Orijinalini görmek için tıklayınız : hayvan katliamları
KANADADA YAVRU FOK KATLİAMI
dünya üzerine egemen olan kapitalist sistem sadece insan emeğini sömürmekle kalmıyor,insanları ve tabiatta yaşayan diğer canlılarında hayatını ve ya ölüsünü rant aracı olarak görüyor.kısacası rant uğruna herşeyi mübah sayan rezil,acımasız bir sistem dünya üzerindeki egemenliğini,sürekli yaşamı yok ederek sürdürmeye devam ediyor.bu açıdan baktığımızda ülkemizdeki çernobil faciasından kalma tarım ürünleri imha edilmesi gerekirken,ülkemiz insanlarının kanser olup,ölmesi pahasına rant aracı sayılmış ve piyasaya sürülmüştür.sonuçta çok sayıda insan radyasyonlu ürünlerin kullanılmasından kaynaklı olarak kansere yakalanmış ve hayatını kaybetmiştir.ve sonuçta kapitalist sistem insanlarımızın hayatı üzerinden kar etmiştir.keza gene istanbul- tuzlada zehirli varilleri insan sağlığını hiçe sayarak gömdürende kapitalizmin tam kendisidir.
konunun özüne dönecek olursak bu gün kanada sahilleri fokların doğal yaşam alanıdır.doğada yaşayan diğer canlılar gibi foklarda bir doğal denge unsurudur ve hiçbir dişi fok, yavrusunu bir kokananın konken partilerinde gösteriş yapması için,post olsun diye doğurmaz.her canlının kendi doğal ortamında yaşam hakkı olduğu gibi,bu güzelim savunmasız fok yavrularınında yaşama hakkı vardır ve bu açıdan düşünecek olursak,bu fok yavrularının katledilmesinin tek nedeni gösteriş uğruna post olmasından başka bir şey değildir.belkide bu nedenle kürklü birisini gördüğümde içimde bir nefret duygusu uyanıyor.çünkü hiçbir insanın bir yabani hayvanın postuna ihtiyacı yoktur.
kanada hükümeti her yıl resmi olarak 300000 fok yavrusunun katledilmesine izin veriyor.ancak öldürülen yavru fok sayısının bu rakamın çok daha üzerinde olduğu düşünülüyor.dünyaya karşı her duyarlı insanın yapması gereken bir tane fok yavrusunun bile katledilmesine karşı çıkmaktır.kafalarına demir çubuklar vurularak vahşice,alçakça,namussuzca katledilen bu sevimli hayvanların katledilmesine karşı bir şeyler yapılması gerektiğini düşünüyorum.biz işçi ve emekçilerden sömürdükleri paralarla,binlerce dolar ödeyerek, bizlerin emeğinden çaldıkları artı değeri hem sadece gösteriş uğruna harcamış oluyorlar,hemde bu sayede bir canlının öldürülmesinde dolaylı yoldan pay sahibi oluyorlar.konuyla ilgili olarak,bu yavru fokları öldürtenler ve öldürenler kadar bunların derilerinden yapılmış kürkleri giyenlerde katledenler kadar suçludur.aynı şey,dünya üzerinde sayıları çok azalmış olan pandalar ve diğer yabani hayvanlar içinde geçerlidir.bu nedenle kürk giyenler,bir ölümü sırtında taşıdıklarını unutmamalı ve bu konuda vicdan sahibi olan her insan düşünsel,eylemsel olarak tepkisini ortaya koymalıdır.
Ya evet bununla ilgili bir video seyretmiştim içler acısı bir durumdu ..Çok üzücü insan olamaz bu vahşeti yapanlar...Elleri kırılsın ..Bak şimdi gözümün önüne geldi yavru fokun acınacak bakışları ...:yapmabe :yapmabe :yapmabe
Umarım bu vahşetin bu katliamın önüne biran önce geçilir..
Gülseren58 03.10.2006, 23:17 KANADADA YAVRU FOK KATLİAMI
dünya üzerine egemen olan kapitalist sistem sadece insan emeğini sömürmekle kalmıyor,insanları ve tabiatta yaşayan diğer canlılarında hayatını ve ya ölüsünü rant aracı olarak görüyor.kısacası rant uğruna herşeyi mübah sayan rezil,acımasız bir sistem dünya üzerindeki egemenliğini,sürekli yok ederek sürdürmeye devam ediyor.bu açıdan baktığımızda ülkemizdeki çernobil faciasından kalma tarım ürünleri imha edilmesi gerekirken,ülkemiz insanlarının kanser olup,ölmesi pahasına rant aracı sayılmış ve piyasaya sürülmüştür.sonuçta çok sayıda insan radyasyonlu ürünlerin kullanılmasından kaynaklı olarak kansere yakalanmış ve hayatını kaybetmiştir.ve sonuçta kapitalist sistem insanlarımızın hayatı üzerinden kar etmiştir.keza gene istanbul- tuzlada zehirli varilleri insan sağlığını hiçe sayarak gömdürende kapitalizmin tam kendisidir.
konunun özüne dönecek olursak bu gün kanada sahilleri fokların doğal yaşam alanıdır.doğada yaşayan diğer canlılar gibi foklarda bir doğal denge unsurudur ve hiçbir dişi fok, yavrusunu bir kokananın konken partilerinde gösteriş yapması için,post olsun diye doğurmaz.her canlının kendi doğal ortamında yaşam hakkı olduğu gibi,bu güzelim savunmasız fok yavrularınında yaşama hakkı vardır ve bu açıdan düşünecek olursak,bu fok yavrularının katledilmesinin tek nedeni gösteriş uğruna post olmasından başka bir şey değildir.belkide bu nedenle kürklü birisini gördüğümde içimde bir nefret duygusu uyanıyor.çünkü hiçbir insanın bir yabani hayvanın postuna ihtiyacı yoktur.
Aşağıdaki yazı www.foklar.gen.tr'dan alınmıştır.
Sea Shepherd'dan aldığımız bilgiler, Kanada'nın geri adım atmak bir yana, şu andaki fok nüfusunun hala 6 milyon olduğunu söyleyerek, "ekosistem" adına ne kadar başarılı bir tutum sergilediklerinden gurur duyduklarını gösteriyor. Kaptan Watson, "haberler" bölümünde yazdığı mektupta "2000 yılında yapılan "sözde sayımlarda" da fok nüfusu 6 milyondu. 2005 yılında, katledilen bir milyona yakın bebek fok olmasına rağmen bu rakam her nasılsa azalmıyor ancak artıyor. Kanada, kendi yöntemleriyle, hiçbir bilimselliğe uymadan, saydığı fok nüfusunun sayısını 3.8 milyona düşürmeden bu katliamlara son vermeme kararında. Korkarım 2006 için bu yıl sonunda açıklanacak olan "av kotası" diğer yıllardan çok daha fazla olacak, 400 bin, 500 binleri telafuz edecekler" diyor.
Kanada'nın 2006'da, değil "kota"yı, "fok avı"nı dahi telafuz edemeyecek hale gelmesi bizlerin "protestoları" ile mümkün olacaktır.
Eminim ki, birçok insan bu katliama karşı çıkıyor ama Kanada her yıl olduğu gibi bu yıl da bildiğini okumakta.
Sizin de söz ettiğiniz gibi kapitalizm kar etmek için herşeyi yok edecek kadar vahşidir. Kapitalizm ilk ortaya çıktığı günden itibaren kanla beslenmiştir ve beslenmeye de devam etmektedir.
Her yıl binlerce kişiden Kanada Büyükelçiliklerine bu konudaki tavırlarını değiştirmesi için fakslar çekilmektedir ama belli ki bu sayı yeterli düzeyde değil.
Kanada hükümeti bu katliamı meşrulaştırmak için ekolojik sistemin denetlenmesi amacıyla bu cinayetleri işlediklerini söylemektedir.
Ekolojik sistemin dengesini bozan tek bir canlı türü vardır yeryüzünde. Onlar da bir avuç dolar için canlıları ve hatta insanları dahi ortadan kaldırmayı meşru sayan zihniyete sahip olan insanlardır.
Oysa biz insanlar şunu bilmeliyiz ki, sadece insanların olduğu dünya ıssız ve sevimsiz bir dünya olacaktır. Bu yüzden bana göre çok basit bir protesto eylemi olan faks çekme veya dilekçeler aracılığı ile bu konuya muhalefet olduğumuzu duyurmamız bile çok önemlidir.
Ayrıca hiç kimseye fokların öldürülme şeklini gösteren filmleri izlemelerini önermem. Ben izledim ve günlerce kendime gelemedim.
Güzel bir konuya değinmişsin. Esasında bu haberleri görünce halkımız yazık oldu güzelim hayvanlar öldü diyor ama işi derinlemesine düşününce o foklar neden öldürülüyor kime hizmet ediyor ve bunu yapan zihniyet ne düşünüyor anlaşılıyor.
KAPİTALİZM.
Evet bu katliamın sorumlusu Kapitalistlerdir. Falanca bir avuç zengin kürk giyecek diye hayvanları canice katleden zihniyet kapitalizmdir. Tek hırsları daha çok kazanmak daha fazla para kazanmak. Hedefleri büymek daha da para kazanmak. Tüm dünya onların olsa gine yetmez dahasını isterler.
Kapitalizm çürümüş bir sistemdir insanları ahlaksızlığa iter.
Erkekse mafya, hırsız vs olarak kısa yoldan para kazanmayı
Bayansa fahişe vs olarak para kazanmayı öğütler
Bu köhne sistem değişmeli
Bu burjuva saçmalığı olan moda adı altındaki gösteriş yarışı her yıl yenilendiğinden ve bu yarış hiç bitmeyecek gibi göründüğinden bu katliyamlarda durmadan devam edecektir.. bu konu hep gündemde ve tepkiler çok oldu ama hala birilerinin cebine durmadan doymadan haksız kazanç giriyor, ve hala yaşama hakkı olan savunmasız canlılar öldürülüyor hemde vahşice ve hala birilerinin sırtında sadece hava olsun diye bir hayat son buluyor..ve bizde içimizi acıtan bu görüntülere yine hala seyirci kalıyoruz..
Konunun Alevilik - Araştırma/Makaleler bölümü ile alakası yok. Uygun bölüme kaydırıyorum.
MeRaLiNa 25.10.2006, 15:24 bende bir cok kez bu foklarin hakkinda belgesellere rastladim ama nasil acimasizca öldürdüklerine bakamadim, kanali degistirdim, inanilmaz görüntülerdi, insanin kanini donduran görüntüler
insanoglu her yerde igrenc yüzünü gösteriyor, yilda 325 000 dolaylarindaymis resimleri buldugum sayfada yazdigina göre:sad:
sadece foklar degil mesela nesli tükenmekte olan balinalarda kosmetik cremleri yada aksesuarlari icin acimasizca öldürülüyor...
http://img85.imageshack.us/img85/3041/pelzoutnl0.gif
tuncerbio 25.10.2006, 15:32 fokların avlanması japonya ve kanada gibi ülkelerde yasalarla sınırlandırılmadığı için hersene belirli dönemlerde bu sorunla karşı karşıya kalıyoruz...ülkemizdede bulunan Monachus monachus (akdeniz keşiş foku) ndan sadece 500 civarında kalmış ve bunların 100 civarı ülkemiz sularını yaşam alanı olarak kullanmaktadır ve ne yazıkki ülkemizdede avlanmaktadırlar üniversitedeyken bu konuyla ilgili bir çalışma hazırlamıştım ,milli parkların hazırladığı raporlarıda pek dikkate alan yok zaten ...konuyla ilgili detaylı bilgiyi www.afag.org den alabilirsizniz ...forumda bu konularıgörmek güzel modlar uygun alana kaydırdığında devam edebiliriz sanırım..
MeRaLiNa 25.10.2006, 15:41 evet akdeniz foklari sannedersem zamaninda karadenizde bile varmis ama simdi karadeniz bir yana akdenizde bile zor rastlanir olmus,
birde caretta caretta'lar var, sahillerimize yumurtalarini birakiyorlar ama sahillerde yapilan son yillardaki betonlasma turizm onlarida cok kötü etkiliyor, yumurtadan cikan yavrularin sadece 100de 2 veya 3'ü denize ulasabiliyor, yanliz sahillerdeki bir cok ses, gürültü, ışık onlarin yasamini, neslini tehlikeye sokuyor, ay ışıgına dogru ilerlediyinden sahte ışıklara kanip yolunu sasirip arabalar altinda ezilebiliyor:sad:
tuncerbio 25.10.2006, 15:55 Caretta caretta ve Chelonia mydas her iki tür deniz kaplumbağasıda üreme ve beslenme amaçlı olarak ülkemiz sularını yaşam alanı olarak kullanmakta ben 4 yıl boyunca her yaz sezonu kaplumbağalarla ilgili koruma çalışmalarında gönüllü olarak çalıştım ciddi sorunlar var ama buna rağmen Dalyan,Patara gibi çok iyi korunabilen sahillerimizde var bu sevindirici bir durum...toplam 17 sahilde koruma çalışmaları yapılıyor Ekincik,Dalyan,Sarıgerme ,Dalaman,Fethiye Çalış-Yanıklar,Patara,Belek,Çıralı,Kazanlı,Göksu,Samanda ğ,kızılot bunalr arasında önemli sayılabilirler ...........www.wwf.org den geniş bilgi alabilirsiniz
yine evet eskiden karadenizde de fokların görüldüğü alanlar vardı ama karadeniz suyunun tuzluluk oaranının akdenizin yarısı kadar ( %0,14) olması ve su sıcaklığının düşük olması buraları yuvalamak için değil belirli dönemlerde beslenme amaçlı olduğunun belirtisidir en önemli iki koruma alanı Foça ve İskenderundur burada her hayvana bir isim verilmiş ve düzenli takip edilmektedirler...
arkadaşlar asıl sorun,fok katliamının yasal sınırlarla,minumum sınıra çekilmesi değil.asıl sorun bir canlının yavrusunun postu için,sadece gösteriş uğruna yok edilmesidir.ben şahsen bir tane bile fok yavrusunun katledilmesini istemiyorum.ve şunuda açıkça yazmaktan gurur duyuyorum:yabani bir hayvanın kürkünü giymiş birisini görünce,bende nefret duygusu uyanıyor.bu canlıların yenmesinede karşı olmakla birlikte,eskimoların geleneksel besin kaynağı olduğu için ve sadece aç kalmamak uğruna avladıkları için normal karşılıyorum,üstelik bir eskimo avladığı her hayvanın değerlendirebilecekleri her şeyini değerlendiriyor.işin garip tarafı bu fokların kürkleri kutuplardaki soğuktan üşüyen insanlar giysin diye pazara sürülmüyor.tam tersi,dünyada milyonlarca insan açlık tehlikesiyle karşı karşıyayken,dahası yüzbinlerce ve milyonlarca insan açlıktan ölmüşken,bu kürklere binlerce dolar yatırarak soğuk kış günlerini,şöminesinin başında eğlenerek geçiren burjuva sınıfı için pazara sürülüyor.hiçbir insanın bir yabani hayvanın postuna ihtiyacı yoktur.bu söylediklerim diğer bütün yabani hayvanlar içinde geçerlidir.
Kapitalizm çürümüş bir sistemdir insanları ahlaksızlığa iter.
Erkekse mafya, hırsız vs olarak kısa yoldan para kazanmayı
Bayansa fahişe vs olarak para kazanmayı öğütler
Bu köhne sistem değişmeli
hatırlarsan kilise senle bunu bugünde konuşmuştuk bu konuyu..bu sistem çok ciddi bi şekilde dünya düzenine yerleşti...özelliklede ülkemizede yerleşti bizimkiler fok mok değil insan katlediyolar..bu sistem her bir ülkeyi inanızlma felakete götürecek..sonuçlarını hep bekleyip görmekten başka çare yok bu sistem değişmez..
pardon ben bu arada yanlışlık yaptım..konumuz fokların acımasızca kıyılmasıdır..
yazık ekosistem adına çok kötü bir durum...bakınız daha kendi çevresini koruyaman aksine yokeden bi toplumlarla yüzyüzeyiz..sorun ihtiyaç olsa neyse öldürebilirsin ekosistem adına ama sorun gösteriş lüks ise o zaman çok salakca yapılan bir harekettir.
tuncerbio 27.10.2006, 16:50 fokların öldürülmesinde gösterilen en büyük neden çok balık tüketiyorler oluyor (balıkçıların söylemi)...bir fokun ortalama 8-20 kg balık yediğini ve sayılarının az olduğunu düşününce yazık diyorum bunu diyenlerin aklına ....ikinci neden birçok hayvanın katledilmesini sağlayan şey olan kürk merakı onlara diyecek birşey bulamıyorum zaten........
MeRaLiNa 27.10.2006, 18:39 ....ikinci neden birçok hayvanın katledilmesini sağlayan şey olan kürk merakı onlara diyecek birşey bulamıyorum zaten........
beyaz papatya semra hanimin agustos ayinda giydigi kürke bende bir sey diyemiyorum.... :kapaligöz
[QUOTE=garcia;251838]KANADADA YAVRU FOK KATLİAMI
güzel bir konuya deginmişsin seni kutluyorum:thumbup1: .kapitalizim yazdığın gibi dogaya,insanlara ve diger tüm canlılara acımasızca saldırıyor.insan olanın içi sızlıyor.birde utanmadan öldürülen o yavruların kürklerini üslerinde taşıyan o insanlar.onları kınıyorum.yazdıgın gibi seyirci kalan herkez bu vahşete katılanlar kadar suçlu.bu düzen hayatı dünyadan silene kadar saldıracak.bizlerde sevgili kardeşim bizlerde yüreklerimizi siper edecez.ta ki dünya sevginin aşkın dünyası olana dek.
|
|