Orijinalini görmek için tıklayınız : XP İnternet Hızı Arttırımı %100 kesin

özgüreren
09.11.2005, 01:50
XP İnternet Hızı Arttırımı

Windows XP ADSL hızının sadece %80 ini kullanır. Bunu %100 yapmak içi
Başlat->Çalıştır->gpedit.msc yazılır ve enter a basılır
açılan pencereden (Grup İlkesi)

Bilgisayar Yapılandırması->Yönetim Şablonları->Ağ->Qos Paket Zamanlayıcısı->Ayrılabilir Bant Genişliğini Sınırla Seçilir

Açılan Pencereden "Etkin" seçilir ve Bant Genişliği Sınırı %0 Yapılır
Uygula+Tamam

İşlem Tamamdır

bu olay microsoft tarafından açıklanmıştır...saygılar

Lamekan
22.11.2005, 07:59
evet bu 95 98 için de vardı böle bişeyler...

sağlasın.....

dostca kalın

Aziz
12.12.2005, 17:53
tesekkur rttım usta sagulasın

dede_27
14.01.2006, 13:59
efet güzel tşk ederim

wolcano84
22.01.2008, 23:27
bu nedir ya böle mükemmmel bi olay :)

ecolis
23.01.2008, 02:20
XP İnternet Hızı Arttırımı

Windows XP ADSL hızının sadece %80 ini kullanır. Bunu %100 yapmak içi
Başlat->Çalıştır->gpedit.msc yazılır ve enter a basılır
açılan pencereden (Grup İlkesi)

Bilgisayar Yapılandırması->Yönetim Şablonları->Ağ->Qos Paket Zamanlayıcısı->Ayrılabilir Bant Genişliğini Sınırla Seçilir

Açılan Pencereden "Etkin" seçilir ve Bant Genişliği Sınırı %0 Yapılır
Uygula+Tamam

İşlem Tamamdır

bu olay microsoft tarafından açıklanmıştır...saygılar

ingilizce tercumesini yapabilecek varmi.tesekkurler

wolcano84
23.01.2008, 02:43
ingilizce tercumesini yapabilecek varmi.tesekkurler

pc nin yazılım dili ingilizcemi?

ecolis
23.01.2008, 15:54
pc nin yazılım dili ingilizcemi?

evet komple ingilizce :)

fatih
23.01.2008, 17:49
peki neden %20 sınır koymuşlar, %0 yapmanın bir dezavantajı var mı?

wolcano84
23.01.2008, 18:39
biemicem ama sayfayı 4 saniyede acıyosa 3 saniyede acıyo suanda bende ;)

wolcano84
23.01.2008, 18:47
evet komple ingilizce :)

can onu denetim masası üzerinden bölge ve dil seceneklerinden düzeltebilirsin :) ha başarılı olamıcaksan resimdeki sıralamalar birebir aynı.aynısını yapman yeterli:)

MehmetBaran
23.01.2008, 18:53
ellerine sağlık dostum... Teşekkürler...

Alevi_Semih
02.04.2008, 14:26
Saol can ellerine sağlık bunu daha öncede duymuştum ama bulamamıştım çok saol.

mavimisali
02.04.2008, 14:36
Teşekkürler

toprak62
02.04.2008, 14:58
eyvallah saolasın

ILkeR_06
02.04.2008, 16:18
Bir tane de ben yazayım bari:) Bu denilenleri aynen yaptım ve birazda olsa sistemde hızlanma gördüm:) umarım sizde de işe yarar:)

1)XP'nin hızlı kapatılması=Başlat-Çalıştır-Aç satırına regedit yaz sonra:
HKEY_LOCAL_MACHINE / SYSTEM / CurrentControlSet / Control anahtaryna ulaş.Pencerini sağındaki alanda "WaitToKillServiceTimeout" sağtıkla ve değiştir
değeri 20000'den 200 yap.

2) Windows XP'yi Hızdan Uçurun
Regedit'e girip "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\C ontr ol\PriorityControl" anahtarına gidin, burada sağ tıklayıp "yeni > DWORD değeri" deyin isim olarak ta "IRQ8Priority" deyin ve değerini "1" yapın.(sayfa camından üzerine tıklayın degri 1 deyin)

3)Bellek perfonmansynyn arttırılması=Başlat-Çalıştır regedit.Kayıt defterinde;
HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Control \ Session Manager \ Memory Management anahtaryna ulaş;
a)DisablePagingExecutive üzerine çift tıkla ondalık tabanında 1 değerini gir.
b)LargeSystemCache üzerine çift tıkla ondalık tabanda 1 gir.
c)Orada yeni bir DWORD değeri oluştur “IOPageLockLimit” olarak adlandır ve değeri ondalık sistemde hangi rami kullanyyosan 128MB için 4000,256 MB için 10000,512MB ve daha yukarısı için 40000 değerini girin.
Yeniden başlat…

4)Menü hızlandırılması=Menülerde gezinirken kısa bir gecikme yaşanır. Kayıt defteri düzenleyicisini açın "HKEY_CURRENT_USER\ControlPanel\Destop" altındaki "MenuShowDelay" dizesine çift tıklayıp 400 olan değeri "0"olarak atadığınızda sorun çözülür...

5)XP yi hızlandırın
"HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\C ontr o l\Session Manager\MemoryManagment\PrefetchParameters\" Sağ penceredeki "EnablePrefetcher" değerini ( 5 ) ile 7 arasynda bir değer yapın...

6)internetinizin hızını % 20 arttırabilmek için
Başlat >çalıştır >gpedit.msc >bilgisayar yapılandırıcısı >yönetim şablonları >ağ>Qos paket zamanlayıcısı >ayarlanabilen bant genişliğini sınırla >etkin >bant genişlik sınırı = 0 >uygula >TAMAM
(önceki bant geni?lik ise=20)

7)Bazen yanlışlıkla proramı bilgisayarınızdan silmek için programın klasörünü silersiniz. Bu durumda Denetim Masası / Program Ekle-Kaldır da o programı kaldırmaya çalıştığınızda kalkmaz. Bunun için tweakui yardımcı programı kullanabilirsiniz. Yoksa Başlat/Çalıştır/Regedit i çalıştırın

1- HKEY_LOCAL_MACHINE 'i yanındaki + yı tıklayın açılan listeden

2- Software 'i açın, aynı şekilde takip edin

3- Microsoft 'u açın

4- Windows 'u açın

5- CurrentVersion 'u açın

6- Uninstall' ı açın

(Bilgisayarım \HKEY_LOCAL_MACHINE\ Software\ Microsoft\ Windows\ CurrentVersion\ Uninstall)

BİZZAT TARAFIMDAN DENENMİŞTİR...
%100 SONUÇ!

EGER YANLIŞ YAPTIYSAN ????

Regedit yedeği almak için :Başlat-regedit"yaz enter'la. Bilgisayarım üstüne sağ tıkla Ver de.
Böylece her bir yanlış yaptığında o yedeğini çift tıklarsın ve eski ayarların geri gelir.

Alıntıdır

vitamin
21.04.2008, 19:39
microsoft internet erişiminde band genişliğinin %20sini update'ler için ayırmıştır bu yüzden bu bölümde update'ler için ayrılan band genişliğini yok ediyorsunuz bunu yazan arkadaş alıntı yaptığı için başka bi forumdan falan olayın ne olduğunu tam bilememiş
bunu bilgisayarın güvenlik için kullanılan group policy dediğimiz poliçelerden oluşan bölümde yapıyoruz işlemi yapanlar bu işlemi yaptıktan sonra
başlat>çalıştır>gpupdate /force
yazıp enter yapın policeniz aktif olsun :)