Orijinalini görmek için tıklayınız : Davulcularla olan savasim;

sun
14.10.2006, 14:32
evet baslik size garip gelecek ama bu yil ilk kez ramazan zamaninda Türkiye'deydim.Gece haliyle ananelerimizin dogrultusunda davulcular insanlarimizi sahura kaldirmak istiyor,tabii zamaninda saat,tv ya da telefon gibi teknoloji aletleri olmadigindan davul sesiyle uyandiriliyordu insanlar.
Saygi duymak lazim ,gelenektir,davulcu gelir ve tempolu caldigi davuluyla mahalleden uzaklasir.

Yok canim hic de öyle degil,adamlar el kadar mahallede üc koldan biri geliyo, o gitmeden digeri ve bir digeri,bunlarin caldigi yetmiyor araba alarmlari ötmeye basliyor ardlari sira,... Buna bir dur demek gerekiyordu ve dedim,...

Valla hic erinmedim 1. ve 2. gece takip ettim bizzat bagirdim da -el kadar mahalle bu ne ya ,mecburmuyum koronuzu dinlemeye usulse gelenekse biriniz calin gidin ,ne demek bu ya,hasta mi? var cocuk mu uyuyor.. ve dahasi,...

o günden sonra sadece biri calarak geciyor,digerleri ise bizim mahalleyi terk edince calmaya basliyor,...

anlamis da degilim zengin ve sosyetenin oturdugu kesimler de yasaklanan davul hala neden kirsal kesimleri ayaga kaldirmak icin cabaliyor,...

£LİF
14.10.2006, 14:45
evet baslik size garip gelecek ama bu yil ilk kez ramazan zamaninda Türkiye'deydim.Gece haliyle ananelerimizin dogrultusunda davulcular insanlarimizi sahura kaldirmak istiyor,tabii zamaninda saat,tv ya da telefon gibi teknoloji aletleri olmadigindan davul sesiyle uyandiriliyordu insanlar.
Saygi duymak lazim ,gelenektir,davulcu gelir ve tempolu caldigi davuluyla mahalleden uzaklasir.

Yok canim hic de öyle degil,adamlar el kadar mahallede üc koldan biri geliyo, o gitmeden digeri ve bir digeri,bunlarin caldigi yetmiyor araba alarmlari ötmeye basliyor ardlari sira,... Buna bir dur demek gerekiyordu ve dedim,...

Valla hic erinmedim 1. ve 2. gece takip ettim bizzat bagirdim da -el kadar mahalle bu ne ya ,mecburmuyum koronuzu dinlemeye usulse gelenekse biriniz calin gidin ,ne demek bu ya,hasta mi? var cocuk mu uyuyor.. ve dahasi,...

o günden sonra sadece biri calarak geciyor,digerleri ise bizim mahalleyi terk edince calmaya basliyor,...

anlamis da degilim zengin ve sosyetenin oturdugu kesimler de yasaklanan davul hala neden kirsal kesimleri ayaga kaldirmak icin cabaliyor,...

Bir kere unutmamamız gerekn ne var biliyor musun ?
insanLarımız artık ekmek parası derdine düşmüş.Yani mahaleye 10 tanede davuLcu gelebilirdi.siz yine şanlısınız:) Bırak yasakLansın bizim buraLarda çalsın ne Olucak ki..AdamLar sonradan paşişlerini aLıyor. çoluk cocuğana ekmek götüyordur.Bizde sevap kazanmış oLuruz.Bu arada her zaman bir denge bozukLuğu vardır.Yani anLıyacağınız ben aLıştım artık desem :wink:

DrmdrM
14.10.2006, 15:30
belediyeler,mahalleleri açık arttırma usulü veriyor davulculara,yada bizde geçen yıl öyleydi...hem de ekmek parası falan değil baya iyi bir rakam da ödüyorlar mahallesine göre.gerçekten gelenektir diye saygı duycam ama bırakmıyorlar.ne maniler maniye benziyor,ses desen öyle,damdam da dam dam,çocuğu var,yaşlısı var,hastası var,oruç tutan zaten kuruyor saatini,bütün mahalleyi uyandırıp ne yapcan be adam,git sahurunu yap!

Erkan Sevgi
14.10.2006, 18:23
Bu çağda,kim davula güvenip uyanır ki?
Elbette iş artık rant elde etme yarışına dönüşmüş.
Gelenek adı altında yapılan bu olayın , artık geçersizliğinin ne zaman kabul edileceğini hepimiz bekliyoruz.

Alevimen
14.10.2006, 18:28
lütfen 'davulcu' hakkında birçok topik var. Topik açan kişi bulsun o topiği bana bildirse birleştireceğim topikleri böylece mesajı tarihe karışmaz çünkü burasını kapatıyorum. Anlayış için şimdiden teşekkürler.