Orijinalini görmek için tıklayınız : Ramazan Davulcuları

meymane_usari
08.10.2006, 18:47
Alevi vatandaşları oruç tutmamalarına rağmen gecenin dördünde elinde davul çalan ve bana göre bizleri rahatsız eden bu kişiler ramazan içerisinde bazı günlerde ev ev dolaşıp bahşiş! alıyorlar camdan bakmak istemeseniz bile defalarca zile basıp yine rahatsız ediyorlar.Siz de böyle durumlarla karşı karşıya kaldınız mı ?

astare
08.10.2006, 18:51
bizim burda böyle bir dert yok. yıllar önce gelen olurdu ama sonradan anladılar zındık bir mahalleyiz bıraktılar. :)

CananYildiz
08.10.2006, 19:14
gercekten hala var mi öyle ramazan davulcular? allah allah , sahsen burda öyle birsey olsa rahatsiz olurum, yani düsünün bide zile basiyorlar ha?? :-) ilginc...
ya insanlari uykudan ettmenin, rahatsiz ettmenin kimsenin hakki yok bence. madem niyetliler kendileri kalksinlar zor birsey degil
Sevgilerimle cano

doktor62
08.10.2006, 19:15
geri kalmışlığın en güzel örneklerinden biri işte..sanki kimsenin evinde çalar saat yok da

Kemal
08.10.2006, 19:29
İlk günün gecesini feda edip çıkıp konuşuyorum.
Bizim evin önünde çalmamasını tembih edip içeri giriyorum. :)
Neden bilmem bahşiş toplarken bizim zili çalmıyorlar... :yamukgul:

Nesimi
08.10.2006, 19:33
Daha yeni geldi 2 tanesi şarap şişesini attım :p eheuh şaka

anlattım bu apartmandan ekmek çıkmaz dedim size. Apartmanın hepsi Alevi

Şoreş
08.10.2006, 20:19

Bu ülkede Milyonlarca Alevi olmasına rağmen şu çağdışı sistem olan Ramazan Davullarının biran önce kalkması gerekiyor.Ezan okuyan Camii şeklinde aletler vardı böyle.Onun davul çalanını yapsalar, onlarda rahat eder, bizde.Hem daha iyi duyarlar.Koyarlar yanıbaşlarına gece, öter sonra doğru sahura.:whistling

KomünistAlevi
08.10.2006, 20:56
Sünni vatandaşlar yüzünden gece gece uykum bölünüyor yaaaw:sleep1: :sleep1: :cursing: :cursing: :cursing: :cursing:

Geleneksel bişeymiş de çok güzel manevi his veriyormuşta insanın içine:komik :komik ..Vs. vs. daha bir sürü politika...

İnşallah kalkar şu davul çalınması tedavülden...Ama imkansız gibi bişey bence:lol: :lol: ...Sonuçta başımızdakilerde aynı kafadan

Sevgi ve saygılarımla...

turnam
08.10.2006, 21:03
bugün bizede geldi davulcu kapıyı bir hışımla açtım kuzenler gelecekti onlar sandım bir baktım elinde davuluyla davulcu gelmiş zaten kılım adama her gece uyanıyorum sonrada uyku tutmuyoo. ee buyur dedim ''abla her gece ben davul çalıyorum sizi sahura kaldırıyorum yaa'' dedi iyi halt ediyorsun, bizim senden böyle talebimiz oldu mu, hem rahatsız ediyorsun hemde üstüne üstlük birde para mı istiyorsun hadi naaşş dedim. umarım bir daha gelmez

Hüseyin69
08.10.2006, 21:05
Geleneksel bişeymiş de çok güzel manevi his veriyormuşta insanın içine:komik :komik ..Vs. vs. daha bir sürü politika...

Sevgi ve saygılarımla...

hehe simdi bende desemki
banada manevi iskence veriyor
yalan söylemis olurum :biggrin: cünki ben almanyadayim

akinocakli
08.10.2006, 21:17
gercekten hala var mi öyle ramazan davulcular? allah allah , sahsen burda öyle birsey olsa rahatsiz olurum, yani düsünün bide zile basiyorlar ha?? :-) ilginc...
ya insanlari uykudan ettmenin, rahatsiz ettmenin kimsenin hakki yok bence. madem niyetliler kendileri kalksinlar zor birsey degil
Sevgilerimle cano

bu bir gelenektir sen anlamaya bilirsin

foodal
08.10.2006, 21:20
Oruç tutanlar bile diyolar ki biz zaten alarm kuruyoruz bi de erkenden bu davulcular gelmiyor mu:biggrin: Neyse ki pek mani okuyan yok, bağıra bağıra söyleseler siz de sinirden bi mani patlatırdınız:whistling

Davulumun ipi kaytan,
Kalmadı sırtıma mintan,
Virin ağalar bahşişim,
Alayım sırtıma mintan

Sen bizi uyandır
Sonra iste mangır
Yok öyle bedava
Git çalış al mintan:rolleyes:

edaclk
08.10.2006, 21:59
her sabah davulun sesiyle uyanıyorum.o saatte o ses çok çirkin geliyo kulağıma. bazen korkarak uyanıyorum.sanki inadına yapar gibi bizim apartmanın yanında baya çalıyo.2 gün öncede gelip kapımızı çaldı bende açmadım.çok sinir oluyorum bu davul işine .umarım yakın zamanda kalkarda kurtuluruz.

YoRuM78
12.10.2006, 00:26
suan oturdugum yerde böyle bir dertdim yok bundan sonrada olmayacak cunku hep burda kalıcam ilcenin nasıl bir kişiğe nasıl kimlik tasındıgı beli oldugundan davulcu derdimiz yok

karadagli
12.10.2006, 00:41
Davul 21. YY da tipki ezan gibi sabahin erken saatlerinde insanlarin rahatsiz olmasi dogru birsey degil,. cünkü hastasi var gece gec saatlerde isten gelmis insanlar var bunlari hangi hakla rahatsiz ediyorlar acikcasi anlamiyorum.sonra ezani kimin icin okuyorlar. eskiden cok tanrili dinler vardi o zaman islama davet ediyorlardi. simdi ise yüzde 99 u müslüman diyorlar ülkemiz,halen ama ezen okuyorlar.kimi islama davet ediyorlar.

saygilar

murat_acik
15.10.2006, 15:36
ilk bahşişlerini gecen almaya geldiler.Ama bu konuda kendilerine birşey veremeyeceğimi söyledim.dini inanclara eyvallah söylenecek bir şey yok.ama bu kadar ilkelliğe gerek yok ki.bir zamanlar davullarla bir şekilde uytanmaları sağlanırdı ama artık teknoloji dönemindeyiz değilmi.saat diye bir şey icat edilmiş.hadi bırak biz yetişkinleri düşünmeyi.oruç tutmayan çocukları gecenin bir yarısı ayağa kaldırmaya kimin hakkı var.onuda gecin daha 1 kaç aylık ve zar zor uyutulmuş bir bebeği gürültüyle kaldıran bir şahsiyete ne denilir sizce..tüm bunları yaşıyorum ve her gece davul sesinde dünyanın bildiğim en kötü şeylerini telafuz ediyorum davulcu için.bir arada uyardım ama ne fayda....

solcar
15.10.2006, 17:11
ramazan davulu neyseki yılda bir geliyor ama her 100 mt bir koca koca hoperlörlerle sabahın 5,30 unda ezan sesleri yokmu valla deli oluyorum.Ne olacak bu memleketin hali geçen Şahkullu Cemevine gittim adamlar cemevinin tam yanına kurduları caminin bir ses sistemi var insanın beynine işliyor....sanki inadına yapıyorlar.

can85
15.10.2006, 17:25
kapının önüne köpeği bağladım..inadına geliyor vuruyor duvara :D :D
ışığı yakmıyom habire vuruyor he he he ... en sonunda bu son 5 gündür filan pek duymuyom..kapımada gelemez artık para istemeye..vermem çünkü ama bi kaç YTL bozuk olursa belkim veririm..

yazık bi çay içsin benden

Canan58
15.10.2006, 17:28
Gereksiz bir uygulama kalkmak isteyen zaten kalkar oruç tutmayanları ne diye rahatsız ederler bilmemki???
İnsanı sinir etmekten başka birşeye yaramıyor gecenin köründe insanın beynini yiyor.Yazık yaa ben oruç tutsam bile gümbe de güm bu sesle asla uyandırılmak istemem ... Bahşiş isteyen olursada kafasına geçiricem o davulu :cursing: :cursing: :cursing:

KomünistAlevi
15.10.2006, 17:30
bu bir gelenektir sen anlamaya bilirsin

Doğru sizin gibi Sünnilerin ve egemen güçlerin tarihteki gelenekleridir...

Biz kızılbaşların-Alevilerin gelenekleri değildir biz bilmeyiz...Ama her neden ise zorla bu istemediğimiz ve bilmediğimiz saçma sapan geleneğinizi bize zorla dinlettiriyorsunuz...

Geleneğinizi yesinler sizin:p :p :p :p :cursing:

Yüksek sesle Ezanda sizin geleneğiniz...Sanki bu ülkede sırf siz Sünniler varmış gibi davranıyosunuz....
Eeeee buda gayet normal tabi....Osmanlıdan beri herzaman siz egemen güç oldunuz, hemde hep siz bizi kestiniz katlettiniz, biçtiniz ve yaktınız ve Devletin eliyle Gazilerde vurulduk...

Ezilenlerin geleneği olmaz bu ülkede sizde halkısınız:cursing: :excl: :thumbdown
Ezenlerin gelenekleri geçerlidir bu ülkede...Yani siz Sünnilerin....:D:D:D

Sidar
18.10.2006, 21:12
emevi yezitleri RAMAZAN ayinin basladigi ilk günden itibaren, BASLARLAr DAVUL ZURNA ILE, sabahin seher vaktinde uyuyan cocuklari ve hasta insanlari yataginda rahatsiz ederek sevinc duygulari ile ORUC TUTARLAR..

Oruc esas anlaminda ac kalarak; ac kalanlarin halinden anlama mahiyetindedir.

DAVUL ZURNA ile, hem fakirleri rahatsiz edip, hemde oruc tutmak DIN emirleriyle TERS ORANTILIDIR.

Hele bilhassa ORUÇ
NETICESI bayram yapmak AKILLA mantikla bagdasmaz.

Ayrica Ramazanda Davul Çalma ve 30 gün sonra Bayram yapma gelenegi Emevi-Yezit zihniyetince 'Islam' a sokulmustur Imam Ali ve Ehlibeytinin çogu bu ayda katledildi diye.

Davul çalarak, bayram yaparak bunu kutluyorlar.

birdal can
20.10.2006, 23:49

daha gelmezler herhalde sizin apartmana.klasikleşmiş bişey olarak devam ediyolar hala davulla kalkmaya.fakat artık teknoloji nimetlerinden faydalanıp uyanmayı denemeliler bana göre.

akinocakli
21.10.2006, 22:51
Doğru sizin gibi Sünnilerin ve egemen güçlerin tarihteki gelenekleridir...

Biz kızılbaşların-Alevilerin gelenekleri değildir biz bilmeyiz...Ama her neden ise zorla bu istemediğimiz ve bilmediğimiz saçma sapan geleneğinizi bize zorla dinlettiriyorsunuz...

Geleneğinizi yesinler sizin:p :p :p :p :cursing:

Yüksek sesle Ezanda sizin geleneğiniz...Sanki bu ülkede sırf siz Sünniler varmış gibi davranıyosunuz....
Eeeee buda gayet normal tabi....Osmanlıdan beri herzaman siz egemen güç oldunuz, hemde hep siz bizi kestiniz katlettiniz, biçtiniz ve yaktınız ve Devletin eliyle Gazilerde vurulduk...

Ezilenlerin geleneği olmaz bu ülkede sizde halkısınız:cursing: :excl: :thumbdown
Ezenlerin gelenekleri geçerlidir bu ülkede...Yani siz Sünnilerin....:D:D:D

sen merak etme bu ülkede kiliselerde çanlarda çalıyor kimseyi rahatsız etmiyor benide rahatsız etmiyor yeterki hoş gürülü olalım ezan seni neden rahatsız ediyor biliyormusun şartlanmışsın da ondan

ezan bir davettir bir çağrıdır haberin ola
sünnilik hedef tahtası deyildir
sizden ricam sünniyin diye dişlanmak ve hakarete uğramak istemiyorum

artık bu kamplaşmayı bırakalım ve insan gibi yaşamaya başlayalım bu ülkede yetmedinmi akan bunca kan artık kan akmasın

saygılarımla

akın ocaklı

KomünistAlevi
24.10.2006, 02:53
akinocakli,
sen merak etme bu ülkede kiliselerde çanlarda çalıyor kimseyi rahatsız etmiyor
Bu çok büyük bir yalan geçiniz böyle yalanları lütfen!!!Bu ülkede kilisenin çanından şikayetçi olan grupları şikayet eden inanç şekillerini yazsam utanırsın vallahi!!!:blink: :blink:
akinocakli,
ezan seni neden rahatsız ediyor biliyormusun şartlanmışsın da ondan

Doğru şartlanmamak elde değil...Bu ülkede nedense Alevilerin ibadet yeri olan Cemevi ibadet yeri olarak statüye kavuşmamışken birde devamlı bizi yok sayan politikaların başlangıç yeri olan Cami ,Namaz gibi olaylarda şartlanıyor insan ister istemez!!!
Sizin gelenekleriniz doya doya yaşanıyor bu ülkede...Ama daha halen Cemevleri yasal statüye kavuşmuş değil...Her neden ise Alevi çocuklarınada ,hristyan çcouklarınada saçma sapan bir ders olan Din dersi zorla gösterilmektedir...Nedense 5 Vakit gibi sizin Sünniliğinizi ve egemen güçlülüğünüzü anlatan kitaplar ve bilgiler yer almaktadır...
akinocakli,
ezan bir davettir bir çağrıdır haberin ola

O ezan beni çağırmıyo yani bizi çağırmıyor bizi alakadar etmez...O ezan dediğin şey seni çağırıyo ve Kuran'lada alakası olmayan bir şeydir Ezan dediğin gürültülü şey...Bu bir davettir , bu bir çağrıdır haberin ola demişsin:p :p :p :p ..Bence benim haberimin olmasına gerek yok çünkü ben Camiye adımımı atmam...:yamukgul: :yamukgul:
Biz kılmıyoruz sen kılıyorsun:thumbup1: :thumbup1:
akinocakli,
sizden ricam sünniyin diye dişlanmak ve hakarete uğramak istemiyorum
Bu bir iftiradır:yamukgul: :yamukgul: :yamukgul: ...Çünkü bu sitede Alevi olmayıpta yönetici olan kişi bile vardı...Moderatördü o kişi hemde...Yada şu anda itibar puanları çok yüksek olan Sünnilerde var yada Kırmızı kurdela almış olan Sünni üyelerimizde var...:excl:
Sorunu biraz kendinde ara bence....Konuşma tarzın ve üsluplarına bakarsan ne dolğunu ozaman iyi anlarsın...Sünniyim deyipte sünni olan Aydın ,Demokrat düşüncedeki Sünni inannışlı insanlarımızın adınıda kirletme lütfen...:cursing: :cursing:
akinocakli,
saygılarımla
Sana iyi adaptasyonlar diliyorum:yamukgul: :yamukgul:
Saygılar ve sevgiler bizden:thumbup1:

Serkan_Devrim
24.10.2006, 03:52
bahşiş almaya gelince 'ben hırıstiyanım' diyorum. :p :yamukgul:

Şoreş
24.10.2006, 03:56

Birkaç kez kapıya geldiler..

Annem baktım bağırıyor..

'' Benim Ramazanla işim yok çalmayın kapımı ''...:yamukgul:

KomünistAlevi
24.10.2006, 03:57

He he he he he:lol: :lol: :lol: ...

Var ya abi harbiden çok güldüm ya...Demek öyle diyosun:w00t: valla bende yarın öyle demeye başlıycam herhalde yoksa elimde perşembe gününe kadar hiç para kalmıyacak okul perşembe günü açılıyor...Valla bayram falan kutlamam ama işte çoluk çocuk ufacık veletler gelince insan veriyo 3 -5 kuruş çocuklara:yamukgul: :yamukgul:

İyi geceler:eek: ...

Şoreş
24.10.2006, 03:59
He he he he he:lol: :lol: :lol: ...

Var ya abi harbiden çok güldüm ya...Demek öyle diyosun:w00t: valla bende yarın öyle demeye başlıycam herhalde yoksa elimde perşembe gününe kadar hiç para kalmıyacak okul perşembe günü açılıyor...Valla bayram falan kutlamam ama işte çoluk çocuk ufacık veletler gelince insan veriyo 3 -5 kuruş çocuklara:yamukgul: :yamukgul:

İyi geceler:eek: ...

Senin işin zor.. Eyüp Sultanda Alevi olmak, İranda Türbansız dolaşmak gibi bişey olsa gerek...

Ramazan Çadırlarını kuranlar yardım etsin onlarada..

LaDY
24.10.2006, 04:11
ben hatay da yaşıyorum çoğunuz biliyor da:) bu şikayetiniz nedense garip geldi bana, burda insanlar genelde kardeş gibi yaşar (bunu bozmaya çalışanlara inatla) bir sokakta hem alevisini, hem sunnisini, hem hıristiyanını hem de yahudisini görmek mümkün. biz komşularımızın gelenekleriyle yaşamaya alıştık doğrusu ne davul sesi garip geliyor (ki o gelenek de buralarda kaybolmaya yüz tuttu) ne çan sesi, ne ezan sesi ne hazzan. bir tek şikayetim var top atılınca ödüm kopuyor :p

BasakDamla
25.09.2007, 20:42
ya bıktımmmmmmmmmmm yaaaaaaaa :( :(

Findorin
25.09.2007, 21:02
Alevi vatandaşları oruç tutmamalarına rağmen gecenin dördünde elinde davul çalan ve bana göre bizleri rahatsız eden bu kişiler ramazan içerisinde bazı günlerde ev ev dolaşıp bahşiş! alıyorlar camdan bakmak istemeseniz bile defalarca zile basıp yine rahatsız ediyorlar.Siz de böyle durumlarla karşı karşıya kaldınız mı ?
Çoook o kadar çok ki sayısını bile unuttum bir keresinde suratına kapattım sonra üzüldüm ama olsun.:lol:

tolstoy
25.09.2007, 21:07
Bır hafta yettı gecenın bır vaktı tan tan sınır oluyorum.

mutlumusuncan
25.09.2007, 21:19
meymane_usari yazmış:
Evet, hem gece yarısı oruç tutmadığımız halde rahatsız ediliyoruz hem de inanın bahşiş veriyoruz. Bu biraz fazla hoşgörü gibi geliyor.:) yahu şu hoş görünün onda birini olsun bize karşı gösterseler var ya hiç kargaşa olmaz heralde.:)
Bence şehir merkezlerinde davul çalmak hoş değil. Hoşgörüsüzlük açıkçası. Çünkü şehir de sadece Sünniler yaşamıyor. Köyde olsa tamam hemen hemen herkes aynı durumda yani tutuyorlar ya da Alevi köyü ve asimile olmamışsa tutmuyor.

cangüdaz
25.09.2007, 21:37
eskiden saat falan yokken davulla uyandırılması doğru gerekli bir şeydi ama şimdi bunun daha da güzel bir hale kavuşturulmasının gerektiğine inanıyorum.artık saatler var onun dışında başka şeyler var.hem nerde eski davulculaaarr diyesim geliyor ama daha 20 yaşındayım ben çok da yaşlanmadık. :-)

Urfalı
25.09.2007, 21:43
Mahallenin davulcusu benden umudu kestiği için yıllar var ki gelmiyor garibim!
Acaba çok mu kötü fırçaladım adamcağızı ya?
Sizden ricam, eğer görürseniz bizim mahallenin davulcusunu, söyleyin de bayramda gelsin bahşişini vereyim. Ne bahşişi der gibisiniz! Gelmediği, beni de rahatsız etmediği için, uğramadığı için hak ettiğinden vereyim bu bayram.

yaylacıklı24
25.09.2007, 22:14
Davul 21. YY da tipki ezan gibi sabahin erken saatlerinde insanlarin rahatsiz olmasi dogru birsey degil,. cünkü hastasi var gece gec saatlerde isten gelmis insanlar var bunlari hangi hakla rahatsiz ediyorlar acikcasi anlamiyorum.sonra ezani kimin icin okuyorlar. eskiden cok tanrili dinler vardi o zaman islama davet ediyorlardi. simdi ise yüzde 99 u müslüman diyorlar ülkemiz,halen ama ezen okuyorlar.kimi islama davet ediyorlar.

saygilar

güzel bir konuya değinmişsin can..sonunda kimi islama davet ediyorlar demişsin onun cevabi nedir biliyormusun,kendilerini davet ediyorlar hala,çünkü daha islami kavramamiş müslümanliği yaşamamişlar yeni yeni öğrenmeye calişiyorlar,yanliş öğrendikleriylede batiriyorlar...

ONU®
25.09.2007, 22:27

Ooo her ramazan hiç aksatmıyorlar bunu.Sokak arası düğünleri yasaklayan ama ramazanda davulu yasaklamayan ampulcü belediyemiz sağolsun.

suat
25.09.2007, 22:51
bizim sokak komple alevi davulcu geçerken bizim komşu su döküyomuş çatısan kafalarına geçen gece davul sesine değil bağrışma sesine uyandım bizim komşu dövcek davulcuyu. burdan geçme burda kimse oruç tutmuyo diye davulcuda karşılık veriyo ben ayırdımda olay kapandı ama o geceden beri davulcu geçmiyo bizim sokaktan teşekkürler nazım abi:D

Niwan
25.09.2007, 23:01
Bu Sene Davul Sesi Duymuyorum.Sanırım Bizim Sokak'ta Davulcu Yok.Varsa Bile Ben Duymuyorum O Yüzden Şimdilik Şikayetim Yok.