Orijinalini görmek için tıklayınız : Hz Musaya Gelen On Emİr

aksiyon27man
26.09.2006, 04:43
ON EMİR

Benden Başka ilahın olmayacak, put yapmayacaksın.
Allah'ın Rab'in ismini boş yere ağıza almayacaksın.
Sebt gününü takdis etmek için onu hatırında tutacaksın.
Babana ve anana hürmet edeceksin.
Öldürmeyeceksin.
Zina etmeyeceksin.
Çalmayacaksın.
Komşuna karşı yalan şahitlik yapmayacaksın.
Başkasının karısına tamah etmeyeceksin
Başkasının malına tamah etmeyeceksin

mmum
26.09.2006, 08:19
ewet...artı sinemasıda yapılmış...pazar günü Startv de seyrettim...
güzel bi film yapmışlar...

ama insanda kendini düşünmnekten alamıyor...
Hz.Musa Rabbinin var olduğunu yaymak için yaptıkları....
ve şu zaman da yapılanlar...hangi inançta olursa olsun...
Yaratıcının var olduğuna inanmak...inançlı olmak....

(Ademoğlu nereye gidiyor??...İnsanlar...:S :S )

"Hak insanda insan hakda
Ne ararsan var insanda" der ya daimi...misali...

aksiyon27man
14.10.2006, 19:30
dogrudur ama bizim de ayrımcılık yapmamak ozumuz biridr sozumde bir olmasılazım ama siz de cok tktir ediyorum ben burda hep yazıcak takıp etedersen sevinecem ok kendine iyi bak cok sagol

müttaki
14.10.2006, 22:03
bu emirler Musaya durup dururken gelmemiş..... önce Hadise meydana çıkmış o Hadiseler üzerine Emirler nazil olmuş....

bi Kamil abi önce Hadimi gelir Ayetmi demişti... şaşırmış Ayet demiştik :) Hakkaten önce Hadise Tecelli ediyormuş o Hadise üzerine de Ayet nüzul oluyormuş aynı 10 emir gibi...

eğer kişiler bu hataları yapmasalar bu hadiselerde olmasaydı bu emirler olmazdı.. o yüzdende bu emirler İnsan olamayanlar içindir derler İnsan olana Şart şurt yok zaten yapmaz bunları :D

Musa Maddi alem dağında görememiş Rabbini O'nu Kendi İÇinde görmüş görünce Dağ yok olmuş... kendinden geçmiş bayılmış.... ayılınca İçinde gördüğünü Zahirdede görmeye başlamış...

İÇte göremeyen zahirde de göremiyor zaten Putlar yapıp duruyor İÇinde göremediğinden Dışarda arıyor Rabbini...

ratata
14.10.2006, 22:54
Musa tabletleri sina dağından almak için gittiğinde uzunca süre gelmez ,buna şüphelenen israiloğulları mısırdaki tanrılarına geri dönüş yapıp buzağıya secde ederler. tam o anda musa peygamber geri gelip bunları buzağıyla uygunsuz vaziyette görünce :D sinirden tabletleri kırar ve onca yolu tekrar bi daha çıkar :D