Orijinalini görmek için tıklayınız : Alevi Bir I?adaminin Alevilik Tanimi

TheGodfather
24.03.2005, 22:25
ALEV? B?R ??ADAMININ ALEV?L?K TANIMI (07.01.2004, M?LL?YET)

ALEV?L?K B?R D?N DE??LD?R.

Aleviler ?slam'dır.Alevilik bir yoldur.Bu yol peygamberimiz Hz.Muhammed (SAV)'in yoludur.4. Halifeye,Ehli beyte ve sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV)'in sevgili torunları Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin'e bağlıyız.Kitabımız KurAn'ı Kerim'dir,Mabedimiz camilerdir.Aleviler ibadetlerini camilerde ve her Müslüman gibi evinde de yerine getirirler.Aleviler sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed'in sünnet-i seniyyelerini büyük bir huşû içinde yaşamaktadırlar.

ALEV?LER?N YA?AM ?EKL? (TAHALLÂK-U B? AHLÂK-I ALLAH)

Aleviler Allah ahlakı ile ahlaklanmaktadırlar .Aleviler, devletine ordusuna, milletine, sıkı sıkıya bağlı ,vatansever birinci sınıf vatandaştırlar.Ülke ekonomisine de büyük katkı sağlamaktadırlar ve sağlamaya büyük azimle,şevkle,gayretle devam edeceklerdir.Alevi toplumu , ekonomimizin büyük,küçük sanayici ve işadamlarını büyük bir azimle ve gayretle desteklemektedirler. CEM ÇANKAYA

B?R SUNNÎ OLARAK YUKARIDAK? TANIMA UYAN TÜM ALEV? KARDE?LER?M? CANDAN KUCAKLIYOR, ?K? C?HANDA YÜZLER?N?N AK OLMASINI YÜCE MEVLA'DAN N?YAZ ED?YORUM,
TÜM ALEV? KARDE?LER?M?ZE SELAMLAR !
NOT:ALEV? D?N ANLAYI?INA KATILMADI?IMIZ NOKTALAR OLMASINA RA?MEN B?Z BU TANIMA UYAN TÜM KARDE?LER?M?ZE KUCAK AÇTI?IMIZ G?B? , ALEV? KARDE?LER?M?Z?N DE AYNI SEVG? VE MUHABBET? SUNNÎ KARDE?LER?NE GÖSTERECE??N? UMUT ED?YOR, AYIRIMCILIKTAN RANT SA?LAYANLARIN ORTADAN KALKTI?I KUTLU GÜNLERE KAVU?MAYI RAHMAN VE RAHÎM OLAN YÜCE ALLAH'TAN N?YAZ ED?YORUZ . Canlar yukarıdaki makaleyi www.islamustundur.com (http://www.islamustundur.com) adlı siteden alıntı yaptım.Siz yukarıdaki yoruma katılıyomusunuz..Bana biraz saçma gibi geldide..Siz ne düşünüyorsunuz a dostlar...

dem_dost
24.03.2005, 22:38
bu adam alevilerden özür diledi, üstünde buna dair bir baski oldugu icin ayzdigini ifade etti

alevilikten bu adamin bilgisi yok

bütün alevi organisasionlarindan baya bir azar isitti ve özür diledi

saygilarimla

Alevimen
24.03.2005, 22:51
Yazıda belirtıldığı gibi Milliyet gazetesinde 7.1.2004 yayımlanmıştı, sözkonusu siteyle alakası yoktur.

Bu görüşün sahibi (yukardaki ilk mesajdaki yazı) Cem Cankaya'dır.

Yazıya yönelik cevaplar listeliyorum:

Prof. Dr ?zzettin Doğan: (Cem Vakfı Başkanı): Dedelerle ilgili değerlendirmesi bu konuda ya fevkalade bilgisiz olduğunu, ya da maksatlı olduğunu gösteriyor. Tamamen cehalet örneği bir cümle ile başlıyor. Mabet diye bir kavram yoktur. Mabet yeryüzünün tümüdür. Cami değildir.

Kazım Genç (Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı): Cem Çankaya kendisini böyle tarif ediyorsa kendisi buna inanabilir, bu şekilde yaşayabilir ama Alevi inancının bu şekilde olması konusunda karar ve hüküm veremez.

Atilla Erden (Alevi Bektaşi Kuruluşları Federasyonu Genel Sekreteri): Görüşleri, Alevi kuruluşlarını bağlamaz. Hangi Alevi dedesi zarar vermiş? Hangi yetkiyle hangi araştırmayla "Alevilik bir din değildir, islamdır" diyebiliyor.

Adil Ali Atalay (Alevi Bektaşi Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı): 'Aleviler Kuran'a inanır, bir yoldur. Allah ahlakı ile ahlaklıdırlar, devletine, milletine, ordusuna bağlıdırlar...' Bunlar doğru. Ancak Alevi dedeleri konusunda söyledikleri düpedüz hakarettir, Alevilerin ibadet yeri, heryerdir, gönlüdür.

Muharrem Ercan (Karaca Ahmet Sultan Derneği Başkanı): Ben bir Alevi dedesiyim. Bugüne kadar dedeler hiçbir zaman için toplumu yanlış yönlendirmemiştir. Ali ve Kuran'ın birliğine biz inanıyoruz fakat bizim ibadet yerimiz hiçbir zaman cami olmamıştır. Bizim barışa birliğe beraberliğe ihtiyacımız var.

Not: TheGodfather bu başlığı daha uygun kategoriye taşıdım: Haberler/Gazeteler/TV/?nternet bölümüne kaydırdım

TheGodfather
25.03.2005, 15:13
Dem dost sizin söylediklerinizi bende biliyorum ama konuyu bide sizinle paylaşıyım dedim.Neyse yorumun için tsk...

Alevimen;

Yukarıdaki makaleyi kahverenkli kısım dahil belirtmiş olduğum (islamgercekleri.com) siteden aldım...Yorumlarını vermiş olduğunuz kişilerin daha önce bu konudaki yorumlarını okumuştum...Ben bu foruma katılmış herkesin yorumu almak istemiştim...
saygılar

Alevimen
25.03.2005, 20:01
Dem dost sizin söylediklerinizi bende biliyorum ama konuyu bide sizinle paylaşıyım dedim.Neyse yorumun için tsk...

Alevimen;

Yukarıdaki makaleyi kahverenkli kısım dahil belirtmiş olduğum (islamgercekleri.com) siteden aldım...Yorumlarını vermiş olduğunuz kişilerin daha önce bu konudaki yorumlarını okumuştum...Ben bu foruma katılmış herkesin yorumu almak istemiştim...
saygılar

Bilgisizlik.
Bazen tek kelimeli yorumlarda yetiyor.
Cem Cankaya kimdir ki yazılarına yorum yetiştirelim.
Sanırım Cem Cankaya aleviliğe güvenerek bu açıklamayı yapmıştır çünkü alevi öğretisinde hoşgörülük ve zamandaşlık var, eğer bunları kendiside ciddiye alıyorsa inancına güvenerek söylemiştir. Aleviler Alevi toplumun görüşlerini savunmayan hatta lekeleyen kişileri imha-etme-taktiği uygulamıyor.

Alevilik hakkında yapılmış araştırmalarda hiç bir belge onun dediklerini onaylamıyor, bu nedenle bu tür kişiler yorumlar savurup popülaritelerini artırmak istiyorlar bu tür gruplar populist olarak adlandırır.
Hayattaki gerçekleri izleyin.