Orijinalini görmek için tıklayınız : Miting

freezer
03.10.2006, 21:06
ÜRETEREK BÜYÜYEN PAYLAŞARAK GELİŞEN BİR ÜLKEDE İNSANCA VE BARIŞ İÇİNDE YAŞAMAK İÇİN
14 Ekim'de Ankara'da öğrenci arkadaşlarımız hep birlikte haykıracak:

Üniversiteler Üniversite Bileşenlerinindir!
Eşit, Parasız, Demokratik, Bilimsel Eğitim İstiyoruz!
Yaşasın Özerk ve Demokratik Üniversite Mücadelemiz!
Kurtuluş Yok Tek Başına, Ya Hep Beraber Ya Hiç Birimiz!

Haydi, öğrenciler 14 Ekim'de Ankara'ya! Sorunlarınıza ve geleceğinize sahip çıkmaya!

Hüseyin69
03.10.2006, 21:20
son dönemlerde halk diye adlandirilanbir kesim yaratiklarin nasil bir ruh hali icerisinde oldugunu siz türkiyedinler benden daha iyi bilmeniz lazim.
miting gösteri pankart acmak üc bes kisi ile degil 1000-1500 kisi ile gerceklesebilir. yarin basiniza gelecekleri iyi hesaplayin devrimcilik havalarina fazla kapilmayin zarari yine sizler cekersiniz.
ayrica basliga uygun yer etkinlikler topgidir
adi gecen miting in tarihinden sonra yani 14 EKİM 2006'DA kapanacaktir

freezer
03.10.2006, 21:27
son dönemlerde halk diye adlandirilanbir kesim yaratiklarin nasil bir ruh hali icerisinde oldugunu siz türkiyedinler benden daha iyi bilmeniz lazim.
miting gösteri pankart acmak üc bes kisi ile degil 1000-1500 kisi ile gerceklesebilir. yarin basiniza gelecekleri iyi hesaplayin devrimcilik havalarina fazla kapilmayin zarari yine sizler cekersiniz.

selam can;
anlasılan senin tmmob örgütlülüğüden pek haberin yok. tmmob türkiyede 250.000den fazla üyeye sahip bi kuruluş. ayrıca buna birde üniversite ögrencileri eklenince olusabilecek kalabalığı düşünmelisin. ayrıca zaten 1000-2000 kişi toplaya bilmek için bile bunu bir şekilde duyurmamız lazım. ve bence bunun en güzel yeri alevi forumdur cünkü aleviforum'da da Türkiye'nin bu durumundan rahatsız olan pek cok insan var.

Hüseyin69
03.10.2006, 21:39
ben anlatamadim demek istedigim
her seferinde insanlarimiz ve cocuklarimiz tv kameralari karsisinda joplanirken
yerde sürüklenirken agzi burnu kan revan icinde
(kahraman güvenlik gücleri ve halk diye adlandirilan
güruhun size karanfil dagitmayacagini )
görmek istemedigimden öyle yazdim

freezer
03.10.2006, 21:53
ben anlatamadim demek istedigim
her seferinde insanlarimiz ve cocuklarimiz tv kameralari karsisinda joplanirken
yerde sürüklenirken agzi burnu kan revan icinde
(kahraman güvenlik gücleri ve halk diye adlandirilan
güruhun size karanfil dagitmayacagini )
görmek istemedigimden öyle yazdim

ama biz burda bunu yapmazsak buna kimsenin karsı cıkacağı yok. ve bu mukavamet olmazsa ülkede herkes istediği gibi at kosturabilecek. bence biraz artık birşeylere toplum olarak ses çıkarmalıyız. türkiye'de artık birseylerin hal yordama girmesini sağlamalıyız. bunu en azında üniversitelerimizde sağlamalıyız. ve üniversitelerin özerkliğini ve bağımsızlığını korumalıyız. hem eger orda binlerce insan toplanırsa öyle bir sorun olacağınıda düşünmüyorum. oyuzden bence herkes bu mitinge katılmalı.

freezer
04.10.2006, 21:03
TMMOB MİTİNGLERİ ŞİMDİYE KADAR EN AZ 10.000 KİŞİ İLE YAPILMISTIR. AYRICA KOLLUK KUVVETLERİNİN TMMOB MİTİNGLERİNE MÜDAHALE CESARETİ SU ANA DEK VUKUU BULMAMISTIR. BULAMAYACAKTIRDA

hickmeth

Nesimi
04.10.2006, 21:19
Kitlesellikten uzak eylemler insanların gözünde olumlu etki bırakmıyor.

Kolay gelsin başarılar.

freezer
05.10.2006, 15:40
Kitlesellikten uzak eylemler insanların gözünde olumlu etki bırakmıyor.

Kolay gelsin başarılar.

işte bu kitleselliği sağlamak için hepimizin orda olması gerekir diye düşünüyorum.

selva
05.10.2006, 15:53
freezer büyük harf kullanmasanız iyi olur.inşallah umduğunuz katılımı bulursunuz ama bende insanlarımızın jop yemesini tvden izlemekten zevk almıyorum.izin aldınız diyilmi yani yasal bir mitingmi?

özgürf
05.10.2006, 15:58
yasal olsada olmasada gene polislerin zor kullanmasına şahit olacağız ne diyelim kolay gele.

lila
05.10.2006, 16:16
Merhaba,

12 Eylül darbesinden bu yana dayak yemeyelim diye sustuğumuzdan geliyor başımıza gelenler. İnsanlarımıza saldıran çakal sürüsünün gösterdiği cesareti gösterebilsek sokaklarda yürümemiz de kolaylaşacak. Dayak yiyenleri televizyondan izlemek yerine bir ucundan da biz tutsak böyle pervasızca saldıramayacaklar bize.

Hani Nazi Almanyasında yaşamış bir rahibin şu sözleri gibi,

Önce çingeneleri götürdüler,
sustuk.

Sonra Yahudileri,
sustuk.

Sonra komünistleri
yine sustuk.

Ardından sosyalistlreri
biz hep sustuk.

Sıra bize geldiğinde,
artık haykıracak kimse kalmamıştı...

heval19
05.10.2006, 16:16
yasal olsada olmasada gene polislerin zor kullanmasına şahit olacağız ne diyelim kolay gele.

aynen katılıyorum izin alınsa bile joplama muhakkak olur

sertur
05.10.2006, 16:17
polisler oruçlu iken daha sinirli oluyor benden söylemesi

özgürf
05.10.2006, 16:22
polisler oruçlu iken daha sinirli oluyor benden söylemesi

çok haklısın abim oruç başa vurduğunda hele de iftara doğru dahada sinirli olurlarki vay miting deki arkadaşların haline:D:D

selva
05.10.2006, 16:22
lila arkadaşım kusura bakma ama bir şeyler yapılacaksa belli kurallar çarçevesinde yapılır yasal iznin olmadan yürürsen yada yürüyüş amacından çıkıp çeşitli grupların provakasyon aracı haline gelirse tabiki tvden izlemek en doğrusu oluyor. sanada tavsiyem yaşın çok genç tam deli çağların biraz otur ve biraz daha düşün kardeşim senide tvden jop yerken izlemek hiç hoş olmuycak

özgürf
05.10.2006, 16:24
lila arkadaşım kusura bakma ama bir şeyler yapılacaksa belli kurallar çarçevesinde yapılır yasal iznin olmadan yürürsen yada yürüyüş amacından çıkıp çeşitli grupların provakasyon aracı haline gelirse tabiki tvden izlemek en doğrusu oluyor. sanada tavsiyem yaşın çok genç tam deli çağların biraz otur ve biraz daha düşün kardeşim senide tvden jop yerken izlemek hiç hoş olmuycak

çok haklısın abla gençliğin verdiği hırsla hiçbir yere varılmaz. saygılar.

freezer
05.10.2006, 16:26
arkadaslar izin olmadan zaten mühendis ve mimarlar odası miting düzenlemez. tmmob yarı yasal bir kurumdur zaten. yani obakımdan job yiyeceğimizi pek sanmıyorum. zaten simdiya kadar odalar birliinin düzenlediği hiç bir mitingde böyle bir olay olmamıstır. kitlesellik konusunda ise tahminlere gore mitinge 100.000den fazla kişini katılması bekleniyor. bu arada lila arkadasımızada katılıyorum.

guneyyy
05.10.2006, 16:29

selva hanım belli kurallar cercevesinde derken kanunlardan mı bahsediyorsun...

bana bir tane yasal miting gösterirmsin muhalif olan.....

miting zaten düzene karşı yapılıyor ve bundan yasal cerceve aramak yersiz ...

düzen kendine karşı olan güclere yasal miting hakkı tanımaz bu da düzen için mantıklıdır...

muhalif olmak bazı şeyleri göze almayıda beraberinde getirir..

can85
05.10.2006, 16:33
sertur abi polisler oruçlu iken aç karnına adam dövemezler merak etme he he
hayırlı ola mitinginiz ama polis yine zor kullanıp dağıtır orayı

selva
05.10.2006, 16:36
yasal yolları izlediğiniz zaman düzen istemesede size o izni vermek zorundadır. mualif olcam diyede ortalığa düşüp başıma gelecekleri bile bile kendimi ön saflara atmam kadarda mantıksız bir şey olamaz. bak izin almadım ama siz benim yürüyüşümü engelliyemezsiniz dersen buyur kardeşim sizi zaten sevmiyoruz bu davranışlarada maruz kalmanıznormal halee geliyor dedirtirsiniz insanlara .toplumda belli bir düzen istiyorsak belli kurallarada uymak zorundayız

freezer
05.10.2006, 16:38
yasal yolları izlediğiniz zaman düzen istemesede size o izni vermek zorundadır. mualif olcam diyede ortalığa düşüp başıma gelecekleri bile bile kendimi ön saflara atmam kadarda mantıksız bir şey olamaz. bak izin almadım ama siz benim yürüyüşümü engelliyemezsiniz dersen buyur kardeşim sizi zaten sevmiyoruz bu davranışlarada maruz kalmanıznormal halee geliyor dedirtirsiniz insanlara .toplumda belli bir düzen istiyorsak belli kurallarada uymak zorundayız
kimse beni duymuyor heralde bu izinli bir gösteri. ayrıca buna sadece odalar birliği değil pek cok üniversitede katılıyor.

özgürf
05.10.2006, 16:39
izin varsa sorun yok o zaman. ankarada olamasakta yüreğimizle yanınızdayız.

lila
05.10.2006, 16:40

Merhaba ablacığım,

İyi niyetinizden kesinlikle kuşkum yok. Ama zaten benim sözünü ettiğim 25-30 kişinin yüzünü gözünü kapatıp polisleri taşlaması değil. Aksine ben bunun doğru bir yöntem olduğuna kesinlikle inanmıyorum. Ama ortada genele yönelik bir haksızlık varsa insanların sokağa çıkıp hakkını aramaları gerektiği kanısındayım. Bu biz alevilere yabancı bir durum değil. Zira bizim atalarımız tarih boyunca haksızlığa karşı mücadele etmiştir. Bizi biz yapan bu özelliğimizdir. Şu anda ülke bu durumdaysa, eylem, miting deyince insanların aklına dayak yiyen 25-30 kişilik gruplar geliyorsa, sizin gibi insanların ülke gündemine müdahale hakkından vazgeçip kenara çekilmelerindendir.

Yasal izin konusuna gelince, bir eylemin meşru olup olmamasını o eyleme katılan kitlenin katılım sayısı belirler. Bu nedenle ilk problemi çözersek ikincisi kendiliğinden çözülecektir bence.

guneyyy
05.10.2006, 16:40
selva hiç böyle bir eylemin içinde yer almadıgın belli oluyor.. bu anlamda yorumlamalarında bence komik

yada TÜRKİYE deki durumdan bi habersiniz..

düzen istemesede size izin vermek zorunda cümlesini ancak başka demokratik ülkede yaşayan türkiyeden habersiz biri söyler ne diyim ki

selva
05.10.2006, 16:41
freezer senin söylediğini duydum kardeşim burdan gönlümüzle sizi destekliyoruz ben onu güneye cevap olsun diye yazdım kardeşim

freezer
05.10.2006, 16:43
sağolun canlar sonunda kendimi ifade edebildim. gercekten artık bu ülkede bir seylerin ters gittigini anlamamızın ve buna bir dur dememizin zamanı geldi bence. ve bunu en iyi sekilde ifade edebilmek için bu yoldan baska bir yolda göremiyorum.

guneyyy
05.10.2006, 16:48
selva hanım tek taraflı tartışma benim üslubum degil ..

sms atmayın lütfen cünkü yanıt veremiyorum.. sms hakkım yok..

ok

selva
05.10.2006, 16:51
kusura bakma ama senin sms hakkın olup olmadığını ben burdan bilemem hem tek taraflı tartışmıyorum. sms atamıyorsan mms atarsın olur biter.burayı atışma yerine çevirmekte hiç hoş bişey değil güneyy konu sonra amacından çıkıyor

reel_el
05.10.2006, 18:07
Şimdi sistem bu forum hoşuma gitmiyor derse bizlerin susmasımı gerekiyor?
1 Mayıs yasaklanmış,insanlar 1 mayısı kutlamasınlarmı?
Yada günümüzde bizlerin iş yaşamında bazı haklarımızın olması,8 saat çalışma,yıllık izin,Ana dilde eğitim yada demokrasi dediğimiz şey oturularak kazanılmamıştır.Anne bile çocuğu ağladığı için süt veriyor.Birşeyler yapamıyorsak bari yapanlara engel olmayalım.
Umarım mitinge beklenenden daha fazla katılım olur,mitinge katılanların talepleri nelerdir ne istiyorlar diye bakılmalıdır,yok yasal değil,yok joplarlar,fazla kişi katılmaz,televizyondan dövülenleri izlemek istemiyorum.Gözlerimizi kapatınca açlıgı,yoksullugu,ölümü,işkencelerin olmadığınımı düşünüyorsunuz.
İnsanca yaşamı savunan,bunun için ölen yada jop yiyen de birer kahramandır,

cavuscan
05.10.2006, 19:36
Şimdi sistem bu forum hoşuma gitmiyor derse bizlerin susmasımı gerekiyor?
1 Mayıs yasaklanmış,insanlar 1 mayısı kutlamasınlarmı?
Yada günümüzde bizlerin iş yaşamında bazı haklarımızın olması,8 saat çalışma,yıllık izin,Ana dilde eğitim yada demokrasi dediğimiz şey oturularak kazanılmamıştır.Anne bile çocuğu ağladığı için süt veriyor.Birşeyler yapamıyorsak bari yapanlara engel olmayalım.
Umarım mitinge beklenenden daha fazla katılım olur,mitinge katılanların talepleri nelerdir ne istiyorlar diye bakılmalıdır,yok yasal değil,yok joplarlar,fazla kişi katılmaz,televizyondan dövülenleri izlemek istemiyorum.Gözlerimizi kapatınca açlıgı,yoksullugu,ölümü,işkencelerin olmadığınımı düşünüyorsunuz.
İnsanca yaşamı savunan,bunun için ölen yada jop yiyen de birer kahramandır,

sana katılıyorum kardeşim hemde sonuna kadar.
bizim eksigimiz bu zaten. sürekli bişeyleri eleştiriyoruz iş yapacaklarıda engelliyoruz veya hevesini kırıyoruz. tabiki herkez daha iyi olsun diye eleştriyo kötü olsun vaya köstek olmak için degil ama birde sorgusuz destek olmak var. belki katılanlar olur belki olmaz ama koşulsuz destek bambaşka. umarım söyylediklerim yanlış anlaşılmaz.

eksiklerimizin başında bence bu geliyor. eleştirmek
hani bir laf vardır ; kol burdan (bilekten) kırık değil, burdan (omuzdan) kırık diye. bu söz tam bizi tarif ediyor.
mitinge bende katılmaya calışacagım

aynı günün akşamındada veya yanlış bilgi vermeyeyim pazar akşamıda olabilir.

ankara sanat tiyatrosunda sivas katliyamının tiyatro gösterimi var.
bi kısmını izlemiştim cok aglamıştım. saat 20:00

koşulsuz destek

tuncerbio
05.10.2006, 21:41
bir eylem için daha önceden yasal olarak izin alınması birşeyi ifade etmez daha öncede örneklerini gördüğümüz gibi kolluk güçleri kendi istemedikleri bir ortamın meydana gelmesi durumunda bu izni pekte dikkate almayarak müdahale etmiştir...ama burada önemli olan kitlenin tavrıdır eğer saldırı çok sert değil ise ve ciddi kitlesel bir eylemse zaten genelde kolluk güçleri geri adım atmak zorunda kalır bunun dışındaki durumlarda ise ne yaptıkları açıktır...ben de 14 ekimde sizinle birlikte alandayım umarım iyi geçer...

EŞİTLİK PARTİSİ
05.10.2006, 23:51
Değerli Canlar

Gün birlik olma günüdür...hiç bir ada bakmadan ve hiç ön yargı beslemeden genel anlamda tüm antiemperyalist eylemler,emek taleplerini içeren eylemler ve etkinlikler kitleselleşme adına desteklenmelidir.
Kimse üzerine alınmasın ama bazı arkadaşların teknik ve miting düzeni açısından bazı önerilerini karşıymış gibi algılamayalım...
Örn.Selva arkadaşın söylemeye çalıştığı konu gibi...
Bilirsiniz ki bizler her düşünceyi dinler,dikkate alırız...yok sen bilmiyorsun, katılmamışssın, ben daha iyi biliyorum gibi yaklaşımlar pek hoş değil diye düşünüyoruz...
Tartışacağız ama kırmadan...bir kişi, bir kişidir untmayalım...
Diğer yandan elbette bu tür etkinlikler için öncülük eden gerek mesleki, gerek siyasi örgütler önceden izin alır...
Bu vesile ile öncülük eden ilgili Mesleki örgütümüzü kutlar,mitingi destelediğimizi deklere eder başarılı geçmesini temenni ederiz.
Saygı ve Sevgilerimizle...

EŞİTLİK PARTİSİ

cagdascetin
06.10.2006, 02:30
ÜRETEREK BÜYÜYEN PAYLAŞARAK GELİŞEN BİR ÜLKEDE İNSANCA VE BARIŞ İÇİNDE YAŞAMAK İÇİN
14 Ekim'de Ankara'da öğrenci arkadaşlarımız hep birlikte haykıracak:

Üniversiteler Üniversite Bileşenlerinindir!
Eşit, Parasız, Demokratik, Bilimsel Eğitim İstiyoruz!
Yaşasın Özerk ve Demokratik Üniversite Mücadelemiz!
Kurtuluş Yok Tek Başına, Ya Hep Beraber Ya Hiç Birimiz!

Haydi, öğrenciler 14 Ekim'de Ankara'ya! Sorunlarınıza ve geleceğinize sahip çıkmaya!

Duyuruları yaparken açtığınız bölümlere dikkat ediniz.

Genel Bölüm/ Güncel Konular (http://www.aleviforum.com/forumdisplay.php?f=36)

Lütfen...

Saygılar...

freezer
06.10.2006, 09:50
Duyuruları yaparken açtığınız bölümlere dikkat ediniz.

Genel Bölüm/ Güncel Konular (http://www.aleviforum.com/forumdisplay.php?f=36)

Lütfen...

Saygılar...

ben bu konuyu zaten ilk olarak buraya acmıstım ama mod etkinlikler kısmına kaydırdı.

carpe
06.10.2006, 11:34
Bütün devrimci ögrenci mitinglerinde mutlak arbede yasanır ama tabiki elinizdeyeşil bayrak kuran-ı kerim yada ya allah bismillah allahu ekber diye slogan atmıyorsanız mıtıngın yasal olmasının pek önemi yok.Bu yüzden genclerimizin gözünü jopla dayakla korkutmayın bugun orda jop yemıyenler evlerinde genelde hergun et yıyenlerdır o jop yemıyenler de evlerınde bırgun kuru ekmek yesınler o jopu hıssetmezler.Orda olamasamda tüm yüregimle deslekliyorum.
Suan cukurova üniversitesinde 2 gündür yemek fiyatlarındaki zamlara protesto var ve yemek fiyatlarıb geri cekilene kadar geri cekilinmeyecektir.
herkese saygılarımla

lila
16.10.2006, 09:56
TMMOB mitingi gerçekleşti. Yabancı mühendislerin Türkiye'de denetimsiz çalışmalarının önünü açan yasaya karşı "ülkemizde mülteci olmayacağız" diyen 12 bine yakın mimar ve mühendis bir araya geldi. Miting beklendiği gibi kitlesel ve coşkulu geçti.

Geleceğine ve geleceğimize sahip çıkan bütün mimar ve mihendislere teşekkür ederiz.

cavuscan
16.10.2006, 19:28
yogun yagmura ragmen alanlardaydık. düşündüğümden cok cok fazla katılım oldu. umarım birileri uyanır, hiç sanmıyorum ama yinede boşver demicegim. demiyecegiz. inadına başaracagız. başaracagız dediğimizi başardıgımız gün türkü çagırdığımız zamandır. barış :)

freezer
16.10.2006, 20:44
http://www.tmmob.org.tr/images/foto/radikal.jpghttp://www.tmmob.org.tr/images/foto/hurriyet.jpghttp://www.mmo.org.tr/images/foto/14ekim/14ekim-4.jpg
hürriyetin bu acıklaması cok enteresan cunku orada ogun bulunan polisler 12.bin kişi saymıstı. fakat hurriyet bunu 1000 olarak yazmıs.:confused1

selva
17.10.2006, 10:57
bak olaysızda bir miting olabiliyormuş arkadaşlar çok güzel

freezer
17.10.2006, 17:13
bak olaysızda bir miting olabiliyormuş arkadaşlar çok güzel

ablacım en basından beri bunu anlatmaya calısıyorum ama bir turlu derdimi anlatamadım. ama genede katılım cok fazlaydı. ozellikle makina mühendisleri baya bi katılım saglamıstı.