Orijinalini görmek için tıklayınız : Orucunu bozan oğlunu dövüp, kalem sapladı

Nesimi
28.09.2006, 23:12
Orucunu bozan oğlunu dövüp, kalem sapladı

Erol AKKIR/ANTALYA, (DHA)

Antalya'da Baraj İlköğretim Okulu öğrencisi 12 yaşındaki S.B, orucunu bozduğu için inşaat işçisi babası Mustafa B. tarafından önce dövüldü sonra vücudunun çeşitli yerlerine kalem saplandı. Bir gün sonra topallayarak okula gelen Sadık Bilgen'e öğretmenleri sahip çıktı.

Okulu da basan çılgın veli müdüre saldırınca gözaltına alındı.

İnşaatlarda sıvacılık yapan Mustafa B. akşam eve geldiğinde, Baraj İlköğretim Okulu öğrencisi oğlu S.B'nin dayanamayıp öğle saatlerinde orucunu bozduğunu öğrendi. Öfkelenen baba, S.'yi önce tekme tokat dövdü, ardından da vücudunun çeşitli yerlerine kalem sapladı.

Geceyi ağlayarak geçiren S.B, dün okula gittiğinde arkadaşları topallamasından şüphelendi. Israr üzerine babasından dayak yediğini anlatan S.B.'yi, arkadaşları okul müdürü Cemal Gençoğlu'nun yanına götürdü. Olayı gözyaşları içinde anlatan S.B., “Ramazan'ın ilk günü orucumu tuttum. Ancak ikici günü öğleden sonra dayanamayıp bozdum. Bunu eve gittiğimde babama söyleyince çok kızdı. Beni feci şekilde dövdü. Bacaklarımı ve kollarımı morarttı. Eline geçirdiği kalemi bacaklarıma ve kollarıma batırdı. Çok korkmuştum. ağlayarak yattım” dedi.

OKULU BASTI

Müdür Gençoğlu, öğrenciyi öğle tatili sırasında evine göndermedi ve yemeğini okulda yemesini sağladı. Öğlende oğlunun eve gelmediğini öğrenen baba M.B., okula gelerek önce öğretmenleri, ardından da müdür Gençoğlu'nu tehdit etti. Okul müdürüne saldıran baba B., öğretmenler tarafından etkisiz hale getirildi.

Okula gelen polis, Mustafa B.'yi gözaltına aldı. Sanayi Polis Merkezi'nde ifade veren Okul müdürü Cemal Gençoğlu, B.'den şikayetçi oldu. 12 yaşındaki S.B. Çocuk Şubesi'ne teslim edilirken, baba Mustafa B.'nin sorgusu sürüyor

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/5164898.asp

Bu ne cehallettir ne yobazlıktır böyle...

Hüseyin69
28.09.2006, 23:19
bu zihniyet allahami, kitabami, peygamberemi, cennetemi, hurileremi, hangisine hizmet ettigini bir türlü ögrenemedim gitti
degerli kizilkilise simdi o adam oglunu dövmüs ya; cennete denize sifir bir villa villanin yanina promosyon olarak bes on huri hak etmiski deme gitsin,
adam yasadi valla

ZülfüKakul
28.09.2006, 23:19
İşte bu gibilerin oruç tutmaktan anladıkları bu!..
Aynı şekilde ona yapmak lazım benim çok sivri çizim kalemlerim var:p
Ahh ahh içimden neler demek geliyorda, insaniyet bende kalsın...

Nesimi
28.09.2006, 23:24
İşte Allah Huri dağıtınca böyle oluyor :) Adam kendisini kaybetti bide cennette şarap akan ırmaklar varmış adam onları düşündükçe daha sert vurmuş, kalemide deniz kenarındaki villalar için batırmışdır kesin.

Şu Ramazan bitsede insanlar normale dönse.

Hüseyin69
28.09.2006, 23:31
Şu Ramazan bitsede insanlar normale dönse.

:biggrin: :biggrin: :biggrin:

sonerk
28.09.2006, 23:35
gelsinde bu çoçuk islamiyete hoş görüyle baksın onun için islamiyet bitmiştir inansa bile baba korkusu veya allah korkusuyla inanacaktır...

Nesimi
28.09.2006, 23:43
gelsinde bu çoçuk islamiyete hoş görüyle baksın onun için islamiyet bitmiştir inansa bile baba korkusu veya allah korkusuyla inanacaktır...
Bencede çocuk büyüyünce ya ateist olur yada korkudan koyu islamcı olur yazık

MeRaLiNa
28.09.2006, 23:52
hangi yüzde Allah rizasi icin diyip, oruclarimi kabul et diyecek bu adam...
cocuk daha 12 yasinda
yobazlik bazilarin iyice iliklerine sinmis

güldestim
29.09.2006, 13:44
Bence bu adam kafayı sıyırmış,normal olan insan kendi evladına böyle birşeyi yapmaz.

ZülfüKakul
29.09.2006, 13:47
Şimdi bu adam orucu bozuldu diye cehenneme gideceğini düşünüyorda, o çocuğu dövdü diye cennete gideceğini mi düşünüyor acaba?

yasemen
29.09.2006, 13:48
oruç başına vurmuş herhalde,insan evladına bun nasıl yapar...
geri kafalı yobaz yaratık, Allah ıslah etsin ...

ErDaL24
29.09.2006, 14:20
sevgili can bu adamın fotosunuda koysaydın çeşke ben de gazetede gördüm bugün adam tam bir caniye benziyor....

çocuk oruç tutsa ne olur tutmaza daha dünyadaki iyi ve kötü olanı kavrayamamış bu çocuklara oruç eziyetten başka bir şey degil...

ilknur_23
29.09.2006, 15:21
............

zeynep C.
30.09.2006, 10:46
Hep baskı hep zorlama...
Gözü dönmüş adamın o adamı benim elime vereceklerki neyse .....
Yav sen her pisliği yap sonra 1 ay oruç tut cennete gideceğine inan o masum çocuk hiçbir günahı olmayan orucunu bozdu diye cehennememi gidecek...
Nasıl bir zihniyettir ben anlayamıyorum...
Cennete gitmek uğruna işte bu yobazlar herşeyi yaparlar.
Tıpkı Sivas'ta canlarımızı yaktıkları gibi.Bunların gözlerini kan bürümüş.

Gülseren58
30.09.2006, 11:55
Orucunu bozan oğlunu dövüp, kalem sapladı

Erol AKKIR/ANTALYA, (DHA)

İnşaatlarda sıvacılık yapan Mustafa B. akşam eve geldiğinde, Baraj İlköğretim Okulu öğrencisi oğlu S.B'nin dayanamayıp öğle saatlerinde orucunu bozduğunu öğrendi. Öfkelenen baba, S.'yi önce tekme tokat dövdü, ardından da vücudunun çeşitli yerlerine kalem sapladı.

Geceyi ağlayarak geçiren S.B, dün okula gittiğinde arkadaşları topallamasından şüphelendi. Israr üzerine babasından dayak yediğini anlatan S.B.'yi, arkadaşları okul müdürü Cemal Gençoğlu'nun yanına götürdü. Olayı gözyaşları içinde anlatan S.B., “Ramazan'ın ilk günü orucumu tuttum. Ancak ikici günü öğleden sonra dayanamayıp bozdum. Bunu eve gittiğimde babama söyleyince çok kızdı. Beni feci şekilde dövdü. Bacaklarımı ve kollarımı morarttı. Eline geçirdiği kalemi bacaklarıma ve kollarıma batırdı. Çok korkmuştum. ağlayarak yattım” dedi.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/5164898.asp

Bu ne cehallettir ne yobazlıktır böyle...

Aşağıdaki sözler bana bir arkadaşım tarafından gönderilmişti. En son satır konu ile çok ilgili ama sözlerin bütün olarak anlam taşıdığını düşündüğüm için diğerlerini silemedim.

Sevgisiz zeka, bizi küstah yapar.
Sevgisiz adalet, bizi dizginsiz yapar.
Sevgisiz diplomasi, bizi iki yüzlü yapar.
Sevgisiz başarı, bizi kibirli yapar.
Sevgisiz zenginlik, bizi haris yapar.
Sevgisiz uysallık, bizi hizmetkar yapar.
Sevgisiz güzellik, bizi gülünç yapar.
Sevgisiz kudret, bizi zorba ve despot yapar.
Sevgisiz çalışma, bizi köle yapar.
Sevgisiz sadelik, bizi değersiz yapar.
Sevgisiz yasa ve kural bizi tutsak yapar.
Sevgisiz siyaset, bizi bencil yapar.

Sevgisiz inanç, bizi yobaz yapar.

Nesimi
30.09.2006, 12:17
Sevgisiz zeka, bizi küstah yapar.
Sevgisiz adalet, bizi dizginsiz yapar.
Sevgisiz diplomasi, bizi iki yüzlü yapar.
Sevgisiz başarı, bizi kibirli yapar.
Sevgisiz zenginlik, bizi haris yapar.
Sevgisiz uysallık, bizi hizmetkar yapar.
Sevgisiz güzellik, bizi gülünç yapar.
Sevgisiz kudret, bizi zorba ve despot yapar.
Sevgisiz çalışma, bizi köle yapar.
Sevgisiz sadelik, bizi değersiz yapar.
Sevgisiz yasa ve kural bizi tutsak yapar.
Sevgisiz siyaset, bizi bencil yapar.

Sevgisiz inanç, bizi yobaz yapar.

Çok güzel sözler.

sertur
30.09.2006, 12:19
sn kızılkiliseli dost,paylaşımın için teşekürler, çok acı bir tabloyu paylaştın bizimle bu sadece, basına yansımış bir olay,daha yansımayan neler vardır,bu adam bu işkenceyi yaparken Allahtan korkmamış mı? daha 12 yaşında bir çocuk, iyiki öğretmenleri sahip çıkmış... bir söz ''DİNDE ZORLAMA YOKTUR''sözü tam yerinde kullanılmış hiç zorlamamış adam tabi yaptığı din adınaysa, yoksa kendi sinirliliğini oğlundan çıkararakmı bilemem, oruçu ahmakça, açkalmak diye düşündüğündenmi bilinmez, yazıklar olsun...

Çok doğru bir tesbit, o baba o çocunun vebalini ödeyemez, çocuk daha 12 yaşında psikolojik olarak yıkılmıştır, ilerisini siz düşünün,

halis
30.09.2006, 15:17
__________________________________________________ ______________

rinda
30.09.2006, 16:03
kendi çocuğuna bunları yapan düşününkü başkalarına kim bilir neler yapar...
korkulur bu zihniyetten..

Nesimi
30.09.2006, 16:11
kendi çocuğuna bunları yapan düşününkü başkalarına kim bilir neler yapar...
korkulur bu zihniyetten..

En önemli noktayı güzel yakaladın Rında.:thumbup1:

MeRaLiNa
30.09.2006, 17:22
öyle görülüyorki insanlarin kendini terbiye etmesi gereken oruc ayi Ramazan
yobaz, dar kafalilar yüzünden sadece Aleviler icin degil, Sünniler icinde iskence ayi oluyor..... bu baba ve bu gibi hareketlerde bulunan diger örümcek beyinlilerin elde ettikleri sadece acliktan öteye gitmiyor....

Nice Oruçlu vardır ki orucundan elde ettiği ancak açlıktır.

Hz. Ali:thumbup1:

Şoreş
30.09.2006, 19:15
Size bir olay anlatayım.Bana Dedem anlattı..
Urfada ufak bir Çocuk Oruç tutmadığı için birkaç kişi tarafından bir Battaniyeye konmuş ve sallamaya başlamışlar. Ne yapıyorsun dediklerinde '' Böyle ölürse Cennete gider '' demişler...

MetinK
04.10.2006, 02:57
12 yasindaki bir cocuga bunu yapan ne Müslüman ne de insan olabilir.
Emevi bakis acisi.Cocuguna bile zülm yapabiliyor.Cölde olsa cocugunu kuma gömüp acliktan öldürür bu zihniyet.

umudum
04.10.2006, 10:19
bu haberi bende televizyonda izlemiştim adamın kendini savunma şekli çok tuhaftı. sözde oğlunu oruç tutmadığı için dövmemiş hatta kendiside tutmuyomuş ben çok dindar bir insan değilim oruçda tutmam çocuğumuda oruç tutmadığı için dövem diyodu.dövme nedenini oğlunun yalan söylemesiymiş. eve oruç tutuyorum deyip dışarda bisküvi yediğini görmüş ve yalan söylediği için dövmüş sinirine hakim olamamış.bide ağlıyordu çocuğuna sarılıp . sebep ne olursa olsun kesinlikle yapılmaması gereken bi şey.dayak hiçbirşey için çözüm değil. bu gibi davranışlardan sonrada sadece çocuğu aileden almak babayı mahkemeye vermeninde bi çözüm olacağını sanmıyorum insanların kafasındaki zihniyet değişmediği sürece bu ve buna benzer bir sürü olay karşımıza çıkacaktır.

derya
04.10.2006, 20:05
özlem kral cok haklısın ya adam sevap işliyim derken günahın camuruna yatıyo ya

güldestim
04.10.2006, 20:14
Bende adamın resmini gazetede gördüm.Suratından belli ne kadar cani ruhlu biri olduğu.

BirDem
04.10.2006, 21:21
böylelerini Forumun ortasinda sallandiracan bak bidaha yapabiliolarmi :D