Orijinalini görmek için tıklayınız : Yazıklar olsun-sırf Alevi Köyü olduğu için Lisemizi Kapattılar

iyidost69
28.09.2006, 10:09
Demir Rezervleri ile ününü duyuran Hekimhan ilçesine bağlı Hasançelebi Beldesinde bulunan Hasançelebi Lisesi, Eğitim Öğretim sezonunun açılmasına bir hafta kala kapatıldı. Lisenin öğrenci azlığı nedeniyle kapatıldığı belirtilirken yaşanan sıkıntılar üzerine Hasançelebi Belediye Başkanı Mehmet Şerif Yıldırım, AKP Malatya Milletvekili Ali Osman Başkurt’u ziyaret ederek liselerinin açılmasını istedi.

18 Eylül tarihinde başlayacak olan 2006 – 2007 eğitim öğretim sezonu öncesinde Lisenin kapatılması ile mağdur duruma düştüklerini ifade eden Hasançelebi Belediye Başkanı Mehmet Şerif Yıldırım, AKP Malatya Milletvekili Ali Osman Başkurt’tan destek istedi.
YILDIRIM: VEKİLİMİZ BİZE DEVAMLI DESTEK SUNDU
Milletvekili Başkurt ile görüşmesi sırasında”Demir Çalıştayı” hakkında bilgiler sunan Başkan Yıldırım, “Sayın Milletvekilime Demir Çalışma Grubunun sonuç bildirgesini sunacaktım. Geçen basın toplantısında soruldu niye Ali Osman Beyin adı varda diğer Milletvekillerin adı yok diye. Başından beri sağ olsun bize ilgi gösteriyordu. O yönüyle vardı. Yoksa bizim kimseye karşı ayrımcılık art niyetimiz yok. Katılmak isteyenleri sorduk. Ali Osman Bey katılmak istediğini söylediği için Sayın Milletvekilimiz onun ismini öylece açıklamıştık” dedi.
“LİSEMİZ AÇILMALI”
Belediye Başkanı Yıldırım 8 Eylül günü Milli Eğitim Müdürlüğünden Hasançelebi Lisesinin kapatıldığına dair bir faksın geldiğini dile getirerek, “Hasan Çelebi lisesi Cuma günü gelen bir faks emriyle öğretime kapatıldı. Milli Eğitim Müdürlüğüne giderek sorunu anlattım. Bana ise 100’ün altında öğrenci sayısı olan liselerin kapatılacağını belirterek, bu kararın bu yüzden alındığını söylediler. Malatya’da 8 tane 100 altında lise var. Bunların içerisinde bir tek Hasançelebi lisesi kapatıldı diye sorduğumuzda da o bölgelerde gelişmeler görüyoruz, Hasançelebide onu göremiyoruz dediler. Milletvekilimize hem bu mağduriyetimizi bildirmeye hem de yardım dilemeye geldim” şeklinde konuşarak lisenin açılmasını istedi.
KARAR BAKANLIĞIN, AÇILMA SÖZÜ YOK
Yıldırım’dan sıkıntıları dinleyen AKP Malatya Milletvekili Ali Osman Başkurt ise yaşanılan sorundan bilgisinin olduğunu belirterek kararın Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alındığını söyledi.
Başkurt, “Milli Eğitim İl Müdürlüğünü ziyaret ettiğimde bana bir brifing verdiler. Sayın Vekilim Malatya’da öğrenci sayısı 100’ün altında olan liselerden 7 veya 8 tane kapatılacak bundan bilginiz olsun, mutlaka sizi arayacaklar ama Bakanlığın bize verdiği talimat bu dediler. Çünkü 20 kişi kalmış, 15 kişi kalmış, 10 kişi kalmış buda yazık oluyor Bakanlığın ülke genelinde aldığı bir karar. Ama şuanda Başkanımın Milli Eğitim İl Müdürlüğüne giderek Malatya’da 7 veya 8 yerde kapatılacak ama neden benim Beldem de onu bilmiyorum.
Bu konuyu ben mutlaka İl Müdürüyle görüşeceğim” ifadelerini kullandı.
YILDIRIM: HEDEF GÖSTERMİYORUM
Ayrıca Yıldırım Başkurt’un yaptığı açıklama sonrası ise şunları kaydetti; “Hasançelebi Üniversite bitirmeyle dünya ortalamasının yaklaşık 5 puan üstünde. Bu yıl liseye kayıt olacak öğrenci sayısı 21, mevcut sayı 49. Yani o yönüyle bu yıl artışın olduğu gözleniyor ve liseler 4 yıla da çıktı. Malatya’nın ülkenin her yeri bizim ben sadece bir yeri gösterip hedef göstermek istemiyorum. Fakat sadece Hasançelebi’ye böyle bir şeyin yapılıyor olması bunda bir art niyet aramıyorum.”

keklikoluk köyü
29.09.2006, 18:11
Uygulama her okul için eşitse, diyecek söz yok. Ama ayrım varsa, kınıyorum. Ancak, kapatılma nedenine iyi bakmak lazım.