Orijinalini görmek için tıklayınız : Türkiye'de öğretmenler gerektiği değeri bulabiliyor mu?

Ali_Yolcusu
09.10.2006, 12:52
Ulu Önder Atatürk'ün 'öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır' sözüne rağmen, sizce Türkiye'de öğretmenler ne kadar değer görüyor, öğretmenlere sunulan imkanlar yeterli mi?

Bence günümüz Türkiye'sinde öğretmenlere gereken önem verilmemektedir. Sunulan imkanlarla, topluma yararlı bireyler yetiştirmek çok güç.Öğrenci okula gelmeden önce arkadaşıyla haber yolluyor, öğretmenime söyle ben pamuk toplamaya gidiyorum! devletin bu tür öğrencilere maddi yardımlarda bulunması gerekir, okula gelen öğrencilerin ayaklarında ayakkabıları bile olmayabiliyor, bunlar gibi bir sürü sorun sayılabilir.Bu öğrenciler nasıl eğitilecek eğer aile ve devlet gerekli desteği vermiyorsa!öğrencilerin okullara , öğrenmeye açık olarak gelmeleri gerekir ki öğretmenlerde istedikleri nesilleri yetiştirebilsinler.sizlerin de düşüncelerini almak isterim.

özgürf
09.10.2006, 13:41
dostum açılmış bir topik var zaten ordan devam edlim lütfen. sagılar.

http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=14452&highlight=%F6%F0retmenler

insanlar kardeş
12.10.2006, 00:47
sevgili Ali,
günümüz öğretmenlerinin Köy Enstitüleri gibi bir eğitim kurumu hakkında haberleri var mı? haberi olan eğitimcilerimiz var ise hakettiği değerlerinin yoksunluklarını iliklerine kadar görüyor ve hissediyorlar.Bu hislerine bende katılıyorum.Ama bu enstitülerde bihaber olanlar varise zaten hakettiği bişeylerdende bihaberler.bırakalım onlarıda AKP düşünsün...
sevgilerimle.