Orijinalini görmek için tıklayınız : Kuveyt'te Kadinlar

MeRaLiNa
27.09.2006, 23:10
Kuveyt'te Kadınlar

Körfez savaşından önceki yıllarda Amerikalı bir bayan gazeteci kadınlarla erkeklerin toplumdaki yeri konusunda bir yazı hazırlamak üzere Kuveyt'e gider.

Gözlemleri sırasında dikkatini ilk çeken görüntü, kadınların eşlerinin beş adım gerisinden yürüdükleriydi. Yıllar sonra aynı gazeteci bir yazı dizisi icin yeniden Kuveyt'e geldiğinde bu kez değişik bir görüntü ile karşılaştı. Kuveyt'te şimdi kadınlar önde yürüyorlar eşleri ise beş adım arkalarından geliyordu. Amerikalı bayan gazeteci, Kuveyt'te bir kaç yıl içinde meydana gelen bu değişikliğe çok şaşırdı. Ve kadınlardan birine yaklaştı, kendisinin de bir kadın olmasının verdiği coskuyla sordu:

"Bu gördüklerim inanılmaz bir gelişme. Söyler misiniz lütfen bu değişikliğin sebebi nedir?"

Kuveytli kadın Amerikalı gazetecinin yüzüne bir süre dik dik baktı, sonra soruyu tek sözle yanıtladı:

"Mayınlar."

eylüleren
27.09.2006, 23:53
mayınların değişimde baya payı olduğu belli allah bilir amerikalılarda biraz da olsa medeniyet getirdik diye kendilerine pay çıkarmışlardır.Amerikalıların getirdiği özgürlük,medeniyet ancak mayınlarla sağlanır.düşünün savaştan önce kadınlar erkeklerin 5 adım gerisinden yürürken savaştan sonra 5 adım önünde yürüyorlar bu büyük değişimin kaynağıda yerleştirilen mayınlar.tabi burada erkeklerin canlarını ne kadar sevdikleride ortaya çıkmış sonuçta adamlar 4 tane alabiliyorlar.bir hanım eksilmiş birşey fark etmiyor onlar için.valla buda gösterdiki kadınların ezildikleri yetmiyormuş gibi bir de hayati tehlikeyle karşı karşıyalar.her zaman diyorum biz bayanlar devletlerin başında olsak savaş diye birşey olamaz.özgürlükler en rahat biçimde yaşanır.

Nesimi
28.09.2006, 01:14
İslamda kadının yeri bellidir. Bu da güzel bi örnek olmuş. Bizim insanımızda kadın erkek omuz omuza hayat mücadelesi sürdürür.

Şu Müslüman dünyasıda artık bunu kavrasa dünya daha güzel olacak.

alevi_kiz
28.09.2006, 15:23
valla cok ilgincmis ayni zamanda da cok komik:thumbup: :thumbup: :thumbup:

MeRaLiNa
28.09.2006, 16:25
valla cok ilgincmis ayni zamanda da cok komik:thumbup: :thumbup: :thumbup:

güzelim bu gercekmis duyduguma göre... yani kadinlari kendileri ölmesin diye önden yürütecek kadar degersiz görüyorlar

ErDaL24
28.09.2006, 16:35
bunda ince bir dokundurma var kadınlar önden gidiyor yani erkekler kadınları mayınlardan korunmak için siper yapmış...tekerür-ü meral-ü yazı-ül :)

FaLLeN
28.09.2006, 16:40
Çok üzücü bir durum....erkeğin bu kadar bencilce davranacağını düşünmemiştim..

rinda
28.09.2006, 16:50
İslamda kadının yeri bellidir. Bu da güzel bi örnek olmuş. Bizim insanımızda kadın erkek omuz omuza hayat mücadelesi sürdürür.

Şu Müslüman dünyasıda artık bunu kavrasa dünya daha güzel olacak.

arada insanlık hali pürüzler çıksada,haklısın aleviliğimizin en güzel yanlarından biridir eşitlik..

Nesimi
28.09.2006, 17:22
arada insanlık hali pürüzler çıksada,haklısın aleviliğimizin en güzel yanlarından biridir eşitlik..

Evet rında can. Bulunduğumuz topluma göre bu konuda iyiyiz. Zaten Türkiyenin diğer Müselman ülkeler gibi yobaz olmamasında Alevilerin payı büyük.

Umudum_Sende
28.09.2006, 17:33
ya deli olmamak elde degil ya.... kadınlar bunu mu hakediyo ya... yazık ya bu kadar olmaz ve hiç komik degil bu...

allah böyle erkek müsvettelerini ıslah etsin... ama ne beklenirki örümcek kafalılardan... neyse susayım bari...

Siya Saperen
28.09.2006, 17:54
Çeşitli sebeplerden dolayı kendi içlerinde güçsüz bırakılmış sınıf üstü bir kesim, cins farklılığından dolayı bayanın aciz bırakılmak istenilmesinin olağanlığına heryerde rastlamak mümkündür. Örneğin herhangi bir erkeğin bir bayanı himaye altına alması o bayanda farkında olmadığı bir baskı yaratır. Bu hemen hemen bütün toplumlarda az veya çok, çeşitli şekillerde kendini gösterir. Herhangi bir ülkenin medeniyet seviyesine bakılırken ataerkil ailelerin oranının çok önemli olmasının sebebi de budur...

Ülkemizde de azımsanmayacak bir oranda olan bu durum bu denli yüksek dozda olmasa da halen etkin bir şekilde gözlenmektedir.

Pek tabiki bu zihniyet farklılığı ve baskıcı tutumun ana nedenlerine baktığımızda o topluluğun inançlarının en önemli etken olduğunu görebiliriz. İşte bu yüzden bireylerin inançlarına verdikleri önem kadar kişisel ve sosyal gelişimlerine de değer vermeleri gereklidir.

Bunun yolunu açmak içinse en büyük silahın gericilikle mücadele olduğunu düşünüyorum...

Sevgi Erkan
28.09.2006, 18:50
Yazıklar olsun oradaki erkeklere!

alevi_kiz
28.09.2006, 19:09
güzelim bu gercekmis duyduguma göre... yani kadinlari kendileri ölmesin diye önden yürütecek kadar degersiz görüyorlar

yok ya sanmiyorum öyle olacagini ki sayet gercekten öyleyse yaziklar olsunnnnnn diyebilirim ancak:devil: :devil:

pastoralsenfoni
28.09.2006, 19:11
aslında çok ciddi bir durum ve gösterge.eli öpülesi kadınlar bunları hak etmiyor.

MeRaLiNa
29.09.2006, 00:20
Kuyevt ve kadinlar denilince secme ve secilme haklarindan söz etmeden olmaz
benim bildigim uzun bir süre kadinlara bu hakki vermek icin tartisip durdular

benim hatirladigim 2005'te kabul edildi zar zor, sonra tekrar fesedildi, son durum ise bildigim kadariyla aktif ve pasif haklari 2007 yilinda yürürlüge girecek, tabiki o zamana kadar yine red edilip önüne engeller koyulmazsa:mad:

güldestim
29.09.2006, 13:40
Yazık!!Başka diyecek birşey bulamıyorum.

ErDaL24
29.09.2006, 13:59
bu topik kadın erkek düşmalıgını körüklüycek gibi gözüküyor
sevgili meral bu feminist yazılara devam edersen yakında forumda bir çatışma çıkması içten bile degil...

ilknur_23
29.09.2006, 15:30
...............

nesslimm
29.09.2006, 20:21
eğer sırf bu düşünce hakimse gerçekten yazık...

crewchif
29.09.2006, 23:00
yazık çok yazık