Orijinalini görmek için tıklayınız : Madem Allah aklı vermiş neden kullanmıyoruz!

TankCan
01.10.2006, 13:45
Evet belki aykırı bir başlık ama demek istediğimi tam anlamıyla alatıyor!Bilindiği gibi indirildiği günden bu yana Kur-an'ı kerim belli tartışmaları beraberinde getirmiştir.Neden böyle düşünüyorum :çünkü hala islam içi gruplaşma var evet arap emevileri Kur'an-ı kerim in arapça olarak kalması için milliyetçi yorumlar yapmışlar ve bazı değişmez(tabi kimine göre)kurallar tayin etmişlerdir.Bundan yola çıkarak neden bazı düşünceler fikirler hala değiştirilemiyor.nasıl oluyorda İslam belli çerçeveler içine sıkışyırılmaya çalışılıyor.neden bazı düşünceler tabu haline getiriliyor ve tekrar yorumlanmaktan adeta korkuluyor.Evet Allah biz insanlara akıl verdi .düşünce yeteneğimiz var.Bunu kullanarak neden dinimizi daha iyi anlayamayalım.Bence ezan Türkçe okunmalı,dualar türkçe yapılmalı.Deyişlerimiz gibi Semahlarımız gibi duru olmalı.Ve hiçbir zaman unutulmamalı körükörüne yaşayanlar yaşadıkları gibi esir gibi ölürler!bağnazlık,yobazlık bu olsa gerek tabulardan korkmak!.evet belki bazılarınız bana kızacak belkide banlanacağım.ama doğru bildiğimi paylaşmak ve yorumlarınızla kendime vereceğim yönü tayin etmek istiyorum.yorum yapan canlara (iyi yönde yada kötü yönde fark etmez)şimdiden teşekkür ederim!...

izmirksk
01.10.2006, 14:00
öyle bir uygulama içindeydi ama olmadı..sonrakiler bozdu..bugün kendisine atatürkçü diyen , chp yada son zamanlarda atatürk e başbuğ diyen ülkücüler, çıksında ezan türkçe okusun desin bakalım ..asla..hatta mhp lilerle bir röportaj yapılmıştı..üst kademeil yönetimleri ve belediye başkanlarının hepsi karşı çıktı..ezan, arapça olmalı dediler..
yanlış anlaşılmasın ben olsun ya da olmasın demiyorum ama bu nasıl atatürkçü olmak..
dedim ya atatükçüler kağıt sütünde atatükçü..yani daha doğrusu içlerinde bir kısmı öyle..atatürk ün fikirlerinden biriside bu idi...ama kimseden çıt çıkmıyor hatta karşı çıkıyorlar..bu konuda atatürk e katılmıyoruz deseler neyse ama onuda demiyorlar..uygulamada farklı davranıyorlar ama atatürkçüyüz diyorlar..
nerede atatürk ün türkçe ibadet anlayışı