Orijinalini görmek için tıklayınız : Atatürk'ü de Kemale erdirdiler

ayvaz58
26.09.2006, 17:57
YORUMU SIZE BIRAKIYORUM ARKADASLAR Atatürk 'kemale erdi'

Radikal Gazetesi

Victor Hugo'yu hidayete erdirenler, Atatürk'e Kemal adının verilişini de değiştirdi

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) ücretsiz dağıttığı İlköğretim 6. sınıf Türkçe ders kitabında Atatürk'e 'Kemal' ismini veren öğretmenin Atatürk'e "Sen kemale ereceksin" dediği yazıyor.

6. sınıf Türkçe ders kitabının 34'üncü sayfasında Atatürk'e Kemal isminin verilmesi şöyle anlatılıyor: "Mustafa çok çalışarak sınavı kazandı ve Askeri Rüştiye'ye girdi. Böylesi kararlı ve azimli bir insan neyi başaramazdı ki? Bu okulda da başarısını devam ettirdi ve kısa bir süre içerisinde bütün öğretmen ve arkadaşlarının parmakla gösterdiği öğrenci oldu. Bu okuldaki matematik öğretmeni, 'Oğlum, senin adın da Mustafa, benim adım da Mustafa. Sana Kemal ismini verelim. Çünkü senin kemale ereceğini görüyorum' dedi. O günden sonra adı Mustafa Kemal oldu."

Bakanlığın 11. sınıflara dağıttığı Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Kitabı'nda 'abdestin tansiyonu normalleştirip alyuvarları artırdığı' savunuluyor. Bilim insanları ve Diyanet İşleri Başkanlığı abdestin kitaptaki etkilerinin hurafe olduğunu belirtti.
Bazı yayınevlerinin bastığı ve bakanlığın logosunu taşıyan 100 Temel Eser'de de dini motifler kullanılmış hatta Victor Hugo hidayete erdirilmişti

Rose
26.09.2006, 18:37
tabi doğru düzgün kitaplar kontrol edilmezse olacağıda bu görüyormuş kemale erecekmiş çok komik. talim terbiye kurulu ne işe yarıyor anlamadım hala orda bu kitaplar kontrol edilmeden mi piyasaya sürülüyor? yok her önüne gelen kitap çıkartabiliyorsa her istediği gibi bu kurumu kapatsınlar gitsin. hoş zaten bi işe yaradığıda yok bu kitapları görüncede. yazık ya çocuklarımızın kafalarını nasıl yıkıyorlar.

veli.topcu
26.09.2006, 18:42
Böyle bir zihniyetten başka ne beklenir ki??

pastoralsenfoni
26.09.2006, 19:22
bu yazıyı cumhuriyet gazetesinden okudum.her şeye ruhani yaklaştıkları için bu olayıda böyle aksettirmişler.bir olayın gerçeği varken neden saptırılır anlamam.özellikle atamızla ilgili konularda daha dikkatli olmak zorundalar,adamlardaki cesarete bak.

sonerk
26.09.2006, 19:31
bu adamlar tam komedi haaaaaa adamı yıkarlar allahtan ben hoca değilim gülmekten bunları anlatamam öğrencilere .....bi de şey yazmışlar abdest tansiyonu düşürür alyuvarları artırır diye uçuk kaçık bilim dışı bişeyler yazmışlar deli bunlar deli aklı olan adam bunları yazarmı .....dini öveceğiz diye yerin dibine sokuyorlar haberleri yok bunların kafa bu kadar çalışıyo işte pinokyoyu müslüman olarak gösteriyorlar yakında süpermenle örümçek adamı da islam için savaşan mücahitler olduğunu söylerlerse hiç şaşırmamak gerekiyor allah size akıl versin pinokyoyu bilmem neyi hidayete erdireceğinize allaha dua edinde sizi bi kurtarsın .....

nesslimm
26.09.2006, 19:57
ee insanın elinde milli eğitim gibi bi kurum olunca istediklerimi istediğim şekilde vereyim diye büyük çaba gösteriyolar.o yaşta ne versen onu alıyor insan beyni.ne diyim bundan başka aksaklıklarda çıktı milli eğitimin dağıttığı kitaplarda.gereken kontrolleri yapsalar böyle saçmalıklar engellenirdi.

SarıVatoz
27.09.2006, 12:09
Ve bugün altıncı sınıfta okuyan üç kişiden biri hikayenin aslını bu şekilde öğrenecek. Allah sonumuzu hayır ede .

aysun_05
27.09.2006, 16:06
neyi doğru yapıyolarki bunu yapsınlar adamların eğitimden bilimden haberleri yok ve biz bunların elindeyiz gelde isyan etme yaw

0nurr
27.09.2006, 16:26
eee.. bu durumda Atatürkün öğretmeni de kutsal bir kişilik oluyor eger böyle tahminlerde bulunabiliyorsa saçmalığa bak..