Orijinalini görmek için tıklayınız : karışık yaşayan

bodrum_26
12.10.2006, 18:35
köyleri aynı olupta alevi sünni beraber yaşayanlar varmı.

bodrum_26
12.10.2006, 21:44
kimse yok galiba

Bendeniz82
13.10.2006, 12:18
Babamin köyü öyle karisik. Köyün yarisi alevi yarisi sünni. Yillardir iyi geciniyorlarmis. Kardesce yasiyorlarmis. Babam anlatti eger biz sünni kizlarin hatasini görseydik gerekirse bizde onlari döverdik (bir abi olarak) din farki varmis ama ayrim yokmus. Yaklasik 15 yil önce benim amcam sünnilerden kiz kacirana kadar hersey yolundaymis o olaydan sonra köy karisdi. Dedem ve Babaannem tehtid üzerine tehdit aldilar. Sonra siz bizden kiz aldiniz bizede bir tane vericeksiniz felan(sanki mal alip satiyoruz hem zorbalikla olmadiya yengem kendi istegiyle kacdi). Yan köylerdeki alevi köyleri ama cok destek cikdilar. Zamanla köydeki aleviler hepsi Istanbula tasindi cok az hane kaldi. Yaklasik 10 yil sonra bazilari döndü. Amcam ise esiyle mutlu 3 cocuklari var yengem ailesiyle 10 yil konusmadi sonra barisdilar.

MeRaLiNa
13.10.2006, 13:33
Alevi-Sünni karisıkti... üstelik söyle

eski Ermeni köyü, ben görmedim ama zamaninda tek tük varmis bir kac tane Ermeni, üstelik Kilisemizde vardi, ama ne yazikki gereken ilgiyi görmüyordu, haline birakilmis ve yanlis hatirlamiyorsam baska amaclar icin kullaniliyordu:sad:

Türk Aleviler var (yerlileri)
Kürt Aleviler var (Sivas Zaradan göc etmisler daha öncesinde Imranlidan)
Zaza Aleviler var (yine Sivas Zaradan)

Türk Sünniler var (yerlileri)
Safi Kürtlerde var (mustan göc etmisler zamaninda)

annemin anlattigina göre hepsiyle cok iyi anlasiyormusuz, annemin isminide bir Ermeni koymus...

bizim köydede su kiz meselesi olmus zamaninda, bizim bir akraba bir sünni bayanla sannedersem evlenmeden cocuk sahibi olmus... saten bu akrabamizin her yerde bu tür kari kiz olaylari oluyormus, biraz capkinmis bu vatandas.... o zaman bir seyler olmus... cocuk büyüdükce Aleviler senin Annen Sünni diye, Sünnilerde senin Baban Alevi diye dislamis...

Şoreş
13.10.2006, 14:15
Bizim köy komple Alevi ama Alevi-Sünni karışık bir köyü anlatmak isterim.
Suşehri Akçaağıl Köyü Alevi-Sünni Karışık yaşar ve Köydeki Aleviler ezeden beri köydeki Sünnilere kız vermemişler...

yiğit
13.10.2006, 19:48
eşimin köyünde sadece beş ev alevi diğerleri sunni

Şoreş
13.10.2006, 19:56
Dedemin kız kardeşinin yaşadığı köyde sadece Dedemin kız kardeşi ve Ailesi Alevi.. Köy komple Sünni.. Bizimkiler çok şükür inançlarını korumuşlar ama yaşadıkları köy çok koyu Sünni..Küçücük kızların başları hep türbanlı.Ayrıca köyde yaşayan Ermenilerde Sünni gibi görünmeye çalışıyorlarmış..

yiğit
13.10.2006, 19:57
ağrous köyü değilmi

Şoreş
13.10.2006, 20:09
ağrous köyü değilmi

Evet Seda abla. Yeni ismi Esenkaya.Çok büyük bir Sünni Köyü.

yiğit
13.10.2006, 20:13
ne olursa olsun önemi yok

MeRaLiNa
16.10.2006, 02:18
galiba cok fazla degil bu köylerin sayisi

BesiktasliBABA
16.10.2006, 13:17
benim koyum zafertepecal da karisiktir,asagi mahalle sunni,yukari mahalle alevi dir.suana kadar kiz alis-verisi hic olmamistir bildigim kadariyla.koyumuzde ilginc olan sey ise,secimlerde oluyor hep,chp adaylari genelde sunnilerden cikiyor vede chp ye,alevilerden cok sunnilerden oy gidiyor.zaman zaman koyde gerginlikler olmustur,halada arada ortaligi karistirmak isteyenler var.ayrica ailecik cok samimi sunni dostlarimiz vardir.

Şoreş
16.10.2006, 18:54
galiba cok fazla degil bu köylerin sayisi

Alevi Sünni karışık yaşayan köyler benim bildiğim daha çok Sivas'ın Gürün, KoyulHisar ve Ulaş ilçesinde var.

Eskişehirdeki Alevi Köylerinin ise ezici çoğunluğu Alevi Sünni karışıktır.

Doğudaki Alevi Köyleri genelde sadece Alevidir ama batıya doğru karışık yaşayan köyler azda olsa var Meral abla.

MeRaLiNa
16.10.2006, 20:22
benim köyüm Hafikte...
Hafik Tuzhisar köyü

avni
16.10.2006, 21:07
benim tanıdıgım muacir göçmeni ve alevilerin iç içe oldugu karışık yaşadıklarını biliyorum. ayrıca alevi ve sünni beraber sadece yukarı ve aşşagı mah. veya derenin karşısı veya bu tarafı olarak ayrılmışlar ancak alevi gelenegi de sünni gelenegide yaşatılıyor fazla bir kız alışverişi olmaz ancak,son derece herkes biribirlerine saygılıdır.