Orijinalini görmek için tıklayınız : Liseliler oruç cinayeti işledi

alevi_murat24
05.10.2006, 23:27
Dörtü lise öğrencisi beş genç sorgularında cinayeti itiraf etti. Gençler mahkemece tutuklandı.

ANTALYA - Dördü lisede okuyan beş genç, Antalya sokaklarında yaşayan bir mekânsızı ramazanda içki içtiği gerekçesiyle sopalarla döverek öldürdü.

Muratpaşa Mahallesi'nde önceki sabah, kafası ve vücudunun çeşitli yerlerinde darp izi olan bir erkek cesedi bulundu. Taş ve sopalarla vurularak öldürüldüğü anlaşılan kişinin 44 yaşındaki Ünal Topel olduğunu belirleyen Antalya Emniyet Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekipleri, zanlı olarak dördü lise öğrencisi beş genci gözaltına aldı.

Sorgularında cinayeti itiraf eden B.K., Ş.Ş., M.Ö., V.T. ile R.A., ramazan ayında içki içtiğini gördükleri Topel'le aralarında önce küfürleşme yaşandığını, daha sonra çıkan kavgada Topel'i sopalarla dövdüklerini anlattı. Beş genç ifadelerinin ardından dün çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi

işte islam dinini bilmeden yapılan bir harketlerden biri daha hemde din dersinin zorunlu verildigi lise ögrencilerini yapması . milli egititm bakan nımıza bir cevap olarak yolamak gerek din dersinin ne kadar faydalı oldugunu . bunlar bir örnek aslında bu gibi olaylar aslında çok yaşanıyor ama basına yansımıyor ölümlü olmasasda cok olayın oldugu kesin. dinin zorlama olmadıgını bir türlü anlatılmayan . işledigi suçun günahın namaz kılarak oruç tutarak silineceginin anlatılldıgı bir ortamın sonuçları .

Hüseyin69
05.10.2006, 23:35
onbir ayin sultani 2006
(ikinci fire sinide verdi
birincisi: orucu bozdugu icin oglunu döven
ve vücuduna kalem saplayan bir baba ile)
basladi

Nesimi
05.10.2006, 23:54
"Dinde zorlama yoktur"

Bundan büyük yalan yok sanırım. Çok zorluyolar hemde döve döve öldüre öldüre. Adamlarda hoşgörü yok...

Hüseyin69
06.10.2006, 00:00
Ben pek takip etmiyorum..
bügün kacinci gündür onbir ayin sultani bayrami ?
galiba daha bir haftasi bile dolmadi

EŞİTLİK PARTİSİ
06.10.2006, 00:03
Sevgili Hüseyin69 Can...

Vurguladığınız gibi fireler başladı...
Zaten hep vardı...
Yatılı yurtta ne manevi işkenceler çekerdik...
Güçleri yetmedimi...
Canım biz size mi söylüyoruz derlerdi...
Yettimi...artık başlarlardı hikayelere...ya arkadaşım saat kaç olmuş eğer Kuran okuyacaksan içinden oku yada git mütaala salonuna...koğuşun ortasında okuyunca ne oluyor yani...
Ters ters bakar...uysan bir türlü uymasan bir türlü, idare onlardan yana...
Sene 1967...
Sene 2006...
Saygı ve Sevgilerimle...

Bektaş ÇELEBİ

alevi_murat24
06.10.2006, 00:04
"Dinde zorlama yoktur"

Bundan büyük yalan yok sanırım. Çok zorluyolar hemde döve döve öldüre öldüre. Adamlarda hoşgörü yok...

sana katılıyorum . dedigin gibi hoşgörü yok. bence hoş görünün en çok oldugu bir inanışa mensubuz oruç tutsakta tutumayanların yemesine içmesine karışmayan bir toplumuz .

Özgür-Taylan
06.10.2006, 00:12
ay sizin.....
adam olun da görelim gayriiiii!

saygilar

Canan58
06.10.2006, 00:15
[B]Allah şaşırtmasın :yapmabe :yapmabe :yapmabe
yazık yaa sen ne yapıyorsan yap başkalarından sanane dimi ama sanki o adamı öldürünce sevapları arttı

Hüseyin69
06.10.2006, 00:18
[B]Allah şaşırtmasın :yapmabe :yapmabe :yapmabe
yazık yaa sen ne yapıyorsan yap başkalarından sanane dimi ama sanki o adamı öldürünce sevapları arttı

biliyormusun canan simdi o dört cocuk artik ne kadar olur bilmem ama dört duvar arasinda cennetteki konumlarinin hayaliyle yasayacaklar ve günlerin nasil gectiginin farkina bile varmazlar cünki bu zihniyete ait bir sürü allahin harikalari:biggrin: cookk

Canan58
06.10.2006, 00:25
biliyormusun canan simdi o dört cocuk artik ne kadar olur bilmem ama dört duvar arasinda cennetteki konumlarinin hayaliyle yasayacaklar ve günlerin nasil gectiginin farkina bile varmazlar cünki bu zihniyete ait bir sürü allahin harikalari:biggrin: cookk

Bencede bunlar için yaptıkları Allah yolunda bir görev sayar birde övünürler ıslah olacaklarını bende sanmıyorum ...
Neyse onlar dört duvar arasında cennet hayallerine devam etsinler...

Nesimi
06.10.2006, 00:34
Şimdi bu dört çocuk hurileri düşlüyodur..

alevi_murat24
06.10.2006, 00:36
Bencede bunlar için yaptıkları Allah yolunda bir görev sayar birde övünürler ıslah olacaklarını bende sanmıyorum ...
Neyse onlar dört duvar arasında cennet hayallerine devam etsinler...

işte herkesi camillere çekmek için söylenen bir yalındır senin dedigin günahı işlerler ondan sonra namaz kıldıktan sonra günahtan arındıklarını sanırlar . allah için yaptıklarını sanırlar ama akılları kesmezki allahtan büyük olmadıklarını allahın işini yaparlar. kul ile allah arasına kimse giremez.

Hüseyin69
06.10.2006, 00:37
"Dinde zorlama yoktur"

Bundan büyük yalan yok sanırım.

ben sanmamki insan hayatini karartan bir zihniyet dinde zorlama yoktur desin bu cümle olsa olsa alevi kesim icin gecerlidir zaten alevi sunni hep bir agizdan kullanmiyormuyuz bu kelimeyi ?ama gelgörki bir gelenek bir inanc bunu sürekli ihlal ediyor ve yine dönüp dolasip dükkana geri geliyoruz .... ee sunnilerde alevilerde de iyileri var kötüler var vs vs dikkat ederseniz öldürülen insan evsiz barksiz nami diger ayas bir insandir bilmemki o insanin simdiye kadar kime kötülügü olmustur hangi namusa sarkintilik etmistir vs belkide ölümü coktan hak etmis ama on bir ayin sultanina denk gelmis olabilir yinede bu ayin icinde biri iskence digeri ölüm olan sultanimizin gelisi muhtesemliginden birsey kaybetmemis gercegini yine gözler önüne seriyor

hehe bende ama ben düslemyiorum sadece merak ediyorum acaba rakimi iciyorlar sarapmi gidersem beraberinde koltuk arasina bir ufaklik :001_rolle götürmek istiyorum:biggrin:

Canan58
06.10.2006, 00:37

Hurilerde onların gelecekleri günü bekliyordır dört gözle hahahaah :p

Nesimi
06.10.2006, 00:44
ben sanmamki insan hayatini karartan bir zihniyet dinde zorlama yoktur desin bu cümle olsa olsa alevi kesim icin gecerlidir zaten alevi sunni hep bir agizdan kullanmiyormuyuz bu kelimeyi ?ama gelgörki bir gelenek bir inanc bunu sürekli ihlal ediyor ve yine dönüp dolasip dükkana geri geliyoruz .... ee sunnilerde alevilerde de iyileri var kötüler var vs vs dikkat ederseniz öldürülen insan evsiz barksiz nami diger ayas bir insandir bilmemki o insanin simdiye kadar kime kötülügü olmustur hangi namusa sarkintilik etmistir vs belkide ölümü coktan hak etmis ama on bir ayin sultanina denk gelmis olabilir yinede bu ayin icinde biri iskence digeri ölüm olan sultanimizin gelisi muhtesemliginden birsey kaybetmemis gercegini yine gözler önüne seriyor

hehe bende ama ben düslemyiorum sadece merak ediyorum acaba rakimi iciyorlar sarapmi gidersem beraberinde koltuk arasina bir ufaklik :001_rolle götürmek istiyorum:biggrin:

haklısın abi..

bide bende yanımda 70lik olmadan gitmicem öbür tarafa :))) hep şarap varmış orda bana rakı lazım orda bulamazsam üzülürüm :lol:

MeRaLiNa
06.10.2006, 00:53
sannedersem asimilasyon icin bu cennetteki huriler, vsler cok güclü bir silah ellerinde

bence hemen günde 55 ögün namaz, bir kac ay oruc tutmaya baslayin, insallah gec kalmamis, treni kacirmamissinizdir:yamukgul:

konuya gelince, diyecek söz bulamiyorum, elde ettikleri bunlarin sadece aclik.... yardim edeceklerine yaptiklarina bak

MeRaLiNa
06.10.2006, 01:29
buda yeni bir haber, hürriyet sayfasinda gördüm biraz önce
tunuslu kiz, babasinin oruc tutmasi, türban takmasina zorladigi icin intihara kalkismis......

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/5207462.asp?m=1&gid=112&srid=3429&oid=1

Hüseyin69
06.10.2006, 01:47
buda yeni bir haber, hürriyet sayfasinda gördüm biraz önce
tunuslu kiz, babasinin oruc tutmasi, türban takmasina zorladigi icin intihara kalkismis......

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/5207462.asp?m=1&gid=112&srid=3429&oid=1

desenize on bir ayin sultani cok hizli bir sekilde giris yapti
insallah cikisi böyle aci ve kötü haberlerle son bulmaz

ayrica dikkatimizden kacmis bir sey daha varki o da yanlis yere acilan topic

bu haberin alevilik ile ilgili olmadigi icin güncel konular bölümüne aliyorum

cagdascetin
06.10.2006, 02:22
İşte buda Dinin eğitime karıştırılmasının sonuçları;

Kişilere çocuk yaşta İnancın mecburi birşey gibi gösterirsen,herkez için herşeyin aynı olması gerektiğini gösterirsen ve bana göre en önemlisi İnsan Beynini tabulaştırırsan-putlaştırırsan sonuç ortada.

Banane beni diğer insanlar ilgilendirmez.Bu tür kişiler boşlukta kalmış kişiler.Ne yapacağını bilmeyen.Kendinen büyükleri (büyükler derken okul çeteleri) çok büyük gibi görüyorlar.Hatta bazıları ilahlaştırıyorlar.

Ben bunun suçunu gençlerin kendisinde aramam.Ailesinde ararım,okuldaki eğitimde ararım.En büyük suçlu onlar çünkü.

Bu konu hakkında söylenecek çok şey var.Şimdi fazla vaktim yok.

Saygılar...

MetinK
06.10.2006, 03:38
Dört cocuk babasi yasindaki adami sopalarla döverek öldürüyor,
baba 12 yasindaki cocugunu kesici ve delici aletlerle yaraliyor,
kiz ailesinden gördügü baski ile intihara kalkisiyor...

Alevilerinde orucu ve diger ibadetleri var.Ama yapilmiyor,yapmiyor diye bu tür siddeti Alevilerde ve Alevilikte göremezsiniz.

Birer utanc örnekleridir.

Özgür-Taylan
06.10.2006, 08:15
Alevilerinde orucu ve diger ibadetleri var.Ama yapilmiyor,yapmiyor diye bu tür siddeti Alevilerde ve Alevilikte göremezsiniz.

aynen öyle valla!
agzina saglik abi!!!

mesela ben muharrem orucunu bugüne kadar hiç tutmadim, kimse ailemde gelip bana biçak saplamadi "neden oruç tutmuyorsun" diye!
ve çevremde benim gibi arkadaslar çok.. ne hizir ne de muharrem orucunu tutan, Cem'lere yilda bir o da özel günlerde ancak giden vs... hiçbir sekilde BASKI görmüyoruz, ne ailelerimizden ne de diger Alevilerden (arkadas, çevre, büyüklerimiz felan..)!!!!

Alevilik, BASKININ bulunmadigi bir inançtir..
bosuna "Sevgi bizim Dinimizdir" demiyoruz yani, cahiller ne kadar bize "dinsiz" dese de... :mad:

saygilar

selva
06.10.2006, 08:31
ilk önce içkililer diye bir çift sokak ortasında tartaklandı arkasından bu olaylar ne oluyoruz nereye gidiyoruz aileler bu çocuklarına nasıl bir eğitim veriyorki bu çocuklar vücutları biraz gelişince kendileri gibi düşünmeyen yada kendilerine ters gelen hareketlerde bulunan her insana saldırma hakkını kendilerinde buluyorlar.yazık kınasam ne olcak zihmiyet değişmedikçe insanların bir kulağından girip bir kulağından çıkıcak. saygı görmek istiyorsan ilk önce saygı duymayı öğren geri kafalı zihniyet.aman ben ne diyorumki adındanda bbelli geri kafalı yani beyni bir tek bugüne kadar depoletılanı sadece alıyor

carpe
06.10.2006, 11:54
okulda din dersinde hurileri cennete gitme yollarını içki icenlere kafir diyeceklerine alevileri konusmaya bile korkacaklarına müslümanlık dininin hosgörü dini oldugunu ne yaparsan kendine sonunu allah bilir deseler di bunları suan yasamıyorduk.Tabiki bunlar sadece okulda verilmiyor aynı zamanda aileden de geciyor aile de biraz hosgörülü olmalı nerde 14 yasında bunları yapan ccocugun aileleride kendileri gibidir simdi sokakta gerile gerile yürüyorlardır olum dini için kafirin birini öldürdü diye

candaş
08.10.2006, 00:04
Alın işte demokratik türkiye...
tayyibin eserleri yobaz gençler. Şer...siz devlet tecritleri halkçı devrimciler yerine bu şer..sizlere uygulasaydı bu ülke gerçekten demokratik olurdu

halitseyfi
08.10.2006, 00:51
islam dininde zorlama yoktur. peki ya islam geleneğinde ne kadar zorlama var?

aykudgöksun
08.10.2006, 13:48
yaw bunlarınki değişik bi strateji.böle yaparak insanları dinden soğutuyorlar soğuyunca da dövüyor yada öldürüyorlar.q bu bi kısır döngü!!!böle gider yani böle yaptıkça dinsizler artar dinsizler arttıkça olaylar artar...insanın kaçıp gidesi gelio bu ülkeden

can85
08.10.2006, 14:34
ramazanda adam dövmek öldürmek..tartaklamak işte falan da filan da galiba bunların çok hoşuna gidiyor sevaplarını bir kat arttırıyor..:) :)
oruçları böyle kabul ola :) :)

tsira
08.10.2006, 16:37
Zekeriya Hocaya bir soru:
_Hocam ramazanda oruç tutmuyor diye adam dövmek sevap mı?
_????

Hüseyin69
08.10.2006, 17:13
Zekeriya Hocaya bir soru:
_Hocam ramazanda oruç tutmuyor diye adam dövmek sevap mı?
_????

vay be böyle soru nasilda aklima gelmedi
ben türksel kisa mesajla vaktim olursa bunu bir sorayim
bakalim hocamiz ne diyecek :biggrin: :biggrin:
evet sevaptir hemde cennete hurilerle ödüllendirilecek derse
yasadim almanyada dövülecek o kadar alevi varki :biggrin: :biggrin:

yalovavapuru
11.10.2006, 07:43
o dort zibidiye ne olacak, tahmin edin. 3-5 sene yattiktan sonra ya tarikata girecekler ya da ulku ocagina. sonra da kahraman olacaklar.

Hüseyin69
11.10.2006, 12:32
dün haberlerdekilise rahibi katiline mahkeme 18 yil hapis vermis
katilin annesinin yorumu
oglum allah icin 18 ay icerde yatacak

su yobaz kafalilarin bu tür düsünclerini duydukca
sürekli allaha sabir dilemekten kendimi alamiyorum
allahinda isi baya zor onun yerinde olmak istemezdim