Orijinalini görmek için tıklayınız : Erkeklerin Kız Evine Gelin Gittigi Sumatra
MeRaLiNa 28.09.2006, 21:01 Sumatra'da evlenen erkekler, kız evine gidiyor.
http://img62.imageshack.us/img62/5857/toba9lg1.jpg
Bu adada erkek, kadının soyadını alıyor ve karısı tarafından sokağa atılan erkekler için 'sığınma odaları' bulunuyor.
İslâm coğrafyasındaki kadın gerçeğini 'Duvarların Arkasında' adlı belgeselle gözler önüne seren Ayşe Böhürler, Endonezya'nın Sumatra adasında bu kez kadınların değil, erkeklerin 'kadın egemen' düzende yaşadıkları mağduriyetlere tanık olduğunu söyledi.
Endonezya'nın, 250 milyon nüfusuyla dünyanın en büyük İslam ülkesi olduğunu hatırlatan Böhürler, “Burada erkek egemen kültür hissedilmiyor. Kadınlar her yerde ve her görevde, sıradan ve rahatlar” dedi.
Endonezya'nın İslam'la en erken tanışan Batı Sumarta adasının çok farklı bir yapıda olduğunu belirten Böhürler, Minankabau kültürünün egemen olduğu bu bölgede kadının erkeğe hakim olduğunu kaydetti.
Böhürler'in anlattığına göre, burada isim, soy, kadından geçiyor, bütün miras kadına kalıyor. Evliliği kadın tarafı teklif ediyor ve mehri kadın ödü-yor; erkek, kızın evine gidiyor. Kaynanalarindan yakınıyorlar.
Böhürler, dünyanın pekçok ülkesinde kadınların sürdürdüğü hayat tarzının, Batı Sumatra'da erkeklere nasıl yansıtıldığını şöyle anlattı: “Evden kovuldukları zaman hiçbir sosyal güvencesi olmayan erkekler için camilerde sığınma odaları bulunuyor. Sürekli kaynanalarından dert yanan erkekler, evin de hizmetçisi. Karısı tarafından boşanan erkek ortada kalıyor ve acınası bir hale düşüyor. Karısı ölen erkek ise çoğu zaman sokakta kalıyor.”
ben son hiz sumatraya gidiyom:D
zeynel_can 28.09.2006, 21:26 guzel paylasım tesekkür
eylüleren 28.09.2006, 21:57 bende dün haberlerde dinledim.iyi fikir aslında sumatralı bayanları sevdim bir bilette bana ayarla hehehehe:):):):)
bodrum_26 28.09.2006, 22:09 yok canın daha neler siz buraya bakın oranın hayaliyle yaşamayın
Hüseyin69 28.09.2006, 22:52 bakiyorumda bu habere,
genc bayanlarimizin gözleri :w00t: araba farlari gibi parlamaya basladi
haydin hayirlisi olsun:cursing: nereye gidiyorsunuz oturun oturdugunuz yerde gözlerinizi oymiyim
hehe isin espiri yani idi
basliga gelince baya ilginc birsey,
demekki dünyayi mc donalds kültüründen arindirsalar,
ne kadar güzel kültürel hazineler varmis
bende dün haberlerde dinledim.iyi fikir aslında sumatralı bayanları sevdim bir bilette bana ayarla hehehehe:):):):)
Dışardan gelen bayanları almıyorlar..:p orda doğana bu kıyaklar..:p..devam bulaşığa..
eylüleren 28.09.2006, 22:58 bakiyorumda bu habere,
genc bayanlarimizin gözleri araba farlari gibi parlamaya basladi
haydin hayirlisi olsun nereye gidiyorsunuz oturun oturdugunuz yerde gözlerinizi oymiyim
hehe isin espiri yani idi
Hüseyin69
bilmiyorum orada imkanlar baya iyi bayanlar el üstünde tutuluyor bırak bizi gidelim hüseyin abi :):):) belki beyler değerimizi anlar:):)
Dışardan gelen bayanları almıyorlar..:p orda doğana bu kıyaklar..:p..devam bulaşığa..
şimdi gidip sayıyı artırmıyım zaten bende beyleri yollamayı düşünüyorum oraya gitsinler medeniyet görsünler :thumbup: :thumbup: :biggrin: :biggrin:
MeRaLiNa 29.09.2006, 01:07 afrikada bir kabilede'de kadin egemenligi var
o toplumdada kadinlarin haklari erkeklerden daha fazla:devil2:
calisanlarda kadinlar oluyor
kadinlarda cok eslilik olagan normal birsey ve kadinlar erkekleri seciyor
hepsi güzel olan erkekleri sectiklerinden görünüs, fizik olarakta cok güzel bir toplulukmus... :yamukgul:
şimdi gidip sayıyı artırmıyım zaten bende beyleri yollamayı düşünüyorum oraya gitsinler medeniyet görsünler :thumbup: :thumbup: :biggrin: :biggrin:
aynen katiliyorum, buna Türkiye dahil bütün Islam ülkelerinin, yahudilerin ve koyu Katolik erkeklerinin cok ihtiyaci var.....
herhalde soy anneden gectigi icin, erkek aliriz ama vermeyiz diyorlar:D bence sen sansini denemelisin FaLLeN can, düsünsene sana bir sürü altin takacaklar, trabzon bileziginden, altin kemerine kadar, bütün dügün masraflarida kiz tafafina ait, sende Türkiyedeki gelinler gibi altinlari cebe indirip, sonrada hem giderim hem aglarim ayaklarina girersin olur biter:D:D:001_tongu
ercandost 29.09.2006, 02:08 Ya bayanların değil biz erkeklerin kosa koşa gitmesi gerekir aslında,oh be ekmek elden su gölden iş derdi de yoktur orda ne güzel:):) saka tabiki bu dediklerim.Ben halimden memnunum canlar.Bizde zaten kadının değeri ve önemi çok yüksektir sumatra ya gitmeye ne gerek var ki onu anlamadım.Tüm bayanlarımız bizim analarımız,bacılarımız hep el üstündeler,başımızın taçları onlar zaten bir daha düşünün bacılar bence koşa koşa gitmeden:)
sumatra ya en son uçak kaçta bende gidiyorum ..
Bizi oraya gönderme fikri hiç iyi deil...söyleyim....:p.
oraya gidip düzen getirme fikri iyi olabilir aslında...
güldestim 29.09.2006, 13:22 İyi bir yermiş orası ya keşke bende orda yaşasaydım :)
kadın olsun erkek olsun bir insanın ezilmesi kadar kötü bir şey yok. valla hiç gülesim gelmedi. onlarda bizim kadınlar gibi isyanmı etseler acaba. erkeğin sesi diye bir program yapmak lazım ordada.
afatsummm 29.09.2006, 13:29 güzel paylaşım teşekürler
bundan sonra şansım olsa erkek doğardım değil de, şansım olsa Sumatra da doğardım diycem... ya ne güzel memleketmiş orası öyle....
izmirksk 29.09.2006, 13:43 şimdi orada kadınlarmı istemeye geliyor erkekleri..
erkekler kahve hazırlıyor ,kadın tarafıda 'amaninda aman ne maharatmış evladımız' mı diyorlar:)
erkek için, başlık parası ne kadar?erkekler başlık parası yüzünden evlenemezlerse 'köle değiliz insanız, satılıık mal olmak istemiyoruz 'diye yürüyebiliyorlar mı?
erkekle kadın evlendiğinde, gerdek gecesinde bir şekilde erkeğin daha önce başkaları ile ilişkisi olduğunu kadın öğrenirse, erkeği alesine teslim edip oğlunuz bozuk çıktı diyebiliyor mu? ya da erkek evli olduğu halde başka bir kadına bakarken yada onunla beraberken yakalanırsa eşi tarafından öldürebiliyormu..eğer öldürülase namusu temizledim diyen bayan ceza indirimden ne kadar faydalanabilir?
bayanlar ilk adımı atsın diyenler.telli duvaklı gelin gitmeye hazırlıklı olun çünkü buda ikinci adım oluyor:) :)
güldestim 29.09.2006, 14:38 şimdi orada kadınlarmı istemeye geliyor erkekleri..
erkekler kahve hazırlıyor ,kadın tarafıda 'amaninda aman ne maharatmış evladımız' mı diyorlar:)
erkek için, başlık parası ne kadar?erkekler başlık parası yüzünden evlenemezlerse 'köle değiliz insanız, satılıık mal olmak istemiyoruz 'diye yürüyebiliyorlar mı?
erkekle kadın evlendiğinde, gerdek gecesinde bir şekilde erkeğin daha önce başkaları ile ilişkisi olduğunu kadın öğrenirse, erkeği alesine teslim edip oğlunuz bozuk çıktı diyebiliyor mu? ya da erkek evli olduğu halde başka bir kadına bakarken yada onunla beraberken yakalanırsa eşi tarafından öldürebiliyormu..eğer öldürülase namusu temizledim diyen bayan ceza indirimden ne kadar faydalanabilir?
Emin olabilirsin ki bütün bu anlattıkların bizim Türkiye'den başka ülkede olamaz:)
önemli olan mutlu olmak şu zamanda birçok erkek ekonomik sebeplerden dolayı zaten iç güvey olarak gitmiştir bunlar formalite asıl eşitlik,sevgi,paylaşım bal ayından sonra...
eylüleren 29.09.2006, 15:34 Bizi oraya gönderme fikri hiç iyi deil...söyleyim....:p.
oraya gidip düzen getirme fikri iyi olabilir aslında...
bakarsın onlar sizi düzene getirmişler.orada adapte olur buraya gelirsiniz ne güzel işte kafile kafile buradan yollıyalım:biggrin: :biggrin: :biggrin: bilet paralarıda bizden bu daha ikna edici oldu sanırım :):)
MeRaLiNa 29.09.2006, 15:47 [B]Endonezya'nın İslam'la en erken tanışan Batı Sumarta adasının çok farklı bir yapıda olduğunu belirten Böhürler, Minankabau kültürünün egemen olduğu bu bölgede kadının erkeğe hakim olduğunu kaydetti.
Bence özellikle burasi cok önemli, ve biz Alevilere benziyen tarafida burasi... Islami kabul ediyor ama „seriat“ ile yönetilen Arap ülkelerinde görülen ilker ve gerici uygulamalari dini vecibedir, din geregidir sacmaliklarini kabul etmiyor ve din üzerinden arap kültür emperyalizmini kabul etmiyor, ayni bizde samanizm, zerdüs gibi kültür kalintilari gibi….. ibadetin kendi Anadilinde olmasi gibi……
isim, soy, kadından geciyor
Burasida cok önemli, bir insanda bulunan 46 Chromosonun yarisi anne yarisi babadan gectigine göre, gerici erkek egemen topluluklardaki soy, soy isim babadan gecer düsüncesi eksik bir yaklasim….
kadın olsun erkek olsun bir insanın ezilmesi kadar kötü bir şey yok. valla hiç gülesim gelmedi. onlarda bizim kadınlar gibi isyanmı etseler acaba. erkeğin sesi diye bir program yapmak lazım ordada.
Kendinizi adaletli olacam diye zorlamayin:D icinizden geleni yazin lütfen:001_tongu
önemli olan mutlu olmak şu zamanda birçok erkek ekonomik sebeplerden dolayı zaten iç güvey olarak gitmiştir bunlar formalite asıl eşitlik,sevgi,paylaşım bal ayından sonra...
Dogru bir tespit, hayat müsteriktir, paylasim sonra yasanmali, mesela ev islerinde, o yemek yapacak ben yiyecem, ben bulasIklari kirletecem o temizliyecek:yamukgul:
:lol: Kadınlar Türkiyede Feminist oluyor. Bunların ülkedede erkekler haklarını aramalı.
Erkekleri örgütlemeye gidicem bende, eziliyorlar o ülkede :turned:
nesslimm 29.09.2006, 20:12 vayy böyle yaşıyan kadınların olduğunu bilmekte güzell
güzel olmuşş sağolasın
MeRaLiNa 29.09.2006, 20:15 :lol: Kadınlar Türkiyede Feminist oluyor. Bunların ülkedede erkekler haklarını aramalı.
Erkekleri örgütlemeye gidicem bende, eziliyorlar o ülkede :turned:
yanliz dikkat et, oralari genc, saf ve temiz aile erkekleri icin tehlikelerle dolu yerler olabilir:D
pirrsultann 29.09.2006, 21:08 erkek egemenliğine karşı olduğum gibi kadın egemenliğinede karşıyım arkadaşlar insanlar eşit haklara sahip olmalılar bayan arkadaşlarıma bakıyorumda erkek egemenliğe karşı çıkanlar kadın egemenliğini destekliyor.
Nasil bir duygudurki bir bayanin görucu gitmesi:)).. birde bayanlar icind tuhaf ya erkeklerin bayan aramalarina alisigizda bayaninkisine pek tuhaf kaçiyor:)....
Nasil bir duygudurki bir bayanin görucu gitmesi:)).. birde bayanlar icind tuhaf ya erkeklerin bayan aramalarina alisigizda bayaninkisine pek tuhaf kaçiyor:)....
Eminim Sumatra'daki erkekler de bu senin söylediklerinin aynısını kendi açılarından söylüyorlardır... :yamukgul:
erkek egemenliğine karşı olduğum gibi kadın egemenliğinede karşıyım arkadaşlar insanlar eşit haklara sahip olmalılar bayan arkadaşlarıma bakıyorumda erkek egemenliğe karşı çıkanlar kadın egemenliğini destekliyor.
:thumbup1: heheh en güzel yorum bu oldu ;)
crewchif 29.09.2006, 22:58 abi hepsi iyide ben ütü yapmayı hiç becerememeki
sudenurok 29.09.2006, 23:03 bu sumatra denilen yer ne kadar çağdaş bi yermiş ya çok sevdim burayı okul bitince gidip orda işe başlayım artık peki bunların dili nece şimdiden öğrenmeye başlamak lazım dimi
Ali_Yolcusu 13.11.2006, 21:57 bana inat olsun diye mi araştırıp buldun :)
hadi tüm feministler sumatraya biletler benden :p
izmirksk 13.11.2006, 22:22 bu sumatra denilen yer ne kadar çağdaş bi yermiş ya çok sevdim burayı okul bitince gidip orda işe başlayım artık peki bunların dili nece şimdiden öğrenmeye başlamak lazım dimi
kadınların baskın olduğu bir yer olduğuna göre konuştukları dil feminist kadınların dili olabilir..
yani ,tarzanca heheeee:)
halitseyfi 13.11.2006, 22:33 Arkadaşlar ne yapıyorsunuz?
Bayanları oraya gönderir ve ordan geri gelirlerse vallaha saltanatımız yıkılır, kendimizi kapı dışında buluruz :sweatdrop :sweatdrop :sweatdrop
en iyisi o adaya bayanların giriş çıkışını elimizden gelirse yasaklayalım :lol: :lol: :innocent: :innocent:
meryem demir 13.11.2006, 23:12 tam benlik bir yermiş.:)
Acaba onlarda çaya ,tuz atmak gibi bir durum varmdır. Sonra diyeilmki çocuğun ailesi olanı kıza vermedi. Kız oğlanı nasıl kaçırıyor. balkondan çocuğun kızınüstüne atladığnı düşünüyorumda yok yok düşünmiyim:) A
Peki gerdek gecesi yüz görümlüğü varmıdır:)
yada çocuğu kim doğruyor hadi diyelim çocuk doğdu kim bakıyor, kadın çalıştığna göre babamı emziriyor,:)
Acaba dulları alıyorlarmı:) oğlumda daha ufak orda başgöz ederim. Helal süt emmiş bir aile kızı ister artık oğlumu.
hatice keleş 14.11.2006, 00:17 ben orda yaşamak isterdim ne güzel ya erkek senin eline bakıyor.
alevi_murat24 14.11.2006, 00:30 hani bagzı erkekler derlerya "ah ah anam beni kız doursaydı " diyen arkadaşlara işte size çözüm. hiçbir cerrahi müdahhaleye bilen ugramadan . evinin hanıma pardon erkegi ya neyse iste. ondan olur:lol:
türkü_nehri 15.11.2006, 13:32 Gerçekçi olmak gerekirse ben bir bayan olarak asla öyle bir düzende yaşamak istemezdim.Sonuçta burda şuanda yaşadığımız düzene alışmışız.Evliliğimde anlayışlı bir eşim olduktan sonra hiç bir sorun olacağını zannetmiyorum.
ama gitmek isteyenlerede birşey diyemem gidene dur denizlmez dimi:biggrin:
HeR tÜrKü BiR yÜrEğİn SeSiDiR
reyhan22 15.11.2006, 14:24 valla bunu yapmak için hiçte oralara gitmeme gerek yok kızlar babam zaten kararlı bizden ayrılmamak için damadını içgüvey alacak yani ben yerimden kıpırdamıyacağım o taşınacak bize :)
yaaa bu bayanlar yakında erkeklere dogum yaptırılar:)
yaaa bu bayanlar yakında erkeklere dogum yaptırılar:)
Hehehe olibilirmi lem Tıp da ilerliyor
Yok Hemso sen Merak Etme Bunlar Yok Biz Söyle Böyle Derler ama Evlenince Gık ları Çıkmaz ...
Oraya Gidecek Olanlarada Mani Olmayalım ...
Sanki KIzlar Sayılı Hadi Güle güle :devil2: :devil2:
Ali_Yolcusu 15.11.2006, 14:43 Hehehe olibilirmi lem Tıp da ilerliyor
Yok Hemso sen Merak Etme Bunlar Yok Biz Söyle Böyle Derler ama Evlenince Gık ları Çıkmaz ...
gidene dur diyemeyiz giden gider zaten...
sumatrada türk erkekleri yok ama onu da belirtelim :yamukgul:
reyhan22 15.11.2006, 14:48 Hehehe olibilirmi lem Tıp da ilerliyor
onurum gıkımız cıkmaz ölemi görcez bakalım çıkıyomu çıkmıyomu
bu arada hevesliyseniz dogum yapmaya erdalla ıkınızı kobay olarak kullanabiliriz..
heheheh :devil2: :devil2:
onurum gıkımız cıkmaz ölemi görcez bakalım çıkıyomu çıkmıyomu
bu arada hevesliyseniz dogum yapmaya erdalla ıkınızı kobay olarak kullanabiliriz..
hımm galiba bu reyhan anne tarafından sumatralı :lol: muahhhaahahhaa
valla kız feministlik yaparsa bende maçoluk yaparım
bir kadir abi sert bakışı tüm sumatrayı yok eder..:001_tt2:
reyhan22 15.11.2006, 14:54 hımm galiba bu reyhan anne tarafından sumatralı :lol: muahhhaahahhaa
valla kız feministlik yaparsa bende maçoluk yaparım
bir kadir abi sert bakışı tüm sumatrayı yok eder..:001_tt2:
yok canım ana tarafım bölükkaya baba tarafım karşıyakalı eli maşalılardan yani....
hehehe kadir abi bakışımı şu etek giyen kadir abimi
çok korktuk.....:devil2: :devil2:
ordaki erkeklerinde durumu vahim gelin buraya adamlar bi gelseler daha gitmek bile istemezler
yahu bırakın bunlarıda erkeklerin olmadığı bir yer var mı eğer varsa söyleyinde ben oraya gitmek istiyorum
yahu bırakın bunlarıda erkeklerin olmadığı bir yer var mı eğer varsa söyleyinde ben oraya gitmek istiyorum
nedir seni bukadar feministliğe iten anlamadım ki kerkesi aynı bi kefeye koyma mutlaka aralarından birini sevip ilerde bi yuva kuracaksın bu sözlerin bana abimi hatırlattı
evlenmem diye tutturmuştu nişanlandıktan sonrada kaynanasının evinden gelmez oldu herzaman için geleceği düşünerek konuşmak lazım gerçi abimin o sözleri bana malzeme oldu her zaman başına kakıyorum...
Ali_Yolcusu 15.11.2006, 16:07 yahu bırakın bunlarıda erkeklerin olmadığı bir yer var mı eğer varsa söyleyinde ben oraya gitmek istiyorum
ne o cinsel tercihin mi değişti öznur :o
hehehe napacan ki orda :yamukgul:
reyhan22 15.11.2006, 16:10 yahu bırakın bunlarıda erkeklerin olmadığı bir yer var mı eğer varsa söyleyinde ben oraya gitmek istiyorum
hayatım onun bi yolu varrrr bi çete kurup öldürelim hepsini sende kurtul bende olurmu........:devil2: :devil2:
hayatım onun bi yolu varrrr bi çete kurup öldürelim hepsini sende kurtul bende olurmu........:devil2: :devil2:
işiniz çok hemen başlarsanız kısa zamanda yol alırsınız
reyhan22 15.11.2006, 16:17 işiniz çok hemen başlarsanız kısa zamanda yol alırsınız
toplu katlıam eray önce bi kampta hepinizi toplıcam sonra biraz benzın bıde kibrit bitti işte bizim köyde yabani otları böyle yakıyorlar senden başlıyabilirim bekle istersen geliyorum.......
aslında zamanında hitlere söleseydin o hallederdi valla sana yakın biryerlerde oturuyom sanırım buyur beklerim ama kibrit koku yapıyo çakmak kullan
meryem demir 15.11.2006, 16:21 boş bırakaya gelmiyorsunuz.:)
reyhan erkelere çocuk doğurtma planlarına girişmiş:)(bulursan hebarim olsun, oğlum kardeş istiyor, beklesin biraz daha:))
öznur, erkeksiz bir dünya hayali kurmaya başlamış, Bundan uzn yıllar önce olsa örnek olarak uzayı gösterebilirdim. FAkat her 3 astronottan biri ne nazıkki erkek. belki daha fazla
Birlikte yaşamaya devam.
Ali_Yolcusu 15.11.2006, 16:22 toplu katlıam eray önce bi kampta hepinizi toplıcam sonra biraz benzın bıde kibrit bitti işte bizim köyde yabani otları böyle yakıyorlar senden başlıyabilirim bekle istersen geliyorum.......
erkekleri yabani otlara mı benzetiyosunnnn :sook
reyhan22 15.11.2006, 16:44 erkekleri yabani otlara mı benzetiyosunnnn :sook
evetttttttttt hehehe
sevgili eray ben seni kokundan tanırım adres vermene gerek yokk
meryem ablacım bulucam beklesin oglun bıraz daha.....:taz: :taz:
sevgili eray ben seni kokundan tanırım adres vermene gerek yokk
:
aslında ben gurup olarak biyerde bekliycektik seni toplu halde yakarsın diye madem kendine güvenin çok sorun yok ozaman
Lazoşa_62 15.11.2006, 17:28 valla bunu yapmak için hiçte oralara gitmeme gerek yok kızlar babam zaten kararlı bizden ayrılmamak için damadını içgüvey alacak yani ben yerimden kıpırdamıyacağım o taşınacak bize :)
Reyhan Çok sanşlısın ya .Nedenmi dersen kadınlarımıza hep el kızı diye hitap eder erkekler artık bunu diyemez,sana babanın evine git diyemez tüm silahlar sende olmuş olur.Birde senin soyadını aldımı deyme keyfine:biggrin:
Valla öyle birşey yapsa baban çok harika olur:sook
reyhan22 15.11.2006, 17:55 Reyhan Çok sanşlısın ya .Nedenmi dersen kadınlarımıza hep el kızı diye hitap eder erkekler artık bunu diyemez,sana babanın evine git diyemez tüm silahlar sende olmuş olur.Birde senin soyadını aldımı deyme keyfine:biggrin:
Valla öyle birşey yapsa baban çok harika olur:sook
valla abicim kafayı bozdu yapmaya niyetli tabi kabul edecek erkeği bulmak zor olacak gibi görünüyor........
ne o cinsel tercihin mi değişti öznur :o
hehehe napacan ki orda :yamukgul:
yok selim değişmedi de yoruldum artık biraz kafa dinlesem iyi olacak
tamam reyhanım kuralım bu çeteyi köklerini kurutalım
boş bırakaya gelmiyorsunuz.:)
reyhan erkelere çocuk doğurtma planlarına girişmiş:)(bulursan hebarim olsun, oğlum kardeş istiyor, beklesin biraz daha:))
öznur, erkeksiz bir dünya hayali kurmaya başlamış, Bundan uzn yıllar önce olsa örnek olarak uzayı gösterebilirdim. FAkat her 3 astronottan biri ne nazıkki erkek. belki daha fazla
Birlikte yaşamaya devam.
meryem abla haklısında şimdilik bu hayali kursam daha iyi olacak yoruldum artık napalım işte istemesekte aynı hayatı paylaşmayı çekeceğiz
Kartopu86 15.11.2006, 19:06 :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy:
Çokkk şaşırdım ilkez burda okudum..Sevinsem mi üzülsem mi anlayamadım. Bayanların egemen olduğu bir yer hee bu güsel ama ne o yani bizim Türkiye'de bayanlara yapılan uygulamalar bu kez başka bir Ülkede Erkeklere uygulanıyorr olması gerek bu mu:confused1
Yok yokk hiçbir zaman eşit olamayacazz öle gözüküyo walla
Bir bayan olarak bu yapılanları hiç hoş bulmadımmmm hemde hiçç kısasa kısas ...Eşitlikk İstiyoruzzzzzz
Gerçi istemekleee olsaydııı:p :p :p
Neyseeeeeeeee
Ali_Yolcusu 15.11.2006, 22:27 reyhan22´isimli üyeden Alıntı
evetttttttttt hehehe
sensin ot :001_tt2: :001_tt2: :lol: :lol:
reyhan22 16.11.2006, 08:47 sensin ot :001_tt2: :001_tt2: :lol: :lol:
Kim demişşşşşşş hehehe
Ali_Yolcusu 16.11.2006, 09:30 Kim demişşşşşşş hehehe
istatistik yapalım :p
a) ot
b) oy kullanmaya değmez
c) insan
zuauahahhahaahhaha hangisi fazla çıkar acaba hehehehe :lol: :lol: :lol:
MeRaLiNa 16.11.2006, 16:09 Yok Hemso sen Merak Etme Bunlar Yok Biz Söyle Böyle Derler ama Evlenince Gık ları Çıkmaz ...
cok hayalperestsin :))
bak sana evlilik hayatini kisaca smillerle özetliyim:
http://img167.imageshack.us/img167/7264/deegroljw9.gif :wacko:
Lazoşa_62 16.11.2006, 17:25 valla abicim kafayı bozdu yapmaya niyetli tabi kabul edecek erkeği bulmak zor olacak gibi görünüyor........
Korkma sevgi o kadar güçlüdürkü birini sürükleyip bir gün babanın kapısından içeri sokar.Senin için içgüveye de razı olur.İnan
bodrum_26 16.11.2006, 19:18 ne olacak birtek orada varmış o da normaldir dünyada 1 yerden fazla olmaz zaten o da çok bile kıskanmayın ( bayanlar) :)
reyhan22 16.11.2006, 19:19 Korkma sevgi o kadar güçlüdürkü birini sürükleyip bir gün babanın kapısından içeri sokar.Senin için içgüveye de razı olur.İnan
inşallah abi bi gün okadar seven birini bulurum.......
MeRaLiNa 16.11.2006, 19:19 ne olacak birtek orada varmış o da normaldir dünyada 1 yerden fazla olmaz zaten o da çok bile kıskanmayın ( bayanlar) :)
hayir sadece bir yerde degil, Afrikada bir kabiledede kadin-egemenlik var...
meryem demir 17.11.2006, 00:26 onurum gıkımız cıkmaz ölemi görcez bakalım çıkıyomu çıkmıyomu
canım buldum buldu, sonunda gebe kalan ve doğum yapabilen erkek cinsininde olduğunu bugün kendi gözümle gördüm.
Ama minnacık bir ayrıntı var. Bu gebe olabilen erkek ler insan değil; deniz atı.
Bugün bir belgeselde denk geldi
Erkek deniz atları, doğum yaptıktan sonra ölüyorlarmış
reyhan22 17.11.2006, 09:06 canım buldum buldu, sonunda gebe kalan ve doğum yapabilen erkek cinsininde olduğunu bugün kendi gözümle gördüm.
Ama minnacık bir ayrıntı var. Bu gebe olabilen erkek ler insan değil; deniz atı.
Bugün bir belgeselde denk geldi
Erkek deniz atları, doğum yaptıktan sonra ölüyorlarmış
ana abla bu cok güzel bi haber abla peki söyle bir mantık yürütmeyle erkeklerınde daoğum yapabileceği ihtimalini düşünebilirmiyiz....
erkek denizatı = erkek birey=doğum=ölüm
hehehe çok güzel ya
|