Orijinalini görmek için tıklayınız : Bİr Hastane Bİr Okul Bİr Ünİversİte Neden Yok

sevgicocuk78
30.09.2006, 22:59
Merhabalar Sevgili Canlar,
Daha önceden yazımı takip eden arkadaşlar bilirler ama yinede bir konuda acil, önemli olmak üzere bilgi ve birikimlerinizden faydalanmak istiyorum.
Özellikle Türkiye'de yaşayan Canların çok iyi bildiği bir konu bu aslında ama genel de tüm herkesin rahatlıkla tahmin edebileceği belki önemsiz gibi görünen bir konuda yardımlarınıza ihtiyacım var.
Bu gece Kirvamın oğlunu acil olarak hastaneye götürdük. Tabii bu normal bişey belki hepimiz için ama ülkemizdeki hastane koşullarını hepimiz gayet iyi biliyoruz. Geçenlerde de yazmış olduğum bir konu aslında. Öncelikle dikkat ederseniz insalar tabusu olmayan yerlere Camiler inşaa etmekteler ama bir hastane inşaa etmek bir sürü birokrasiyi beraberinde getiriyor. Biz sevgili Canların bugün bir hastanesi olmasını gerçekten bugece gördüğüm daha önce yaşadığım önemli olaylardan dolayı çok üzgün bir şekilde ama şevkle olacağına inanarak kendimize ait bir hastanemiz olmasını isterdim doğrusu. Bundan bir kaç ay önce komşumuzun hanımını üç hastaneye götürdüm. Doğumu yaklaşmak üzereydi. Birinci hastanede anastesi uzmanı olmadığı için hiç bir mesuliyet kabul edemeyeceklerini söylediler.İkinci hastanede boş yatak yoktu. Bu gibi olayları hepimizin yaşadığına eminim. ama Sevgili Canlar her yere yaptırdığımız Cem evleri gibi aslına imkanımız olsada her yere bir Hastane bir klinik bir okul bir Üniversitede biz yapabilsek. Çünkü zengin değiliz belki, yalancı değiliz, Hırsız değiliz bişeyler çalmıyoruz diyee onlarca çocuğa bakan bir tek doktor bakıyor her gece acil servislere gelen çocuklara.
İşte artık bazı zihniyetlerin halen cami yapmasının nedenini de bir türlü anlayamıyorum. Cem evlerine gittiğimiz zaman gönlümüzde yaptığımız yardımların yarısı bu işi bitirmeye yetmezmi acaba. Bizimde diğer insanlar gibi özel olmasına gerek yok kendi kendimize yetebileceğimiz bir hastane bir okul bir üniversite gibi kompleksi yapabilecek gücümüz olduğuna eminim. İşte akşam akşam yaşadığım bir olayın etkisinde kalarak yazmış olduğum bu yazıdan dolayı bile düşünmekteyim. Neden bizimde kendimize ait bir merkezimiz yok diye.Tabii buradaki en önemli konu özellikle bir alevi hastanesi olması alevi okulu olması olmayabilir bunu yapanlar nasıl yapıyor peki bir sürü vakıfa ait üniversite hastane dersane vs vs var bizde olmaması veya olması kötü bir şeymidir.
Geçenlerde yine anket ve yazı olarak yazdığım yazmıda okumanızı rica ediyorum. Bu bilgilerden sonra sizlerin de büyük bir yardım ve desteği ile acaba nasıl olur kimlerden yardım alırız neler yaparız bize destek olabilirmi Canlarımız gibi düşündüm ve bu yazıyı yazdım. Çünkü farklı kesimlerin bir sürü hastaneleri var.Bir sürü eğitim okul kurs dershane üniversite gibi yerleri mevcutken bizim neden yok acaba diye düşünmekten kendimi alamadım.
Ayrıca kusura bakmayın bazı hatalar ve yanlışlıklar yapmış olabilirm ama insanlar etkilenince oluyo işte şimdiden hepinize teşekkür ederim. Umarım bu konuda yardımlarınız ve düşünceleriniz ile destek bulmayı temenni ediyorum SAYGILARIMLA
Tüm Canları Sevgi İle Selamlıyorum.Lütfen bir önceki yazıma bakmanızı rica ediyorum ( YENİ NESİL CAĞDAŞ DÜŞÜNCELER / Alevi Gençleri Ne Yapıyor )