Orijinalini görmek için tıklayınız : Alevilik ile sunilik arasinda olan ayrimciliga, sacma bir bakis acisi..

ALBAY_KAWA
25.03.2005, 21:10
Kisa ve öz yazayim ki, ilerde alevi suni catismasi yasamiyalim, siz nedersiniz...Sizce bu toplumsal bir sorunmudur, yoksa, hayla kisiler üzerinden oynanan bir saklambacmi...

Toprak dediki, sen alevisin, defol git, sen sunisin vay hosgelmisisin, gelisinle beni zenginlestirmissin,
Bu bir sacmaliktir beni dikkate almayin, eger fanatizminizi bu noktaya kadar getire biliyorsaniz, ozaman gercek bir haricisiniz...

Saygilar

TheGodfather
25.03.2005, 22:14
Kisa ve öz yazayim ki, ilerde alevi suni catismasi yasamiyalim, siz nedersiniz...Sizce bu toplumsal bir sorunmudur, yoksa, hayla kisiler üzerinden oynanan bir saklambacmi...

Toprak dediki, sen alevisin, defol git, sen sunisin vay hosgelmisisin, gelisinle beni zenginlestirmissin,
Bu bir sacmaliktir beni dikkate almayin, eger fanatizminizi bu noktaya kadar getire biliyorsaniz, ozaman gercek bir haricisiniz...

Saygilar

Aynen katılıyorum Albay...Ayrımcılık yapmak hariciliğin ta kendisi..Bazi sunniler çok katı olabiliyor bu konuda ama biz onların düştüğü hataya düşmemeliyiz...

hiyam
26.03.2005, 12:35
Bakın arkadaşlar toplumsal olarak alevilere sunnilerin bakış açıları değişiyor. Bu neyaziki çok farklılıkda göstersede ne yaziki toplumun cehalettiyle alakalı bir konu alevilerin katliyama uğramalarıda cehaletle alakalı olmalı ama çıkar güdüleri olan kişiler bunu yönlendirirken toplumun en diri ve ahlak anlayışı güçlü olan toplumlarına yaparlar aleviler ahlaki ve gelenek olarak dünyada halla en çağdaş toplumlar içerisindedir. Buda çıkar ilişkilerini zedeleyecek bir konu değilmi ? Olay alevi sunni çatışması değil ilercilik ve gericiliğin yani iyinin kötünün çatışmasıdır.

ALBAY_KAWA
26.03.2005, 17:15
TheGodfather, orda, haricilikten bahsederken, normal ayrimcilitan dolayi bahsetmedim... Dikkatli oku lütfen... Her ayrimcilik harici demek degildir...

hiyam aciklamalarin güzel, katiliyorum karsi bir sey de söyleyemem, cünkü konuda nedemek istedigim bellidir...

Ilericilik gericilige, gelice, cagdas ülkelerin yada toplumlarin arasindan olan aleviler, bence önderligini ypamaktadir, mesela bir almanya, cok demokratik cagdas, modern gibi görüksede aslinda, hayla ortacagi yasiyan bir almanyayi görüyoruz...

Katliamlarin cogu cahillige bagli degil, bazi kaynaklarda, aleviler üzerine el gecirilen kitaplat varmis, ve o kitaplara dayanarak katliam yapiliyor...

Saygilar

dem_dost
26.03.2005, 20:06
kisa almak istiyorum cünkü fazla söze gerek yok

Ruhi Su:

Yaratan bizleri insan yaratti
Muhabbet insana, cana muhabbet
cümle mahlukatin üstünde tuttu

ne mutlu ki bize insan olmusuz
Insan sevgisini gercek bilmisiz
Insanin dalinda acip gülmüsüz
Muhabbet insana, insan olana

Insan olan insan gelsin beriye
Kimi kara kimi calar sariya
aslolan hayattir, bakma deriye

ne mutlu ki bize insan olmusuz
Insan sevgisini gercek bilmisiz
Insanin dalinda acip gülmüsüz
Muhabbet insana, insan olana

üstad bunu niye diyor?

adam diyormu? muhabbet aleviye? muhabbet bektasiye?

adam diyor

MUHABBET INSANA !!!! INSAN OLANA

hic ayrimcilik yok

---------------------------------------------------

Haci Bektas niye bir yanda ceylani, bir yandan aslani kucaginda tutiyor?

cünkü o iki varlik Ali ve Muhammedi temsil ediyor

birisi Külli nefs olan Muhammed dir

öbürü de Hakikat nuru, Insan-i kamil Alidir

simdi biz bu iki varligi ortaya cikarmak istiyoruz?

nuru mutlak ile birlikte bunlar hakikat sirrini temsil ediyor

Alevilerden gayri hic !!!!! bir islami yorumda kadin erkek tamamen ayni seviyede görülmemistir

ama aleviler diyorlar:

insanin icindeki ALI disdan görülmez, onun icin cemlere CAN alinir, ahmed, mehmed, erkek disi degil

Can girer

insanlar arasinda hic mi hic ayrimcilik yok

her inanca ayni seviye saygi sunmaliyiz

size ufak bir hadise anlatayim:

Bizim köyde olmus bu, bir alevi köylü dedenin huzuna geliyor cemiyette

basliyor

- dedem bu sünniler....

dede kesiyor sözünü:

- Kurban, onlar yok biz variz

sikayetci devam etmis:

- ama onlar....

dede yine sözünü kesmis:

- Can, onlar yok biz variz !!! Iyi fikirli insanlar, cennet kardeslerimizdir, kötü fikirli insanlar cehennem kardeslerimizdir
--------------------------------------------------

simdi dedemiz burda hangi mesaji vermek istiyor?

ayrim yapmayin..... BIR KERE ZALIM OLACAGINA BIN KERE MAZLUM OL

kim ayrim yaparsa yapsin, bu bizi ilgilendirmez

kötülügü kendisine yapiyordur

biz kendi icimizdeki nefse bakalim onu yenelim

ve hepimizin icindeki ALI' YI ORTAYA CIKARALIM
INSAN-I KAMIL OLALIM

saygilarimla Baris

TheGodfather
26.03.2005, 20:30
Ben diyorum ki..insanı insan olduğu için seviceksin.Kafatasçılık yapmıyackasın.Hele hele dinine göre yargılamayacaksınYaşasın halkların kardeşliği....

celikmslm
30.03.2005, 16:28
Kardeşler Dedikleriniz Doğru Ama Sunnileri Bize Yaptiklarina Bizi Hor Görmelerine Ne Diyeceksiniz. Sivasta Yakilan 37 Cana Maraş Da Katledilen Alevilere Bunlar Karşşisinda Susacakmiyiz Hoşgörülü Mü Olacağiz.

dem_dost
30.03.2005, 17:18
Incinsende incitme - Hünkar Hace Bektas-i Veli

Bir kere zalim olacagina bin kere mazlum ol - Hz Ali

teberra denilen olayi ne kadar uygularsin orasi baska birsey, ama zalim olmani tastiklemez teberra

saygilarimla

celikmslm
31.03.2005, 09:07
Incinsende incitme - Hünkar Hace Bektas-i Veli

Bir kere zalim olacagina bin kere mazlum ol - Hz Ali

teberra denilen olayi ne kadar uygularsin orasi baska birsey, ama zalim olmani tastiklemez teberra

saygilarimla
sen beni yanlış anladın kardeş . türkiyede Aleviler ne kadar isteniyor biliyomusun. Sokakta sünnilere sorsan aleviler nasıl dır diye çoğu müslümanı bırak ,insan olarak görmez Aleviler benim demek istediğim onlara karşımı hoşgörülü olacağız.

Alevi_cocuk
31.03.2005, 19:48
Arkadaşlar alevi lerin bu güne kadar tek düşmanı sunni ler olduğunu biliyoruz.Peki neden sunni ler bizi sevmiyor aslına bakarsanız bu soru onlarıda çok düşündürür cewap vermek isteyen varmı ????

dem_dost
31.03.2005, 20:01
Arkadaşlar alevi lerin bu güne kadar tek düşmanı sunni ler olduğunu biliyoruz.Peki neden sunni ler bizi sevmiyor aslına bakarsanız bu soru onlarıda çok düşündürür cewap vermek isteyen varmı ????

allah askina kendinize gelin, burda öyle bir genellestirme yapiyorsun ki

inanilmaz

senin yaptigin yargiladigin insanlarin aynisi

sen beni yanlış anladın kardeş . türkiyede Aleviler ne kadar isteniyor biliyomusun. Sokakta sünnilere sorsan aleviler nasıl dır diye çoğu müslümanı bırak ,insan olarak görmez Aleviler benim demek istediğim onlara karşımı hoşgörülü olacağız.

haksiza karsi gerek oldugu gibi davranicaksin, ama senin yaptigin..yeterki sünni olsun bitti

önyargilisin bu bizim dinimizde yok

istenmesin aleviler..ne olmus... bu senin hareketlerinimi degistirecek?

haci Bektas Kan, savas dolu anadoluya güvercin donunda gelirken

rum erenleri onu yirtici bir hayvan olarak karsilamislar

haci bektas güvercinden daha masum bir don bulsaydi onu secerdi

peki haci bektas yirtici hayvana karsi niye güvercin olarak göründü? bunu hic düsüniyormusun?

sen niye haci bektas yolundan gitmiyorsun? insanlari sevgiyle, ask ile, hak ile aydinlatmiyorsun da önyargiyla kin ile kibir ile yaklasiyorsun?

kin, kibiri yok etmek ve HIC KIMSEYE KIN TUTMAMAk bizim kurallarimizin basinda gelir

bunu unutmayin

saygilar

Ezo
31.03.2005, 22:57
Peki neden sunni ler bizi sevmiyor aslına bakarsanız bu soru onlarıda çok düşündürür cewap vermek isteyen varmı ????

Alevi cocuk, Sunnilerin arasin ne yazikki örumcek kafalilar varda ondan.....

Duncan
01.04.2005, 02:00
Var .
Alevilerin en büyük düşmanı cahillerdir sunniler değil bilğili ve kültür sahibi insanlar kesinlikle kimseye düşman olmaz ve ayrım yapmaz.

dem_dost
01.04.2005, 02:34
Var .
Alevilerin en büyük düşmanı cahillerdir sunniler değil bilğili ve kültür sahibi insanlar kesinlikle kimseye düşman olmaz ve ayrım yapmaz.

eyvallah... en büyük düsman cahilliktir!!! tamamen katiliyorum

birde sünni, alevi, hristyan ayrimciligi yapanlara bunu demek istiyorum..::

Kendi noksanini bil arif ol

Kimsenin aybini gözetme gönül

Yetmis üc millete bir nazarla bak

Hak sevmis yaratmis hey hey söz etme gönül

Sakin kalles olup lakirdi dizme

Kimsenin alemde gönlünü üzme

Düzelmis bir isi varip da bozma

Isinmis dilleri hey hey buz etme gönül

Irfani halini bir düsün söyle

Dünyaya gelmekte maksat ne böyle

Hakkini alirsan bin sükür eyle

Ihmale düsüpte hey hey naz etme gönül

yetmis üc millete bir nazarda bak...

HAK SEVMIS YARATMIS SÖZ ETME GÖNÜL

HEY HEY GÖNÜL GÖNÜL SÖZ ETME GÖNÜL DIVANE GÖNÜL

TheGodfather
01.04.2005, 15:06
Walla arkadaşalr bence sunniler alevilere düşman değil.Düşman olan cahiiller guruhu sadece.Ben şu ana kadar hiç bir sunni arakadaşımdan tepki almadım.Daha dorusu böyle tartışmalrı hiç yapmadık..Biz hepimiz birbirimiz can olarak göryoruz...Çağımzın baş bleası eğitimnsizlik ve cahil olduğu ayan beyan ORTADA OLAN B?R TAKIM ACZMEND? KOYUN SÜRÜSÜDÜR.

celikmslm
02.04.2005, 10:02
[QUOTE=dem_dost]eyvallah... en büyük düsman cahilliktir!!! tamamen katiliyorum

birde sünni, alevi, hristyan ayrimciligi yapanlara bunu demek istiyorum..::

ben alevi sünni hristiyan ayrımcılığı yapmıyorum. Ellbetteki sünniler de insan bizim kardeşimiz. Benimde birçok sünni arkadaşım var çoğu alevilerden daha yakın hoşgörülü insanlar. Ama içlerindeki çok küçük keesimde olsa Alevileri insan olarak görmeyen ve ayrımcılık yapanlar var . Benim demek istediğim bunlardı sözlerim yanlış anlaşıldı. Keşke Türkiye de alevilik sünnilik diye bir ayrımcalık olmasa herkes kardeşçe yaşasa bütün isteğimizde bu zaten. Ama katledilen öldürülen zulüm gören aleviler . Ben bunlar karşısında susmayalım diyorum.

TheGodfather
02.04.2005, 12:18
Çelik bizde zaten senin bir üsstte belirttiklerini savunuyoruz...:3D_NG:

Alevi_cocuk
03.04.2005, 10:00
Eğer sunniler bizi sevmiyorsa bize hor bakıyorlarsa bizde onları sevmeyiz bizde onlara hor bakarız ..
Ama biz onlar gibi davranamıyoruz işte içimizdeki güzellik sevgi insan aşkı buna izin vermiyor bizler Cami yakamıyoruz özellikle içinde insan varken (37 tane ) onlar allah a yakın olalım derken allah tan daha da çok uzaklaşıyorlar bir gün yaptıklarının ne kadar hayvanca olduklarını anlayacaklar ama çok geç olacak.
Bize davran dıkları gibi Hristiyanlara bile davranmıyorlar Açıkçası en Aleviliğin çektiğini başka bir din dil ırk çekmesin diyorum YA?AMAK D?RENMEKT?R.

HEP YOLDA?'ÇA

elkufru_billah
03.04.2005, 19:37
Eğer sunniler bizi sevmiyorsa bize hor bakıyorlarsa bizde onları sevmeyiz bizde onlara hor bakarız ..
Ama biz onlar gibi davranamıyoruz işte içimizdeki güzellik sevgi insan aşkı buna izin vermiyor bizler Cami yakamıyoruz özellikle içinde insan varken (37 tane ) onlar allah a yakın olalım derken allah tan daha da çok uzaklaşıyorlar bir gün yaptıklarının ne kadar hayvanca olduklarını anlayacaklar ama çok geç olacak.
Bize davran dıkları gibi Hristiyanlara bile davranmıyorlar Açıkçası en Aleviliğin çektiğini başka bir din dil ırk çekmesin diyorum YA?AMAK D?RENMEKT?R.

HEP YOLDA?'ÇA
Lütfen gerçekçi olalım ülkemizde din sömürüsü yapmayalım sakin olalım.Evet alevilere karşı bir tepki vardır..Yalnız bu konuda siz şeriatçı bağnazlarla gerçek türk halkını bir tutamazsınız..Sanırım bir çoğunuz yurt dışında yaşıyor.Bu işler boş nutuk atmakla olmaz lütfen dikkatli olalım....Türkiye artık bunları aşmak üzeredir...Türkiyenin gerçeklerini göz ardı etmeyelim
saygılar
Kafir_billah

Ezo
03.04.2005, 22:27
[QUOTE=elkufru_billah]Lütfen gerçekçi olalım ülkemizde din sömürüsü yapmayalım sakin olalım.Evet alevilere karşı bir tepki vardır..Yalnız bu konuda siz şeriatçı bağnazlarla gerçek türk halkını bir tutamazsınız..Sanırım bir çoğunuz yurt dışında yaşıyor.Bu işler boş nutuk atmakla olmaz lütfen dikkatli olalım....Türkiye artık bunları aşmak üzeredir...Türkiyenin gerçeklerini göz ardı etmeyelim

Kim din sömurusu yapiyor ben pek anliyamadim bu sozlerinize pek anlamda veremedim......Biz hic bir kesimi rencide etmiyoruz sadece bizim en buyuk dusmanimizin cahilliktir diyoruz ki buda dogru.....Benim size birde sorumvar gercek turk halki kimdir.....

elkufru_billah
04.04.2005, 14:18
[QUOTE]

Kim din sömurusu yapiyor ben pek anliyamadim bu sozlerinize pek anlamda veremedim......Biz hic bir kesimi rencide etmiyoruz sadece bizim en buyuk dusmanimizin cahilliktir diyoruz ki buda dogru.....Benim size birde sorumvar gercek turk halki kimdir.....

Evet bende anlıyamdım..Gerçek Türk halkı kim mi? Sıkı dur Eda...

Arapların 1400 yıllık geleneklerine prim vermeyip onların saçmalıklarının farkına varan her Türk Gerçek Türk tür.ok....:3D_NG (3)

Alevi_cocuk
04.04.2005, 16:01
Ya arkadaşlar neden sunni lere bu kadar çok normal lermiş gibi bakıyorsunuz unutmayınki zamanında cem evleri yakıldı yıkıldı canlar yanda bunları gözrmezden gelemyin bunların tek sorumluluları SUNN? ler değilmidir ?? peki neden bu kadar savunuyorsunuz sunni leri anlayamadım doğrusu yoksa daha çok alevinin katl edilmesindenmi yanasınız lütfen aklını başınıza toplayın ve ona göre konuşun ...

elkufru_billah
04.04.2005, 16:20
Ya arkadaşlar neden sunni lere bu kadar çok normal lermiş gibi bakıyorsunuz unutmayınki zamanında cem evleri yakıldı yıkıldı canlar yanda bunları gözrmezden gelemyin bunların tek sorumluluları SUNN? ler değilmidir ?? peki neden bu kadar savunuyorsunuz sunni leri anlayamadım doğrusu yoksa daha çok alevinin katl edilmesindenmi yanasınız lütfen aklını başınıza toplayın ve ona göre konuşun ...

eeeeeee sonuç.....:3D_NG (3)

dem_dost
04.04.2005, 21:54
Ya arkadaşlar neden sunni lere bu kadar çok normal lermiş gibi bakıyorsunuz

tövbe estagfurullah

ya nasil bakalim?

unutmayınki zamanında cem evleri yakıldı yıkıldı canlar yanda bunları gözrmezden gelemyin bunların tek sorumluluları SUNN? ler değilmidir ??

icin dolu kin, icin dolu nefret, sen alevimisin?

sünniler dersen bütün sünnileri icine katmis olursun.. ve bu da apacik iftira

hadis ve kuranin iftira hakkinda ne dedigini biliyorsun degilmi?

onu yapanlar sünni veya sii veya hristiyan degil CAHILLIKTIR

peki neden bu kadar savunuyorsunuz sunni leri anlayamadım

cünkü biz aleviyiz

cünkü biz karsi tarafa haksizlik edilmesine karsiyiz.. biz hic kimseye haksizlik edilmesini istemiyoruz

sen haci bektas-i velinin düsünce sistemini hic arastirdinmi?

doğrusu yoksa daha çok alevinin katl edilmesindenmi yanasınız lütfen aklını başınıza toplayın ve ona göre konuşu

ayni davetiyeyi sana yolliyorum... hak muhammed ali yolunda kin kibir yoktur

seni bu yola gelmeni davet ediyoruz

3 sünnet yedi farzi uygulamana davet ediyorum

burda nerde hata yaptigini göreceksindir, eminim

saygilarimla

Ezo
04.04.2005, 23:31
alevi cocuk, Bizim inancımız ve felsefemiz şunu söylüyor, diyor ki insan ol, insanlıktan çıkma, insanlık görevini yap.

Ezo
04.04.2005, 23:40
Arapların 1400 yıllık geleneklerine prim vermeyip onların saçmalıklarının farkına varan her Türk Gerçek Türk tür.ok....:3D_NG (3)

Ozaman gercek turkler biz aleviler biz arap külturnu zaten kabul etmiyoruz bunun en guzel orneginide Ataturk......

Alevi_cocuk
05.04.2005, 08:52
Oooo herşeye böyle boyun eğersek baş kaldırmazsak daha çok yanarızz neymiş efendim biz alevi yiz bize bunlar yakışmazmış ya alevisimi kaldı adamlar resmen bizi yeryüzünden silmek istiyor yarın öbürgün bir sunni gelcek bize silahını doğrultçak ve bizde hiç tepki vermeyecez neden? Cewap ; e çünkü biz alevi yiz :D bırakın bu işleri allah aşkına ya her şeyde aleviliğin arkasına sığınmaktan vazgeçin Dişe diş Kana kan isterizz..:3D_NG (25

HEP YOLDA?'ÇA

celikmslm
05.04.2005, 09:16
unutmayınki zamanında cem evleri yakıldı yıkıldı canlar yanda bunları gözrmezden gelemyin bunların tek sorumluluları SUNN? ler değilmidir ?? ...

Alevi çocuk sana katılıyorum . Aleviler çok ezildi ve çok horlandı .Biz buna sessiz kalmamalıyız. Susmaya devam edersek daha çok üstümüze gelecekler. Ama geçmişdeki olayları yapanların sünni olduğu doğrudur ama bugün bütün sünnileri bu suça ortak edemeyiz. Onun için sadece diğer arkadaşların dediği gibi cahil kısım yani içinde Alevilere karşa kin ve nefret besleyenler.

TheGodfather
05.04.2005, 11:50
Bende Dem dost'a katıldığımı belirtmek istiyorum.Cehalete karşı omuz omuza...Evet yalnız sunniler yobazdır,,cahildir,,,gibi terimler çok yanlış...Birkısım cahiller'in olduğu ve kendilerinin sunni olduğunu iddia edenler şeriatçı bağnazlardır..Bu kefeye tüm sunnileri korsak Cahiilerin yaptığı cehalete dengiz kişilerden farkımız kalmaz....Soruyorum arkadaşlar size sizin o kin güden bazı sunnilerden ne farkınız kalır sizde topyekün savaş gibi naralar atarken(çelik Alevi çocuk)...Amaç ne sonuç ne...Yaptığınız yanlışın farkına varmalısınız...?nsana ne olursa olsun sevgiyle yaklaşılmalıdır...Sizin yolunuz Alevi sunni diyalaoğunu tamamiyle baltalar..Savaş mı edelim yanii..Rica ederim

celikmslm
05.04.2005, 14:59
Cahiilerin yaptığı cehalete dengiz kişilerden farkımız kalmaz....Soruyorum arkadaşlar size sizin o kin güden bazı sunnilerden ne farkınız kalır sizde topyekün savaş gibi naralar atarken(çelik Alevi çocuk)...Amaç ne sonuç ne...Yaptığınız yanlışın farkına varmalısınız...?nsana ne olursa olsun sevgiyle yaklaşılmalıdır...Sizin yolunuz Alevi sunni diyalaoğunu tamamiyle baltalar..Savaş mı edelim yanii..Rica ederim

Biz savaş edelim demiyoruz. Bugün türkiyede Alevileri istemeyenler var . Bizi istemeyenlere karşı sessiz kalmayalım. Sesimizi yükseltirsek o zaman var olduğumuzu anlarlar . Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır... Bunu demek istiyoruz...

munzur_hozat
06.04.2005, 00:32
Biz sunnilerin sunni olduğunu biliyoruz ve normal muhabbet kuruyoruz.Ama onlar bizi bilmeden sunni olrak muhabbet kuruyorlar alevi olduğumuzu bilseler bakış açıları olumsuz şekilde değişecek.?şte bu basit denklem onlarla bizim farkımızı gösteriyor.Sivas, çorum,maraş ve dersim acaba bizim onalar yaptığımız bir kıyım varmı.

celikmslm
06.04.2005, 08:59
Biz sunnilerin sunni olduğunu biliyoruz ve normal muhabbet kuruyoruz.Ama onlar bizi bilmeden sunni olrak muhabbet kuruyorlar alevi olduğumuzu bilseler bakış açıları olumsuz şekilde değişecek.

Evet kardeş sana katılıyorum... ?şte bu olumsuz bakış açısını biz ters çevirebiliriz. Bunun için sessiz kalmayalım. Gerekirse savaşalım.........

elkufru_billah
06.04.2005, 16:06
Evet kardeş sana katılıyorum... ?şte bu olumsuz bakış açısını biz ters çevirebiliriz. Bunun için sessiz kalmayalım. Gerekirse savaşalım.........

Al birini vur ötekini....Ya sizler varya siz din adı altında yapmıcak şey bırakmazsınız...Ne yapalımda sizi eğitelim...Ben bir çare düşünemiyorum kiminizin şeriatçılardan hiç farkı..Hadi bakiiiiim allah versin...

elkufru_billah
06.04.2005, 16:27
Ozaman gercek turkler biz aleviler biz arap külturnu zaten kabul etmiyoruz bunun en guzel orneginide Ataturk......

Eda şimdi ağır konussam kızıcaksın neyse...Arapların dinine inanmak sence ne kadar Türklükle bağdaşır..Gerçek Türkmüş....çok duyduk bunları...
saygılar

dem_dost
06.04.2005, 19:08
Eda şimdi ağır konussam kızıcaksın neyse...Arapların dinine inanmak sence ne kadar Türklükle bağdaşır..Gerçek Türkmüş....çok duyduk bunları...

simdi anladim kine... sen burda ortaligi karsitirmaktan baska birsey yapmiyorsun....

hadi can dostum... sen yoluna alevilik yoluna ; )))

hehe saka bi yana... burda kiskirticilik yapma lütfen

Ezo
06.04.2005, 21:32
[QUOTE=elkufru_billah]Eda şimdi ağır konussam kızıcaksın neyse...Arapların dinine inanmak sence ne kadar Türklükle bağdaşır..Gerçek Türkmüş....çok duyduk bunları...

sizin niyetiniz nedir isterseniz acik olun, bize lafkalabaligi yapiyorsunuz......birde bu sozu yazmaniz beni sasirti allahin varligina inanmiyan birsi olarak allahin adini yaziyorsunuz..... Hadi bakiiiiim allah versin...

saygilarimla

ALBAY_KAWA
07.04.2005, 20:05
arkadaslar, konun saptirilmasina lütfen yardimci olmayalim...

Konuya gelince, ben orda demisimki, toprak dediki, sen alevisin defol. farz alevilik ve sunilik iicn yazmiism, simdi tersini farz edin, toprak aleviiy kabul etti, suniye defol dedi, mesela toprak kürdü kabul etti, türke defol dedi,, toprak rusu kabul etti, arabina defol dedi.... Demek istedigim, sadece alevi suni olarak düsünmeyin... Ama yazi yazarken sözlerinize dikkat edin lütfen, bazilari direk olmasada kismen hakaret ediyor, bence o küfüre girer... O tür yazilari lütfen cevaplamayalim...

Saygilar

Duncan
08.04.2005, 02:05
Tepkileriniz şiarlarınız gerçekten komik turan dursun okuyan her genç bu söylevlere başlar konu burada kapanmıştır taa ki siz kendi aranızda tartışmayı ögrenene dek iyi forumlar