Orijinalini görmek için tıklayınız : Evlendikten Sonra....
EŞİTLİK PARTİSİ 10.10.2006, 18:19 Değerli Canlar...
Evlendikten sonra ve epey zaman da geçtikten sonra bir birlerinin ALEVİ olduklarını anlayan bir ÇİFTİ İlk duyunca bende şaşırmıştım...
Olay İstanbul ilimizde iki gencimizin bir biriyle tanışmasıyla, sevmesiyle ve evlilik kararı vermeleriyle başlar ve evlenirler...
Ailelerinin bir birlerini araştırmaları gereği zaten duyulmaz ama ik gencimiz ALEVİLİKLE ilgili bir haber üzerine konuyu konuşurlarken sohbet uzar, baştan geçmiş sorgulanmamıştır ve geçmiş sorgulanır ve nihayetinde bu mutlu genç çiftimiz adeta mutlu sona ulaşırlar ALEVİ olduklarını anlarlar...
Olurmu, evet olmuş ve hayat ALEVİLERİN ne denli bir baskıyla karşılaştıkları ve olmaması gerekir ama ALEVİ olduklarını saklamalarının gereğini duymalarını...
Evet biz, 10/10/2006 tarihi itibariyle ALEVİ Nüfusu 47.000.000.dedğimizde pek inamak istemeyenlere bir örnek...
Genelleşebilir mi, biraz evet....
Saygı ve Sevgilerimle...
Bektaş ÇELEBİ
:o:o:o
Bektaş abi Evet Garip Geliyor insana ama Bunlarıda birgün aşacağımıza emininim gerçekten Çok Güzel bir Yazı Teşekkürler
(Yanlıs anlasılma varmıs Ben çok Çalıstım herhalde Evime Gideyim en iyisi Kusura bakma Bektaş abi)
Saygılar
meymane_usari 10.10.2006, 18:52 sonunda gerçeği öğrenmişler ve mutlu oldukları da kesindir bence :D evlenmeden önce birbirlerini çok iyi tanımalı gençler...
Tek cümle , bu zihniyettekileri alevi olarak düşünmüyorum
EŞİTLİK PARTİSİ 10.10.2006, 19:57 Değerli Can Naci...
Yine siz bilirsiniz de, öyle düşünmemek gerekir diye düşünüyoruz.
Gerçekten bu ve buna benzer olaylar çok...bak ne örnekler çıkacak.
Sevgilerimle
Bektaş ÇELEBİ
Sevgili bektaş abi , alevi olduğunu en yakın kişiye (eşine) söyleyemeyen bir zihniyetten bahsediyoruz. Bu kişiler alevilik için ne yapmıştır , çok merak ediyorum. Olumsuz şartların her türlüsünü gördük , ama biz yinede aleviyiz dedik, taviz vermedik. Yani alevi olduğunu niye söylemezler ,alevi olmak gurur duyulacak bir mevzudur. bunları saklamayı hiçbir aleviye yakıştıramıyorum. Fikrine de saygı duyuyorum , sevgi ile kal
yazık bunlarl ailelerinden hiçmi birşey görmemişler ben burda bu kişileri degil ailelerini suçlu görüyorrum eger sen çocuguna bu bilgiyi ve kültürü vermezsen çocuk ancan olayda oldugu gibi merak ve araştırma ile kendini bulur...
reyhan22 11.10.2006, 14:50 yazık bunlarl ailelerinden hiçmi birşey görmemişler ben burda bu kişileri degil ailelerini suçlu görüyorrum eger sen çocuguna bu bilgiyi ve kültürü vermezsen çocuk ancan olayda oldugu gibi merak ve araştırma ile kendini bulur...
sonuna kadar katılıyorum erdalın düşüncesine olay aslında ailede bitiyor aynı şeyleri hepimiz yaşadık ama bize ailelerimiz özümüzü anlatmayı seçti değişmeden hayatımızı yaşamaya devam ettik yolumuzdan dönmedik bu bence tam anlamıyla ailenin suçu.....
Kartopu86 11.10.2006, 15:25 Ok.banada çok saçma geldi hadi gençleri bırakalım onlar aşktan gözleri kör olabilir (ne kadar inandırıcı gelmesene olasılık işte) ama bunların aileleri nasıl bu konuda müdehala etmez anlam veremedimm.....Alevi olduklarını nasıl saklarlarrr :sarkazm :sarkazm :sarkazm ..Sanırım bunlar alevilik adına bişi
lerde yapmıyolar en azından evde Hz.Ali efendimizin resmi olsa ne bilim evde türküler dinlense cem'e giden biri hatta birileri olsa o zamanda böle derler miydi merak ettim...Ya birde biz aleviler nerde olsa tanırız birbirimizi kan çeker walla :) :) :) Şöle bakıyorumda annelerimiz ya da babannelerimiz kafalarına taktıkları başörtülerden (tülbent:) ) belli walla sıcaklıklarından samimiyetlerinden bizler böyleyiz hep........ALEVİ olduğumu söylemekten asla çekinmem.....ALEVİYİM ALEVİYİM ben işte herkese de nasip olmaz alevi olmak...
umarım bu çift alevi olmanın saklanılacak bir şey olmadığının artık farkına varmışlardır..
çünkü çocuklarınıda kendi yanlışlarıyla yetiştirirlerse,bu böyle sürer gider ve yazık olur..
MeRaLiNa 11.10.2006, 16:36 Naci'ye katilmamak elde degil
böyle insanlari kiniyorum, söyliyecek laf bulamiyorum
bu düsüncede olan veliler var malesef
mesela benim bir tanidigim ailenin cocuklari Alevi olduklarini biliyor ama gerisini degil.. bende bunu ailenin annesine söyledim, bunlar hic bir sey bilmiyorlar diye, bana ben onlara sonra söylerim dedi, bende dedim yaslari 20-22 kazik kadarlar, bu saatten sonra söylesen ne olacak... neyseki biri ilerliyen yillarda kimligini iyice buldu, sadece Alevi oldugunu degil baska seylerde biliyor... üstelik bu kadin hic bir kisitlamanin olmadigi yurt disinda yasiyor... böyle ailelerden tiksiniyorum, arkadaslarina söyleme demesini bir yerde normal, güvanlik icin ama evlenince hic arastirma yapilmamasi gizlenmesi normal degil
sahsen tebrik ediyorum bu evli cifti... dilerim daha fazla orneklerini goruruz bu tarz evliliklerin.. din kavrami tartisma mevzusu bile olmadan birlikte olmak ve evlenmek.. onu oldugu gibi kabullenmek ve hayatini paylasmak..
türkü_nehri 13.10.2006, 11:55 BEnce bu çiftin hiç bir kabahatı yok.Tamamiyle ailelerinden gördükleri ve öğrendikleri gibi yaşamışlar.Ama aileye gelince söyleyecek bişey bulamıyorum sonuçta kendi geçmişleri ve kendi özleri hakkında bilgi sahibi olamamaları çok enteresan bir durum.Ama yeni çift sonunda alevi olduklarını araştırıpda öğrenmeleri çok güzel.Bu güne kadar bir alevi gibi yaşamamış olabilirler ama umarım bundan sonra üzerlerine düşen görevleri yerlerine getirirler.Hiç bir zaman kendi özümüzü inkar etmeyelim ve alevi olduğumuz için gurur duymalıyız.
BiR dİlEk DilErİm SeNdEn HaSaN hÜsEyİn AşKıNa
CaNıMıZı KuRbAn VeRdİk HaSaN HüSeYiN aŞkInA
kartal penCHEsi 13.10.2006, 12:22 arkadaslar yorumar guzel ama hep bır sıtem sezdım Uyanın durumun vahamıyetı gun gıbı acık sorun da burada cozum de bız kendı hal ve hareketlerımız ıle dıslanmayı (ASLA TASVIP ETMIYORUM) kabullenmısız artık kabul etmrlıyız bız azınlık degılız
|