Cnn anket yapıyor. Papa İslam Aleminden özür dilemeli mi dilememeli mi diye. Duyarlı olalım ve dilemesi gerektiğini oylayalım.
http://www.cnn.com/2006/WORLD/europe/09/19/pope.turks.reut/index.html
ulalıgenç
06.10.2006, 10:59
Eğer Papa özür dilerse bu onun çok büyük eksi puan olacaktır.Kesinlikle özür dilemez.Hem islam aleminin zorla bir sürü insanı Müslüman yaptığı da doğrudur.
Alevimen
06.10.2006, 13:55
Cnn anket yapıyor. Papa İslam Aleminden özür dilemeli mi dilememeli mi diye. Duyarlı olalım ve dilemesi gerektiğini oylayalım.
http://www.cnn.com/2006/WORLD/europe/09/19/pope.turks.reut/index.html
Niye öyle oylamamız gerekiyormuş? İzah edermisiniz.
MeRaLiNa
06.10.2006, 13:59
hassasiyetinizi anliyorum sayin Emreank, yanliz isimiz cnn'nin anketlerine kalmissa vay halimize, ayrica cnn anket yapmayi cok sever, önem tasimadigi düsüncesindeyim böyle seylerin...
Niye öyle oylamamız gerekiyormuş? İzah edermisiniz.
Tabiiki her kişinin inancı ve yaşam anlayışı kendinedir. Farklı düşünen insanlarda olabilir.
Eğer kendimizi müslüman olarak kabul ediyorsak Müslümanlığı tebliğe memur olunan şahsiyetide (Peygamberide) her platformda desteklememiz gerektiğini düşünüyorum. Saygılarrr
tubişimm
06.10.2006, 21:51
şimdi ben şöle düşünüyorum maksat özür dilemesinde değil aslında papa gibi insanların kafalarındaki zihniyetin ortadan kalkması önemli ...doğuya karşı bakışları çok farklı gerek dini konularda gerekse diğer konularda oldukça vurdumduymazlar haçlı zihniyetini halen devam ediyolar. bu yüzden yapılacak anketin pek bi faydası olacağını düşünmüyorum dediğim gibi batının zihniyetinin değişmesi benim için daha önemli ...
hassasiyetinizi anliyorum sayin Emreank, yanliz isimiz cnn'nin anketlerine kalmissa vay halimize, ayrica cnn anket yapmayi cok sever, önem tasimadigi düsüncesindeyim böyle seylerin...
aynen katılıyorum banane papa nın cnn nindenn nolcak ankete oy versem papa gelip özür mü dileyecek..
nesslimm
06.10.2006, 23:37
bir tv kanalının yaptığı anketle destek yada köstek olarak değerlendirme yapmamızın pek bir anlamı yok.önemli olan bu sözlerin söylenmemesiydi zihniyet değişmedikçe sonuca ulaşılamaz.gündemde olmaktan başka bir işede yaramaz
Şimdi oy veririz tabi vermesine de bu anketin Papa'nın özür dilemesine katkısının olacağını da pek düşünmüyorum.Zira bu kafadaki adam özür dilemez kesinlikle.
izmirksk
07.10.2006, 00:41
verilen linkteki ifadeye bakarmısınız
The protesters held banners that read "Either apologize or don't come."
papa özür dilemedi ve bence yanlış anlaşıldım demeye devam edecek özür dilemden gelip gidecek..
bu pankartları takacağını pek sanmam..ama verilen linkin sonunda ali bardakoğlu ile ilgili ifade doğru..onu iyi yakalamışlar..papa nın bunu daha fazla dikkate alacağını ve daha etkili olacağını düşünüyorum..gelmesinde yani:)
Ben bu konuda nötr davranıyorum. Özür dileyip dilememesi birşey ifade etmez çünkü söylediklerini söyledi. Ayrıca Yobazlar sırf müslüman kesimde değil her inancdan kesimde mevcut bu Papada insanlığa barış öğütleyeceğine yobaz islamcılara ivme kazandırıyor sözleriyle.
Ben bu ankete oy vermiycem. Duyarlı olmak demek özür dilemelidir demek değil. Üstelik Müslümanlığın zorla yayıldığıda doğru bir teşhis. Bugün bile Ramazan aylarında kendileri gibi davranmayanlara öyle tepkiler gösteriyorlarki öldürmeye kadar varıyorlar.
Ayrıca gücümüzü islamcılara ivme kazandıracak konulara değil Aleviğe ivme kazandıracak konulara harcasak çok daha faydalı olur bize çünkü tarih boyunca kendine islam halifesiyim diyenlerin Alevi toplumuna yaptığı katliamlar ortadadır. Şeyhülislam fetvaları Hristiyanlardan çok Alevileri etkiledi. İslamcıların kılıcından en çok biz nasibimizi aldık.