Orijinalini görmek için tıklayınız : Malatya nin Alevi Köyleri Neresidir...?

Gariip
29.09.2006, 12:21
slm arkadaslar benim merak edigim malatyada kactane alevi köyü var ve isim leri nedir yardimi olursaniz sevinirim...

saygilarimla...

Naci
29.09.2006, 12:43
sevgili can aslında forumumuzda bulabilirdin ama araştırma zahmeti var tabikii. Ben malatya - pütürgeliyim. İlçemizde 84 köy bulunmaktadır. Bölükkaya , karşıyaka ve gündeğer olmak üzere üç alevi köyü vardır. Birde örmeli köyü alevi idi ama ne yazıkki köylerinde cami yapılmış bulunmakta

Gariip
29.09.2006, 18:33
sevgili can aslında forumumuzda bulabilirdin ama araştırma zahmeti var tabikii. Ben malatya - pütürgeliyim. İlçemizde 84 köy bulunmaktadır. Bölükkaya , karşıyaka ve gündeğer olmak üzere üç alevi köyü vardır. Birde örmeli köyü alevi idi ama ne yazıkki köylerinde cami yapılmış bulunmakta

simdi diyorsun ki bu köyler alevi ama köylerinde cami var...

ya benim sorum suydu caminin isi ne alevi köyünde?

Naci
29.09.2006, 18:57
şimdi garip can yanlış anlamışsın . Üç alevi köyü var.
Eskiden örmeli köyüde alevi köyü idi.Fakat şu anda köylerine cami yapmışlar. Yani daha açıkcası erkanı yürütmüyorlar.

Şoreş
29.09.2006, 18:59
Camii yapılan Alevi köylerinin sadece çok çok azı Camici olmuş.. Diğer köylerde Cami kullanılmıyor yada sadece Cumaya giden birkaç kişi var.

Naci Abimin dediği o köyde Asimile edilmiş olabilir ama 4 Alevi köyden birinin asimile edilmesi bu işte birilerinin devletin kuklası olduğunu gösterir.Mesela Muhtarlar ;)

murat222
29.09.2006, 23:08
har camisi olan köy dönmüş değildir.zorla alevi köylerine camii yapıldı.ama camisi olupta imam dan başka kimsenin gitmediği alevi köyleri çoktur
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)
örmeli köyü şimdi nasıl.namaz kılıyorlarmı aleviyim diyorlarmı yani asimile olup olmamışlarmı onu doğru şekilde yanıtlarsan daha ii olur

Şoreş
29.09.2006, 23:45
Arkadaşlar Malatyada yaklaşık kaç Alevi Köyü vardır toplam ?

Naci
30.09.2006, 10:08
har camisi olan köy dönmüş değildir.zorla alevi köylerine camii yapıldı.ama camisi olupta imam dan başka kimsenin gitmediği alevi köyleri çoktur
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)
örmeli köyü şimdi nasıl.namaz kılıyorlarmı aleviyim diyorlarmı yani asimile olup olmamışlarmı onu doğru şekilde yanıtlarsan daha ii olur

Ben bu yaşıma kadar örmeli köyünün ne cem yaptığını gördüm ne de duydum. Geçtiğimiz bir ay önce üç köyün(bölükkaya-gündeğer-karşıyaka) cem evi açılışı vardı. Bir canımız örmeli köyünden katıldı. İlerleyen zamanda inşallah diğer köylüleride onu takip eder. Aslına dönüp ,cemlerini tutarlar umarım.

bektaşi44
01.10.2006, 14:38
arkadaşlar cami yapılmasının bir anlamı yok bizim köydede 200 yıllık cami var giden yok ARAPGİRİN alevi köylerini yazıyorum ONAR,SUCEYİN,CİMEN,GEBİK,SEMEGİ,MİŞELLİ,HASTAK.SAL DAK,MUTMUR,DARAGAN,EGNİR,ÇİGNİR, NOT.Arapgir nufusunun yarısı alevidir eskiden yüzde doksanı aleviymiş osmanlı son dönemin yogun baskıyla dönmüşler şimdide dönme egilimi gösteren aşagılık hainler korkaklar var.

Gariip
02.10.2006, 12:24
yani sonucta bir cami varmi var yani dönek diye biliriz!!

kasi_21
02.10.2006, 16:22
arkadaşlar cami yapılmasının bir anlamı yok bizim köydede 200 yıllık cami var giden yok ARAPGİRİN alevi köylerini yazıyorum ONAR,SUCEYİN,CİMEN,GEBİK,SEMEGİ,MİŞELLİ,HASTAK.SAL DAK,MUTMUR,DARAGAN,EGNİR,ÇİGNİR, NOT.Arapgir nufusunun yarısı alevidir eskiden yüzde doksanı aleviymiş osmanlı son dönemin yogun baskıyla dönmüşler şimdide dönme egilimi gösteren aşagılık hainler korkaklar var.

dostum doğru söylemiş bende ONAR lıyım...eskiden daha çokmuş gerçi hala dönmeye yakın köyler olduğunu biliyorum...bunlar çok kötü olaylar...insanın özünü kaybetmesi çok kötü...

volkan gedik
08.10.2006, 01:29
bende arguvanlıyım.... arguvanda da ortalama bı sayı soylersek 40 ın uzerınde koy var fakat bunlardan ıkı tanesı alevı degıl bunlarda bızım aramızda kala kala sunnılıkten cıkmıslar... bunlardan biri narmikan ama diğerinin adı su an aklıma gelmedı :p

ressam_7
15.10.2006, 00:01
valla balyan köylerini saysak akçadağ ve doğanşehir biter....
arguvanı komple yazalım....diğerleride bilgi verir artık

Onur34
15.10.2006, 23:05
Ben Darende'ye bağlı Şendere (eski kürtçe adıyla Kalolar) köyündenim.
Toplam kaç tane var bilmiyorum ama çevre köylerden bildiğim (bizim köyle birlikte) dört tane köy var: Şendere, Doğantepe, UzunHasan, Ağılbaşı (Belediye). Benim bilmediğim birçok köy daha olduğuna eminim.

arapgirli
19.12.2006, 22:37
arapgirde var benim köyüm olan peküsü ve aklıma ilk gelenler ballıca ve çimen...daha başkada var tabiki...

taylankoç
12.01.2007, 22:46
malatya genelini bilmiyorum ama kuluncak ilçesinde sadece 5 köy alevi. darılı(çörmü), başören, yünlüce(alvar), bicir ve konaktepe(tersahan).
not: parantez içinde yazanlar köylerin eski isimleri.

milidya
14.01.2007, 20:22
yeşilyurt

HAÇOVA
cumhuriyet örnek köyü
kırlangıç
kuşdoğan
seyituşağı
pirpirim
bir de bizim (ikizce) köyün yazısına (gezer) bir köy geldi ama şu an aklımda değil.
bunlardan başka köyler de olabilir aklıma şu an bu köy adları geldi.

Wey_ceLL
05.02.2007, 19:36
tecirli war onu biliyorum.yazıhana baglı şirin mi şirin bir alevi köyü...camimisde mevcut diil.olmasını da pek istemiolar zati.ki bu arada bende tecrliliyim.hmm bide bisden sonra dedekargın die bi köy war.oda alevi köyüü

Cankiz
20.02.2007, 22:02
ören kasabasi ;) hepsi alevidir !

barakude
04.03.2007, 19:28
slm arkadasımsorunu yanıtlıyayım bır cogunu bılmesemde bıldıklerımı sayayayım hekımhan asagı ve yukarı sazlıca .mezırme .arapgir/gebık semegi eynır cıgnır suceyın arguvan kızık eymır komurluk cobandere bırık

zaratolu
25.09.2007, 18:45
zaratolu

zaratolu
25.09.2007, 18:51

sevgili naci kerdeşim. büyüklerine danışmış olsaydın. bu durumu sana izah ederlerdi,
camiiye giden kimse yok.
benim köyümün 1970 li yıllardan evvel.ismi (şiro zarato ) iken
örmeli.olark değiştirilmiştir. ve maraş katliamından sonra.
köyümede toplu katliam hazırlığına giren sağımızdaki ve solumuzdaki
yezid köyleri. arazilerimizi dahi aralarında paylaşmışlar. bizler haberdar
ulunca vaz geçtiler. ve daha sonra içlerinde bazıları bu olayı
itiraf etmişlerdi.
NOT, köyüme cami yapıldı.
sağlık ocağı yapmıştık. sağlık memuru vermediler cami hocasını yerleştirdiler.
hoca ayrılınca sağlık ocağını. köylüler CEM evine çevirdiler gelen hocalar ev
bulamayıp şimdilik geri gidiyorlar.

bu sene kurban kestiklerinde sizin köyde DEDE getirmişlerdi,
bilgilerinize arz edeyim. saygı ve sevgilerimle .zaratolu

aslancaglar
13.10.2007, 19:04
slm arkadaşlar arguvan asar köyü tümden alevidir kömürlük köyüde ama narmıken de alevi bulunmaz

ressam_7
15.01.2008, 02:32
bildiğim köyler

AKÇADAĞ İLÇESİ:
Altunlu (keremis)
dedeköy
gölpınar (Benim köyüm)
Hisardere (kalıkase)
ikinciler
karapınar
kömekavak
ören (belediye)

DOĞANŞEHİR İLÇESİ:
çığlık
çömlekoba (cezveroba)
eskiköy
gürobası
kelhalil
polatderesi
suçatı
şatırobası
yuvalı (şavikli)
koçdere

YEŞİLYURT:
ışıklı (budalauişağı)
cumhuriyet örnek köyü
kırlangıç
oluklu (zeydanlı)
onatlı (kiliseköy)
doğangeçit (mamazar)
haçova

ahg44
28.01.2008, 21:14

sevgili can ek olarak arapgire bağlı birde gebeliköyümüz var. ayrıca bu köyün (nüfus ve hanece kendinden kalabalık olan) şerek adında bir mezrası vardır. şerekliler alevi değiller fakat ayrımcılık bilmezler. zaten eskiler bir araya gelip muhabbet edende 'bu alevi-sünni işide ne dir yahu. biz burda bele şey bilmezdik. hep bu büyük şehirlerin puştluğu derler.

acaba birlikten kuvvet doğar mı????
yoksa nerde çokluk orada ...okluk mu???????

bence doğru tek değil daima değişkendir tüm canlara ve foruma selamlar

albayrak82
14.03.2008, 11:05
kale ilçesinde benim bildiğim iki alevi köyü var.biri bizim köyümüz Dedeköy(ama köyde yabancılarda var),bir de Kozluk Köyü(tamamı alevi).ayrıca annem de pötürge nin bölükkaya köyünden,halam da pötürge nin zarato köyünde yaşıyor.
Erdal Albayrak

taylan mahir
14.03.2008, 22:59
malatya/arapgir/çiğnir/harbuzik mezrasındanım.Cami yoktur bizim köyümüzde biraz uzağımızda eski bir kilise bulunmaktadır.