Orijinalini görmek için tıklayınız : 25 inden sonra saz kursuna gitsem ne dersiniz?
sazı etkili çalan bir müzisyen beni transa geçirebiliyor. 80 doğumluyum saz kursuna gitsemde artık kendi kendimi transa geçirsem diye düşündüm. ama tereddütlerim var.
klasikçiler: öğrenmenin yaşı olmaz
gerçekçiler: istiyorsan sorun değil ama 15 liklerin olduğu yerde karizman sarsılır.
alaycılar: kazık kadar adamsın kendi kendine öğren
Daha 4 yılın var bol bol düşünürsün :) :) :)
Daha 4 yılın var bol bol düşünürsün :) :) :)
80 doğumluyum .. 21 yanlış malesef...:001_tt2:
80 doğumluyum .. 21 yanlış malesef...:001_tt2:
Düzelt o zaman
Düzelt o zaman
SANANE :clap:
SANANE :clap:
:001_tt2: bra işaretledim bende o seçeneği oğır vo :laugh:
SarıVatoz 23.09.2006, 17:35 sazı etkili çalan bir müzisyen beni transa geçirebiliyor. 80 doğumluyum saz kursuna gitsemde artık kendi kendimi transa geçirsem diye düşündüm. ama tereddütlerim var.
Mutlaka gitmelisin ne tereddüt edecen. Ben de liseye başladığım günden beri istiyordum hata edip beş - altı sene erteledim ama 19 yaşında başladım. Eminim ki üç sene sonra iyiki başlamışım diyeceğim.
Bizim kursta kırkına merdiven dayamış öğrenciler var. Sen de şimdi başlamazsan beş sene sonra tekrar sorarsın ''Otuzumdan sonra saza başlasam ne olur?'' diye .
Çok konuştum uzun lafın kısası bu yazıyı okuyacağına git bir kursa yazıl.:)
:001_tt2: bra işaretledim bende o seçeneği oğır vo :laugh:
zaten BANANE yi görünce SANANE demiştim :001_tt2:
Bizim kursta kırkına merdiven dayamış öğrenciler var.
işte bu iyi haber demek 40 lıklar bile gidiyor. salı günü mecidiyeköyde bir yere yazılcam galiba:innocent:
MeRaLiNa 24.09.2006, 16:43 babam bana saz almisti kücükken ögreniyim diye, annem bir gün odam daginik diye biraz sinirlendi, toplamaya basladi esyalarimi, yanliz sazin üstünde elbiselerim vardi, o sinirle farketmedi, aldigi gibi yere vurunca baglamam kirildi... o gün bugündür bir daha baglana elime almadigim icin pismanim
bence istiyorsan basla........ sonra yine pisman olursun, zararin neresinden dönersen kardir
Gülseren58 24.09.2006, 16:47 25'inden sonra saz öğreneceklerle ilgili bir sorun yok. Asıl sorun 40'ından sonra saz çalacaklar ile ilgili ki, benim olanaklarım elverse ben bu yaştan sonra bile saz çalmayı öğrenmeye çalışırım. Üstelik tuzum falan da kuru değilken.
Yeri gelmişken dalgıçlık ve yamaç paraşütü öğrenmeyi de çok istediğimi ekleyeyim. Güzel bir laf vardır Anadolu'da Çıkmamış candan umut kesilmez diye.
babam bana saz almisti kücükken ögreniyim diye, annem bir gün odam daginik diye biraz sinirlendi, toplamaya basladi esyalarimi, yanliz sazin üstünde elbiselerim vardi, o sinirle farketmedi, aldigi gibi yere vurunca baglamam kirildi... o gün bugündür bir daha baglana elime almadigim icin pismanim
bence istiyorsan basla........ sonra yine pisman olursun, zararin neresinden dönersen kardir
sizde gelin:komik Sevcan Orhan/Ümit Yılmaz`a gitmeyi düşünüyorum...
sen bu yaşta acabaları yaşıyorsan biz otuzumuzdan sonra hiç bir şey yapmayalımmı yani. içinde ukte kaldıysa ve öğrenmek istiyorsan kaç yaşında olursan ol gitmelisin değil 25inden sonra altmışından sonra bile
Kartopu86 24.09.2006, 19:49 Bence gidip gitmeme konusunda kararsızlık yaşıyorsan zaten yeterince istemiyosun bunu..Müzik ruha hitap eder zevk verir (Yaşla kesinlikler ilgisi yok)senin yaşının 25 olması bu zevki tatman için engel diil. Bu sadece bir bahaneden ibarettir. İnsanoğlunun yapamayacağı hiç birşey yoktur ben buna inanırım sen yeterki iste. Herşeyde vardır bir hayır demek ki öğrenmen için doğru zaman bu zamanmış hadi daha fazla zaman kaybetme öğrenmeye başla..Ben girarımı alırım elime sen sazını bakarsın düet yaparız:wink:
Gülseren58 26.09.2006, 22:28 sazı etkili çalan bir müzisyen beni transa geçirebiliyor. 80 doğumluyum saz kursuna gitsemde artık kendi kendimi transa geçirsem diye düşündüm. ama tereddütlerim var.
klasikçiler: öğrenmenin yaşı olmaz
gerçekçiler: istiyorsan sorun değil ama 15 liklerin olduğu yerde karizman sarsılır.
alaycılar: kazık kadar adamsın kendi kendine öğren
Kendimden değil de, işyerindeki arkadaşımdan örnek vereyim. Arkadaşım ağır hastalık dönemlerinden geçmiş biri ve vücudu kortizon salgılamadığı için her gün kortizon ilaçlarını almak zorunda. Bu ilaçların onu doğrudan etkileyecek olanı ise yurtdışından getiriliyor. Diğer sorunlarını da saymıyorum, siz fazla üzülmeyin diye.Koşulları çok zor anlayacağınız.
İşte bu arkadaş geçen yıl (yaşı 43'tü o zaman) tezhip dersleri almaya başladı. Tezhip çok ciddi maddi kaynak ve göz emeği isteyen bir süsleme sanatıdır. O, bu derslere başlayacağı zaman çabuk bırakacağını düşünmüştüm ama bu arkadaş gayreti ile iki sınıf birden atladı. Bu yıl da devam ediyor. O hasta haliyle İstanbul'un bütün tarihi mezarlıklarını dolaştı.
Diyeceğim o ki, bu hikayeye rağmen halen tereddütteyseniz saz kursunu falan boşverin.
Eğer benim cimde gercekten bağlama calma isteği varsa yasım kac olursa olsun onu calmak icin herseyi parım arkamda ne derlerse desinler umrumdan bilen olmaz ben isteğimin pesinden gitmişim cünkü onu basaracağıma inanmısım cünkü....
eylüleren 27.09.2006, 00:45 ona bakarsan bende gitmeyi düşünüyorum hele bir ayarlıyım öğrenmenin yaşı yoktur.biraz emek ve çaba ile herşey başarılabilir birde kendine inanmak gerekiyor yapabileceğine inanamak gerekiyor bence yaparsın dene denemekten birşey kaybedilmez...
türkan_26 27.09.2006, 17:36 öğrenmenin yaşı yok ben 20 yasındayım ve saz kusuna başladım kursta 40 yasında bıle insanlar var
ercandost 27.09.2006, 17:49 Aynı yaştayız ve benim de bir bağlamam var fakat çalamıyorum henüz ve de kursa gitmeyi düşünüyorum artık çünkü bende çalmayı çok fazla istiyorum ve ögrenebiliriz çalmyı diyorum, 25 yaş dediğiniz yaşımız henüz çok genç bir yaş dost sakın ümitsizliğe kapılma,şimdiden başarılar..
Kendimden değil de, işyerindeki arkadaşımdan örnek vereyim. Arkadaşım ağır hastalık dönemlerinden geçmiş biri ve vücudu kortizon salgılamadığı için her gün kortizon ilaçlarını almak zorunda. Bu ilaçların onu doğrudan etkileyecek olanı ise yurtdışından getiriliyor. Diğer sorunlarını da saymıyorum, siz fazla üzülmeyin diye.Koşulları çok zor anlayacağınız.
İşte bu arkadaş geçen yıl (yaşı 43'tü o zaman) tezhip dersleri almaya başladı. Tezhip çok ciddi maddi kaynak ve göz emeği isteyen bir süsleme sanatıdır. O, bu derslere başlayacağı zaman çabuk bırakacağını düşünmüştüm ama bu arkadaş gayreti ile iki sınıf birden atladı. Bu yıl da devam ediyor. O hasta haliyle İstanbul'un bütün tarihi mezarlıklarını dolaştı.
Diyeceğim o ki, bu hikayeye rağmen halen tereddütteyseniz saz kursunu falan boşverin.
Özverinin isteğin ne yapabildiğini göstertermiş arkadasımız verdiği örenekle paylasımın icin sağol gülseren abla:thumbup1:
sağolun arkadaşlar kursa başladım. 35 lik ve 40 küsürlük 2 abi daha var. ortalamaya vursak en küçük benim belkide...
karadagli 29.09.2006, 11:01 sevgili canlar bence ögrenmenin yasi olmaz, insanin kendini gelistirmesi güzel bir sey.
saygilarimla
gercege_huu 08.10.2006, 18:06 bencede insanın kendini geliştirme konusunda bakış açımız aynı bütün canlar ile kendini geliştirmesi ne güzel yaaa insanların .
|