Orijinalini görmek için tıklayınız : Öğrencilere Cep Telefonu Yasağı

meymane_usari
12.10.2006, 13:37
BAKAN HÜSEYİN ÇELİK EL KOYDU
Artık sınıfta telefon sesi duyulmayacak. Çünkü, Milli Eğitim Bakanı çalışma başlattı. Kurulan komisyon, derste cep telefonu kullanmanın disiplin suçu sayılmasını kararlaştırdı. Cezası ise okuldan atılmaya kadar uzanacak...

lise 3 öğrencisi olarak su zaman kadar okula telefon götürmedim ancak diğer arkadaşlarım telefonlarını getiriyorlar ve ders başladığında telefonları kapatıyorlar zaten öğretmen eğer cep telefonunu açık görürse alıyor ve idareye veriyor telefonu almak için ya yalvaracaksınız ya da veliniz gelip alacak zaten bu yöntem varken bu tür bir uygulama ağır değil mi?Çünkü,disiplin suçu dosyanıza işlenir ve üniversiteye giderken o dosya ile gidiyorsunuz bir anlamda.

Peki canlar sizin bu konu hakkında düşünceleriniz nedir?

tsira
12.10.2006, 13:43
Haklısın şu çağda böyle bir uygulama olması yanlış, ama son günlerdeki olaylar nedeniylede öğrencileri caydırmak maksadıyla böyle bir uygulamaya gidildiği açık.Ne yazık ki çağımızn en önemli teknolojilerinden olan cep telefonunu da bazı art niyetli kişiler gibi yine bazı öğrencilerimizde suyunu çıkarmıştır.İdarede bu öğrencilere gereken uygulamayı göstermediği için öğretmenler zor duruma düşüyor ve ne yazıkki masum öğrencilerde bu tür yasaklarla cezalandırılıyor.

özgürf
12.10.2006, 13:50
özcanım haklısın ama bide benim okuduğum gibi bi sınıfta okusaydın bizim ders başladığında teller ortaya çıkıyodu valla. sırf dersi kaynatmak için. bence yerinde bir karar.

ZülfüKakul
12.10.2006, 13:53
Ben şaşırmadım...

Peki biliyor musunuz?

2007 yılı dahil üniversiteler de BAHAR ŞENLİKLERİ YASAKLANMIŞTIR...

tsira
12.10.2006, 14:03
Ben şaşırmadım...

Peki biliyor musunuz?

Ciddi olamazsınız. Peki neden? Böylesine güzel bir uygulama olan, tüm üniversite öğrencilerini bir araya getiren, kültür eğlence ortamı neden yasaklanmış? Eğer bu hükümetin bir uygulamasıysa bütün şaşkınlığım geçer.

ErDaL24
12.10.2006, 14:11
yasaklar delinmek içindir.
benim bildigim hiçbir ögrenci cepten vazgeçmez...

selva
12.10.2006, 14:24
tvlerde okullardaki rezaletlerin gösterilmesi belliki hiç hoşlarına gitmemiş.cep telefonlarıyla uğraşacaklarına ilk önce okuldaki disiplini sağlasınlar

ZülfüKakul
12.10.2006, 14:58
Ciddi olamazsınız. Peki neden? Böylesine güzel bir uygulama olan, tüm üniversite öğrencilerini bir araya getiren, kültür eğlence ortamı neden yasaklanmış? Eğer bu hükümetin bir uygulamasıysa bütün şaşkınlığım geçer.

Şaşkınlığınız geçsin..
Bu tabi ki hükümetin uygulamasıdır....
Bende yeni öğrendim ve çok şaşırdım.. Ama bana öyle geliyor ki daha herşeyin başındayız..

0nurr
12.10.2006, 17:08
bence yerinde bir uygulama derste telefonların kapalı olması lazım... Bahar şenliklerini yasaklamakta o kadar kolay degil gibime geliyor.

angle
14.10.2006, 21:04
bence çok yerinde bir karar olmuş...haberlerde gösterilen çekimler bir öğrenciye yakışır bir hareket değil,biz telefonları bu denli kötü amaçlar için kullanmayalım lütfen...

Canan58
14.10.2006, 21:20
Bende yerinde karar diyorum, Eğitim kurumların da disiplinden yanayım.Eğitimin verildiği yerlerde eğitilen insanların düzgün disiplin bilincinin aşılanmasını onaylıyorum.

Son Yaprağıydı
14.10.2006, 21:23
Şaşkınlığınız geçsin..
Bu tabi ki hükümetin uygulamasıdır....
Bende yeni öğrendim ve çok şaşırdım.. Ama bana öyle geliyor ki daha herşeyin başındayız..

hadi yaa hay ben bu hükümetin diyecem olmıcak:blink: :blink: ya olur mu öyle şey bi eğlencemiz oyduu:crying: :crying:

bu arada bu yasağın konulması bence çok doğru..ne o kardeşim bizim zamanımızda cep telefonu mu vardı hehe.. ya kötü niyetli insanlar teknoloji ile buluşunca ortaya iğrenç durumlar çıkıyor o bakımdan uygun değil diye düşünüorum

Canan58
14.10.2006, 21:29
Ben şaşırmadım...

Peki biliyor musunuz?

Buna kesinlikle karşıyım bu tür etkinliklerin kaldırılması çok saçma...Gereği neymiş çok merak ediyorum..???

ZülfüKakul
14.10.2006, 21:29
hadi yaa hay ben bu hükümetin diyecem olmıcak:blink: :blink: ya olur mu öyle şey bi eğlencemiz oyduu:crying: :crying:

Ooolllmazzz... Tayyip amcamız kızar sonra :p
Canım korkarım ki bu ve bunun gibi bir çok uygulama ufak bir başlangıç!.

Erkan Sevgi
15.10.2006, 12:48
Eğitim önemli bir konu.Hatta ülkemizdeki en temel sorun bana göre.
Aillerin çocuklarının nerede olduğunu bilmesi doğal bir ihtiyaç olabilir ama derslerde cep telefonlarının kullanılış amaçlarını basından ve eşimin okul tecrübelerinden öğrendikçe olmaması gerektiğinin zorunlulluğunu düşünüyorum.Öğrenciler (özellikle lise) farklı ve kötü amaçlarına alet ediyorlar.
Her zamanki gibi toplumumuz teknolojiyi amacı dışında kullanıyorlar.

cagdascetin
15.10.2006, 13:11
lise 3 öğrencisi olarak su zaman kadar okula telefon götürmedim ancak diğer arkadaşlarım telefonlarını getiriyorlar ve ders başladığında telefonları kapatıyorlar zaten öğretmen eğer cep telefonunu açık görürse alıyor ve idareye veriyor telefonu almak için ya yalvaracaksınız ya da veliniz gelip alacak zaten bu yöntem varken bu tür bir uygulama ağır değil mi?Çünkü,disiplin suçu dosyanıza işlenir ve üniversiteye giderken o dosya ile gidiyorsunuz bir anlamda.

Peki canlar sizin bu konu hakkında düşünceleriniz nedir?

Bazı öğrenciler için doğru bir kara olmuş.Ama benim durumumdakilerde var.Benim okuduğum okul evime 40-50 dk uzaklıkta geç kalmakta mümkün.Annemin merak etmemek için Cep Tel.'umu yanıma götürmem gerek.Ama bizde şöyle bir uygulama var.Her öğrenci Okula gittiğinde saat Pazartesi,Salı ve Çarşamba günleri saat 12:40'ta diğer günler ise 11:50'de Telefonlar müdür yardımcısına zarf içinde teslim ediliyor.

Ayrıca birde şu yönü var.

Bir çoğumuz bu konuşmadan çekinebilir ama bu bir gerçek.Okula getirilen Cep telefonları (kameralı telefonlar) bazı öğrenciler benim tabirimle sapık okumaya niyeti olmayan öğrenciler tarafından.İğrenç denilebilecek şeyleri çekmek için kullanılıyor.Bu ister kabul edilir ister edilmez ama bu bir gerçek.

Umudum_Sende
15.10.2006, 13:50
gerçekten yapılması gereken bir uygulamydı diye düşünüyorum... özellikle liselerdeki sapkın davranışlar toplumdaki ahlaki yapının ne hallere düştüğünü hepimize gösteriyo...

insan izlerken değişik duygulara kapılıyo... biz hozaya sesimizi yükseltemezdik hem saygıdan hemde kurallardan dolayı.... şimdi bakıyoruz hocalar bırakın sınıfta cep tlefonu kullandırmamayı kendilerini korumaktan aciz hale gelmişler....

sadece cep kullanımı konusunda degil, egitim sistemi alanında köklü degişimler yapılması taraftarıyım... saygılar

frtsutoprak
16.10.2006, 00:55
...ben her türlü yasaklamaya karşıyım; eğer o okullardaki eğiticiler öğrencileri iyi bir şekilde eğitecek durumda olsalardı bunların hiç biri yaşanmazdı.
öğretmenler derste iken kafalarında binbir dert eee ne anlatacaklar! hiç bir insan kendi huzurlu olmadıktan sonra; huzurlu bir toplum için birey yetiştiremez...

...ayrıca annesi ve babası çalışan ve çook uzuak bir yerde okumak zorunda olan öğrenciler ne yapacak? bence birşeylerin tadı kaçmaya başladı... hayırlısı!

can85
16.10.2006, 12:31
cep telefonun yasaklanması son derece doğru bir karar olmuş..çünkü liseliler yaptıkları iğrenç şakaları özelliklede kız arkadaşlarına yaptıkları mide bulandırıcı şakaları kameraya kaydetip internet üzerinden yayınlıyorlar..hocalarına yaptıkları şakaları ve buna benzer bir çok iğrenç şakaları..

yasaklanması son derece güzel olmuş çünkü dengesiz birkaç liseli ne yaptığını bilmiyorlar.

acareftelya
16.10.2006, 12:35
bu bence daha öncden alınması gereken bir önlemdi.bu zamana kadar kah internet sitelerinde olsun kah cep telefonlarında olsun o kadar kötü görüntüler dolaşıyor kii..buna bir son verilmesi için doğru ve yerinde verilmiş bir karar. cep telefonları amacına yönelik kullanılmalıdır.

nesslimm
16.10.2006, 18:44
yasaklar insanlarda hep ters etki yaratmıştır .gereksiz yapılan sakalar okulu eğlence alanına çeviren ler yüzünden bu iyiolmus .bununda suyunu çıkarmazlar umarım.

frtsutoprak
17.10.2006, 00:43
...ya aslında bir şey benim dikkatimi çekti; sayın milli eğt. bakanı okullarda cep telefonunu niye yasaklıyor?

...okullardaki yaşananların dışarıya izletildiğimi için mi yoksa fakir ailelerin çocuklarının (mesele benim Melek kardeşim) cep telefonu olmadığı için aralarında eşitlik mi sağlamak istiyor?

muhahahahahahahahahahahaha

bunu meclise soru önergesi olarak verecektim ama AKPli vekiller daha konu okunmadan hayır demesini öğrendiye ondan vermiyorum burda konuyu dile getiriyorum...