aleviliğimizle herzaman gurur duyabiliriz.Çünkü;
Kimileri hak yol derken, bizim tüm dinler Hakka ulaştığı için seven bir yolumuz var.
İnsanların yaşamlarını, yapmak istediklerini kısıtlamayan, İnsanları boğmayan bir inancımız var.
Tüm insanları aynı değerde gören bir İnancımız var.
İnsan-i Kamil olmayı hedefleyen bir İnancımız var.
Kadın Erkek eşit olan bir inancımız var..
İşte bu yüzden bizi çekemiyorlar.. Biz Önce İnsan derken, bazıları din adına adam öldürüyor, kafa kopartıyor şu zamanda... İyi ki Aleviyiz..
Mesut Gündüz 14.10.2006, 20:29 seni tutan yok canim,buyur ,... yanliz anlamadigim madem böyle bir felsefeyi kabullenmiyorsun ne isin var bu site de onu anlamadim,...
Soru : (Dünyaya tekrar gelme şansım olsaydı) Bu sadece bir kurgu bu soruda mesela var.
Cevap : Alevi olmak istemezdim insan olmak isterdim. dinlerin olmadığı bir dünyada olmak isterdim.
Umarım sorularına cevap verebildim ankaralı arkadaşım.
Yoksa halimden ve Ali'mden fazlasıyla memnunum.
Saygılar,
ZülfüKakul 14.10.2006, 20:32 Aleviliğimizle herzaman gurur duyabiliriz.Çünkü;
Kimileri hak yol derken, bizim tüm dinler Hakka ulaştığı için seven bir yolumuz var.
İnsanların yaşamlarını, yapmak istediklerini kısıtlamayan, İnsanları boğmayan bir inancımız var.
Tüm insanları aynı değerde gören bir İnancımız var.
İnsan-i Kamil olmayı hedefleyen bir İnancımız var.
Kadın Erkek eşit olan bir inancımız var..
İşte bu yüzden bizi çekemiyorlar.. Biz Önce İnsan derken, bazıları din adına adam öldürüyor, kafa kopartıyor şu zamanda...
İyi ki Aleviyiz..
İyi ki Aleviliyiz:shifty:
s selman 15.10.2006, 13:17 alevi inancını kimliğini hak erenlerden doğru olarak bildiğim yaşadığım için elhamdulullahki alevi müslümanım hz Aallahı ve onun ehlibeyitini sevecek bir şekilde yaratılırsam tabiki alevi müslüman olurum
gercege_huu 23.10.2006, 16:46 elbette tekrar dünyaya gelme şansım olsa idi alevi olarak gelmek isterdim çünkü bizim yolumuz hak yoludur ve bizim insanımız kadar saf,temiz ve güzel duygular besleyenlerimiz yok inancındayım.....
seyyah1982 31.10.2006, 20:34 hayatımdaki birçok şeyi degiştirme şansım olsaydı emin olun birçok şeyi degiştirmezdim kesinlikle tekrar bir alevi olarak dogmak isterdim...
mahmut.sekman 01.11.2006, 17:42 tabiki de isterdim istemeyen şimdi gitsin zaten
MeRaLiNa 04.11.2006, 14:24 istemezdim secenegine oy verenler 7 tane... bu yedi kisiden bir tanesi Alevi.. oda aciklamasini yapmis... yanliz diger 6 kisinin Alevi olduguna inanmiyorum.. onlar bence forumdaki sünni üyeler... modlardan isim aciklamadan bu konuda bir aciklama yapmalarini rica etsem cok seymi istemis olurum acaba:confused1 :blush:
KomünistAlevi 04.11.2006, 14:45 İnançların olacağı bir Dünya düzeni ise evet tekrardan Alevi olmak ve Alevi doğmak isterdim...
Saygılarımla...
ulkuerkenci 09.11.2006, 01:17 İnsan olmayı özümsediği(bu değerleri iyi taşıdıklarına inandığım ) için,alevi olmayı isterdim.
İsterdim, İstemezdim!!!!
Dünyaya gelmek için Tanrı ile Pazarlık mı yaptınız???
Alevi olmak sizin elinizde değildi ama Alevi olarak ölmek tabiki sizin elinizde. İkinci defa Dünyaya gelme şansınız olmadığı gibi ikinci defa Alevi olma şansınızda yok.
O yüzden elinizdeki şansı iyi değerlendirip Alevi olarak ölmeye gayret edin.
Saygı ve Sevgilerimle...
çiğerparem 09.11.2006, 12:26 Dinlerin olmadığı bir dünyada yaşamak isterdim. Bu bağlamda istememem normal.Ancak Dinlerin olduğu bir dünyada yaşıyoruz ve bu dünyada alevi olmakta en büyük değer.Yani bir daha dünyaya gelsem din olmayan ve sınırların kalktığı bir dünyada yaşamak isterdim.
Alevilik bir din değildir 100 kere dünyaya gelecek olsam Alevi olarak gelmek isterim...
Bİ Çocuk DÜnyaya Gelİrken SeÇme Hakki Verİlİyormu Verİlmİyor SÜnnİyse SÜnnİ Alevİyse Alevİ Olarak YaŞiyr...
Bana Sorarsaniz Halİmden Memnunum:)
Mesut Gündüz 24.11.2006, 17:08 İsterdim, İstemezdim!!!!
Dünyaya gelmek için Tanrı ile Pazarlık mı yaptınız???
Alevi olmak sizin elinizde değildi ama Alevi olarak ölmek tabiki sizin elinizde. İkinci defa Dünyaya gelme şansınız olmadığı gibi ikinci defa Alevi olma şansınızda yok.
O yüzden elinizdeki şansı iyi değerlendirip Alevi olarak ölmeye gayret edin.
Saygı ve Sevgilerimle...
Alevi olarak ölme şansını bana verenle aramda bir ben kadar bir uzaklık olduğu için onunla konuşurum.Yanlız burda bir pazarlık yok çünkü benim tanrıdan alacağımda yok vereceğimde yok bu sözünüzü tenzih etmelisiniz.Hayalgücünü kullanım yeteneğiyle alakalı bir soruydu. Siz şuanki ölümü düşüneceğinize bir sonraki ölümünüzü düşünebilseniz cevabı bulabilirdiniz.
Saygılar,
[QUOTE=Mesut Gündüz;295947]Alevi olarak ölme şansını bana verenle aramda bir ben kadar bir uzaklık olduğu için onunla konuşurum.Yanlız burda bir pazarlık yok çünkü benim tanrıdan alacağımda yok vereceğimde yok bu sözünüzü tenzih etmelisiniz.Hayalgücünü kullanım yeteneğiyle alakalı bir soruydu. Siz şuanki ölümü düşüneceğinize bir sonraki ölümünüzü düşünebilseniz cevabı bulabilirdiniz.
SENİN SORUNUN NE??
berximin 24.11.2006, 17:42 Milyon defa dünyaya gelsem yine alevi olmayı isterdim..sırat köprüsünü dünyada geçmektir alevilik.. yüzlerce yıllık bir türküdür.
incinsen de incitme,
eline,beline,diline hakim ol.
Şükürler olsun ki Alevi doğdum Alevi ölecem.dünya'ya bir değil bin kez gelsem yine Alevi olmak isterdim.hatta bu dünyadan başka dünya varsa orda da Alevi olmak isterim...
Ben İstemezdim.
ayrıl arkadasım tutan mı var acaba:p
GELİN CANLAR BİR OLALIM.....
Mesut Gündüz 04.12.2006, 18:13 ayrıl arkadasım tutan mı var acaba:p
GELİN CANLAR BİR OLALIM.....
Birini suçlamadan üzerine gitmeden önce bi araştırın derim bu adam ne anlatmak istemiş diye.şahsi bi yorumunuz olsa cevap verme gereği bile duymazdım ama mecbur ettin.Ben ne zaman istemiyceğimi daha sonra belirtmişim ama okumamışsınız.
Mesut Gündüz´isimli üyeden Alıntı
Dinlerin olmadığı bir dünyada yaşamak isterdim. Bu bağlamda istememem normal.Ancak Dinlerin olduğu bir dünyada yaşıyoruz ve bu dünyada alevi olmakta en büyük değer.Yani bir daha dünyaya gelsem din olmayan ve sınırların kalktığı bir dünyada yaşamak isterdim.
Şimdide ayrıl diycekmisin.
gulenyuz 06.12.2006, 21:46 kesinlikle alevi olmak isterdim çünkü bu hayatımda alevi olarak dünyaya geldiğim için şükrediyorum
erzincanlı 25.12.2006, 20:25 alevi olmak herşeyden öte benim için bir vazgeçilmez tekrar dünyaya gelsem tabiki alevi olmak isterdim bide istemezdim diyen adamlar var bence onlar şimdiden bıraksın yada ne olmak isterlerdi.
gözdecst 25.12.2006, 20:56 ya zaten hayatta en büyük şanslarımdan biri olarak hep bunu gördüm iyikide aleviyim derim hep dünyaya gelsem tekrar kesinlikle alevi olmak isterdim
baris1976 25.12.2006, 21:07 valla bir daha degil 100 kere gelsemde bu dünyaya gözlerimi alevi olarak acmak isterdim alevi tabi bu benim sahsi düsüncem farkli düsüncelerede her zaman saygı duyuyorum ama güzel ülkemizi arablastırmak isteyen düsüncelerede lanetler okuyorum
bu arada konuya acan arkadas tepkilere kızmıs ama kendide bir baksın konuyu acarken direk ben istemezdim demis daha sonra ufak bir acıklama yapmıs kendi asimile olmus olabilir ama aleviliğine sahip cıkanlarada hak vermeli bunu sunni olsaydı bu sekilde dusuncesını soyluyebılırmıydı acaba işte buda aleviliğin güzelliklerinden biri
alevi olmaktan hiç mi hiç gocunmadım tersine bir ayrıcalık olarak gördüm benim fikrim tabi dünyaya tekrar gelişimde de yine alevi olmayı alevi olarak dogmayı tercih ederdim.selamlar...tüm canlara....!
Milyon kere de doğsam tabi ki isterdim.
Bir Kere Alevi Olacaksınız Hiç Bir Şeyi Ertelemeyin
Ali_Yolcusu 25.12.2006, 23:28 bu ne biçim bir soru :garibbak: özünüzden şüpheniz mi var ? :uhhm:
alevi olmak istemeyenler hangi din onlara yakın geliyorsa o dini seçmekte özgürdürler.
dönen dönsün ben dönmezem yolumdan...Pir Sultan Abdal...
Mesut Gündüz 25.12.2006, 23:32 bu ne biçim bir soru :garibbak: özünüzden şüpheniz mi var ? :uhhm:
alevi olmak istemeyenler hangi din onlara yakın geliyorsa o dini seçmekte özgürdürler.
dönen dönsün ben dönmezem yolumdan...Pir Sultan Abdal...
Soruyu birde şöyle algıla,iki dünya var birinde din yok sadece doğmalardan kendini soyutlamış insanlar var,diğerinde bu dünya var.Hangisini tercih ederdin.
Ali_Yolcusu 25.12.2006, 23:37 Soruyu birde şöyle algıla,iki dünya var birinde din yok sadece doğmalardan kendini soyutlamış insanlar var,diğerinde bu dünya var.Hangisini tercih ederdin.
abicim bunları keşke "ben istemezdim" yazdığın yere yazsaydın.
ben herkesin alevi olmasını istedim :p
Mesut Gündüz 25.12.2006, 23:39 abicim bunları keşke "ben istemezdim" yazdığın yere yazsaydın.
ben herkesin alevi olmasını istedim :p
Şuan oraya gidip o yazıyı düzeltiyorum.
meryem demir 26.12.2006, 00:08 Tekrar dünyaya gelme şansım olsa, gene alevi olarak doğmak isterdim. Fakat ailem alevi olduğu için, adı alevi olsun diye değil. Aleviliği gerçekten her yönü ile bilen ve yaşatan, ve aleviliği öğreten, ve öğrenmeye her zaman açık bir alevi olmak isterdim.
alihaydar23 26.12.2006, 00:22 Herkes gibi bende dünyaya bir defa daha gelsem alevi olarak gelmeyi isterdim.
Eğer aleviliği sevmıyor olsam şimdi burda olmazdım değilmi, belkı yobazlarla sohbet ederdim (Allah korusu). Alevileri ve Aleviliği seviyorumkı aleviler içindeyim.
Yanlız bizdekı bir eksiklıkten bahsedeyim gerçi bu konuyu yenı gördüm ama konuyu baslatan arkadasa ilk basta fazlaca yüklenilmiş olduğunu gördüm. Bizlerin yazıyı anlamadan hemen eleştiriye baslaması hiçte hoş bır olay değil diye düşünüyorum...
Mesut abime katılıyorum din, dil, ırk ve renk ayrımcılığının olmadığı insanların birbirlerini dışlamadığı ibadetleri ve dünya hakkındakı görüşlerinden dolayı ve tabi düşüncelerinden dolayı yargılanmadığı bir yer varsa önce orda yasamak isterdim..
Teşekkürler...
şimdi deil her dünyaya gelişimde alevi doğup alevi ölmek isterdim özümü yok sayamam bni öldüreceklerini bilsem gene alevi olarak gelirdim dünyaya ALİ DOĞDUM ALİ BNİM
aleveylem 10.01.2007, 11:10 Kesinlikle ewet yine ALEVİ olarak gelmek isterdim...:)
Berucavan 11.01.2007, 16:15 kesinlikle evet alevi olduğum için kendimle gurur duyuyorum
evet isterdim.. gurban olam ben bu yola ..
Kesinlikle Alevi olarak doğmak isterdim...
bende isterdim..alevilikte insanlara insan oldukları için değer verilir herşeyden önce..bide aleviliği özde yaşayabilmek lazım sözde alevi değil özde alevi olabilmek gerekir
Hinoralı 11.01.2007, 17:07 yine müslüman bir alevi olarak gelmek isterdim tabiiki.
eskiya44 12.01.2007, 11:37 Ben isterdim,dünyaya gelirken kimseye sorulmuyor tabiki,ne olmak istiyorsun diye ben halimden memnunum.buna şükür :)
bu soruda tereddüt bile edilemez...hiç bir zaman özünü inkarda bulunma...
ALEVİLİK BİR YOLDUR BİZDE BU YOLUN YOLCUSUYUZ..!!
zamane24 15.01.2007, 23:50 Bindefa doğsam bindefa ölsem işkence etsinler Alevi olmaktan gurur duyuyorum... (özünü bilmeyen bazıları pişman olsalar keşke olmasa idik deselerde (çevremde bu tarz var))
Benim Özüm ben buyum beni bilen bilir tanıyan tanır sevenden Allah razı olsun sevmeyende yoluna gitsin...
senolsen 21.01.2007, 20:39 bu cirkin dünyada bence tek bir güzellik var oda alevi olmam dünyada hic bir inancın sahip olmadıgı bir kültüre sahibiz dünyada degil bir kere 100 kere 1000 kere de gelsem hepsindede alevi olmaktan gurur duyardım
sercanordu 21.01.2007, 21:38 Allahım sana şükürler olsun hemde binlerce kez
bana bu şerefi yaşattgın için şükürler olsun
degil bi kere daha bin kez milyonlarca kez ALEVİ olmak isterdimm
ALİ den başka yoldaş bu yoldan başka yolmu vardır....
Hüseyin'den Mahrum Olmaz İnşallah
Gümüşkaşlı 21.01.2007, 22:28 Allahım sana şükürler olsun hemde binlerce kez
Hüseyin'den Mahrum Olmaz İnşallah
öncelikle bende seni kutluyoruz sercan ne kadar bağlısın aleviliğe.seni ve senin gibi düşünen herkesi kutluyorum .gerçektende alevilik bambaşka birsey insanların dünyaya bakış açılarından bile farkı anlaşılıyo .bende tabiki isterdim yeniden gelmeyi.hemde bin defa isterdim çünkü çok huzurlu hissediyorum kendimi.istemeyen arkadaşlarıda saygı duyuyorum.
güldane17 21.01.2007, 23:31 Dünya'ya bir kez ALEVİ olarak geldim ve bundan gurur duyuyorum ve 1000 kezde gelecek olsam yine alevi olarak gelmek isterdim ALLAH MUHAMMED YAA ALİ
bu da sorumu yani tabikide isterdim.dünyaya binlerce kez gelsem yine alevi olark doğmak isterdim...
erik_kiraz 25.01.2007, 12:16 [QUOTE=sercanordu;340135]Allahım sana şükürler olsun hemde binlerce kez
arkadaşım sana çok teşeşkür ederim çok güzel ifade etmişsin fikirlerimizi:thumbup1:
ewet tekrardan dünyaya gelsem yine alevi olarak gelmek hemde hz.Ali'nin sağ olduğu o dönemde yaşamak isterdim.
denizsefiri 25.01.2007, 12:51 Alevilikte "tenasuh" inancı olduğunu sizlerden öğrenmiştim. Bu durumda zaten birden fazla kez dünyaya gelme şansınız olmuyor mu?
Alevilikte "tenasuh" inancı olduğunu sizlerden öğrenmiştim. Bu durumda zaten birden fazla kez dünyaya gelme şansınız olmuyor mu?
bunu ilk defa duyuyorum,daha açılımlı anlatılırsa sevinirim:confused1
seyyah1982 27.01.2007, 14:32 islamın temelinde reenkarnasyon inancı yoktur.alevilikte olduğu iddiası nereden çıktı pek anlayamadım
açıklayan olursa sevinirim merak ettim şimdi
toprak_dan 27.01.2007, 14:43 alevi doğmadım malesef ama. tabiki dünyaya tekrar gelsem alevi olarak gelmek isterdim. yoksa sıradan gelmenin ne anlamı var.
Findorin 27.01.2007, 16:58 Tabiki de tekrar alevi olarak gelmek isterdim çünkü alevilik red edilemiyecek kadar güzel bir inanış ... :thumbup:
Alevi olunmaz alevi doğulur.
by uffuks 18.03.2007, 18:04 Dönen dönsün ben dönmem yolumdan___bir kere deil 100 kerede gelsem yine böyle olmasın isterdim kesinlikle.
munzur_62 18.03.2007, 19:17 Ne demek sorulurmu ya tabiki isterdim birde bunu yalnız biz değil alevi olmayaqn kişilerde söylüyor
Alevi olunmaz alevi doğulur.
Arkadaşım sanki biraz ırkçılık kokuyor bu cümle.Farketmeden yazdın heralde. Eğer alevi doğulsaydı ve sonradan alevi olunmasaydı büyük ihtimalle sende bugün alevi olmazdın.
seyyah1982 20.03.2007, 17:32 Arkadaşım sanki biraz ırkçılık kokuyor bu cümle.Farketmeden yazdın heralde. Eğer alevi doğulsaydı ve sonradan alevi olunmasaydı büyük ihtimalle sende bugün alevi olmazdın.
aslında arkadaş doğru söylemiş ama eksik alevi doğulur,bektaşi olunur demeliydi...
zazaozgun 05.04.2007, 14:08 alevilik çıkar olarak kullanılmadıktan sonra dünyaya kaç kez gelirsem gelim şu aklımla alevilik inancını benimserdim.aleviliğin tanımı bir dini inanç değil.tanımı;kültür,sanat,kardeşlik,eşitlik,özgürl ük,demokrasi,insalcıl yaklaşımlar,toplumsal yaşam ve aklıma gelemeyen iye dair herşey aleviliğin tanımı.böyle bir inanıştan asla vazgeçmem....
Kesinlikle ama kesinlikle evet isterdim.
Istemeyen simdi biraksin, ne geregi var dünyaya geri gelmenin?
Merhabalar Ben DÜnyaya Bİn Kerde Gelsem binkerede İsterdİm Gurur Ve Onur Duyuyorum Alevİ Olmaktan
Istemeyen simdi biraksin, ne geregi var dünyaya geri gelmenin?
Ben bu sözlerinden sonra Ali kardeşimin alnından öpmek istiyorum.
Bakınız daha henüz 16 yaşında olan kardeşim ne de güzel demiş.Bize yoluna sahip çıkacak insanlar yani canlar lazım daha doğrusu.100 tane olupta bi haber yaşayacağına,1 tane olsun yolunu erkanını bilsin.
İstemeyenin dediği gibi kardeşimin yeniden doğmasına gerek yok gitsin şimdi istediği inancı seçsin...Aferin kardeşim öpüyorum gözlerinden!:3:
izmir_35 05.04.2007, 14:30 benim dünyaya tekrar gelme şansım olsaydı ne alevi olmayı nede sünni olmayı isterdim allaha inancı tam olan din dil mesep ayrımı olmayan sadece insan gibi insan olan bir dünyaya gelmek isterdim böyle bir dünya olmayacagına göre bizimde tekrar dünyaya gelmemize gerek yok ha ayrıca beliteyim alevide olmak istemem sünnide derken yine konuyu saptırmayın amacım ayrımın olmadıgı dünya istememden kaynaklanıyor saygılar
benim dünyaya tekrar gelme şa |