Orijinalini görmek için tıklayınız : şemdinli de olaylar

izmirksk
10.11.2005, 13:53
hakkari nin şemdinli ilçesinde meydana gelen patlamalarda net bir sayı olmamasına rağmen çok sayıda yaralı olduğunu t.v lerden öğrendim.maalesef şu ana kadar bir vatandaşımız hayatını kaybetmiş.
olayı gören halk bir aracı durdurmuş ve daha sonra(ben bu satırları yazmadan az önce) aracın resmi bir araç olduğunu t.v den öğrendim.chp hakkari miletvekili olay anında orada olduğunu ve savcılarla yaptıkları incelemede aracın içinde resmi belgeler bulduklarını söyledi.halk aracın içinden silahlar atıldığını söylemiş ve aracı durdurmuş.
olay pkk nın provakosyonu mu yoksa derin devletin faşistleri yine iş başında mı bilemiyoruz şu an.
t.v den takip edebildiğim kadarı ile kimlikler gizli tutuluyor.
ben bir derin devlet kokusu alıyorum

özgüreren
10.11.2005, 14:19
http://img354.imageshack.us/img354/861/emdinli2ez.jpg (http://imageshack.us)

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde bir araçta meydana gelen patlamada, polis ve askerlerin de aralarına bulunduğu 23 kişi yaralandı. Patlamada 67 ev ve işyerinde de hasar meydana geldi.
ŞEMDİNLİ - İlçe merkezindeki Jandarma Komutanlığı yakınında, park halindeki bir araçta, 03.11 saat 23.30 sıralarında patlama meydana geldi.

senin dediğin gibi her ikiside olabilir..ne yazıkki olan masum insanlara oluyor..yazık

genclik_atesi
10.11.2005, 14:37
evet sizin dediginiz gibi her ikiside olabilir.
ve sunu eklemek isterim bu kisilerde bir televizyon araciliyla ne yapmak zorunda olduklarini yayin araciliyla ogreniyor ve yapiyorlar. bu televizyon programi zannedersem fransada olacak. yayin sirasinda sifreli kelimelerden gorevlerinin ne oldugunu ogreniyorlar. turkiyemizi mahvedecekler, cok kan acacak gerci suandada akiyor.
ben devletin nasil olurda bu sekil olaylarin onune gecemedigini anlamiyorum valla. bunu kendime sordugumda hep bir soru isareti kaliyor aklimda....

özgüreren
10.11.2005, 14:49
Devlet değilde hükümetker diyelim..roj tv diye bir kanaldan alınıyormuş saldırı planları..aslında bu işi askeriyeye bıraksalar sorun çözülecek ama bu arada masum insanlarada zarar görme tehlikesi olduğundan hükümetlerde bu olayı askere bırakmamaktadırlar sanırım..

genclik_atesi
10.11.2005, 14:54
evet dogru roj tv. bir ara fransada bu kanal kapanmak istedi ama bir turlu kapatilamdi. tutuklanan kisinin soylediklerine bakarak belki bu kanal kapatilabilir, cunku ellerinde o kisinin ifadesi var, kanitlanabilir.

izmirksk
10.11.2005, 14:58
Dediğiniz gibi olayları kim gerçekleştirirse gerçekleşitirsin olan halka oluyor.
bu arada oradaki kürt vatandaşların birliğine ve birbirine sahip çıkmasına hayran kaldım.gerçi kürtlerin içinde her mezhep var ama çoğunluk galiba sünni.kendi arkadaşlarına kendi kültürlerine sahip çıkmalarına hayran kaldım.
bizde ise aleviler bir katliam yaşıyor biaraya zor geliyor(hatta hiç gelmiyor)
türk sünnileri türk alevilerini katlediyor türk alevileri çıkıyor 'kürtlerin alevi katliamı' diye başlık açıyor.
maalesef şu alevilik temelindeki birliği ırkçılar yüzünden sağlayamıyorz.hangi alevi öldürülürse öldürüldüğü ile kalıyor.ve alevinin hakkını birlik sağlayıp alamıyoruz.ırkçılar sağolsun!!
maalesef ,maalesef...

Yakapınarlı
10.11.2005, 15:01
evet üzücü bir gerçek daha

polata
10.11.2005, 15:11
bu arada oradaki kürt vatandaşların birliğine ve birbirine sahip çıkmasına hayran kaldım.gerçi kürtlerin içinde her mezhep var ama çoğunluk galiba sünni.kendi arkadaşlarına kendi kültürlerine sahip çıkmalarına hayran kaldım.

Irk ve din iki farklı kavram ve yerine göre birbirne üsütnlük sağlıyor.Kimi ortamve olaylarda insanlar ırk kavramına kimisinde ise din kavramına önem veriyorlar. Dinsel bir tartışmada Türk ve Kürt kendi mezhebinden olanı tutuyor.Irksal bir durumda ise durum biraz karmaşık bir yapıya giriyor.Sünni Türk kesim bu durumda Alevilere çeşitli nedenlerle pek yaklaşmıyor.
türk sünnileri türk alevilerini katlediyor türk alevileri çıkıyor 'kürtlerin alevi katliamı' diye başlık açıyor.Her olay için Türk Alevilerini Türk Sünniler katlediyor demek zor.1980 öncesi Malatya da belediye başkanı Hamit Fendoğlu'nun öldürülmesi ile başlayan olaylarda, kargaşada ve saldırıda yer alanların çok büyük çoğunluğu Sünni Kürtler di.Bu açıdan bakıldığında Kürtlerin Alevi katliamı diye başlık açılması normal değil mi?

izmirksk
10.11.2005, 15:39
.Bu açıdan bakıldığında Kürtlerin Alevi katliamı diye başlık açılması normal değil mi?
şöyle anlatayım.ırkçı ve faşist olanlarda bile bu kadar kürt düşmanlığı görmedim.
yakın tarihte türk alevilerini öldürenlerin çoğu türk sünnisi idi.peki açılan başlık oranlarına bakın.sanki sünni kürtler milyonlarca alevi öldürmüş ama sünni türkler hiç bir şey yapmamış gibi.
katledenlerin oranının tamamına yakını sünni türkler.sünni kürtler ise cımbızla çekilerek yüzlerce kişi arasından alınıyor ve örnek olarak veriliyor.
2-3 tane kürtlerin alevi katliamı yada kürtler alevileri sevmezler diye başlık açarken
belki 100 tane sünni türkler alevileri sevmezlre yada türklerin alevi katliamı diye başlık açılmalı idi.demekki türkçüler vasıtası ile aramızda kandırdıkları kişileri kullanarak aramıza sızmaya çalışıyorlar.ve öncelikle zazaları türk gibi göstererek o kesimi etkisiz hale getirmeye çalışıyorlar.
yani kürt düşmanlığı yapılarak başlık açılıyor ama asıl katledenler türkler.o konuda yorum yok
aslında iki tür başlık da açılmasın tabi ama aleviler arasına sızmaya çalışan bu kürt düşmanlığını zamanla içimizde eritieceğimzi umuyorum.aksi takdide ırkçılık yapmaya çalışanlar kazanırsa bizler ayrı bir safta türkmenler ayrı bir safta kürt alevileri ayrı bir safta olacak ve alevilik temelinde birlik sağlanamayacak.

Ceyhun
10.11.2005, 15:40
Her olay için Türk Alevilerini Türk Sünniler katlediyor demek zor.1980 öncesi Malatya da belediye başkanı Hamit Fendoğlu'nun öldürülmesi ile başlayan olaylarda, kargaşada ve saldırıda yer alanların çok büyük çoğunluğu Sünni Kürtler di.Bu açıdan bakıldığında Kürtlerin Alevi katliamı diye başlık açılması normal değil mi?

Bence normal değil. O zaman Çorum olaylarına bakarak da "Türklerin Alevi katliamı" diye bir başlık açılabilir ki zaten katledilenler de Türktür. Yani sorunun ırkla bir alakası olmadığı için katliamı yapanların ırkı ne olursa olsun katliamın ırkla bir alakası da yoktur.

onurtt
10.11.2005, 15:56
Yine konu katliama gelmiş helal olsun...Her konu başlığının içinden aynı şey çıkıyor...Bence katliamlar diye bir forum yapalım orda konuşalım bütün katliamları..

izmirksk
10.11.2005, 16:07
neyse, bu vesile ile yaralananlara acil şifalar dilerim.

kam
10.11.2005, 21:22
ırkçı ayrılıkçı kürtler türklerin sabrını taşırmak üzere kötü şeylerin olcağını hissediyorum

Ceyhun
10.11.2005, 22:11
ırkçı ayrılıkçı kürtler türklerin sabrını taşırmak üzere kötü şeylerin olcağını hissediyorum

Kışkırtıcı bir mesaj. Başka birşey tartışılıyor. Siz gene ırkları birbirine karşı kışkırtıyorsunuz. Türk-Kürt kardeştir. Kışkırtıcı mesajlardan kaçınalım.

Canan
10.11.2005, 23:18
evet sizin dediginiz gibi her ikiside olabilir.
ve sunu eklemek isterim bu kisilerde bir televizyon araciliyla ne yapmak zorunda olduklarini yayin araciliyla ogreniyor ve yapiyorlar. bu televizyon programi zannedersem fransada olacak. yayin sirasinda sifreli kelimelerden gorevlerinin ne oldugunu ogreniyorlar. turkiyemizi mahvedecekler, cok kan acacak gerci suandada akiyor.
ben devletin nasil olurda bu sekil olaylarin onune gecemedigini anlamiyorum valla. bunu kendime sordugumda hep bir soru isareti kaliyor aklimda....

roj t.v
ben bu kanali izledim. bir kac ay once merak etdik kanali ayarladik. ve bin piman olduk uyduyu deyistirdigimizden biraz izleyelim dedik ve nerdeyse 2 saat izledim.
izledigimiz sudu.... dagtas manzarasi, koy manzarasi ve kurtce bir turku. turkunun sozleri
loooooooooooooooooooooooollllllllllooooooooooooooo oooooooolllloooooooooooooooooooooooooooooooooooooo oooooooooooooooooooooo. tam 1 saat. bundan sifre alacak teroristin anlindan opmek lazim sifreyi alana kadar sIkintidan uyur cogu insan.

CeZaM
11.11.2005, 09:27

Irkci ayrilikcilik yapan resmi zihniyetin ta kendisidir. Sabir testi yapan biriside varsa resmi zihniyettir! Semdinli'de ki patlamanin sorumlusu %100 devletin kadrolu memurlarinin yaptina inaniyorum. Ve su sürecte cok önemli kavsaklarin dönülecegi kesin! Yasanilan yüzlerce faii mechullerin ap acik delilidir bu son yasanan fakat halkimiz bunu tam manasiyla delilleriyle gün yüzüne cikaramiyordu. Simdi halkimizin, derin devletin ne pislik oldugunu camekanda koyar gibi tüm dünyaya teshir etme zamanidir.

CeZaM
11.11.2005, 12:37
Olayların gelişimi 9 kasım:Şemdinli'de, 9 kasımda bir kitabevine bırakılan bombanın patlaması ve bu olayın ardından başlayan gerginlik sırasında 2 kişi ölmüş, 14 kişi yaralanmıştı. PKK eylemcisi olduğu gerekçesiyle 15 yıl hapis yatan Seferi Yılmaz'a ait kitabevindeki patlamada Mehmet Zahit Korkmaz öldü, 6 kişi de yaralandı. Bir haftadır diken üstünde olan halk, kitapçıya bombayı atıp kaçtığı öne sürülen üç kişiyi bir otomobille kaçarken yakaladı ve zanlıları linç etmek istedi. Zanlılar ise emniyetten olduklarını iddia etti. Bu sırada devreye giren özel harekat timleri havaya ateş açıp kalabalığın arasından bir kişiyi kurtardı. Tanıklara göre kaçan iki kişiden biri de jandarmaya sığındı. Hükümet Konağı'na yürüyen Şemdinlilileri sakinleştirmeye çalışan Kaymakam Mustafa Cihan Veslihan, kalabalığın saldırısına uğradı. Saldırının provokasyon olduğunu iddia eden göstericiler, gözaltına alınan şüphelinin kimliğinin açıklanmasını istedi. Güvenlik güçleri halkı dağıtmak için havaya ateş açtı. Olaylarda ilçenin DEHAP'lı Belediye Başkanı Hurşit Tekin'in de aralarında bulunduğu üç kişi yaralandı. İlçeye giriş çıkışı yasaklayan güvenlik güçleri, herkesin evine dönmesini istedi. Ancak uyarıları dinleyen olmadı. Patlamadan altı saat sonra CHP Hakkari Milletvekili Esat Canan ve Cumhuriyet Savcısı, zanlının yakalandığı otomobilde keşif yaptı. Bagajda üç kalaşnikof, el bombaları, resmi evrak ve Hakkari ile ilçelerinin haritası ve bir isim listesi bulundu. Listede bombanın patladığı kitapevinin üzerinin kırmızı kalemle çizildiği belirlendi. Ancak keşif, kimliği belirsiz kişilerce açılan ateş sonucu yarım kaldı. Keşfi izleyen kalabalıktan Ali Yılmaz öldü, beş kişi de yaralandı. Bu durum gerginliği daha da artırdı. 300 kişilik grup akşam saatlerinde tekrar yürüyüşe geçti. Üç otomobili ateşe veren göstericiler, elektrik direklerini devirip barikat kurdu, havanın kararmasıyla da dağıldı. Halkın tepkisine yol açan gözaltına alınan zanlının kimliğiyle ilgili olarak ise henüz bir açıklama yapılmadı. 10 kasım:10 kasımda ise iki kişinin ölümüyle sonuçlanan olayların ardından yaklaşık bin kişi protesto gösterisi yaptı. Gösteriler sırasında ilçe savaş alanına döndü. Polis kontrol noktasını ateşe veren göstericiler, ilçenin çeşitli bölgelerinde olay çıkardı. Polis ve jandarma ekipleri, ilçedeki belli merkezlere barikatlar kurdu. 09.00 sıralarında ilçenin DEHAP'lı Belediye Başkanı Salih Yıldız, Cumhuriyet caddesinde toplanan kalabalığın dağılması için bir apartmanın balkonunda Kürtçe konuşma yaptı. Yıldız, halkı taşkınlık yapmaması konusunda uyardı. "Sakin olmazsanız, haklıyken haksız konuma düşersiniz" diyen Yıldız, "burada, Yüksekova çetesi ve Susurluk benzeri bir olay var. Çözüyoruz ancak sizin sakin olmanız lazım. İşyerlerini taşlamayın" dedi. Konuşmanın ardından kalabalık dağıldı. Giriş - çıkışların yasak olduğu ilçede esnaf işyerlerini açmadı. Bu arada kent girişindeki polis noktalarından biri ateş altında kaldığı sırada ilginç bir gelişme oldu. Saldırıya uğrayan polislerden biri, o sırada DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar'ı aradı ve "müdürüm kurşun yağmuru altındayız. Bize sahip çıkın" dedi. Ağar, o dakikaları "sakin olun, soğukkanlı olun oğlum, arkadaşların gelecek yanınıza’ dedim. Sakinleştirmeye çalıştım. Hemen valiyi, emniyet müdürünü aradım" sözleriyle aktardı. İlçedeki gerginlik nedeniyle İçişleri Bakanlığı'ndan bir polis müfettişi ile bir mülkiye müfettişi görevlendirildi. İki müfettiş olaya karışan aracın jandarmaya ait olduğu, bombalama olaylarına kamu görevlilerinin karıştığı ve halkın yakaladığı zanlıları polisin serbest bıraktığı iddialarını araştırmak üzere bölgeye gitti. TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Mehmet Elkatmış bölgeye heyet göndereceklerini söyledi. Kaynak: cnnturk.com

kam
14.11.2005, 22:45
arkadaşlar çadır devletleri dışındaki tüm ciddi devletler gizli operasyon yapar son bir yıl içinde yüzden fazla ANAKUZULARI mehmetçik şehit edilmişdir sekizinci ayda şemdinlide mayınla beş asker şehit olmuşdur bu bölge emperyalizmin dümenine giren ayrılıkcı etnikçi faşist kürtlerin ayaklanma provasına sahne olmakda şunu dağ taş duysun emperyalizmin hizmetindekiler ÇARPILIRSINIZ

Ceyhun
14.11.2005, 22:50
arkadaşlar çadır devletleri dışındaki tüm ciddi devletler gizli operasyon yapar son bir yıl içinde yüzden fazla ANAKUZULARI mehmetçik şehit edilmişdir sekizinci ayda şemdinlide mayınla beş asker şehit olmuşdur bu bölge emperyalizmin dümenine giren ayrılıkcı etnikçi faşist kürtlerin ayaklanma provasına sahne olmakda şunu dağ taş duysun emperyalizmin hizmetindekiler ÇARPILIRSINIZ

Valla PKK ve bazı Kürt gruplarının emperyalizme hizmet ettiği kesin de; bazı kamu görevlisi ve karanlık işler yapan bazı kişilerin de kime hizmet ettiği tam belli değil. Yıllardır PKK falan filan kullanarak her türlü karanlık iş çeviriliyor memlekette. Ondan sonra paçalar tutuşunca da "şehit edebiyatı" başlıyor. İnandırıcılığı kalmadı pek.

CeZaM
15.11.2005, 11:36
Bugun okudugum haberlere göre orda o pislikleri yasatan kisi orada ''görev icabi' bulunduklarini belirtiyor. Arac bagajinda silahlarin bulunmasi gayet dogal. Krokilerin cizilmesi görevleriyle iliskindirilmeside normal. Mehmet Agar'a telefon acmalari ondan yardim istemeleri neyin nesi kimin fesi. Peki bunlara kimin inanmasini bekliyorlar? Devlet icerisinde devlet kurmuslar islerine geldikleri gibi haraket ediyorlar. Bunun hicbir aciklanmasi olamaz. Kürt halki sadece evrensel degerlere bagli olunan haklarini istemektedir. Bu son derece dogal bir haktir. Halkin degerlerini savunanlara, ezilen halklara sahip cikanlara; ayrilikci, bölücü olarak nitelendirilmesi onlar gibi düsünmeyenler icin gecerlidir.

TüRk"A"
15.11.2005, 13:25
Cezam Kardeş bir şey dikkatimi çekti '15 yıl' hapis yatan Seferi Yılmaz'a ait kitabevi demişsin.Nereden bulmuşta parayı açmış o dükkanı Asker katili...

CeZaM
15.11.2005, 18:02
Cezam Kardeş bir şey dikkatimi çekti '15 yıl' hapis yatan Seferi Yılmaz'a ait kitabevi demişsin.Nereden bulmuşta parayı açmış o dükkanı Asker katili...
Maliyecilere mi özendin? Birisinin bir kitap evi acmasinimi cok görüyorsun hayret. Illa ki herkes senin düsüncenimi tasimali?

TüRk"A"
15.11.2005, 23:06
tabiki hayır herkesin benim düşüncemi taşımasını bekleyemem...
BİRAZ SAÇMALAMIŞSIN BE GÜZELİM,ne maliyecisi ne diyosun sen..Adam niye yatmış 15 yıl içerde ha?Neyse düşünceni anladık.Alevi forumunda bence terör gruplarının propagandalarının yapılmaması gerekir.Alevi düşmanlarının açığımızı kolladığına eminim Fırsat vermemek gerekir.Alevileri TERÖR ÖRGÜTÜnün yanında sanarlar Yani emperyalist katil pkknın.
Ama öyle değil tabiki...Dost Barışçıl Alevi Canların mesajlarını pek yakında görürsün umarım...

Ceyhun
15.11.2005, 23:46
BİRAZ SAÇMALAMIŞSIN BE GÜZELİM,ne maliyecisi ne diyosun sen..Adam niye yatmış 15 yıl içerde ha?Neyse düşünceni anladık.Alevi forumunda bence terör gruplarının propagandalarının yapılmaması gerekir.Alevi düşmanlarının açığımızı kolladığına eminim Fırsat vermemek gerekir.Alevileri TERÖR ÖRGÜTÜnün yanında sanarlar Yani emperyalist katil pkknın.
Ama öyle değil tabiki...Dost Barışçıl Alevi Canların mesajlarını pek yakında görürsün umarım...

Birincisi herangi bir terör propogandası mesaj göremedim ben. Böyle birşey görüldüğünde zaten müdahale edilir. Kendi düşünceleriniz ışığında kişileri suçlu ve hedef olarak göstermeyiniz. Katılımcıları zan altında bırakmayınız. Her türlü düşünceye "terörist", "PKK'lı" yakıştırması yapanlardan bıktım. Sağa sola "PKK'lı" deyip saldırmak, linç etmek falan moda oldu memlekette. Neredeyse alacaklı borluya "Aha bu PKK'lı" deyip linç ettirecek. İnsanları zan altında bırakıp, şaibe yaratmaya; "şu tip insanlar yakında yazar" şeklinde yönlendirme yapmaya çalışmayınız. Daha açık, daha net olun. Birşey söylemek istiyorsanız söyleyin. Bu tür şaibe yaratacak laflara, dostlarımızı zan altında bırakmaya çalışmayın.

Asya
16.11.2005, 15:38
Türk"A" ozaman sen en iyisi git tüm mahkumlari bombala.Nasil olsa onlarin yasamaya hakki yok degilmi.Türkiye gittikce geriiliyo birileri öylesine adam öldürüyo ve bunu elestirenlerde Pkk propagandasi yapiyo öylemi?Peki arabadakilerin görevi insan öldürmek ve ortaligi yerle bir etmekmi?Demek Devlet kendisini çökertmek icin bide adam tutmus.

CeZaM
20.11.2005, 17:26
öncelikle ''biraz sacmalamissin be güzelim'' deme cürretini nasil alabiliyorsun? bana sen diye hitap etmeni anlayabilirim. Ama tanimadigin bir kisi hakkinda güzelim gibi kelimelerini kullanman hic dogru degil bu bir!!!!! ikincisi benim düsüncelerimi herkes benimseyecek diye bir iddiamda yok! Benim degerlerim evrensel degerler sistematigidir. Insani insan oldugu icin deger vermemdir. Bu degerleri savunan insanlara ''terörist'' ithami hep yapilagelmistir. Bu benim cevabimdir. Konuya dönersek T.C.'de Basbakanlik, Cumhurbaskanlik yapan Süleyman Demirel devletin icinde devletin mevcut oldugunu belirtiyor. GÜneydogu'da yasayan halkin sabrini test etmek istiyorlar. Ve bu testin hem kendilerine hemde Kürtlere cok agir bedeller ödetir.

hasan1
20.11.2005, 22:17

dyorsinizki ON BES YIL hapisyatan nereden bulmus bu parayi siz maliyeciyseniz
önce hesap sormaniz gerekenlerden sorun türküyeyi metre metre satiyorlar her gün gözünüze baka görmüyormusunuz ?

NEYE DAYANARAK ASKER KATILI OLDUGUNU SÖYLÜYORSUNUZ
YOKSA SIZDE CEZAEVINDE BERABERMIYDINIZ AYNI SUCTAN?

TÜRKÜM DIYEREK INSANLARI SOKAKLARA DÖKEN MILIYETCI GECINENLER
HER SEYE GÖGSÜNÜ GEREN VATAN SEVERLER ON IKI EYLÜL DARBESINDE
KACANLAR ÜSTELIK PARALARI ÖNCEDEN INGILTERE BANKALARINA
YATIRANLARA SORUN BUNUN HESABINI SEMDILI HALKINA DEYIL
O OLAYLARI YAPAN KARANLIK GÜCLERE ????

Candacan
21.11.2005, 02:41
Sevgili canlar,
Şu an türkiyede neler yaşanıyor biliyormusunuz. Hakkari, şemdinli derken İstanbul sokakları..Bu gece de mersin... Ne yazık ki bir de ölü...
Nasıl başladı biliyorsunuz. Eğer kürt milliyetçileri başlatamazsa, nasıl olsa birileri başlatır. Bunu bizim ırkçılarımız beceremezse, bir beceren çıkar. Hem de devlet içinde resmi bir görevli. Gider bir yere bombayı bırakır. Fitili ateşleyiverir. Gerisini biliyorsunuz...İstenen ortam sağlanmıştır. Her türlü ırkçılık işbaşındadır. Vatan, millet, sakarya...

Lamekan
25.11.2005, 05:15
bu ilkede çocuklar ekmek çaldıkları için yada baklava çaldıkları için bile 10 yıl yatabiliyo....

kim bilir adama hangi işledikleri sucu yükledilerde adamda yattı ....

adam mı hem suclu hem hain ilan ettin be turka ....

burası türkiyee arkadaşlarrr.... bir suçlu arayorsanız devlete bakın önce bulamazsanız bir defa daha devlete bakın derim benim ......

dostca kalın

Candacan
25.11.2005, 23:40
"Kürtlerin alevi katliamı","Faşist kürtler sabrımızı taşırmayın" diyen arkadaşlara.

Sevgili canlar bunun adı ırkçılıktır. Bunu herkes biliyor. Artık kendinizi kandırmayı bırakın. İsterseniz ırkçılığı tartışalım. Gerçi bir alevi sitesinde ırkçılık nasıl tartışılır, onu da bilmiyorum ama...

devrim.akin
26.11.2005, 00:14
Kürtlere Olan Bu Kin Niye Anlamiyorum Hem Türk Ve Kürt Alevilerini Katleden T.c Ve Fasist Köpekler Değilmi Arkadaslar Su Gerceği Görün Biz Alevi Kürtlerin Suni Kürtlerle Ilşikisi Cok Iyidir Kendim Vartoluyum Ilçemizin Yarisi Alevi Yarisi Sunidir Biz çok Iyi Geciniriz Ama Anladigim Kadariyla Siz Türkler Gecinemiyorsunuz Sizde Bizler Gibi Sürekli Katliamlarla Işkenceyle Yasasaydiniz Anlardiniz Nedemek Istediğimi Herkes Oturduğu Yerden Kousuyor Hiç Bu Insanlar Yillardir Niye Isyan Ediyor Diye Kendinize Bir Sordunuzmu Bence Bir Sorun

TheGodfather
26.11.2005, 00:55
Kürtlere Olan Bu Kin Niye Anlamiyorum Hem Türk Ve Kürt Alevilerini Katleden T.c Ve Fasist Köpekler Değilmi Arkadaslar Su Gerceği Görün Biz Alevi Kürtlerin Suni Kürtlerle Ilşikisi Cok Iyidir Kendim Vartoluyum Ilçemizin Yarisi Alevi Yarisi Sunidir Biz çok Iyi Geciniriz Ama Anladigim Kadariyla Siz Türkler Gecinemiyorsunuz Sizde Bizler Gibi Sürekli Katliamlarla Işkenceyle Yasasaydiniz Anlardiniz Nedemek Istediğimi Herkes Oturduğu Yerden Kousuyor Hiç Bu Insanlar Yillardir Niye Isyan Ediyor Diye Kendinize Bir Sordunuzmu Bence Bir Sorun

Bir kere kürt ,türk yoktur insan vardır bizim için..Mavi kısıma biraz daha dikkat edin lütfen..Türkiye Cumhuriyeti devleti bir bütündür..Tc demek çok yanlış..:3D_NG (7)
Muş vartolu arkadaşlarım var ama hiç biri senin gibi düşünmüyor..
saygılar

Ceyhun
26.11.2005, 01:57

Yazilarinizda provokatif ve eleştiri sınırlarını aşan ibareler kullanmayınız. Ortamı gereksiz yere germeyiniz lütfen.

Candacan
26.11.2005, 02:27
"Biz Alevi Kürtlerin Suni Kürtlerle Ilşikisi Cok Iyidir"(devrim.akin)

Sevgili can, sünnilerle ilişkilerinizin iyi olmasına sevindim. Bizimle niye aranız iyi değil? Alevi, sünni olması farketmez değil mi, yeterki kürt olsun. Bizim ırkçılarımızdan ne farkın var.

Asya
26.11.2005, 21:14
bence arkadas o anlamda söylemiyordur.Bizimde sünni dostlarimiz var ama bizim dinimize saygi gösteriyorlar.Ama birkac sünni Türk komsularimiz sirf alevi oldugumuz icin merhaba bile demiyorlar.
Bende hertürlü irkciliga karsiyim.Yukarida verdigim sadece bir örnek.