Orijinalini görmek için tıklayınız : 3 aydir almanya da okumak icin yardim ariyorum

kizilbas44
08.11.2005, 14:00
anlamiyorum gelin canlar bir olalim diyoruz ama hic bir alevi canina yardim etmek yok.3 aydir almanya da okumak icin yardim ariyorum.bütün dernek ve vakiflara yazdim ama tenezzül edip cevap vermediler.buraya da yaziyorum bakalim burda ne olacak.aevilik üstünde yeni düsüncelerim var.yillardir bekliyoruz ki hakkimizi alalim ama hakkimiz verilmedi verilmyacakti.kendi hakkimizi kendimizin almasini bilmeliyiz.Pirlerimiz Sah Hatayi ve Pir Sultan'in yolundan gideceksek onlar gibi zalime bas kaldirmaliyiz.Hepinizi sevgi saygi ile selamlarim umarim siz bana kucak acarsiniz hep birlikte iyi yerlere geliriz
Unutmayalim ki biz Pir sultanlarin Sah Hatayilerin torunlariyiz
saygilarimla
samet dogan

TheGodfather
08.11.2005, 14:10
Merhaba sevgili arkadaşım biraz küsüz anlaşılan :))
Sen Almaynayad okumak için ekonomik bir yardım mı arıyosun yoksa bu konuda bilgilenirilmek mi isityorsun ek anlayamadım..Ama ekonomik yardım istiyorsan dostum herkes istediği zamanda bu yardımları alabilseydi zaten sorun kalmazdı...Pir sultan abdal derneği burs vermekteçok zorlanıyor..Maalesef destek zok aç..Hiç veremiyolar bazen...Bu konuda birlik olabilmek için ne yapılmalı onu düşünmeliyiz..Bir çok alevi zengin işadamlarımız var ama onlardanda pek yardım alamıyoruz maalesef..Sanırım onlarında tek derdi para oluyor..Çevrende ezici bir güç sermaye olunca bazı değerlerden vazgeçebiliyoruz maalesef..

Son olarak tabihi biz Pir sultan Abdal torunlarıyız...
saygılarımla

kizilbas44
08.11.2005, 14:41
ben kendime kefil ariyorum abicim
kefillikte ayda 600 euro gösterebilecek bi insan.kefilden normal sartlarda para gitmiyor.sadece bana kefil olsun ve herkes görsünn nasil bir alevi iyi yerlere geliyor.is adamlarimiz da biliyolar yillarca alevilerin ezildigini.buna simdi demek ki göz yumuyolar göz yummasalar böyle olmaz

TheGodfather
08.11.2005, 14:58
ben kendime kefil ariyorum abicim
kefillikte ayda 600 euro gösterebilecek bi insan.kefilden normal sartlarda para gitmiyor.sadece bana kefil olsun ve herkes görsünn nasil bir alevi iyi yerlere geliyor.is adamlarimiz da biliyolar yillarca alevilerin ezildigini.buna simdi demek ki göz yumuyolar göz yummasalar böyle olmaz

Bak dostum.Seni çok iyi anlıyorum..''Paranın dini imanı yoktur'' herhalde bu deyimi biliyorsunuzdur...Şimdi sen çıkıp alevi bektaşi derneklerinden kendine bir kefil arayıp bulamaman mümkün..Sana tavsiyem olaya din, mezhep meslesi değilde insanlık meselesi olarak bak..Kim bilir sana belkide bu kefil olabilecek kişi sunnidir..Yani sana kefil olacak kişi illede alevi olacak diye bir şeyok..Alevi olmayan öcüdür diye bir şeyde yok...Gördüğüm kadarıyla yardımseverlikte geri kalıyoruz...Tek alternatif düşünme geniş düşün...Bak ben alevi olduğunu bildiğim bir iş adamımız kendi şirketinde staj yapmak istediğimi söyledim..tabi o zamanlar biraz tecrübesizdim...Yani demek istediğim şimdi bu adam beni sırf alevi olduğum için çalıştırmak zorunda mıydı? Değil tabiki...Dostum inşallah kefil bulursun ama Almanyada eğitim pahalı bunuda dile getirmek istiyorum.

kizilbas44
08.11.2005, 22:10
evet paranin dini imani yok.ama bilmiyorum ailemin yapisi geregi sunnilerden istemiyorum simdiye kadar ben tam bi alevi olarak büyüdüm

izmirksk
08.11.2005, 22:55
maalesef gerekli alevi kültürü ile yetişemeyenler ileride zengin olunca tam bir burjuva manyağı oluyorlar.dinleri imanları para oluyor.
alevi kültürünü tam ve sağlam alanlar canlarına sahip çıkar

kizilbas44
09.11.2005, 08:03
parayi görüpte aleviligi unutanlar bizden degildir.ben kendilerinden bisey istemedim para da istemedim sadece bi kefillik istedim baska hic bisey.sadece bana ayda 600 euro gösterebilecek kisi.600 euro bana vermiyecek sadece gösterecek

özgüreren
09.11.2005, 15:23
bumudur birlik ve beraberliğimiz başlık bu..sayfanın içeriği başka ..kim kime bu devirde para verir az değil 600 euro:)sen vermeyecek gösterecek dediğin şey kefillik oda yarı vermek gibi bişey yani işin ucunda para yana bilir..ve baş vurduğun vakıflarda bu türlü yardımlar yapılıyorsa ancak olur.. dernekler kişiye özel değildir ve dernek parası kişilerin çıkarları doğrultusunda kullanılamaz..ki bu şekil bir yer var ve sen başvurdun araştırma yapmadan vermezler vermediklerini varsayarsak kişiye güven duyulmamaktan kaynaklanır..saygılarımla

izmirksk
09.11.2005, 15:26
evet özgür çok doğru.tanıyanlar (iyi tanıyorlarsa) sahip çıkmalı ama bu kefillik az kişinin başını belaya sokmadı hani

polata
09.11.2005, 15:46
Sevgili kızılbaş44
Önce sen ne istediğini ne aradığını ne amaçladığını net olarak yazman gerekiyor.3 aydir almanya da okumak icin yardim ariyorum.bütün dernek ve vakiflara yazdim ama tenezzül edip cevap vermediler.buraya da yaziyorum bakalim burda ne olacak.aevilik üstünde yeni düsüncelerim var.yillardir bekliyoruz ki hakkimizi alalim ama hakkimiz verilmedi verilmyacakti.kendi hakkimizi kendimizin almasini bilmeliyiz.İlk yazdığında ki ifadelerde Almanya da okumak için yardım aradığının hemen arkasından Alevilik üzerine düşüncelerim var diye bir başka konu ile ilgili cümle yazıyorsun.Sonrasında hak alam arama ile ilgili cümlen geliyor.ben kendilerinden bisey istemedim para da istemedim sadece bi kefillik istedim baska hic bisey.sadece bana ayda 600 euro gösterebilecek kisi.600 euro bana vermiyecek sadece göstereceknasıl bir kefillik bu, 600 euro yu nasıl gösterecek nereye gösterecek belli değil.
Öncelikle bilgilerini daha anlaşılır daha açıklamalı vermen gerekir.
Almanya da ne okuyacaksın?
Okuyacağın okul bölüm ne?
Kaç yıl okuyacaksın?
Kefilik olayı nasıl olacak?
Kefil ne kadarlık bir ücrete kefil olacak?
Kaç yıl sürecek kefilliği?
Her ay 600 euro gösterme ile ne kastediyorsun?
Bu ve buna benzer sorulara netlik kazandırmadan açıklayıcı bilgi vermeden sen ben Almanya da okuyacağım, bana kefil lazım, kefil her ay 600 euro gösterecek diyerek yardım istiyorsun.

kizilbas44
09.11.2005, 19:17
abilerim ben diesburg üniversitesinde okuyacam.okumak istedigim bölüm sosyal pedegogluk.bu bölüm 3.5 yıl sürüyo.kkefil dedigim ayda 600 euro bana gösterebilecek bi kişi vermiyecek bu bana parayi.yani ben buna orda bakarim diyecek.baska hic bisey kefilden kesinlikle para almazlar.insallah anlamistirsiniz beni can dostlar

özgüreren
10.11.2005, 13:44
önceden sölesene yaw:)))konu anlaşıldı şimdi bol şans..yolun açık olsun

kizilbas44
10.11.2005, 14:51
yolumuz belki acikta yardim eden yok be kardes kefilden para gitmiyo herkes bilsin bunu

kizilbas44
10.11.2005, 14:52
yolumuz belki acikta yardim eden yok be kardes kefilden para gitmiyo herkes bilsin bunu.ben okumak istiyorum feryadim bunadir alevi canlarim

polata
10.11.2005, 14:56
abilerim ben diesburg üniversitesinde okuyacam.okumak istedigim bölüm sosyal pedegogluk.bu bölüm 3.5 yıl sürüyo.

Türkiye de bu bölüm yok mu? Ya da sen Türkiye de lisans eğitimi aldın da yüksek lisans eğitimi mi almak isityorsun?

Yakapınarlı
10.11.2005, 16:44
şimdi anladım seni daha önce bişey anlamamıştım.açıklık getirdiğin iyi oldu.evet türkiyede bu bölüm yokmu neden almanyada düşünüyosun.umarım yolun açık olur kardeş hedefine ulaşırsın

kizilbas44
10.11.2005, 19:57
arkadaslar türkiye de bu bölüm üniversite de yok.pedegoji var ama sosyal pedegogluk yok.yilladir hayalim almanya da okumak.beni bi dinleseniz anlayacaksiniz beni.

kizilbas44
12.11.2005, 16:54
canlar artik herhalde cevap vermiyosunuz

rockçı turna
12.11.2005, 17:01
can sanırım cewap gelmemesinin nedeni aramızda sana bu konuda maalesef yardım edebilecek birisinin olmamasıdır. şahsen sana bu konuda yardımcı olamayacaksam neden seni meşgul edeyim. umarım hayalini gerceklestirebilirsin.

kizilbas44
12.11.2005, 19:13
umut be kardesler ne yapalim bizde okumak istiyoruz.bizim de bi hayalimiz gercek olsa nolur ki .

karakulak
12.11.2005, 19:31
umut be kardesler ne yapalim bizde okumak istiyoruz.bizim de bi hayalimiz gercek olsa nolur ki .
insanin yüzlerce hayali olur 1tane olmaz, yüzlerce hayalleri olur cünkü bir insan hic bir zaman tatmin olmaz hep daha fazlasini hep daha iyisini ister bu dogal yapimizda vardir. calismayi denedin mi? calisip para kazan. almanyada ögrenim göreceksen orda kayit olacagin universiteye bildir sana is bulurlar o zaman kefalet bile aramana gerek yok ben mesela hem calistim hem okudum.

not: eger birgün elini uzatan birini bulursan kolundan tuttup yere indirme.

sila
12.11.2005, 19:43
insanin yüzlerce hayali olur 1tane olmaz, yüzlerce hayalleri olur cünkü bir insan hic bir zaman tatmin olmaz hep daha fazlasini hep daha iyisini ister bu dogal yapimizda vardir. calismayi denedin mi? calisip para kazan. almanyada ögrenim göreceksen orda kayit olacagin universiteye bildir sana is bulurlar o zaman kefalet bile aramana gerek yok ben mesela hem calistim hem okudum.

evett cok haklisin gercekten oylee hem calsiip hem okuyan binlerce insan varr.......herkes okumak icin bir yerden garanti alsaydiii yada destek olsaydii ooo neler olurduuu o zaman hayatin degerini bilemezdinn.... alin terinle kazan emeginle oku bence ben su an hollandadayimm ve hem calaisiyrumm hem okuyorumm ben bayan olarak basariyorum... bir erkek olarak sizde yapabilirsinizz.......kimseden ne bir yardim nede bir destek bekliyorumm kendi ayaklarimin ustundee kendi cabalarimlada sonuna kadar gidecegim yanii simdilik herseyy guzell ilerisi icin biseyy diyemiyecegim insan yeterki azimli olsunn kendine guvenmeyiii bilsinn gerisi gelir zatenn ......... ama sunuda soylemeliyim gercekten hayat cokk zor bir anlamdaa.... istee onenli olan o zoruu basarabilmektirrr....

saygilar............

kızılırmak77
12.11.2005, 20:39
arkadaşım sen Almanyaya gidecek para bulmuşsun Türkiyede asgari ücretle nasıl geçim yapılıyor biliyormusun?

kizilbas44
12.11.2005, 21:26
arkadaslar nasil basvurabilirim ya da nereye basvurabilirm hem calisip hem okumak icin.ama benim ilk önce dil kursuna gitmem lazim.dil yok cunku.diesburg ya da essen üniversitelerinden birinde okuyacam daha dogrusu okumak istiyomm

Bir Zeynep
13.11.2005, 19:11
Kizilbas44 dostum:

1)Okumak güzel ve desteklenmesi gereken bir sey dir. Her okuyanlarin yolu acik olsun ve Allah onlara ziin acikligi versin insallah. Senin okumak istemen sevindirici bir durum ve insallah bu istegini gerceklestirbilirsin.
2)Yardim istemeni bence alevilige baglamaman gerek. Arkadasimizin dedigi gibi, bi bakarsin sana bir sunni vatandas, hatta sunni yi birak belki bir Hiristiyan elini uzatip sana yardim eder. Hic belli olmaz. Yardim icin alevilige siginma. Allah tan tavuk iste de, sana kaz versin. Ön yargida bulunup “Yezidlerden zaten hayir gelmez“ gibi düsünceyle yola cikma ki, Allah sana alevilihin EN alevisini nasip etsin (buna inaniyorsan eger, bence böyle bisey yok, ama sen bilirsin. “Yezidlerden hayir gelmez“ cümlesini sen demedin, ama baska ne anlamina geliyor ki yazdiklarin? Neden sadece alevilerden hayir bekliyorsun, alevi derneklere yaziyorsun?). Üc aydir yardim ariyorum diyorsun ama hic bir hayirli alevi karsina cikmamis, cevap bile yazan olmamis mektuplarina.
3)Bu forumdaki üyeler cogunlukla genc ve kendileri okuyorlar, geliri maasiyi olmayanlar, yani sanmiyorum aramizda sana yardim edebilecek gücte olan bir genc oldugunu (tabi yaniliyorsam ve bir can cikarsa aramizdan, ne mutlu sana ve helal olsun tabiki) ama demek istedigim kefillik edebilecek birini bizim aramizda zor bulursun bence, istek le istememezlik le alakali degil bu, cünkü:
“Saglam“ bir isci olmasi gereklidir sana kefillik eden can. Yani: okulu coktan bitirmis, is hayatinda belirli bi sene bulunan, geliri cok iyi olan ve kolay kolay is den atilmayan birisi anca kefillik edebilir. Kolay kolay isten atilmayan dedigim yani söyle, tabiki hic belli olmaz bunun garantisi hic bi zaman verilmez, ama yani mesela önemli bir pozisiyonda bulunan veya is yeri icin önemli, cok emegi gecen degerli bir isci olmasi gerek. Kolay kolay isini kayip etme tehlikesinde bulunmayan ve kendi hayatina harcadigi paradan haric, 600 € luk maasi artan ve baska birisine bakabilme gücünde olan birisi lazim bu aradigin insan. Sonucta sana gercekten 600€ yu veriyo mu vermiyo mu, o ilgilendirmez ilk basta. Bunlari ispat etmesi gerek dir. Senin bu aylik 600 Euro istemedigini ilk yazindan beri anladim, sen sadece “kagit üzerinde“ kefillik istiyorsun, biliyorum. Fakat: Gel de aramizda bu sartlari karsilaya bilen bir insani gel de bul simdi!? Surda burda okuldan üniversiteden haric calisip para kazanmisligimiz olsa bile, bunlar yetmez. Umarim anlata bildim.
Ama asil sorun burda degil ve gelelim söz almak istedigim dördüncü konuyaaaaaaaaaaaaa:
4)Sana cok önemli bir soru sormak istiyorum:
Kefilligin NE DEMEK OLDUGUNU sen biliyormusun????
Yani GERCEKTEN biliyormusun tüm sartlarini martlarini? Tabiki aslinda bilmen gerek, nasil olsa 3 aydir ugrasip cabaliyorsun, bayagi bir bilgi sahibi olmussundur, dimi? Ama ben tekrar soruyorum: Kefilligin tüm anlami ile ne oldugunu biliyormusun bilmiyormusun? Bilmiyorsan, git arastir sorustur, bilgilen, öyle gel ve o zaman elinden geleni ugras, calis. Ama biliyorsan dostum: bu bilgileri kefillik sordugun ve ümit ettigin canlardan da eksik etme!!! Mesela bak burada öyle yaptin. Ve onun icin sana tüm ciddiyetlikle simdi ücüncü sefer soruyorum: kefil sartlarini biliyormusun sen?
Kefillik hersey den önce GÜVENC demektir dostum ve bana sorarsan sen en iyisi senin huyunu suyunu iyi bilen, seni taniyan, sana güvenen ve senin kendi güvendigin kisiyi ara bul. Belki bu en iyisi olur cünkü bilgisiz ve güvencsiz bu is kötüye gidebilir (ALLAH GÖSTERMESIN!!)
Neden mi? Kefillik SORUMLULUK demektir, sirf “Benim param var, ben bu adama baka bilirim, onu yedirip doyururum, ayda 600 € veririm“ i aciklayan bir imza degil sadece. Almanya ya attigin ilk adimdan, son adimina kadar, bir anne babanin cocugundan sorumlu oldugu gibi, BU insan SENDEN sorumlu olacaktir, ister parasini ye ister yeme, ister yüzünü bile dahil gör ister görme. Bu böyledir.
Eeeeeeeeee, peki tamamda, ne var simdi bunda dersen, aciklayim bak:
Dediklerimi simdi saken sana laf veya camur atiyomusum gibi yorumlama, yazdiklarimi kendi üstüne alinma (seni tanimiyorum ve sana sözüm yok tur) , sadece oku ve iyi düsün:
Bak tekrar diyorum ALLAH GÖSTERMESIN diyelim kiiiiiiiiiiiiiii..... sen kötü yollara düstün. Mesela karisiydi kiziydi, kagitiydi kumariydi, kavgasiydi dövüsüydü, uyusturucusuydu, hirsizligiydi, borclanmasiydi... veya ne bilim bundan daha da “basit“ seyler, mesela bilincsizlikten veya iyi niyetlikden ulusan bir “hatalar“ etc etc... bunun SORUMLULUGUNU sana kefil olan, her sartlara imzasini atan insan tasirdir. Tabiki burada birisiyle evlenirsen (artik onuda mi sirf kagit üzerine mi yapiyon yada gercekten mi asik olup evleniyon, orasi ilgilendirmez, ama eger kagit üzeri aslinda yasak olan bir evlilik ise eger, tabiki buna da para sayman gereklidir, kolay kolay kimse sana nikahini vermez) yada diyelim calisma hakkina erdiysen eger, kefillikten düsmüs oluyorsun, ama bu cok zor, bunuda diyeyim sana.
Dedigim gibi, Almanya da aldigin ilk nefes ten, uni yi hayirlisiyla bitirip, TR ye döndügün ana kadaaaaaaaar iste BU KEFILLIGIN sorumluluk altindasin. Anlata bildim mi bilmiyorum?
Inan bana, kolay bir karar degil kefillige evet demek. Bizde 3 sene önce bir kuzenimi getirdik TR den, Burada üniversite okuyo ve Allah tan hic bir sorun yasamadik, yasamayizda insallah. Sanmiyorum acikcasi yasayacagimizi, kuzenim gercekten cok dürüst ve hayirli bir insandir ve ona yaptigimiz (daha dogrusu “saglam isci“ olan abimin yaptigi) fedakárligin degerinibiliyor. Kolay kolay önemsememezlik edip, yüzümüzü kizartacak bisey yapmaz. Bundan emin olmasaydik zaten bu yola cikmazdik ama buda bi gercek:
Iyicene ölcüp bicmedigimizi, düsünüp tasinmadigimizi sanma.
Umarim demek istediklerimi hic bir can i kirmadan anlatabilmisimdir. Ister inanin, ister inanmayin: Bu yaziyi ÜCÜNCÜ SEFER yaziyorum. Ilk yazdiklarimin sözünü özünü tutmayabilir ama bunda da bi hayir vardir insallah. Iki kereayri ayri yazdim, foruma eklemek istedim, yazilar eklenmedi, log out olmusum diye demek ki bu sefer yazdiklarima nasip mis, sizlerden okunmasi. Bu yazima son verip, yolun acik olmasini diliyorum, Kizilbas dost!!!

Saygilar...

kizilbas44
13.11.2005, 19:31
biliyorum can herseyi kefilligi arastirdim.3 aydir ugrasiyorum bu is icin.gidip üniversiteden yardim isteyecem rektörle görüsecem

Bir Zeynep
13.11.2005, 19:38
Basarilar dilerim, insallah hayirlisiyla bi cagresi bulunur. Allah büyüktür....

kizilbas44
15.11.2005, 14:44
arkadaslar almanya alevi birliklerine bir kez daha basvurdum bir kez daha hayır cevabini aldim.baska nerelere basvurabilirim arkadaslar

polata
15.11.2005, 15:09
Almanya da sosyal pedegogluk okumak isityorsun bu bölüm Türkiyede yok, Türkiye de pedogogluk var ve sen onu istemiyorsun, hem okuyacak hem çalışacaksın, Almanca da bilmiyorsun, yıllardır hayalinde Almanya da okumak.
Kusura bakma ama önce sen amacına ulaşmak için ne yaptın. Yıllardır Almanya da okumayı hayalleyen birisi önce kendisi bir gayret gösterir Almanca öğrenir. Bana yardım edin, bana kimse yardım etmiyor bu ne biçim Alevilik türü yaklaşıyorsun. Kendinle veya isteğinmle ilgili bilgileri zorla parça parça veriyorsun. Ne istediğini, neler yaptığını, kim olduğunu net bir şekilde yazmak yok. Lise mezunu musun belirsiz, üniversite imtahanlarna girdin mi belirsiz? Kısaca belirsizliklerle dolu bir yardım isteği, samimiyetten uzak görüntüsü veriyor.
Tükiye de bulunan bölüm sosyal pedogogluk değil diyorsun beğenmiyorsun. Önce buradakini bitirip sonra burslu olarak Almanyaya yüksek lisans yapmayı neden denemiyorsun.

mustimercan
16.11.2005, 01:02
polata akadasa katiliyorum sen önce türkiye,de üniversteye git daha sona almanya,da yüksek lisans yaparsin,,,senin anlatis tarzindan hani almanya,ya bi kapak atayimda o zihniyet cikiyo!!!!

hasan1
23.11.2005, 11:16
selam kizilbas arkadasim sen türküyede hangi ünüversteri bitirdin ne derecedesin bu okul isinden anlamam ama sana bir tafsiyede bulunurum birincisi sen benimgibi okumamis deyilsin okumus insansin sen önce bir kendine yol sececeksin secdigin amacina ulasabilmek icin mücadele edeceksin
birde senin secdigin biranji yapalilmen icin senin derecen yeterlimi bunu bilmelisin sonra gidecegin okula bas vuracaksin önce almanca kursunami
gitmen gerekiyor bunlari yapmalisin sonra dedigin biranjini devam etiresin
burada bizim aleviler yargisiz infaz yapiyorlar yargilayacaginiza sorun
bu kardesimizden tam ögrenin yapacaginiz yardim varsa elinizden geldigikadar yapin gelmiyorsa yada olanaklariniz yoksa acik söyleyin
politikacilar gibi olmayin belki ben okumadim ama imkansizliktan
sartlar elverisli deyildi samimi olarak söylüyorum gercekten arasdiralim böyle
insanlarimiza elimizi uzatalim kendi gücümüz icinde kalin saglacakla

hasan1
23.11.2005, 11:33

arkadasim insan olanin yüzlerce hayel kurmaz cünkü gerceklesmez
bizde bir atasözü vardir aza kanat etmeyen cogu bulamaz insanlara
yalnis bilgi vermeyin almanyayida avrupayida cok iyi biliriz
buradaki isizlere is bulamayan kaldiki türküyedeki ögrencilere bulacak
isiz insanlari yardim alanlari gönderiyor 2 eur stat islerinde calistiriyor
sende kalkmis yol gösteriyorsun biraz dogru bilgi verirsen iyi olur

kizilbas44
23.11.2005, 15:25
sevgili canlarim cigerlerim ben sinif ögretmenilindeyim.benim istedigim bölüm sosyal pedegogluk.benim okulda ki derecem 100 üzerinden 74.200 kisi icinde 48. sıradayım.ben de sayısal zeka var ben sözeli yapamiyorum ezber yetenegim yok.benim bölümüm düsünce ile ilgili olacak.sosyal pedegoglukta okurum gelir bilgisayar mühendisligi de okurum.ben burda ki hocalarimla da konustum onlarinda benim gitmemi istediler.Cunku benim ders calismadigimi ve ders calisamadigim halde derslerimin cok iyi oldugunu da biliyolar.bizde yilmak yok dedik bu yola basimizi koyduk.avrupa da okuyalim sonra türkiye de bi üniversiteye ögretim üyesi olarak dönelim.elimizden tutan olamdi yardimci olanlar var bana bu forumda.Gulizar ablam bana asiri derecede yardim ediyo.ben en kisa zamanda Essen üniversitesinin dil kursuna yazilmak istiyorum.Ben kendime güveniyorum ve Essen de okursam adimi duyaracam bu ülke de desinler bi türk genci üniversite birincisi,alevi olarakta bilsinler beni.cunku ben dede torunuyum alevilige canima veririm.artik bilmiyorum ne yapacagimi ama icimde yine bi umut var belki birisi bize kagit üzerinde kefil olur da bizde iyi bi yere geliriz

hasan1
24.11.2005, 00:46
ben dede torunuyum alevilige canima veririm.artik bilmiyorum ne yapacagimi ama icimde yine bi umut var belki birisi bize kagit üzerinde kefil olur da bizde iyi bi yere geliriz[/

bak kardesim hic kimse icin canini verme tek allah icin verir
bak verenlere niceleri giti denizle mahirler yusuflar hüseyinler ibolar
sonunda ne olduysa onlara oldu herker politikasini yapip bir yerlere geldiler
ama halki icin insanlik icin canini verenler ne olduysa onlarin ailelerine oldu
acilari onlar cekiyor kimse deyil konusmaya geldimi kimseye sira vermezler lafinan pilav pismez piserse deniz kadar yag benden

saygilar

Lamekan
25.11.2005, 04:42
kızılbaş 44 dostum sana kolay gelsin umarım hayallerin gerçek olur....

birde minyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmak da var türkçede.....

Dostca Kalın

ozgur416
01.12.2005, 02:15
kardeşim bu iş biraz zor gözüküyor birleri kefil olacak ailen zorluk çekecek sen biraz daha düşün bu işi kendini buna çok şartlandırmışsın hayat devam ediyor olmazsa olmaz.Allah yardımcın olsun