Orijinalini görmek için tıklayınız : dersim isyanını ermeniler başlatmış..

ErDaL24
13.10.2006, 15:38
bu yazı aksiyon dergisindedir bilindigi gibi aksiyon dergisi fetullah gülenindir.ben bu yazıdan bunların bize ermeni uşagı,yardımcısı ve bölücü gözüyle baktıkalrını çıkardım

Ermeniler ile isyancı Kürtlerin ilişkisi bazı bölgelerde belirgin olarak ortaya çıkıyor. Tunceli, Hozat, Ovacık, Çemişgezek, Mazgirt, Pülümür, Elazığ, Tercan, Dicle, Erzincan ve Sivas bu yerleşim yerlerinin başında geliyor. Bunda tehcir sırasında yaklaşık 20 bin kadar Ermeni'nin, Alevi ve Alevi Kürtlerin yaşadığı sarp dağlarla çevrili Dersim aşiretlerine sığınması etkili oldu. İşte buradaki Ermeniler daha sonra civara yayılarak biraz da intikam hissiyle Kürt isyanlarında aktif görev aldı. Dersim İsyanı'nın başlamasına bir Ermeni start verdi.
Ermenilerle Dersim arasındaki ilişkiler aslında 1896 tarihine dayanıyor. Bu tarihte Erzincanlı Keri adlı çete reisi Taşnak Partisi'nin propagandalarını yürütmek üzere kendileriyle anlaşıp çıkarılacak isyanlarda yardımlarını veya hiç olmazsa tarafsız kalmalarını temin etmek üzere temaslarda bulundu. Ermeni asıllı Rus generali ve Taşnak komitacısı Antranik de bu dönemde Dersim'de görüşmeler yapar. 1900 yılında, Tiflis'te Ermenice propaganda amaçlı 'Dersim' adıyla bir kitap yayımlanır. 1916'da Ruslar Doğu Anadolu'yu Ermenilerle birlikte işgal etmeye başlayınca, Dersimlilerden ayaklanmalarını ve kendilerine destek vermelerini ister. Bu amaçla yapılan bir toplantıda, Dersimlileri Erzincan Kürt mümessili adıyla Alişir temsil eder. Ağustos 1916'da Dersim Aşireti ile Ermeniler birleşip Rusların teşvikiyle Çemişgezek'e saldırır.

Ermenilerin isyancı Kürtler ile bağlantısı günümüzde hâlâ birçok noktada esrarını koruyan Ağrı ve Dersim isyanlarında belirgin bir şekilde karşımıza çıkıyor. Kitapta Ağrı isyanı için Ermeni Taşnak örgütünün bir temsilcisinin Ağrı'ya geldiği yazılıyor. Zilan Kürtleri arasında iyi tanındığı için 'Ermeni Zilan' lakabını alan Ardeşir Muradyan, isyanın silahlı kanadı komutanları arasında yer alır. 1937'de Dersim isyanının fitilini de Kahmut Köprüsü'nü yakan Ermeni asıllı Demirci Mustafa ateşler. Demirci Mustafa Ateş, 1993'te 84 yaşındayken asıl dini olan Hıristiyanlığa döner. Tunceli merkez nüfusuna kayıtlı Mustafa A. Ateş de, 1979'da ismini Marcelo, dinini de Hıristiyanlık olarak değiştirir; ancak 1992'de tekrar İslamiyet'e geçer.

Evlatlıklar

Dersim isyanının lideri Seyit Rıza teslim olurken çadırında yapılan aramada, Ermenice kitaplar ve üzeri Ermenice yazılı bir taç bulunur. Kitapta Kürt isyanlarında gizli veya onlarla birlikte çalışan Ermenilerin etkin olduğunu vurgulayan yazar Erhan Başyurt, bu sürecin PKK'ya kadar uzandığının altını çiziyor. Başyurt'a göre, PKK'da gizli Ermenilerin bulunması, Güneydoğu'da geçmişte yaşanan Ağrı ve Dersim isyanlarında Ermeni ve Gizli Ermenilerin kilit rol oynamasından kaynaklanıyor.

http://www.aksiyon.com.tr/detay.php?id=23358

Hüseyin69
13.10.2006, 15:55
degerli erdal son dönemlerde gündemi ermeniler belirlerken bu tür yazilarin cikmasi dogaldir
yine alevilere sirin görünmenin bir sarlatanligidir.
türk medyasi bu tür olay ve gündemlerde rolünü hakkiyla veriyor
bu tip haberlere pek itibar etmem söz konusu dersim olunca aklina esen kafasina göre yazi yazar makale yazar
dersim halkinin ne ermenilerle ne kürtlerle nede türklerle bir alip veremedigi olmadi ama siyasi boyut sürekli bu halklari biribirine düsürdü düsürdü
düsünsene simdi cik git taksim meydanina fransa seni protesto ediyorum diye bir pankart ac bak bakalim sonun ne oluyor
otoriter sistem tarafindan halk diye nitelendiren linc sevdalilarina yeni bir eglence yaratmaktan baska bir sey yapamassin aksiyon dergiside bununla es degerdir sözüm ona halk bu yaziyi okuyacak yine bildigi gibi yapmaya devam, kin nefret öfke linc veee öldürmek edecek iki kere iki dörttür erdal abim aksini ispat eden buyursun

ErDaL24
13.10.2006, 16:02
degerli erdal son dönemlerde gündemi ermeniler belirlerken bu tür yazilarin cikmasi dogaldir
yine alevilere sirin görünmenin bir sarlatanligidir.
türk medyasi bu tür olay ve gündemlerde rolünü hakkiyla veriyor
bu tip haberlere pek itibar etmem söz konusu dersim olunca aklina esen kafasina göre yazi yazar makale yazar
dersim halkinin ne ermenilerle ne kürtlerle nede türklerle bir alip veremedigi olmadi ama siyasi boyut sürekli bu halklari biribirine düsürdü düsürdü
düsünsene simdi cik git taksim meydanina fransa seni protesto ediyorum diye bir pankart ac bak bakalim sonun ne oluyor
otoriter sistem tarafindan halk diye nitelendiren linc sevdalilarina yeni bir eglence yaratmaktan baska bir sey yapamassin aksiyon dergiside bununla es degerdir sözüm ona halk bu yaziyi okuyacak yine bildigi gibi yapmaya devam, kin nefret öfke linc veee öldürmek edecek iki kere iki dörttür erdal abim aksini ispat eden buyursun

evet abi zamanlama olayına katılıyorum ama yazıda ermeniler sözde terör örgütlerinde faal olarak görev yapmışlar ve yapıyorlarmış çok kurnazca bir yazı yani alevileri de dolayılı yoldan teröre destek vermekle suçluyorlar....

evet birçok ermeni büyüklerimizden duyduguma göre bize sıgınmışlar sırf katledilmemek için aleviligi kabul eden ermenilerde varmış ve ben de bunu bizzat bir ermeni kökenli alevi den duydum ama bu bütün ermenilerin alevilerle birlikte isyan başlattıkalırı anlamına gelmez..

Şoreş
13.10.2006, 16:04
Aleviler ile Ermeniler, Doğudaki Alevi Nüfusun yoğun olduğu Sivas, Tunceli, Erzincan gibi illerimizde beraber yaşamış, beraber geleneklerini, yolunu sürmüşlerdir senelerce.. Ermenileri kötüleyen bir yazı bence...

Halkların arasına kimse nifak sokamaz, sokmamalı..

Tüm Halklar, Türk olsun, Kürt/Zaza olsun, Arap olsun, Fars olsun, Zenci olsun, Çerkez, Tatar, Laz, Gürcü olsun herkes kardeştir....

Paylaşımın için teşekkür ederim Erdal abi.

selva
13.10.2006, 16:10
1isyanı bir ermeni başlatmışsa seyid rıza ve arkadaşlarının yanında onunda kafası niye alınmamış 1979 yılına kadar yaşamış
2seyid rızanın yanında o kitapların bulunması o dönemde okuma yazma oranının hiç olmadığı bir dönemde dağların arasına sıkışmış bir ilde insanımızın ne kadar kültürlü olduğunun bir göstergesidir bence. sayın seyid rıza hem ermenice okuyormuş hem arapça kuranı hemde osmanlıcayı. atalarımla gurur duyuyorum kültürleri ve eğitimleriyle

Servan
13.10.2006, 16:36
1isyanı bir ermeni başlatmışsa seyid rıza ve arkadaşlarının yanında onunda kafası niye alınmamış 1979 yılına kadar yaşamış
2seyid rızanın yanında o kitapların bulunması o dönemde okuma yazma oranının hiç olmadığı bir dönemde dağların arasına sıkışmış bir ilde insanımızın ne kadar kültürlü olduğunun bir göstergesidir bence. sayın seyid rıza hem ermenice okuyormuş hem arapça kuranı hemde osmanlıcayı. atalarımla gurur duyuyorum kültürleri ve eğitimleriyle

kesinlikle katılıyorum abla yanındakş kitaplar herseyi kanıtlıyor.ayrıca ben dersim isyanı denmesi bence olayın sonrasıyla ilgili.ilk olarak yapılan devlet işidir.

GELİN CANLAR BİR OLALIM....

özgürf
13.10.2006, 16:58
aksiyon sızıntı bu tarzda dergilerin fettullah gülen yanlısı alevi düşmanlığıyla dolu yazılar yazdığı aşinadır. dersim isyanının başlangıcındaki etkili unsur nedir bilmiyorum ama bu dergilerin alevi kültürünü alevi düşüncelerini aşşağılamak için her türlü yazıyı da yazabileceğini biliyoruz. saygılar.

EŞİTLİK PARTİSİ
13.10.2006, 16:58
Sevgili selva...

Teşekür ederiz...
Diğer yandan bu hep yapılır, yani geçmişte çoğu insan yaşamışdır, bu kitap konusunda bir gün evde arama yapıyorlar, evde SİA diye büyük bir kapak yazısı olan, TİP tarafından yayınlanmış Savunma İş Birliği Antlaşaması, yani ABD ile Nato çerçevesinde yapılan antlaşmaları anlatan bir kitap...polisin biri eline aldı...
-Oooo demek aynı zamanda CIA Ajanısın deyince...biraz bilgisi olduğu anlaşılan diğeri...
-Bırak onu, o senin dedğin kitap değil deyince...biraz kızardı bozardı...
Yani kimler tarafından nasıl değerlendiriliyor...
Bu açılımla DERSİM KATLİAMINA bakmak...kaynak ise AKP nin dizayn ettiği site...
Sevgili Erdal24 oldumu şimdi yani...ha ayrıca her siyasi haraketin içerisinde her etnik kökene mensup insanda olabilir çunki bu bir siyasi başkaldırıdır...
Doğrudur,yanlıştır,tasvip edip, etmemek...ayrı bir konu.
Hele bu uğurda Canını verenler öyle uzakta, başka ülkede değiller ki...olsa bile fark etmez...
Niye Demirelin yanında ki, Türkeşin yanında ve bu günlerde çeşitli sitelerde resimli yayınlanan gayri müslim vatandaşlardan bahsedilmiyor...
İlla Alevi oldumu hemen konduracaklar...
Bunlar bitişin işareti hep söylüyoruz...halk deyimiyle Meyve Veren ağacı taşlamak hikayesi...
Onun içinmi herkes hemde şu günlerde kapımzı AŞINDIRIYORLAR...
Hani biz şıyduk, buyduk ve ciddiye alınmıyorduk...
Evet Canlar tüm bu Değerlere ulaşmamız şu an yaşayanlardan ziyade geçmişte şu veya bu şekilde bizler için Canlarını feda edenlerin yüzü suyu hürmetine, kimse kendine pay çıkarmamalı...sayısal bakış açısından çok, nitelikli siyasal bakış açısı...
Bu ve buna benzer yazı ve makaleler çok hızlandı,geçmişte,
-Top yekün hepsi PKK lı diyenler...
-Bunlar Kominist,ana bacı tanımaz diyenler...
-Bunlar terörist diyenler...diyenlerde, diyenler...ne oldu şimdi, ne değişti...
Saygı ve Sevgilerimle...

Bektaş ÇELEBİ

eguzel
13.10.2006, 18:17
aksiyon sızıntı bu tarzda dergilerin fettullah gülen yanlısı alevi düşmanlığıyla dolu yazılar yazdığı aşinadır. dersim isyanının başlangıcındaki etkili unsur nedir bilmiyorum ama bu dergilerin alevi kültürünü alevi düşüncelerini aşşağılamak için her türlü yazıyı da yazabileceğini biliyoruz. saygılar.

Hakikat dergisinide unutmamak lazım.

izmirksk
13.10.2006, 18:21
bu aksiyon denen dergi maraş olaylarınada ,ermenilerin işi demişti , ve en sonuda sivas olaylarınıda demiştiki ermeniler yaptı..yahu ,kasetler var, görüntüler var ,itiraflar var..adamlar bu ülkenin insanı ,suçlarını kabul ediyorlar ama gelin görün ki bu tür yayın organları ,maraşıda sivasıda ermeniler yapmış diyorlar..
yazık şu adamlara ya..yazık şu ermenilere..her pisliği onların üzerine atıyorlar..

Nesimi
13.10.2006, 19:20
Canlar, Dostlar,

Bu tarz degilerin amacı Ermeniler, Alevileri, Kürtleri yani kısacası Türk ve Müslüman olmayanları karalamak amaçlıdır. Öyle bir durumki İnsanlar Ermeni ve Kürt kelimesini küfür olarak kullanıyorlar. Daha geçen gördüm ufak ilkokul çocukları arkadaşlarına "Kürt müsün?" diye bir nevi hakarek cümlesi kullanıyorlardı. Etnik kökenden hakaret etmek çok ilginç. Amerikada zencileri küçük düşürmek için "negro" kelimesini kullanırlardı. Kısacası biz etnik kültürleri zenginlik olarak görmeliyiz. Türk,Kürt,Ermeni,Afrikalı, Eskimo hiç farketmez hepsi insandır.

Bu aksiyon dergisi kendince "öcü" ler yaratarak milliteçiliği ve dinciliği ayakta tutmak istiyor bunun içinde en güzel kaynak Ermeni,Kürt, Alevi, Yahudi vs vs gibi gruplardır. Dersim isyanı ve Dersim bölgesindeki kimlik bellidir. Ermeniler yokmuydu Dersim'de? Evet vardı halen de var. Ama karşı olmamız gereken farklı etnik kökenleri rencide edenlerdir. Hepimiz insanız...