Orijinalini görmek için tıklayınız : 7 GÜn Bunlari Yapin, Zekaniz Parlasin!

ErDaL24
24.09.2006, 16:03
Yazan: Ana Kaynak: The Guardian-Men’s Health

7 günde Einstein gibi olmanın yolları

Hangimiz bir gün yataktan kalkıp da daha akıllı olduğumuzu görmek istemeyiz ki? Bu dilek her ne kadar ütopik olarak görülse de bir bilim adamının yöntemi, 1 hafta gibi kısa bir sürede, zekayı yüzde 40 oranında artırmanın mümkün olduğunu ortaya koydu. Beynin herhangi bir kas gibi olduğunu ve egzersizlerle güçlenebileceğini öne süren İskoçya’daki Edinburgh Üniversitesi’nin Biyomedikal Bölümü’nden Prof. Mark Lythgoes’in 1 hafta süren programı BBC’de yayınlandı. Programa katılan 100 kişinin IQ’larında, yüzde 40 oranına varan artış görüldü. Bu artış katılımcıların programa katılmadan önce girdikleri testle, programdan sonra uygulanan test sonuçları karşılaştırılarak elde edildi.

İşte bir haftalık program

Cumartesi: Dişinizi her zaman kullandığını elinizle değil, diğeriyle fırçalayın. Ve gözünüzü kaparatak duş alın.

Pazar: Sabah saatlerinde bulmaca çözün. Ve kısa yürüyüşe çıkın.

Pazartesi: Akşam yemeğinde yağlı balık yiyin. İşe ya yürüyerek ya bisikletle ya da daha önce kullanmadığınız bir araçla gidin.

Salı: Sözlükten bilmediğiniz sözcükleri öğrenin. Ve bunları günlük konuşmanızda kullanmaya çalışın.

Çarşamba: Yoga, Pilates ya da meditasyon derslerine katılın. Daha önce tanımadığınız bir insanla konuşun.

Perşembe: İşe daha önce kullanmadığınız bir yoldan gidin. Televizyondaki ciddi bilgi programlarını izleyin.

Cuma: Alkol ve kafein tüketmekten kaçının. Alışverişe çıkarken listeyi ezberlemeye çalışın

ben yarın başlıyorum bunu uygulamaya bakalım ne olcek ya batacaz en dibe yaka çıkacak en tepeye:p

hasret_eylul
24.09.2006, 16:24
hehhh cano çok güzel ama benim her zaman yaptığım şeylerdir..
ben sadece bu konuda şunu önerebilirim canlara.. aslında bu konununda ana fikridir.. hayata birde ters açılardan bakmak ve pratikte de yapmak gerekir.. şöyle rutin olayların dışına çıkabilmek mesela her gün ayrı yolları kullanmak işe yada okula giderken yada sağ el değilde sol elide kullanabilmek.. yani yani sıradanlığın dışına çıkabilmek ve bunu hayatımızın her deminde yapabilmek derim..
şimdi formumuzun sosyal kelebeğine sesleniyorum.. sevgili erdal can bunun yarını yok neden bugünden başlamayı denemiyorsunn..

paylaşım için saol cano...

ErDaL24
24.09.2006, 16:27
hehhh cano çok güzel ama benim her zaman yaptığım şeylerdir..
ben sadece bu konuda şunu önerebilirim canlara.. aslında bu konununda ana fikridir.. hayata birde ters açılardan bakmak ve pratikte de yapmak gerekir.. şöyle rutin olayların dışına çıkabilmek mesela her gün ayrı yolları kullanmak işe yada okula giderken yada sağ el değilde sol elide kullanabilmek.. yani yani sıradanlığın dışına çıkabilmek ve bunu hayatımızın her deminde yapabilmek derim..
şimdi formumuzun sosyal kelebeğine sesleniyorum.. sevgili erdal can bunun yarını yok neden bugünden başlamayı denemiyorsunn..

paylaşım için saol cano...
valla bu gün pazar tatil hiçbirşeye başlayamam yarın kısmetse pazartesi sendromunu atlatabilirsem başlayacagım:w00t:
görüşlerin için teşk.:wink:

selva
24.09.2006, 16:53
aslında mantıklı yönüde var beynin her iki tarafınıda kullanmayı öğrenmek. yapmakta fayda var ya daha zeki olursak. erdal bende sana katılıyorum kardeş ya tutarsa.

hammerthrower
24.09.2006, 19:48
Bencede güzel bir olay denemek lazım rutinin dışına çıkmakta fayda var. :):):)

izmirksk
24.09.2006, 19:54
hangi zeka gelişiyor?
İçsel Zeka ?
Doğa Zekası ?
Görsel/ Uzamsal Zeka ?
Matematiksel/Mantıksal Zeka ?
Müziksel/ Ritmik Zeka ?
Kişiler arası Zeka ?
Bedensel/ duyusal Zeka ?
Sözel/ Dilsel Zeka ?

yani mozart müzik dehası idi ama matematikteki çok kötü olabilirdi gibi...açıkçası zeka çok uzun yılalr isteyen bir şey...yani yıllar boyu üzerinde durulması gerekir...
ayrıca verilen haberde zekanın bir haftada %40 arttığı yazıyor..yani normal zeka 100.bunun %40 ı 140 ederki ..bu kişiyi çok zekiler sınıfına sokar..1 haftada bu mümkün değil..uzun yıllar uğraşmak lazım..

hasret_eylul
24.09.2006, 20:01
hangi zeka gelişiyor?
İçsel Zeka ?
Doğa Zekası ?
Görsel/ Uzamsal Zeka ?
Müziksel/ Ritmik Zeka ?
Kişiler arası Zeka ?
Bedensel/ duyusal Zeka ?
Sözel/ Dilsel Zeka ?

yani mozart müzik dehası idi ama matematikteki çok kötü olabilirdi gibi...açıkçası zeka çok uzun yılalr isteyen bir şey...yani yıllar boyu üzerinde durulması gerekir...
ayrıca verilen haberde zekanın bir haftada %40 arttığı yazıyor..yani normal zeka 100.bunun %40 ı 140 ederki ..bu kişiyi çok zekiler sınıfına sokar..1 haftada bu mümkün değil..uzun yıllar uğraşmak lazım..

evet can haklısın yani bu kadarıda biraz abartılmış sankimm biraz değil de çok abartılmış gibin.. diyomki acep bir yıl boyunca uygulansa 100 desini alabilirmiyiz..

Rose
25.09.2006, 00:44
can ben bunları yapamam dışarı çıkmıyorum ki yapayım bunun evde yapılanından yok mu bende onu denesem

slush
25.09.2006, 02:18
hangi zeka gelişiyor?
İçsel Zeka ?
Doğa Zekası ?
Görsel/ Uzamsal Zeka ?
Müziksel/ Ritmik Zeka ?
Kişiler arası Zeka ?
Bedensel/ duyusal Zeka ?
Sözel/ Dilsel Zeka ?

Butun hevesleri kirdin simdi...

Arkadaslar Satranc ogrenin ve oynayin zekayi attiracagi gibi analatik dusunce sisteminide gelistirir...Gunun istediginiz zamani :)

SivanA SimyacI
25.09.2006, 08:38
Monotonluğu da iyi gelecektir :D

ErDaL24
25.09.2006, 13:09
hangi zeka gelişiyor?
İçsel Zeka ?
Doğa Zekası ?
Görsel/ Uzamsal Zeka ?
Müziksel/ Ritmik Zeka ?
Kişiler arası Zeka ?
Bedensel/ duyusal Zeka ?
Sözel/ Dilsel Zeka ?

evet can sana katılıyorum birçok zeka yönümüz var ama ben bunların karması olan bir zeka hiç diye iyi olmaz diye düşünüyorum çünkü çok hızlı bir hayat yaşıyorum ve benim için bu karma zeka makbul....
%40 olayını bende saçma buldum ama okadar olmasa yinede bir faydası olacagına inanıyorum tabiki zeka gelişmi için zaman şart...
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)
can ben bunları yapamam dışarı çıkmıyorum ki yapayım bunun evde yapılanından yok mu bende onu denesem
eve servisimiz yoktur:001_tt2:

ayrıca sol elle diş fırçalamak çok zor muş dişlerimin yanı sıra dudakarlımda yıkadım valla:biggrin:

hasret_eylul
25.09.2006, 13:28
erdal can ben bişi sorcam kendinde bir değişiklik hissetmeye başladınmı? hani diyom dişlerinide fırçalamayı başarmışken... hehh hehhhh

ErDaL24
25.09.2006, 13:34
erdal can ben bişi sorcam kendinde bir değişiklik hissetmeye başladınmı? hani diyom dişlerinide fırçalamayı başarmışken... hehh hehhhh
evet hasret çok derin şeyler düşünmeye başladım dünyanın var oluşu,türkiyenin ekonomisi,küstürdügüm kişileri nasıl kandırabilrim yani çok iyi geldi dakika bir gol misali:biggrin:

hasret_eylul
25.09.2006, 13:38
evet hasret çok derin şeyler düşünmeye başladım dünyanın var oluşu,türkiyenin ekonomisi,küstürdügüm kişileri nasıl kandırabilrim yani çok iyi geldi dakika bir gol misali:biggrin:

yav erdal can ben ne diyem alemsin valla.. neyse sen bu bu derinlikteyken seni rahatsız etmeyelim hehh hehh..

nesslimm
25.09.2006, 19:24
gerçekten zekaya etkisi

varsa bunu bizi yönetenlerin uygulaması için baskı yapmalıyızzzzzz.onlar

akıllansın yeter zatenn:laugh:

izmirksk
25.09.2006, 22:10
bu zekaları ile bile milleti koyun gibi güdüyorlar..onların zekalarının artığı bir ülke düşünemiyorum:)

pastoralsenfoni
26.09.2006, 00:42
herkesin zeka yapısı farklı dolayısı ile dünyayı algılamasıda.ben bu zeka işine katılmıyorum sadece bir bazı duyuları harekete geçirebilir,yani kişide hangi duyguya,zekaya hitap ediyorsa.

erik_kiraz
11.10.2006, 22:29
arkadaşlar deniycem yazdıklarınız için teşekkürler

foodal
11.10.2006, 22:52
İşte bir haftalık programım:thumbup1:

Cumartesi: Dişinizi fırçalamayın. Ve duş almayın.

Pazar: Sabah saatlerinde bol bol uyuyun. Bütün gün evde pinekleyin.

Pazartesi: Gecenin köründe yemekler yiyin. İşe gitmeyin.

Salı: Kitap okumayın.

Çarşamba: İnsanlarla konuşmayın

Perşembe:Televizyondaki sabah kadın programlarını izleyin.

Cuma: Alkol ve kafein sigara tüketin bol bol.

Sizce bu program sonuçta ömrümüz ve zekamız % kaç artar :biggrin: :biggrin: :biggrin:

izmirksk
11.10.2006, 22:55
ne oldu erdal haberler sende:)

özgürf
12.10.2006, 10:42

erdal çok derin düşündüğünden bakırköye gönderdiler:D:D:D bende bi deniyim bakim nasıl olacak:D

ErDaL24
12.10.2006, 13:53

valla özgür çok derin düşünceler düşünmeye başladım varoluş,insanın gelişmesi
yani insan düşünme olayını çift taraflı geliştiriyor hem var olanı hemde yeni düşüncelere dalıyorum ama muhasebede de faysadsını gördüm müşterilerin hesaplaını unutmuyorum mesela :)
bence herkes denemeli...

ErDaL24
12.10.2006, 13:56
erdal çok derin düşündüğünden bakırköye gönderdiler:D:D:D bende bi deniyim bakim nasıl olacak:D

bakırköy sahilden selam özgür yeni zekamı kızlarla regatada payalaşıyoum puahahahhahahaha:biggrin:

bence sen deneme var olanı da kaybedersin zaten iki tane muhasebe hesabı biliyon onlarıda kaybetme..:devil2: :001_tt2:

hasret_eylul
12.10.2006, 19:30
hehh hehhh erdal can bu aralar espiriyetüel yönünde baya ilerlemişşş..
erdal can sen bu yöntemi uyguladığından beri zati bi tuhaf oldun gittinn..

şahan62
12.10.2006, 19:47
Canlar zekanızın artmasını istiyorsanız tv izlemeyin yani boş proğramlardan bahsediyorum
Beyin fazla resim depoloyup asıl işinize yarayan şeyleri unutturuyor o yüzden bu 1
Kitaap okuyun kitap sizi düşündürür bir olayı düşünerek yaratmaya başlatır sizde onu görmüş gibi olursunuz 2
Bol uyku yoksa beyin hücrelleri ölüyor3
Akolden uzak durun 4
Beyninizden hikayeler uydurun ve düşünün 5
Santranc oynayız zekayı hızlı çalıştıran bir oyun mulaka oynayın bilmiyorsanız öğrenin bu bir başlangıctır6

oylum
12.10.2006, 20:01
her insanın beyninde eşit sayıda hücre var ancak herkeste her hücre çalışmıyor bu tür çalışmalarla mevcut beyin hücrelerinin çalışması hedefleniyor.böylece beyin kapasitesi arttırılmış oluyor.herşeyi çok kolay unutuyorsanız kafeinden uzak durun çünkü kafein sadece anlık belleği arttırır.uzun süreli bellek gücünüzü arttırmak istiyorsanız düzenli olarak basit egzersizler yapın ve bol bol hayal kurun.özellikle öğrenci olan arkadaşlara tavsiye ederim.

izmirksk
12.10.2006, 20:14
valla özgür çok derin düşünceler düşünmeye başladım varoluş,insanın gelişmesi
yani insan düşünme olayını çift taraflı geliştiriyor hem var olanı hemde yeni düşüncelere dalıyorum ama muhasebede de faysadsını gördüm müşterilerin hesaplaını unutmuyorum mesela :)
bence herkes denemeli...
korktuğum buydu..sen büyüyü bozdun ve 7 gün uygulaman gereken programı 10-15 gün uyguladın lanet üzerine oldu zekan çok parladı değil mi:)(nasıl lanetse:))

PirO_62
13.10.2006, 17:05
Canlar zekanızın artmasını istiyorsanız tv izlemeyin yani boş proğramlardan bahsediyorum
Beyin fazla resim depoloyup asıl işinize yarayan şeyleri unutturuyor o yüzden bu 1
Kitaap okuyun kitap sizi düşündürür bir olayı düşünerek yaratmaya başlatır sizde onu görmüş gibi olursunuz 2
Bol uyku yoksa beyin hücrelleri ölüyor3
Akolden uzak durun 4
Beyninizden hikayeler uydurun ve düşünün 5
Santranc oynayız zekayı hızlı çalıştıran bir oyun mulaka oynayın bilmiyorsanız öğrenin bu bir başlangıctır6

:o:o:o

Şahin abi Çok Doğru Kurallar eline sağlık

Ama Şu Alkolü Kaldırsakmı Ne :innocent: :innocent:

Gerçi Topiği Açan Arkadaş İçmis Belli Öyle Gelişiyor Zekası :devil2: :devil2:

bence sen deneme var olanı da kaybedersin zaten iki tane muhasebe hesabı biliyon onlarıda kaybetme..

heheh özgür seni cebinden çıkarır be sen önce KDV dönemi ne zaman onu öğren :devil2: :devil2: :devil2:

meymane_usari
13.10.2006, 17:12
zeka öyle 7 günde ne kadar gelişebilir ki ? zeka doğuştan gelir ve olgunlaşma sürecine kadar kendini yeni bilgilerle yeniler zekayı bu dönemde geliştirmek özellikle bebeklik çağında çok önemli bebeğin yaratıcılığını geliştirmek onun soruğu sorulara doğru ve onu düşündürmeye sevkedecek cevaplar vermeliyiz.Yıllar geçtikçe zeka zaten gelişecektir.

Sevgiler&saygılar

özgürf
13.10.2006, 17:13
:o:o:o

Şahin abi Çok Doğru Kurallar eline sağlık

Ama Şu Alkolü Kaldırsakmı Ne :innocent: :innocent:

Gerçi Topiği Açan Arkadaş İçmis Belli Öyle Gelişiyor Zekası :devil2: :devil2:

heheh özgür seni cebinden çıkarır be sen önce KDV dönemi ne zaman onu öğren :devil2: :devil2: :devil2:

helal be onur abi ee kimin öğrencisiyim tabiki çıkaracam cebimden.:D:D erdal bakırköyden çıkamadı herhal:lol: :lol: :lol: :devil: :001_tt2: