Orijinalini görmek için tıklayınız : Erzİncanda Altİn Madenİ Bulundu
seyhunbey 26.09.2006, 13:42 Canlar
Erzincan'in iliç ilçesi 'ne bağli çöpler köyün'de altin madeni bulunmuş.Ama işte Türkiyenin kaderi bu Altini bulan ABD-kanada ortakli anatolia minerakls adli şirket,çöpler köylülerinin hayatını bir kez daha değiştiriyor anatolia mirerals adli şirket 2000 yilindada iliç'ta altin madeni bulmuş bölgede 600 sondaj kuyusu açmişlar.Türkiye'deki Bergama gerceğinin farkinda olan şirket tepkileri yumuşatmak için yoğun çalişma yapiyomuş bu çalişmada ilk önce erzincan iliç 'in yöneticileri için bir haftalik ABD gezisi duzenlemiş milletvekilleri belediye başkanlarini muhtarlari üç ayri ekipler halinde birer haftalik ABD gezisine götürmüşler.hatta Şu anda üçüncü ve son ekip ABD'de bulunuyormuş 5 yıldızlı otellerde ağirlaniyorlarmiş.köylülere dönüm başina 5 bin YTL ödenmiş şirket bu amaçla 25 milyon dolari gözden çikartmiş daha neler neler v.s v.s Nerde bu devlet nerde bu millet elin oglu mali götürüyo valla
alevi_murat24 26.09.2006, 15:36 ben şu bat mart aylarınada başbakanlıgın tarımsal işletmeler adlı anket çalışması için gitmiştim . orada bir yere gittik ve maden şirketinin adamları içerdeidiler. duvarda bir uydu resmi vardı ve daglar sap sarı görünüyordu ben merek ettim sordum altın yanıtını alınca biraz afalladım nasıl yani orada 250 ton çivarında altın rezervi oldugunu söyledi. ama sonradan ögrendikki bunu amerikalılar cıkarıyor . ve siyanürle cıkarılacagını duydum . bence hiç çıkmasın daha iyi . madenin artıkları direk karasuya oardanda keban barajında birleşecek . köylüler cok saf cıktı ve amerikaya gezi karşılıgı madene göz ardı etmiş durumdalar. o ilçenin geneli hayvancılıkla ugraşıyor hayvanlarını ve arazilerini burdaki sularla sulayıp bu sularda hayvanlarına su içiriyorlar. allah sonunu hayır eylesin ...
seyhunbey 26.09.2006, 19:43 kaz gelecek yerden tavuk esirgenirmi...
alevi_murat24 27.09.2006, 11:16 kaz gelecek yerden tavuk esirgenirmi...
bir yanlışın var can oradan cıkan altını orada yaşayanlara vermeyecekler . siyanürle kirlenmiş toprak su . güle güle kulanın diyecekler. :thumbdown
ülkenin bütün yeraltı zenginlikleri, başka ülkeler tarafından işletiliyor, bizim mta, etibor, kazma kürekle ararken, adamlar uydudan hallediyorlar işi, tabiri caizsse kokusunu alıyorlar, böylece her karış toprağı cevherlerle dolu ülkemizin, halkını ve devletini parayla kandırıp geleceğimizi parselliyorlar,,,
seyhunbey 27.09.2006, 11:29 bir yanlışın var can oradan cıkan altını orada yaşayanlara vermeyecekler . siyanürle kirlenmiş toprak su . güle güle kulanın diyecekler. :thumbdown
ben oradan çikan altini orda yaşanyanlara vericekelr demedimki sevgili can amerikalilar için kullandım o kelimeyi kazi amerikalilar yiyecek anliyacan :) saygilar
alevi_murat24 27.09.2006, 12:05 ben oradan çikan altini orda yaşanyanlara vericekelr demedimki sevgili can amerikalilar için kullandım o kelimeyi kazi amerikalilar yiyecek anliyacan :) saygilar
iyiy ozaman aynı düşünceyi paylaşıtgımız için. yanlışanladım pardon
seyhunbey 27.09.2006, 12:16 eyvallah hemso belki bu sayede güzelim yerler gelişir inşallah öle olur tüm temellimiz bu.....
alevi_murat24 27.09.2006, 12:18 sanmıyorum ama bakalım. zaten iliçliler benimsemişler madeni baksana .bize sadece uzaktan tepkimizi azda olsa göstermek ..
ne erzincanı arkadaşlar ülkenin her tarafı altın madeni de kullanan mı var daha doğrusu kullandıran mı var bu kaynakları. erzincan da ki altın madenide şimdiye satılmıştır abd ye tartışmanın bir anlamı yok yani bize bir yararı olmayacak yine
alevi_murat24 27.09.2006, 12:51 ne erzincanı arkadaşlar ülkenin her tarafı altın madeni de kullanan mı var daha doğrusu kullandıran mı var bu kaynakları. erzincan da ki altın madenide şimdiye satılmıştır abd ye tartışmanın bir anlamı yok yani bize bir yararı olmayacak yine
zaten amerikan işirketi çıkartacak. onun için oradaki köylüleri amerikaya geziye götürüyor ya . bizim dedigimiz madenin cıkması degil siyanürle cıkarılması..
seyhunbey 28.09.2006, 15:25 zaten amerikan işirketi çıkartacak. onun için oradaki köylüleri amerikaya geziye götürüyor ya . bizim dedigimiz madenin cıkması degil siyanürle cıkarılması..
tabiki can tabiki her kez ondan şikayetci umarim her sey güzel olur korktugumuz olmaz güzel toprahlar oldugu gibi türkü kokmaya devam eder....
canlar ben iliçliyim.ama istanbul da oturuyoruz.olayda bi iki nokta var.mesela bazı köyler ve lçedeki ailelerden karşı çıkanlar var.ve hala devam ediyor bu.bilin bakalım kimler?alevi köyler tabiki ve ilçedeki aleviler ve chp liler.zaten olaya erzincan da chp ilk ortaya attı siyanür olayını ama akp liler ve mhp liler pek aldırış etmiyorlar.çok büyük paralar alındığı belli.işin çok ilginç bi yanını aktarayım size.bunu gazetelerde yazmadı.altın işlemek için siyanür arınmasında bol su lazım.yani dereydi çeşmeydi,hayvanların su içtiği yerdi yetmez.neresi fırat ın en büyük kolu karasu nehrinden su çekilecek ve aynı hat üzerinden ikinci boru ile işlem sonrası dökülecek.nereyimi ulaşacak?keban barajına.ama ne yaparsın bizim aslan abd ci sağcılarımız işi hallettiler.
sevgili canlar altının siyanürden başka ne ile çıkaracak dünyanın biçok yerinde böyle çıkarılıyor önemli olan bunun önlemi alınırsa çevreye çok büyük zararlara neden olmaz ayrıca bi arkadaşımız amerikalılar uydudan herşeyi görüyorlarmış diye bir kelime söylemiş ki böyle birşey kesinlikle yok uydudan görülebilen toprak kalınlığı yalnızca 5 cm.dir buda maden aramak için yeterli değildir.
ayrıca ülkemizde karadenizde özellikle kanada firmalarının birçok maden sahası var eğer mta tekrar enstitü haline dönmezse daha böyle çok değerli madenlerimizi yabancılara peşkeş çekeriz.
alevi_murat24 29.09.2006, 01:22 sevgili canlar altının siyanürden başka ne ile çıkaracak dünyanın biçok yerinde böyle çıkarılıyor önemli olan bunun önlemi alınırsa çevreye çok büyük zararlara neden olmaz ayrıca bi arkadaşımız amerikalılar uydudan herşeyi görüyorlarmış diye bir kelime söylemiş ki böyle birşey kesinlikle yok uydudan görülebilen toprak kalınlığı yalnızca 5 cm.dir buda maden aramak için yeterli değildir.
ayrıca ülkemizde karadenizde özellikle kanada firmalarının birçok maden sahası var eğer mta tekrar enstitü haline dönmezse daha böyle çok değerli madenlerimizi yabancılara peşkeş çekeriz.
uydudan çekilmiş resimi ben gördügümü söyledim .oradaki mütahitlerede bunu uydudan çekilmiş dediler. beki orada yer altın daki altının nasıl olurda haritada şekilli olarak gösterir bunu da açıklarsan sevinirim can
siyanürle altın arayıpta çevreye kirletmemek imkansız.nerden mi biliyorum,ben kimyagerim.ve biz siyanürle ne zaman bi işimiz olsa maskesiz çalışmayız.çünkü hg benzeri çok kolay bi şekilde buharlaşma yapabiliyor.yani çevreyi kirletecek.ama ne kadar önlem alınırda ne kadar az zarar görülür o tesisi işletenlerin vicdanında.çünkü bizim devlet bi yaptırım uygulamaz,yada uygulayamaz.
seyhunbey 29.09.2006, 12:06 arda candost bende iliç kurucayliyim ama istanbulda yaşiyorum bizimde her kez gibi korkumuz siyanür ama içte yapicak bişi yok anca böyle sitem ederiz baksana muhtarlar,il yöneticileri,belediye başkani,millet vekilleri bile var işin içinde demekki onlarida ikna etmişler bence her sey ($ SADECE DUYGUSAl $ )amerikalilar işi biliyo...
ülkenin bütün yeraltı zenginlikleri, başka ülkeler tarafından işletiliyor, bizim mta, etibor, kazma kürekle ararken, adamlar uydudan hallediyorlar işi, tabiri caizsse kokusunu alıyorlar, böylece her karış toprağı cevherlerle dolu ülkemizin, halkını ve devletini parayla kandırıp geleceğimizi parselliyorlar,,,
haklısın abi adamlar teknolojiyle hallediyolar işi. sonunda bize siyanürlü ve kirletilmiş kanserle mücadele eden insanlar bırakacaklar.
alevi_murat24 29.09.2006, 14:58 ayrıca bi arkadaşımız amerikalılar uydudan herşeyi görüyorlarmış diye bir kelime söylemiş ki böyle birşey kesinlikle yok uydudan görülebilen toprak kalınlığı yalnızca 5 cm.dir buda maden aramak için yeterli değildir.
bu gün erzincan yer altı suları bakımından olduk ca zengin bu bizim için yer altndan cıkacak altın gibi degerli degilmi. şu an petrol kaynaklerı için yapılan savaşlar yakın gelecekte su için yaşanacagının butun çevreler söylüyor bu zenginlikleride düşünmek lazım degilmidir. uydu resmi göstermez diyorsun bunu ney yer altındaki altını ap açık belirte bilir bunu merek etti
bakın ben jeofizik mühendisiyim bugün türkiyede olan yeraltı zenginlillerinin ne olduğu zaten biliniyor.çünkü bütün türkiyenin jeolajik haritaları mta tarafından ortaya çıkarılmış ayrıca ayrıntılı bir jeofizik ve sondaj çalışılması ile madeni bulmak çok da zor değil.hava fotografıyla değil sizi temin ederim.
eğer uydu fotografları ile görünseydi bize gerek kalmazdı zaten.
kesinlikle o fotograflarla o altının şeklini görmek imkansız.
maden etüdleri yalnızca jeofizik ve jeoloji mühendislerinin birlikte çalışması
ve bir yeraltı kesitinin ortaya çıkarılması ve bu kesitin sondajlarla doğrulanması sonucu yapılır.başka türlü değil.
|