Orijinalini görmek için tıklayınız : Bunu Bill Gates bile açıklayamamış

cancan60
29.09.2006, 14:57
Arkadaşlar şimdi bi word dosyası açın we şunu yasıp "enter"a basın...bakalım karşınıza ne çıkacak..

=rand(200,99)

----------------------------------------------------------------------------------------------

Bir Hintli hic kimsenin Windows'da "con" isimli bir
klasor olusturamayacagini farketmis.

Cok ilginc ve inanilmaz bir durum. Bill gates dahil
Tum microsoft ekibi bunun neden olduguna bir cevap
bulamamis.

Inanmiyorsaniz kendiniz deneyin...

valla ben bilmiyordum bunu ve denedim gerçektende açılmıyor.. nedenini bilen varsa söylesin merak ettim :?

Alıntıdır..

candost_20
29.09.2006, 15:03
kahverengi tilki tembel köpeğin üstünden atlar.Hızlı kahverengi tilki tembel köpeğin üstünden atlar.Hızlı kahverengi tilki tembel köpeğin üstünden atlar.Hızlı kahverengi tilki tembel köpeğin üstünden atlar.Hızlı kahverengi tilki tembel köpeğin üstünden atlar.Hızlı kahverengi tilki tembel köpeğin üstünden atlar.Hızlı kahverengi tilki tembel köpeğin üstünden atlar.Hızlı kahverengi tilki tembel köpeğin üstünden atlar.Hızlı kahverengi tilki tembel köpeğin üstünden atlar.Hızlı kahverengi tilki tembel köpeğin üstünden atlar.Hızlı kahverengi tilki tembel köpeğin üstünden atlar.Hızlı kahverengi tilki tembel köpeğin üstünden atlar.Hızlı kahverengi tilki tembel köpeğin üstünden atlar.Hızlı kahverengi tilki tembel köpeğin üstünden atlar.Hızlı kahverengi tilki tembel köpeğin üstünden atlar.Hızlı kahverengi tilki tembel köpeğin üstünden atlar.Hızlı kahverengi tilki tembel köpeğin üstünden atlar.Hızlı kahverengi tilki tembel köpeğin üstünden atlar.Hızlı kahverengi tilki tembel köpeğin üstünden atlar.Hızlı kahverengi tilki tembel köpeğin üstünden atlar.Hızlı kahverengi tilki tembel köpeğin üstünden atlar.Hızlı kahverengi tilki tembel köpeğin üstünden atlar.Hızlı kahverengi tilki tembel köpeğin üstünden atlar.Hızlı kahverengi tilki tembel köpeğin üstünden atlar.Hızlı kahverengi tilki tembel köpeğin üstünden atlar.Hızlı kahverengi tilki tembel köpeğin üstünden atlar.Hızlı kahverengi tilki tembel köpeğin üstünden atlar.Hızlı kahverengi tilki tembel köpeğin üstünden atlar.Hızlı kahverengi tilki tembel köpeğin üstünden atlar.Hızlı kahverengi tilki tembel köpeğin üstünden atlar.Hızlı kahverengi tilki tembel köpeğin üstünden atlar.Hızlı kahverengi tilki tembel köpeğin üstünden atlar.Hızlı kahverengi tilki tembel köpeğin üstünden atlar.Hızlı kahverengi tilki tembel köpeğin üstünden atlar.Hızlı kahverengi tilki tembel köpeğin üstünden atlar.Hızlı kahverengi tilki tembel köpeğin üstünden atlar.Hızlı kahverengi tilki tembel köpeğin üstünden atlar.Hızlı kahverengi tilki tembel köpeğin üstünden atlar.Hızlı kahverengi tilki tembel köpeğin üstünden atlar.Hızlı kahverengi tilki tembel köpeğin üstünden atlar.Hızlı kahverengi tilki tembel köpeğin üstünden atlar.Hızlı kahverengi tilki tembel köpeğin üstünden atlar.Hızlı kahverengi tilki tembel köpeğin üstünden atlar.Hızlı kahverengi tilki tembel köpeğin üstünden atlar.Hızlı kahverengi tilki tembel köpeğin üstünden atlar.Hızlı kahverengi tilki tembel köpeğin üstünden atlar.Hızlı kahverengi tilki tembel köpeğin üstünden atlar.Hızlı kahverengi tilki tembel köpeğin üstünden atlar.Hızlı kahverengi tilki tembel köpeğin üstünden atlar

Aynen bu şekilde çıktı bende.Oldugu gibi kopyaladım.Bişeyde anlamdım bu nasıl çıktı? niye çıktı? sürekli aynı kelimeyi tekrarlayıp durmuş.

ilknur_23
29.09.2006, 15:10
..........

Alevimen
29.09.2006, 15:35
sonuç cümlede tüm alfabetik harfler mevcut. başka işede yaramıyor. eski word versiyonlarındada var.. bilerek yapılmış ayar. hatta easteregg word diye google i aratırsanız buna benzer şeylere rastlayabilirsiniz.

candost_20
29.09.2006, 16:46
c-f-g-o-ş-u-y-z bu harfler yok ama :) yani gereksiz bişey desene sonuçta bir işe yaramıyo alfabetik harflerin tamamıda yok. :S

Alevimen
29.09.2006, 19:50
c-f-g-o-ş-u-y-z bu harfler yok ama :) yani gereksiz bişey desene sonuçta bir işe yaramıyo alfabetik harflerin tamamıda yok. :S
pardon, almancada öyle....

FaLLeN
29.09.2006, 19:52
Hızlı kahverengi tilki tembel köpeğin üstünden atlar"

Burdaki cümleyi ingilziceye çevirirseniz zannediyorum sadece ingiliz alfabesi çıkıyor..bunu daha önce görmüştüm

"Con" olayı ise sistemde console adlı sistem komutlarından,ve sistem dosyaları olduğundan kaynaklanıyor...ama dosda uğraşırsanız con diye bir klasor açarsınız..hatta silersiniz..

Bu arada topic başlığı ilginç sadece...cancan hemşerim bunlar hürafee..: :p

Burda güzel bir yazı var.. çok net

Do not use the following reserved device names for the name of a file: CON, PRN, AUX, NUL, COM1, COM2, COM3, COM4, COM5, COM6, COM7, COM8, COM9, LPT1, LPT2, LPT3, LPT4, LPT5, LPT6, LPT7, LPT8, and LPT9. Also avoid these names followed by an extension, for example, NUL.tx7.
Windows NT: CLOCK$ is also a reserved device name.