Orijinalini görmek için tıklayınız : Çocuğum Din Dersine Girmeyecek!.. Ümit Zileli
solcuyuz.biz 09.10.2006, 22:50 Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri kimdir?..
- Şeyhülislam mı?.
- Yoksa peygamber mi?
Bu bürokratlar hangi hakla, nasıl bir cüretle insanların dinini sorgulamaya cesaret edebiliyor? Dünkü Hürriyet gazetesinde, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi''nin ''''Öğrenci zorla din dersine sokulamaz'''' kararına karşı Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü yetkililerinin açıklaması yer aldı. Saygı Öztürk ''ün haberine göre, bu ''''pek sayın'''' yetkililer aynen şöyle söylüyordu:
- Alevilerden kendisini Müslüman olarak görmeyenler, böyle bir dilekçe verirse din dersine girmez!..
Bu, nasıl bir kendini bilmezlik, nasıl bir terbiyeden yoksunluk, ne çeşit gözü dönmüş bir ayrımcılıktır, görün ve milli eğitimi hangi kafalara teslim ettiğimizi anlayın artık ey halkım!.. Bu kafa sonunda, halkı nasıl ''''bizden-onlardan'''' şeklinde tasnif ettiğini alenen ve resmen açıklamış durumdadır...
- Ve bu suçtur!..
Cumhuriyet savcılarını göreve çağırıyorum; milli eğitim yetkilileri halk arasında din ve mezhep ayrımı yapmaktadır. Yapılan bu açıklama düpedüz insanların arasına ''''kin ve nefret tohumları ekmeye'''' yöneliktir. Milli eğitimin dümeninde bulunan bu bürokratlar, Alevi yurttaşlara düpedüz ''''dinsiz'''' suçlamasında bulunarak, mezhep çatışmasına dek varabilecek akıl dışı bir yolun taşlarını döşemeye başlamıştır...
Üstelik bu açıklama, dil sürçmesi ya da akılsızca yapılmış bir konuşma değil, bilinçli, ölçüp biçilerek ve de nereye gideceği bilinerek sarf edilmiş sözlerdir ve bedeli mutlak surette adaletin önünde ödenmelidir...
Aslında bu, milli eğitimi hızla ''''bir başka yere'''' doğru sürükleyen kafanın ne ilk ne de son marifeti!..
Milli Eğitim Bakanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü''nün kime emanet edildiğini dün Milliyet gazetesi manşetinden açıkladı:
- Tescilli bir Nurcuya!..
Yanlış anlaşılmasın; bunu gazete iddia etmiyor, bizzat kendisi ilan ediyor!.. Doç. Dr. İbrahim Özdemir ''in, ABD''de misafir öğretim üyesi olarak bulunduğu dönemde Ian Markham isimli bir kişiyle birlikte yazdığı ''''Küreselleşme, Etik ve İslam: Said Nursi Örneği'''' adlı kitapta günümüzün MEB Dış İlişkiler Genel Müdürü aynen şöyle tanıtılıyor:
- Özdemir, Nur cemaatinin Türkiye''deki önde gelen bir üyesidir...
Yaa, işte böyle!.. Her şey son derece açık, bir o kadar da net... Üstelik Özdemir, kitabın 2003''te hazırlandığını, yayımlanmasının 2005''i bulduğunu da açıkladı.. Yani kitap, Özdemir''in MEB Dış İlişkiler Genel Müdür Yardımcısı olduğu dönemde basıldı!..
Kitapta ne var?. Tabii ki bol bol Said Nursi övgüsü!.. Kitabın girişinde yer alan satırlara bir göz atalım:
- Said Nursi, İslam dünyasının Batı dünyası ve Hıristiyanlıkla beraber şiddet karşıtı ve yapıcı bir birlikteliğinin güçlü bir savunucusudur. Said Nursi''nin başta Türkiye olmak üzere 6 milyon taraftarı vardır. Fakat ABD ve Avrupa onun önemli çalışmalarından henüz haberdar değildir.
Özdemir var gücüyle işte bu boşluğu doldurmaya çalışıyor!.. Özdemir''in kendi adıyla kurduğu internet sitesinde yer alan yazılarından da bazı alıntılar yapalım ki, çocuklarımızı kimlere emanet ettiğimizi iyice anlayalım:
- Kendimize (yani Müslüman toplumlara) uygun bir anlayışın geleneğimizden ve özellikle de Kuran''dan hareketle ortaya çıkarılması gerekir... Bu çalışmada Kuran''ın böyle bir eğitim için gerekli temeli sağlayabileceği teklif edilecektir... İbadetin sadece namaz, oruç, hac gibi dini hayattaki ibadetlerle sınırlandırılmaması gerekmektedir...
Özdemir, Türkçeye çevrilmeyen kitap ortaya çıkınca ne dedi bilin bakalım? Bravo bildiniz, ''''Benim haberim olmadan yazmışlar. Yayınevi işgüzarlık yapmış, hemen düzelttim. Sonraki baskılarda bu ifade yer almıyor'''' dedi!.. Taktik hiç değişmiyor!!!
Bu iki örnek, bu toplumun bilinçli bir biçimde nerelere doğru sürüklendiğini tüm açıklığıyla gösteriyor. Ben de buradan ilan ediyorum:
- Bu kafa milli eğitimden silinmediği sürece benim çocuğum din dersine girmeyecek...
www.solcuyuz.biz sitesinden alıntıdır.
Cherokawan 10.10.2006, 00:29 Bence çok şaşırtıcı bir yön yok bu kararlarda.Türkiye Cumhuriyeti'nin devlet yapısının niteliği konusunda çok küçük bir örnek.
Asıl tartışılması gereken makro boyuttur.Varolan devlet sistemi kesinlikle ne laik ne de demokratiktir.Ve dünyanın çok az ülkesinin anayasası kendi ilkeleriyle çelişkilidir.
Diğer taraftan da ülkenin sosyo-kültürel dinamikleri bu yapıya çanak tutmaktadır.Ve ne devlet kademesinde ne de halk tabakalarında demokratikleşme ve laiklik yönünde atılım başlatabilecek bir kıvılcım mevcut değildir.
Böyle bir değişimi başlatabilmek için öncelikle ülkeyi birarada tutan ortak kavramların yeniden tanımlarının yapılmasına ve bu kavramların gerşekten de tüm ülkeyi kucaklayabilecek nitelikte olmasına,aynı zamanda da bir değişimin ülke çıkarına olduğunun halk kitlelerine inandırılmasına şiddetle ihtiyaç vardır.
Tüm bu atılımı başlatabilecek tek güç ise sadece bu amaca kendini adamış ve halkın reel desteğini tam anlamıyla arkasına almış bir iktidardır.
Sanırım bu açıklamalardan ülkemiz açısından durumun ne kadar vahim olduğu herkes tarafından anlaşılmıştır.
Lazoşa_62 16.10.2006, 16:31 Arkadaşlar benim iki çocuğumda okuyor sene başında dindersi öğretmenine giderim.Hocayı alırım karşıma aynen şu konuşmayı yapıyorum"Hocam ben tunceliliyim,aleviyim.Malümünüz çocuklar benim çocuğum olduğuna göre onlarda alevi.Benim çocuklarıma arapca dua ve namaz öğretmeyin ve sınavlardan bu kanudaki sorulardan muaf tutun.Çocuklarıma allahı muhammedi halifeleri ve toplum içindeki ahlaki konulardan sorumlu tutun" allah razı olsun aynende konuştuğum oluyor tabiiki iyi anlayışlı insanlar ve saygıyla katılıyorlar ve konuyu göndeme getirdiğim zaman sorun kalkıyor.
Erkan Sevgi 16.10.2006, 17:02 Din dersleri zorunlu ders olarak kaldırılmadıktan sonra bu sorun devam edecek.
Alevi ya da sünni isteğe bırakılıp derslere girilmezse çocuklar için teşhircilik olacak.
öncelikle mrb
Bende bir sunni olarak bu kararı pek doğru bulmuyorum
yani bence zorunlu din derslerini kaldırmak yerine bir de alevilikle ilgili bir ders gelirse daha sağlıklı bir nesil yetiştirilebilir.
yani çocuğum din dersine girmeyecek yerine ek bir alevilik dersi getirilirse ya da din kitabı içinde aleviliği de belli bir bölüm ve ya konu ayırılırsa daha ii olur.
tabi bu benim düşüncem arkadaşlar
ne kadar katılırsınız ya da karşı olursunuz bilemem.
Saygılarımla
Asli(Nesrin-Asli)
öncelikle mrb
yani bence zorunlu din derslerini kaldırmak yerine bir de alevilikle ilgili bir ders gelirse daha sağlıklı bir nesil yetiştirilebilir.
yani çocuğum din dersine girmeyecek yerine ek bir alevilik dersi getirilirse ya da din kitabı içinde aleviliği de belli bir bölüm ve ya konu ayırılırsa daha ii olur.
Saygılarımla
Asli(Nesrin-Asli)
Aleviliği kitaplarda Alevi Önderlerinin anlatması gerekir ama sanmıyorum ki kitapları bizim önderlerimiz hazırlasın... Milli Eğitim Bakanlığının anlatacağı Aleviliği tahmin ediyorum ve kabul etmiyorum.
Eğer Alevilik hiç yada tam olarak anlatılmayacaksa bende Din Derslerine karşıyım..
Din Derslerine neden karşıyım ben ?
Çünkü Sünni İslam İnancı, Genel Anlayış adı altında empoze ediliyor.. Bu çok acı.. Eminim ki bundan rahatsız olan Sünniler azda olsa vardır ama malesef ki acı gerçekler böyle...
Alevilik anlatılacaksa, tam anlatılmalı ve Sünni İslam İnancı bizlere '' Genel İslam Anlayışı '' adı altında verilmemeli..:wink:
Aleviliği kitaplarda Alevi Önderlerinin anlatması gerekir ama sanmıyorum ki kitapları bizim önderlerimiz hazırlasın... Milli Eğitim Bakanlığının anlatacağı Aleviliği tahmin ediyorum ve kabul etmiyorum.
Eğer Alevilik hiç yada tam olarak anlatılmayacaksa bende Din Derslerine karşıyım..
Din Derslerine neden karşıyım ben ?
Çünkü Sünni İslam İnancı, Genel Anlayış adı altında empoze ediliyor.. Bu çok acı.. Eminim ki bundan rahatsız olan Sünniler azda olsa vardır ama malesef ki acı gerçekler böyle...
Alevilik anlatılacaksa, tam anlatılmalı ve Sünni İslam İnancı bizlere '' Genel İslam Anlayışı '' adı altında verilmemeli..:wink:
peki o zaman. sence Alevilik nasil anlatilmali?
Hz. Aliyi ve ailesini seven Ehl-i Beyt olarak mi?
Alevilik Islamin disindadir, Islam Aleviligin icinde mi dir diye?
Alevilik Islamiyetin özüdür, Peygamberimiz Muhammed Mustafa (s.a.v), Kitabimiz Kuran, önderimiz Hz. Ali olarak mi?
yoksa Alevilik mezhep degildir, bir yasam bicimidir, felsefedir, ateist Alevilikte olur diye mi?
yanlis anlasilmasin istemiyorum, gördügünüz gibi Alevilik'te de cesitli görüsler, bir birine uymayan görüsler var, bunlar oldugu müddetce her zaman maalesef zorluluk cikiyor??? yani demek istedigim simdi bir Alevi Alevilik hakkinda bir kitab yazar Alevilik Islamiyetin özüdür diye, ama bir baska Alevi de kendi kitabinda Aleviligin mezhep olmadigini, Islamin icinde olmadigini, Islam Aleviligin icinde oldugunu, Aleviligin bir yasam bicimi oldugunu ateist Alevilerin de oldugunu söyler. bundan sonra kavgalar baslar vsvs....
S&S
KızılBant 16.10.2006, 19:11 Dİn dersleri sömürünü aracı olmuşsa çocuğmu sokmam bu derlsere
Asimilasyonun aracı olarak din kullnılıyor.
İnsanları sömürmek için kullanılıyor
Dİn dersleri kalksın!!!!
ilknur_23 16.10.2006, 19:56 ............
peki o zaman. sence Alevilik nasil anlatilmali?
Alevilik Islamiyetin özüdür, Peygamberimiz Muhammed Mustafa (s.a.v), Kitabimiz Kuran, önderimiz Hz. Ali olarak mi?
yoksa Alevilik mezhep degildir, bir yasam bicimidir, felsefedir, ateist Alevilikte olur diye mi?
yanlis anlasilmasin istemiyorum, gördügünüz gibi Alevilik'te de cesitli görüsler, bir birine uymayan görüsler var, bunlar oldugu müddetce her zaman maalesef zorluluk cikiyor??? yani demek istedigim simdi bir Alevi Alevilik hakkinda bir kitab yazar Alevilik Islamiyetin özüdür diye, ama bir baska Alevi de kendi kitabinda Aleviligin mezhep olmadigini, Islamin icinde olmadigini, Islam Aleviligin icinde oldugunu, Aleviligin bir yasam bicimi oldugunu ateist Alevilerin de oldugunu söyler. bundan sonra kavgalar baslar vsvs....
S&S
Aleviliği anlatmak, Alevi olmayanlar görevi değildir... Aleviliği yaşamayan ulemaların Aleviliği anlatma çabaları boşadır ve büyük haksızlıktır..
Ortada binlerce Alevilik yok.. Bu görüş sizin Aleviliği bitirme çabanızdır..
Anadolu Aleviliği bir tanedir. Nusayrilik bir tanedir.. Binlerce Anadolu Aleviliği yada Nusayrilik yoktur....
Şunu unutmayın ki Alevilik Mezhepler üstü bir inançtır..İnan sistemidir.
Sünni İslam sadece tek bir kaynaktan beslenir ama Anadolu Aleviliği Anadolunun, İranın ve Orta Asyanın gelenekleriyle, İslam'ın Ehlibeyt ve Ali yandaşlığı ile harmanlanmıştır..
Sünni anlayışa göre Alevilik çok daha özgürlükçüdür.
Kadınlar söz hakkına sahiptir.
Kadın Erkek ev içinde ortak kararlar alır...
İslamiyetin özü demişsiniz.. Nedir İslamiyetin Özü?
İslam'ın özü Ehlibeyt ve Muhammed Alidir, 12 İmamdır..
Sizler kendinizi Ehli Sünnet ve hak yol görebilirsiniz ama tarih ne acıdır ki birçoğunuz ne HZ Hüseyini, ne 12 İmamı nede HZ Hasanı bilirsiniz.. Hatta kalkıp Ehlibeyti katleden Muavya ve Yezide, Hazreti diyenleriniz bile var.Pes...
Siz Ehlibeyti, diğer sahabelerle bir tutarsınız. Siz Şahı Velayet Alimizi, Ömerlerle, Ebubekirlerle, Osmanlarla bir tutarsınız..
Siz özü Ahlak olan İslam dinini, Çember sakallara, Mollalara, Cübbeli Hocalara, Çarşaflara, Türbanlara ve Şeriat Cezalarına layik görür, böyle tanıtırsınız..
Alevilik sizin sandığınız gibi Ali sevgisinden oluşmaz.. Aleviliği gerçek anlamda, inancını süren Alevileri bilebilir.. Aleviliğin bir güzelliği var ki anlatılmaz.Kelimelerle ifade edilmez... Alevilik, Evrensel bir İnanç Sistemidir.. Muhammed Peygamber, Ali onun Canı, kardeşi, Musahibi ve kendinden sonra bıraktığı Allah'ın Arslanıdır..
Muhammed Ali, dünya yaratılmadan önce Nur'u yaratılandır....
Bizim içimizdeki sevgi Alidir işte...
http://www.alevitentum.de/hz.ali.jpg
Sofu Mezhebimin nesini sorarsın
Biz Muhammed Ali diyenlerdeniz.
Yakın bil ebced-ü burhandır Ali
Beyan-ı tevhid-i Kuran’dır Ali
Muhammed miraca vardığı gece
Kapıda gördüğü aslandır Ali
Çıkardı yüzüğün verdi nişane
Hakikat gördü kim Sübhan’dır Ali
Hak ile kıldı doksan bin kelam
Otuzbin sır ile sırdandır Ali
Yoğ iken yer ve gök arş ile kürsi
Hakikat mizanın kurandır Ali
Bu biçare Hatayi’nin penahı
Devasız dertlere dermandır Ali
Allah Allah Eyvallah Alim.
Aleviliği anlatmak, Alevi olmayanlar görevi değildir... Aleviliği yaşamayan ulemaların Aleviliği anlatma çabaları boşadır ve büyük haksızlıktır..
Ortada binlerce Alevilik yok.. Bu görüş sizin Aleviliği bitirme çabanızdır..
arkadasim, ortada iki laf ikisinide siz söylüyorsunuz, hemi Aleviliği kitaplarda Alevi Önderlerinin anlatması gerekir diyorsunuz, hemi Alevilik anlatilmaz siyorsunuz, ayrica neden bana karsi böyle ard niyetli davraniyorsun? ben hic bir zaman Aleviligi bitirmeye calismadim, simdi sizden duydum Nusayrilik ve Anadolu Aleviligini, demekki ikisi ayri sey, bunu bilmiyordum mesela, ama ögrenmis oldum. ayrica neden Sahabeleri siradan insan olrak görürsünüz anliyamiyorum. Sahabeler Peygamber efendimizin yolundan yürümüslerdir, Ehl-i Beytte ayni. biz hepsini birbirinden ayirt etmeden severiz. 12 Imamida severiz, Hz Hasan Hz Hüseyinide severiz, zaten Sünnilerde Aleviler gibi diyor ki, daha dogrusu Peygamber efendimiz diyor ki: Ehl-i Beyti sevmeyen bizden degildir diyor, yani burda Ehl-i Beytin önemliligini görüyoruz... Biz hepsini bir birinden ayirt etmeden severiz sayariz, 12 Imamida. Ehl-i Beyt bizim icin büyük önem tasiyor, bunu Sünnilerin hepsi biliyor, umarim simdi anlatabilsimdir...
S&S
MeRaLiNa 27.10.2006, 02:37 arkadasim, ortada iki laf ikisinide siz söylüyorsunuz, hemi Aleviliği kitaplarda Alevi Önderlerinin anlatması gerekir diyorsunuz, hemi Alevilik anlatilmaz siyorsunuz, ayrica neden bana karsi böyle ard niyetli davraniyorsun? ben hic bir zaman Aleviligi bitirmeye calismadim, simdi sizden duydum Nusayrilik ve Anadolu Aleviligini, demekki ikisi ayri sey, bunu bilmiyordum mesela, ama ögrenmis oldum. ayrica neden Sahabeleri siradan insan olrak görürsünüz anliyamiyorum. Sahabeler Peygamber efendimizin yolundan yürümüslerdir, Ehl-i Beytte ayni. biz hepsini birbirinden ayirt etmeden severiz. 12 Imamida severiz, Hz Hasan Hz Hüseyinide severiz, zaten Sünnilerde Aleviler gibi diyor ki, daha dogrusu Peygamber efendimiz diyor ki: Ehl-i Beyti sevmeyen bizden degildir diyor, yani burda Ehl-i Beytin önemliligini görüyoruz... Biz hepsini bir birinden ayirt etmeden severiz sayariz, 12 Imamida. Ehl-i Beyt bizim icin büyük önem tasiyor, bunu Sünnilerin hepsi biliyor, umarim simdi anlatabilsimdir...
S&S
Rasit bey "umarim simdi anlatabilmisimdir" demenize gerek yok, biz bunlari saten biliyoruz ve bizde böyle olmadigi icin biz Hz Ali'nin hakki gasp edildigine inandigimiz icin bu Islam anlayisini kabul etmiyoruz, neden hala israrla bunu dayatmaya calisiyorsunuz, bizdede böyle olsaydi saten siz Sünni biz Alevi olmazdik, bunu anlamak neden bu kadar zor.. Aleviligi Sünnilik üzerinden yorumlamak abestle istigaldir, büyük bir hatadir, simdi 1400 yil öcesinin tartismasini yapmak yersiz ve konu disi... yanliz yukardaki yaziniz hala hic birseyi anlamadiginizi anlamamakta direndiginizi ispatliyor, Aleviligi bitirmeye calismadim demissiniz sonra neden sahabeleri siradan insan olarak görüyorsunuz diyorsunuz bu tam bir celiski..... siz Hz Hüseyini Hz Aliyi seversiniz bizde cok severiz ama bizim icin onlari sevmek ömer osman bekir gibilerini sevmemektir.... bu kadar acik ve net
S&S
konuya gelince tamamen kaldirilmali, eger secmeli olursa Alevi cocuklari iyice belli olur, cevre baskisi, ögretmenlerin haksizliklari, korkudan istemeyerekte olsa girmeyi derlere kabul edebilir, Türkiyede bu konuda rahat özgür bir okul ortami beklemek safliktan baska bir sey degil... bu davayla birlikte diger davalarinda önünün acilacagini duymustum, bu yüzden bir cok seyin baslangici olarak görüyorum, umarim fazla iyimser degilimdir öyle olur
Lazoşa_62 27.10.2006, 08:46 öncelikle mrb
Saygılarımla
Asli(Nesrin-Asli)
Aslıcan Bir suni ve bir alevi meselesi ötesinde ,Aleviliğin kitap olarak okutulması veya din dersine dail edilmesi yine konunun çözümü değil. Biz aleviler hiç bir zaman yazılı kitap okumadık.Kitaplarladan beslenmedik ve öğrenmedik.Biz aleviligi yaşadık ve yaşam tarzı olarak öğreniyoruz.ve hala da öyleyiz.Ben de din dersini zorla okudum ve sunilerin kitabını ama nedense suni olamadım. Aslında dini okullara koymak yanlış din dersi yerine toplum ahlakına ait bir ders konursa daha iyi olur.Çünkü çağdaş insan dini inançi içinde yaşar .dinin kitabıda olmaz okuluda olmaz.
arkadasim, ortada iki laf ikisinide siz söylüyorsunuz, hemi Aleviliği kitaplarda Alevi Önderlerinin anlatması gerekir diyorsunuz, hemi Alevilik anlatilmaz siyorsunuz, ayrica neden bana karsi böyle ard niyetli davraniyorsun? ben hic bir zaman Aleviligi bitirmeye calismadim, simdi sizden duydum Nusayrilik ve Anadolu Aleviligini, demekki ikisi ayri sey, bunu bilmiyordum mesela, ama ögrenmis oldum. ayrica neden Sahabeleri siradan insan olrak görürsünüz anliyamiyorum. Sahabeler Peygamber efendimizin yolundan yürümüslerdir, Ehl-i Beytte ayni. biz hepsini birbirinden ayirt etmeden severiz. 12 Imamida severiz, Hz Hasan Hz Hüseyinide severiz, zaten Sünnilerde Aleviler gibi diyor ki, daha dogrusu Peygamber efendimiz diyor ki: Ehl-i Beyti sevmeyen bizden degildir diyor, yani burda Ehl-i Beytin önemliligini görüyoruz... Biz hepsini bir birinden ayirt etmeden severiz sayariz, 12 Imamida. Ehl-i Beyt bizim icin büyük önem tasiyor, bunu Sünnilerin hepsi biliyor, umarim simdi anlatabilsimdir...
S&S
Olayda burda zaten. Biz iyiyi kötüyü seçeriz. Peygamber ve Imam Alinin düsmanlarini sevmeyiz. Zaten Muaviye melunu Ehl-i Sünnet Vel Cemaa ismini ortaya çikarmasi(uydurmasi) sebebi kendilerini digerlerinden(ehlibeytdostlarindan) ayirmak içindi. Simdi ise
bir tarafta Ali dostlari, bir tarafta Ali düsmanlari
bi tarafta Iyi bir tarafta kötü
Bir tarafta Sahabe ünvanli münafiklar bir tarafta Kuranda anilan Ehlibeyt.
Ve bu böyle gider, Sünnilerin Ehlibeyti seviyoruz demelerini kesinlikle samimi bulmuyorum. Hem Ehlibeyti hem düsmanlarini sevemezsiniz! Bunun orta yolu felan olamaz.
Bu Sahabalerin/Eshabin övülüp dinde büyük yer vermeleri de Ehlibeytdüsmanligindan kaynaklaniyor.
Ehlibeyte verilecek degeri/yeri Sahabalere verip bunlar çatistiriliyor halbuki bi kaç gün içinde kiliç zoruyla veya parayla 'imana gelen' sahabeler haddinden fazla.
Ben bu konuya yüzeysel degindim, bunlari bir Sünni kesinlikle katilmaz çünkü onlara göre Tüm sahabeler yildiz gibi, hangisine uyarsan dogru yolu bulursun
Bende bundan diyorum ki Allah herkesi sevdikleriyle(yol gösterici yildizlariyla) hasir nesir etsin!!
Sevgi yazdiysam 2yüzlülük yapmadan, çeliskisiz sevgiden bahsediyorum.
Sevgi Erkan 27.10.2006, 18:07 Görünen o ki;din dersi sadece din eğitimi veren okullar dışında zorunlu ders olarak kaldırılmalı.Zaten sınavlarda da soru çıkan bir ders değil.Arzu eden varsa ilahiyata, imam hatibe gönderir.Çocuklar da seçmeli olursa dışlanmaktan kurtulur.
alevidewrimi 27.10.2006, 21:49 peki o zaman. sence Alevilik nasil anlatilmali?
S&S
malesef haklı olduğun yönler var gönül isterki din derslerinde alevilikte öğretilsin ki bu en doğal hakkımız ve buna kaynak eseri yazacak kurumun milli eğitim olması son derece yanlış olur bu noktada bu eseri alevi önderlerinin yada konuya hakim aleviliği iyi bilenlerin yazması bizim tercihimiz elbette fakat bizler hala aleviliğin ne olduğuna kendimiz karar vermiş değiliz alevilik islam dışımı değilimi yoksa islamın özümü kökeni zerdüştlükmü orta asya şamanizmi bir mezhepmi yaşam terzımı felsemi yoksa ayrı bir dinmi farz edelim bu konularda orta bir yol bulduk ve bir şeyler yazıldı bir eser ortaya çıktı sanıyormusnuz her şey çözülecek hayır çünkü arap alevileri kürt alevileri ve türk alevilerinin inaç ve kültürel yönde farklıkları mevcut örneğin arap alevilerinde cem evinin olmayışı yada namaz ibedetinin cemide olmasa dahi ibadetlerinde mevcut olması ve benim bilmediğim kim bilir nice farklılıklar
|
|